Alonso Mercedes’e Geçmeye mi Çalışıyor?

Fernando Alonso’nun 2015 Formula 1 sezonundaki geleceğine dair ilginç söylentiler ortaya çıkmaya başladı.

Son 5 senedir Ferrari’de istediği sonuçları alamayan Alonso’nun adı gelecek sene için Mclaren ile anılıyordu. Ancak İspanya padoğunda çıkan iddialar oldukça sürpriz oldu.

L’Equipe’nin iddiasına göre Alonso, gelecek sene Mercedes’te Lewis Hamilton’un takım arkadaşı olmak için çabalıyor. Haberde İspanyol kaynaklara dikkat çekildi ancak bu iddialar geçtiğimiz gün Toto Wolff’ün yaptığı açıklamalardan sonra tetiklenmiş olabilir.

Wolff, 2014 şampiyonluk mücadelesinde en ciddi rakiplerinin Ferrari ve “canavar” gibi yarışan Alonso olduğunu söylemişti.

Bu iddiaları duyan Niki Lauda ise “Tamamen saçmalık! Hem Nico hem de Lewis ile uzun süreli anlaşmalarımız var ve onlarla devam edeceğiz. Sürücülerimizden birisini değiştirmemiz için bir sebep yok.” dedi.

Bir başka iddia ise Ferrari’nin Adrian Newey ile anlaşmak istediği ve Newey’e teklif götürüldüğü şeklinde.


Yorumlar

“Alonso Mercedes’e Geçmeye mi Çalışıyor?” için 20 yanıt

  1. 2007 hadisesinden sonra Alonso nun takımdan ayrılma isteğini onaylayan büyük ortak Mercedes dir.Yoksa… Ron Dennis dahi Alonso yu bırakmak istememişdir.2008 de Kovalinen in Alonso yu geçtiiğnde Dennis in kol hareketi çektiğini pek çoğumuz biliriz. Diğer bir deyimle Alonso nun Dennis etkisinin arttığı McLaren e gitme olasılığının dahi olmayabileceğidir.Mercedes le anlaşma ihtimali olabilecel pilot Alonso dan daha çok Vettel olabilir ki diğer seçenekler sadece varsayımdır.Benimde şansızlığım Hamilton yada Vettel gibi pilotları sevmeyen bir Mercedes taraftarı olmamdır.

    1. Bir şeyi yazmayı unuttum… McLaren in yeni oluşumunda Sennaya benzeme adına McLaren e dönecek isim Alonso dan farklı başka bir isim daha var hatta o isim daha çok yakındır ki Withmarsh ın gidişi bunu destekliyor gibi.Withmarsh kalsaydı Alonso olabilirdi ama gittiğine göre Hamilton daha yakın bir isimdir.Bouilier-Alonso çalışmasının dahi zıt olduğunu çok isim biliyor.Hamilton-McLaren, Vettel-Mercedes , RedBull-???. Adrian Newey in Ferrari ye geçmesi çok zor çünkü İtalyanları sevmiyorlar.Eşinin üçüncü dünya ülkesi olarak adlandırdığı bir memleketde insani yardıma gitme heveslerinin olmayacağı açıkdır.

  2. Kimsenin bir yere gideceği yok. İspanya yarışındayız, fanatikler bol keseden sallasınlar.

  3. ertan köseoğlu avatarı
    ertan köseoğlu

    aslında altın soru şu bu zamana kadar f1 dehası olan adrian newey nasıl oldu da ferrariye gelmedi…ferrarinin başka çaresi kalmadı artık elinde en büyük kozu maddi gücü..bunu konuşturup hiç bir takımın sahip olamadığı en yetenekli mühendisleri toplayacak ferrariye yoksa hergeçen yıl baskı daha da artacak takım üzerinde

    1. Red Bull’un, Mercedes’in, McLaren’ın maddi gücünden fazla olduğunu sanmıyorum Ferrari’nin gücünün.

      1. ertan köseoğlu avatarı
        ertan köseoğlu

        o zaman yanlış biliyorsun arkadaşım f1 ile ilgilenen herkes bilir ki maddi kaynak deyince ilk sırada ferrari gelir..neden dersen en çok sponsoru ve geliri olan takım ferrari bunun sebebi de dünya çapında en çok fan sayısına sahip takım..evt uzun yılardır ferrari başarısız ama çıkıp sokağaı bir anket yapın yüzde yüz en çok taraftar ferraride çıkar bu tartışılmaz bir gerçektir

        1. Mercedes AMG F1 avatarı
          Mercedes AMG F1

          Ferrari sadece spor arabaalri yapar ve 3 yildan bir o yeni şassi yapib yeni spor arabasını satar. Mercecedesin çeşiti daha geniş ve 100 yila yakin bir otomotiv tarigi ve yilda en cok business ve premium araba satan markalar sirasinda belki de en cok satan. Onun için ben maaliyyet bakimindan Mercedesin hic de Ferrariyle yer ve gok kadar fark oldugunu düşünmüyorum.
          Ama taraftar olarak insanlar tabii Schumaher ve onun kirmizi arabasi ile nostalji turundalar . ve tabii o kirmizi renk … Ama piyasa şimdi cok geniş Maserati Lamborgini Lotus ve s

  4. https://twitter.com/tgruener/status/465037220156825600 Link eklemeyi çözemedim yalnız. Eskiden linki bi kodun içine yazıyoduk.

  5. Bugün twitterda Rosberg’in sözleşmesini sessiz bi biçimde 2016’ya kadar uzattı haberi çıkmıştı. Kaynak ne kadar dogrudur onu bilemicem.

  6. İspanyol basını fazla lobici ve spekülatiftir. Bu sene Ferrari araçlarının iyi olacagını umrak müthiş bir ALO-RAI dominantı ile mücadele olacak yayını yapıyorlardı. Takke düşüp kel görününce, Alonso’nun tekrar –kazanan olabilmesinin yolunu arıyorlar ki, vurdukları hedef doğru, ama ümit var mı ?
    Hayır. Çok çok zor.
    Alonso için 2015 deki en iyi koltuk yine Ferrari’dir. Ön gurup takımlarında sadece Button koltuğu boş seneye.
    Takımlarda Mercedes, iki nisbeten genç ve takımla uyumlu sürücüye sahipler zaten kazanıyorlar ve takım içinde sürücü çekişmesini (MLaren örneğindeki gibi) yaşamak istemezler. Zaten açıklanmış anlaşmalar uzun süreli diye.
    Redbull şu an ki pozisyonları gayet iyi. Ellerinde -yeni aracı öğrenme sürecinde- bir şampiyon pilot, ve süpriz yumurta beklentilerin çok üzerinde genç RIC var. Kim bu nu bozmak ister ki. Ya da Alonso kazanıp kazanamayacagi belli olmayan yeni takiminda Ferrari’den daha mı iyi olacak.?

    Seneye Honda-McLaren birlikteliğinin kazandıracağının bir garantisi yok, bu seneyi de aramak zorunda kalabilirler. Bir ihtimal Alonso 2015’i peşinen çöpe atıp 2016 için altın vuruş isteyebilir.
    Bir ihtimal de Vettel’i McLaren’e, ALO Redbull’a
    Olmaz diye bir şey yok ama, gene geriye en iyi ihtimal zaten baskı altına aldığın takim arkadaşın RAI ile beraber Ferrari’de kalmak.

  7. Efsana bir kapışma olurdu ama gerçekleşme ihtimali çok düşük.
    Ayrıca böyle bir durumda Rosberg’e ayıp ederler…

  8. Mercedes pilotlarından gayet memnundur.ikiside hızlı, birbirlerini çok iyi tanıyorlar,araçlarıda gayet hızlı Alonsoya ihtiyaçları bile yok.

  9. alonso. mercedes’e. geçmez.

    kariyerinde bu kadar iyi bir yerdeyken hamilton’a yenilgiyi göze alamaz. yenilir yenilmez orasını bilemeyiz. ancak bu riski alacağını sanmam.

  10. Alonso hem iddiali bir araci surmek için hemde Hamiltona kaybettigi 2007 senesinin rovansini almak için bu hamleyi yapiyor olabilir Alonso 2007 den beri çok gelistirdi pilotajini,Hamilton gelistimi belki ama Alonso kadar degil bence,siralamalarda Hamiltonun yarislarda ise Alonsonun baskin oldugu bir çekisme olabilir,bu haber,tamamen spekulasyon,uydurma asli olmayan bir haberde olabilir,ama gerçekse yani Hamiltonun yanina gitmek istiyorsa Alonsoyu cesaretinden dolayi tebrikte etmek gerekir,çunki Hamiltonun hizi ancak Senna ile kiyaslanabilecek bir hiz…

    1. Cesaret değil dostum kazanan bi araç istiyor 🙂 ayrıca Rosberg ve Hamilton aynı yaşta ve Mercedes’in uzun süredir desteklediği isimler çok büyük olayların olması gerek Alonso’nun Mercedes’e geçmesi için

  11. Adrian Newey gelirse zaten herşey çözülür. İnşallah çocukları büyümüştür de İngiltere de ailem için kalmak zorundayım demez yeniden. Adrian newey gelirse Alonso 4 yıl daha sözleşme uzatır. Ama Adrian Newey işine karışılmasını sevmez, Montezemolo sabırlı olacak, Newey’e kimse ses çıkarmayacak. Red Bull’da 5 milyon Euro alıyorsa Ferrari 10 verip getirecek. Başka çare kalmadı, Allison+ De Beer yetmiyor Newey’de şart gibi.

  12. Bu durumda Raikkonen tekrar şampiyon olabilir.Malum şampiyonluğunun sebeplerinden biri aynı kadronun takım içi çekişmesiydi.Gerçi esas sebep Fia’nın ihraç edilmeme karşılığında pilotlar şampiyonluğunu vermesi için Mclarenle anlaşması idi.Malum kimse pistte şampiyon olmayan kimseyi görmek istemez.

  13. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Garibim ne yapsın Ferrari de iş yok

  14. Alonso’nun pilotluğunu tartışmam, ama mercedes böyle bir araç yapmışken açıkçası ona ihtiyaç yok. Üstelik hamilton ve rosberg gibi hem genç hem de tecrbeli isimlere sahipler. Ayrıca mercedesin alman pilot takıntısı olduğu da bir gerçek. Açıkçası böyle bir transfer olursa çok ama çok şaşırırım.

  15. Hayal Kuruyor 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir