Williams “Ekonomik Durum Çok Ciddi”

yazar:

kategori:

Williams takımı, Formula 1’in harcamalar konusunda ciddi önlemler alması halinde ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabileceği bir dönemde olduğu konusunda uyardı.

Takımlar, bütçeleri ciddi ölçüde azaltma konusunda henüz bir anlaşmaya varamadılar. Büyük takımlar pek bütçe sınırı ya da bütçe düşürülmesi taraftarı değilken orta sıralarda ve son sıralarda yer alan takımlar harcamaların düşürülmesini istiyorlar.

Claire Williams “Bağımsız bir takım olarak nasıl olursa olsun her zaman Formula 1’de harcamaların kontrol edilmesini destekleriz.”

“Ancak bu konuşma uzun süredir var ve henüz bir yere varmış gibi görünmüyoruz. Bu gerçekten hayal kırıklığı yaratıyor.”

“Günün sonunda bu yaşananlar uzun vadede olumsuz etkiliyor. Sporumuzu korumak için sorumluluklarımız var ancak aynı zamanda çok uzun süredir F1’de yarışan takımları da korumalıyız.”

“Şu anda gerçekten çok kritik bir süreçteyiz. Bu konuda sorumluluk alıp bir şeyler yapmazsak, kendimize çok ciddi zararlar verebiliriz.”

“Williams bu konuda gerçekten zorluyor ve görüşmeleri sürdürüyor. F1’de harcamaların düşürülmesi için önerilerde bulunuyoruz. Ancak ciddi şeyler yapılmalı.” dedi.

Williams ayrıca bazı takımların bütçe sınırını destekliyor olmasına rağmen, büyük takımların bunu desteklememesi nedeniyle bu fikrin uygulanmasının zor olduğunu söyledi.

Williams “Bütçe sınırına karşı takımlar var, bu olabilir. İdeal dünyada hepimiz bütçe sınırını isteriz.”

“Ancak kimse, özellikle de büyük takımlar, bizim gibi takımlara ciddi bir avantaj sağlayacak bütçe sınırı konusunda anlaşmaya varamaz.”

“Bu açıdan başka ne yapabiliriz? Harcamaları düşürmek için sportif ve teknik kurallara bakacağız. Bu yönde çalışmalar devam ediyor.”

“Bu konuda henüz bir anlaşma yok ve sporun DNA’sını bozmadan bunu başarmak çok zor olacak.” dedi.


Yorumlar

“Williams “Ekonomik Durum Çok Ciddi”” için 3 yanıt

  1. Ya kardeşim burası f1 burda sınır olmamalı sınır koyunca gördük bu seneki motorların sesini gücünüz yetmiyorsa gidin 22 araç var f1 artık zevk vermiyor mercedes ferrari redbul mc laren in dışında 1 yada 2 takım pekala daha zevkli olur kanısındayım eski puan sistemi olucak ve her şey serbest bırakılıcak motor geliştirme sezon içi testler falan yoksa bu gidişe yol araçları kazara f1 yarışı yapılırken piste dalıcak ve pistteki araçları geçip f1 dünyasının havasını söndürücek

  2. Williams sezon öncesi testlere ve ilk yarışa bomba gibi başladı sonra doğrusal bir düşüş içerisinde sorun mali mi merak ediyorum açıkcası geliştirme yarışında pek iyi durumda değiller

    1. Bu sporda para olmadan hiç bir şey olmuyor.Gerek iyi bir teknik ekip gerekse yıl içinde sürekliliğe
      sahip bir gelişim için para altın kural.Para yoksa yolun bir yerinde tıkanıp kalıyorlar… İlk yarışlarda
      galibiyet alamasalar bile en azından podyuma çıkabilselerdi güzel olurdu.Bundan sonra bu şansı
      yakalamaları çok zor..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir