Dennis: "McLaren, Pilot Düşmanı Bir Takım Değil"

yazar:

kategori:

Ron Dennis, Formula 1’de "pilot-takım ilişkilerinin en düşük seviyede olan takım: McLaren" görüşlerini reddetti.

Fernando Alonso’nun, sıkıntılı geçen 2007 sezonu sonunda McLaren’den ayrılmasının ardından Juan Pablo Montoya, İspanyol pilotun durumunu anladığını ifade etmişti.

Montoya "Fernando Alonso’nun ne durumlardan geçtiğini anlıyorum. Ben de aynısını hissetmiştim." demişti.

Ama Dennis, Montoya ve Alonso örneklerinin, McLaren adına çalışmasının zor olduğunu ispatlamadığını söyledi.

Kolombiya gazetesi El Tiempo’ya konuşan Dennis: "Pilotlarla, diğer takımlardan daha fazla sorunumuz olduğunu düşünmüyorum."

"Aslında kötü şekilde biten ilişki sadece Fernado ile olandıç Ama şimdi geride kaldı. Bununla ilgili yapabilecek bir şey yok ve tamamiyle 2008 ile ilgileniyoruz"

McLaren’in, eski pilotu Montoya ile ilişkisi, 2006’nın ortalarında son ermişti. Indianapolis’te 8 aracın karıştığı zincirleme kazada da Montoya, tetikleyici olarak dile getirilmişti. Ayrılığın son adımının da bu olduğu düşünülüyordu.

Dennis: "Birini eleştirmemek adına bir anlaşmanız var. Bununla beraber, onun bir kaza yüzünden Formula 1’i bırakarak akılsızca hareket ettiğine inanıyorum. O, iyi bir pilot ve iyi bir insan."

"Ama, (Montoya’nın) kararını anlayabiliyorum. Çünkü, takım içindeki konumu karışıktı ve çok zor bir durum hâl almıştı, özellikle de teknik grupla."


Yorumlar

  1. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    daha neler ferrari bütün yarışları pitstop stratejileriylemi kazandı. stratejiler sadece ferrariye özgü birşeymi. bunları diğer takımlarda yapıyor. mclarende renaultta sadece stratejilerle şampiyon oldu o zaman

  2. sonuçta ne olursa olsun fiat grubu son 20 yıldır batmamak için uğraşan bir firma.Siz bakmayın Ferrari' ye gelinceye kadar en az 30 araba markası sayarım Ferrari' den daha fazla yarışmak için araç üreten.Pit stop stratejileri ile şampiyon olan bir marakayı nasıl bu kadar savununabiliyorsunuz anlamış değilim.

  3. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ben anlatamadım sanırım. spyker F1e katılarak kendi reklamını yaptı yani otomobil satmak için yarıştı. ferrari sadece fiat'ın reklamını yapıyor. fiat'ın da F1 ile alakası yok yarışıyormu? yarışmıyor.

  4. Ya da bağımsız demiyelim de şuna yarışmak için araba satan diyelim.

  5. Bağımsız yarışabilen tek takım şu anda sadece Spyker… Başka yok. Zaten onun F1 bölümü de yok oldu şimdi.

  6. pilot düsmanı degilsiniz de pilotları cok sevdiginiz için gidiolar degil mi cok fazla ilgi istemiolar heralde sizin tek sevdiginiz pilot varsa o da hamilton onda ingiliz oldugu için seviyosunuz giden pilotlarsa kariyerini tehlikeye atmamak için gittiler

  7. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ama fiat yarışmıyor.ferrari onun reklamını yapıyor.

  8. Şu tarihte yarışmak için araba üreten biri kalmadı. Eskiden varmıydı evet. Ama şimdi Ferrari Fıat'a para kazandırmak için çalışıyor.

  9. Arkadaşlar rica ediyorum sadece Rekorlar Kitabını okuyun bazı şeyleri orada bulacaksınız..

  10. görkem bravo

  11. görkem yazının altına imzamı atarım 🙂 gökhan sende görkemin mesajını 99 kere oku 😛 😀 umarım anlarsın.

  12. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ''sıradan ve sadece kırmızı spor araba üretenlerden değil'' bunlar ferrariyi anımsatıyor 🙂 ferrari derken biraz yutkun gökhan arkadaşım. ferrari ticari firmadan öte bir marka. FERRARI, YARIŞMAK İÇİN OTOMOBİL ÜRETİR. DİĞERLERİ OTOMOBİL SATMAK İÇİN YARIŞIR (Son Örn. SPYKER)birde sadece kırmızı değil başka renklerinide gördüm ben :)))

  13. mercedes yada mclaren yada ferrari her ne halt ise bahsi geçen konunun "marka" ile ne alakası var ? alakaya maydonoz bi mesaj olmuş resmen, Hakkinen'den bahsetmişsin, o pilot kendisi ayrılmak istemişti, üstelik ikinci sezon tekrar gelicek iken işler aksadığı için F1 dışında kalmıştı. Para için başka takıma gidiyor dediğin pilotlara bakacağına isim için pilot harcayan bir takımdan üstelik artık adı lekeli bir takımdan bahsediyoruz ona bak.

  14. Tüm arkadaşlara sesleniyorum Mercedes derken biraz yutkunun 121 yıllık bir otomotiv devinden bahsediyorsunuz.Bindiğiniz otomobillerdeki 110 önemli ve hayati buluşa imza atan bir firmadan..Sıradan ve sadece Kırmızı spor araba üretenlerden değil..

  15. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    paffetıda ekleyebiliriz listeye. DTMde fırtınalar estiriyordu mclarene güzel umutlarla gitti ama şuan ortalarda yok malesef bu sene onada şans verseler keşke delarosadan iyi bir seçenek olacağını düşünüyorum.

  16. Ne David, Ne Montoya nede Alonso,Aslında dönmesi gereken birisi varsa bence o da Mika Hakkinen' dir.Yeni sezonda Hamilton ile birlikte o yarışsa ne güzel olurdu.En azından para için kolayca başka takıma geçebilen bu isimlerden daha koyu Mercedes' çiler onlar.Ne de olsa takımın kendi adamları.

  17. McLaren F1 pilotlarına düşmanlık beslemiyormuş haha, büyük şirketlerin yıldırma stratejisini bilmiyormuyuz Ron, elimizde elma şekeri yok bizim kimi kandırıyorsun. David, Montoya, Alonso üçüde sana arkandan güzel iltifatlarda bulunuyor bizde destekliyoruz 😀

  18. montoya hakkında ilk kez konustugunu gordum ron un..kovuldugunu soyleyenler utanırlar umarım biraz..iyi bir insan ve pilot demesi de guzel bir sey ama montoya aynı seyleri dusunmuyordur buna eminim ron için:)) ve teknik grupla iyi bir durumda olmayısının sebebleri neydi acaba?bak simdi boyle test pilotu mu yarıscak yoksa ralf mi gelecek diye korkumuz olmayacaktı montoya olsaydı..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir