Montezemolo, Alonso’nun Ayrılması Endişesi Duymuyor

Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, yıldız sürücüleri Fernando Alonso’ya daha güçlü bir araç verip onu takımda tutacaklarından emin olduğunu söyledi.

2010’da Ferrari’ye katılan Alonso iki defa şampiyonluğa yaklaşsa da sonuç olarak bunu başaramadı. Alonso’nun adı gelecek sene için Mclaren’le anılıyor.

Montezemolo “Bana göre bu sürücü sorunu değil, takım sorunu. Takım için mutlu değilim, mutlu değilim çünkü kazanmak istiyoruz. Mutlu değilim çünkü geçen senelerde fırsatı kaybettik ve bu yüzden Fernando başta olmak üzere birlikte zorlamalıyız.”

“Ferrari mutlu olduğunda ve rekabetçi bir araç olduğunda, onun süper mutlu olacağından eminim çünkü o % 100’ünü veriyor ve hatta daha fazlasını veriyor. Bazen onun hayal kırıklığını paylaşıyorum.”

“Üzgünüm çünkü 2010 ya da 2012 senelerinde en az bir şampiyonluk kazanabilirdi. Bana göre sorun, sürücünün rekabetçi bir araca sahip olması gerektiği görüşüne sahip oluyor olsam da sürücülerin sorunlarını takip etmek değil, rekabetçi bir takıma sahip olmaktır. Asıl hedefimiz bu. Ona ve takıma daha iyi bir araç vermek.” dedi.

Montezemolo ayrıca takıma dönen Kimi Raikkonen tekrar iyi performans göstereceğinden emin olduğunu belirtti.

Montezemolo “Kimi bugüne kadar adım adım gelişti ve umarım yarın iyi iş çıkarır ancak yarın çok şey beklemiyorum. Kimi’yi çok iyi tanıyorum. O araç içerisinde çok rahat hissetmeyen harika bir sürücü ancak gelişmeye devam ediyor. Bugün onunla çok konuştum ve araçta çok daha rahat olduğunu söyledi. Yakın gelecekte daha da güçlü olacaktır. O güçlü bir sürücü ve onu çok seviyorum.” dedi


Yorumlar

“Montezemolo, Alonso’nun Ayrılması Endişesi Duymuyor” için 18 yanıt

  1. alonsonun kaybedecek bir şeyi yok sonuçta ferrari gelecek senede bu palavralarla sezonu şampiyon olarak bitiremez bu durumda mclarene geçmesi mantıklı gözüküyor

  2. hemılton un ferrariye gelebilmek için nekadar uğraştığını biliyorum kaç defasında alonsonun ferrari sürdüğü için nekadar şanslı olduğunu söyledi ve kendisininde ve padoktaki tüm pilotların hedefi ferrariyi şahlanan atın adına yarışmaktır…..senna,prost ,mansel gibi tüm pilotlar sadece ferrari bir pilotu istesin gerisi teferrauttır bilmem anlatabildimmi :))

    1. Lewis hiçte bahsettiğiniz gibi Ferrariye gelebilmek için uğraş vermedi.bu konu hakkında 2 defa demeç vermiştir. birisi benim hiç bir zaman ferraride yarışmak gibi bir hayalim olmadı demiştir.digeride Ferrariye geçebilirmisiniz sorusuna asla asla dememek lazım demiştir bu kadar.

  3. kim ne derse desin ferrari formula 1 de en zeki takım en iyi pilotları alıp sonuna kadar sömürmesini iyi biliyor yakın örnekler şumi ve alonso şumiyle zirveye amborga koydular alonso ile orta sıralarda mücadele vermekten kurtuluyorlar. . şu bir gerçek ki 5 yıldır alonso bu takımda olmasaydı ferrarinin herhangi bir takımdan farkı yoktu !!

  4. arif çelik avatarı

    Montezemoluyu anlamak zor Hala aynı şeyleri söylüyor. Ferrari nin karizmasını arkasını almış şaklabanlık yapıyor.Böyle bir markanın rezil olmasına alışmışlar .gridin en iyi pilotuna yazık ettiler.Ferrari böyle dev bir şirkett.

  5. Muammer UYAR avatarı

    Taze söylenti: Alonso Mercedes e geçebilir

    1. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
      Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

      Daha çok söylenti çıkacaktır. Red Bull, McLaren, Mercedes… Bilinen bir şey var ki artık Alonso Ferrari ile devam etmeyi istemiyor gibi. 5 yıldır bir türlü rekabetçi bir otomobil üretememeleri canına tak etti adamın.

      1. Onur Gentas avatarı

        Seneye hamilton ferrariye geçsin alonsoda mercedese ayrı bir heyecan olur:)

        1. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
          Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

          Hamilton’ın bu Mercedes’i bırakıp Ferrari’ye geçeceğini hiç sanmıyorum. 🙂

          1. Onur Gentas avatarı

            Bende sanmıyorum:) ama birgün mclarene dönmesini isterim. Hamiltondan dolayı mercedesi desteklesemde mclarenin yeri her zaman ayrıdır benim için.

      2. Muammer UYAR avatarı

        Alonso nun durumu galiba rossi- ducati gibi hazin bir sonla bitecek

  6. Monte gereksiz konuşma da adam gibi ekibini kur aracı hızlandır.Gereksiz konuşursan senin de sonun yakındır.

  7. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bügün Mclaren söylentileri çıktığını söylemişti Metin Mete

      1. boşboğazın teki

    1. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
      Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

      McLaren söylentileri 1 yıldır var. Yeni bir söylenti değil. Metin Mete yeni duymuşsa o başka. 😀

      1. metin mete mclaren yazmamış ki , söylentilere göre mercedesle alonso durumundna bahsetmiş. Eğer doğruysa diye kim nereye gecer diye tahminde bulunmuslar ,adamı eleştiriyoruzda bunda eleştirilcek bi durum yok

        1. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
          Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

          Yanlış anlaşılmasın. Ben kendisini takip etmiyorum. @Mehmet Günaydın, Metin Mete McLaren söylentileri var diyor yazınca bende zaten 1 yıldır var dedim. Metin Mete ne dedi ne demedi bilmiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir