2014 İspanya GP – Pole Pozisyonu Bir Kez Daha Hamilton’un!

2014 Formula 1 Şampiyonası’nın 5. yarışı olan İspanya GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes pilotu Lewis Hamilton’un oldu.

Avrupa sezonunun ilk yarışı olan İspanya GP öncesinde Hamilton, sıralamalarda elde ettiği 1.25.232’lik derecesiyle en hızlı isim olarak bu sene 4. kez pole pozisyonunu kazandı.

Sıralamalarda ilk 2 seansta en hızlı isim olan Nico Rosberg, son seansta takım arkadaşını geçemedi ve 2. sırada kaldı.

Hafta sonu boyunca Mercedes’e en yakın isimlerden olan Red Bull pilotu Daniel Ricciardo 3. olarak Mercedes’lerin ardından en hızlı isim oldu. Takım arkadaşı Sebastian Vettel ise son seansın henüz başında yaşadığı sorun nedeniyle tur atamadı ve 10. sırada kaldı.

Williams’tan Valtteri Bottas iyi bir performansla 4. olurken onu sürpriz bir isim takip etti. Zorlu bir sezon geçiren Lotus’ta Romain Grosjean, Ferrari sürücülerini geride bırakarak 5. oldu ve bu sene en iyi derecesini elde etmiş oldu.

Ferrari pilotları seansı 6 ve 7. sıralarda tamamladılar. Kimi Raikkonen iyi bir tur ile takım arkadaşı Fernando Alonso’yu geçmeyi başardı.

Son seansa kalan Mclaren sürücüsü Jenson Button 8. olurken Williams pilotu Felipe Massa, son seansta yavaş kalarak ancak 9. olabildi.

Force India sürücüleri Nico Hulkenberg ve Sergio Perez 2. seansta 11 ve 12. sıralarda kalarak elendiler. Onların hemen arkasında Daniil Kvyat ve Esteban Gutierrez yer aldılar.

2. seansa geçmeyi başaran Mclaren sürücüsü Kevin Magnussen ve Toro Rosso pilotu Jean Eric Vergne zaman turu atamadılar ve 15 ile 16. sıralarda kaldılar. Vergne’nin 10 sıra cezası bulunuyor.

Sauber’de Adrian Sutil 17. sırada kalarak ilk seansta elenirken, yeni takımların sürücüleri haricinde elenen diğer isim kaza yapan Lotus pilotu Pastor Maldonado oldu.

 

Poz  Sürücü                Takım                 Derece      Fark
 1.  Lewis Hamilton        Mercedes              1m25.232s
 2.  Nico Rosberg          Mercedes              1m25.400s  +0.168s
 3.  Daniel Ricciardo      Red Bull-Renault      1m26.285s  +1.053s
 4.  Valtteri Bottas       Williams-Mercedes     1m26.632s  +1.400s
 5.  Romain Grosjean       Lotus-Renault         1m26.960s  +1.728s
 6.  Kimi Raikkonen        Ferrari               1m27.104s  +1.872s
 7.  Fernando Alonso       Ferrari               1m27.140s  +1.908s
 8.  Jenson Button         McLaren-Mercedes      1m27.335s  +2.103s
 9.  Felipe Massa          Williams-Mercedes     1m27.402s  +2.170s
10.  Sebastian Vettel      Red Bull-Renault                 
                           Q3 Elenme Derecesi:      1m27.602s  
11.  Nico Hulkenberg       Force India-Mercedes  1m27.685s  +1.597s
12.  Sergio Perez          Force India-Mercedes  1m28.002s  +1.914s
13.  Daniil Kvyat          Toro Rosso-Renault    1m28.039s  +1.951s
14.  Esteban Gutierrez     Sauber-Ferrari        1m28.280s  +2.192s
15.  Kevin Magnussen       McLaren-Mercedes
16.  Jean-Eric Vergne      Toro Rosso-Renault
                           Q2 Elenme Derecesi:      1m28.472s  
17.  Adrian Sutil          Sauber-Ferrari        1m28.563s  +1.799s
18.  Max Chilton           Marussia-Ferrari      1m29.586s  +2.822s
19.  Jules Bianchi         Marussia-Ferrari      1m30.177s  +3.413s
20.  Marcus Ericsson       Caterham-Renault      1m30.312s  +3.548s
21.  Kamui Kobayashi       Caterham-Renault      1m30.375s  +3.611s
22.  Pastor Maldonado      Lotus-Renault

      107 baraj derecesi:    1m32.837s

 

 

 

 

 

 

 

 


Yorumlar

“2014 İspanya GP – Pole Pozisyonu Bir Kez Daha Hamilton’un!” için 110 yanıt

  1. bu sıtede RE- ENGİNE. rumuzlu devamlı gelişmeden yazılımdan formattan övünen biri vardı 2 gundur kayıp görEN varmı

  2. 1000 km lik gizli testin Mercedesten başka takıma yaradığı falan yoktu. Öyle cezayla geçiştirilecek bir avantaj falan değildi. Arada Redbull nemalandı o kadar. Güvenlik olayı başarısızlığa kılıftan başka bir şey değildi. Çünkü lastikleri iyi kullanan Ferrari ve Lotus vardı. Adamların avantajını sezon ortasında birden yok ettiler. Nasıl ki şimdi Mercedes mükemmel motor yaptı diğerleride yapsından dem vuruyorsanız aynı eleştriyi geçen sene Mercedes ve Redbull için yapıcaktınız.

    Bu işler biraz siyasi Mercedes çok büyük bir marka genel anlamda Ferrari’den bile büyük bir marka böyle bir markayı ve gücü kaybetmek istemedi Ecclestone. Yerlerde sürünen Mercedese birden Hamilton’ın gitmesi, turbo motorlar ve gizli testler bunlar uzun vadede planlanan adımlar. Öyle çok çalıştık 1 senede yaptıkla açıklanamayacak olaylar. Mercedesin bir ara F1 den çekiliriz dedikoduları biraz işe yaramış gibi görünüyor.

    Gelelim 2007 sezonuna o sezon Şampiyon olan takım ve pilot haricinde en kirli sezonlardan biridir. Bu şaibenin suçlularıda malum Mclaren ve Alonso’dur. Enteresan olan bir takım suçlu bulunmuşken FIA sırf reytingler düşmesin ve sezon biraz daha canlı kalsın diye Pilotların puanına dokunmadı. Yani dünya üzerinde görülmüş en şaibeli karardır. Yoksa Raikkonen bayağı önceden ilan etmişti şampiyonluğunu. Daha sonra olan Alonso’nun takımını ispiyonlaması falan tam trajediydi.

    Ben size F1 tarihindeki tescilli bir rezalet söyliyeyim oda 2008 Singapur GP si . Olayların kahramanları kim bakalım bilecekmisiniz.

  3. Hamilton araç üstü görüntüsünde izlediğim, kesik kesik motor sesleri gene vardı, bazıları fia yönetiminde galiba, olmaz falan filan diyorlar da, bende olmadığını ispat edin diyorum, geçen senelerde redbull takımına da gönderme yaptım, ayrıca birçok pilot ve patronda ima etti
    ,,,,,,,,,, hatta şimdi sevinçten köşe bucak olan Hamilton bile, redbull için imalı bir şekilde illegal gibi cümleler sarf etti,,,,,,,
    gene yazıyorum sezon başı bu kadar fark, formula 1 için çok sevimsiz oldu, mc laren için tek lastik uygulayan fia ,Mercedes içinde bunu yapsın ama yapmaz, bu sezon Mercedes e belli oldu, geriye kalan takımlarda redbull ve Ferrari araçları gelişmiş, vettel in sorununu saymassak, yarın start büyük ihtimal sıkıntılı, tehlikeli tipler bir arada ve pist yapısı dar, alonso gene sağ sol yaparak devam ederse, geçen massa temasındaki kadar şanslı olmayabilir, ayrıca diğerleri içinde geçerli, startta öne çıkan baya üstünlük kurar, geçişlerin zor olduğu bir pist,
    normalde Mercedes leri ve sıradan yarışları düşünürsek keyifsiz yarış olucak gibi ama belki s.c girebilir ya da pist dışı ziyaretler çok olabilir, bakalım yarın zevklimi olur

  4. Yarışta, Bahreyn’i tersten tekrar yaşayabiliriz. Her gurupta mücadele ilk turlarda biraz sert olabilir,
    Herkes biliyor ki kılasman yerleşince pist üstü pek geçiş olmayacak, herkes lastiklere iyi bakmaya ve pit sonrası pozisyon kapmaya çalışacak.
    Ortalarda ALO ve RAI de yan yana gelecektir mutlaka, 5 sıra daha geri düşen Vettel’in muhtemel rakibi Massa mı olur?
    Force Indıa’ların yarışı da sıralamadan iyi olacaktır. Bu takım piste iyi tutunuyor, resmen çıkartma yapışkanı gibiler. Lotus’n gerçekçi gelişiminin ne olduğunu da anlayabileceğimiz bir yarış olacak.
    Pistin önde olanın kazanabileceği yapısı gereği HAM-ROS saldırgan başlayacaktır Ve bu savaş ilk bir kaç turda gerçekleşir gibi görünüyor ki, çok da keyifli olabilir. SC girer de eski lastikle açığa düşen olmazsa muhtemel podyumda sürpriz olmaz.

    Ya da ben standart öndekini takip et, fırsat olursa geç pistinde – heyecansız sıkıcı bir yarış izlemek istemediğimden, ön ve arka mücadele olmasını ümid ederek fazla mı beklentideyim ?

  5. Yıldırım avatarı

    Kaç yıldır f1 izlerim böyle dominant araç görmedim.Evet Redbull araçları çok iyiydi veya Ferrari’nin 2002 veya 2004 araçları efsaneydi ama bu aracı durdurabilecek tek rakibi var kanımca
    Mclaren Mp4-4 Prost ve Senna

  6. Magnussen ve Vergne’e ne oldu bilen var mı?

    HAM-ROS farkı çok az. Bence yarışta işler karışacaktır. ROS yarışı alır gibi.

    Grosjean ve Lotus’a helal olsun valla. Ferrari’leri geçmişler.

    1. Vergne Toro Rosso’nun yavaş olduğunu görünce ceza alacağını bildiği için lastik korumayı tercih etti 🙂 Magnussen araç ile boğuşuyordu en son 😀

      1. Neden Rosberg aliyor ?

  7. Kaptan Mağara Adamı avatarı
    Kaptan Mağara Adamı

    Yarın ola Hayır olaaa.. !! Yarın ki Tahminlerim.. ;

    Ros , Ham’ı geçer gibi geliyor..
    Kimi Pist taktiği ve Akıllı sürüş le Podyum yaşatabilir.
    Gro kesin bir sakatlık çıkarır..
    Alo 5. olur .. 🙂
    Massa Aloya bir ayar verebilir.
    Son tahminim de ;
    Bunların hiçbiri de olmayabilir..

    Kalın Saglıcakla… ”
    Kaptan’ın Seyir Defteri. ”

  8. açıkçası rbr pisti denilen ispanyada mercedesin 1 snyi takması rbr kampını bayağı bir bozmuştur.riccardo gerçekten görevini eksiksiz yapıyo bu sene vetteli yenerse vettelin vay haline :)ferrari için ise sıradan bir gündü montenin 2 sn sonrası yüz ifadesini düşünemiyorum::) alonsonunda artık bıktığını düşünüyorum bu senede bittiğine göre alonso açısından artık yavaş yavaş yeni yelkenlere açılma vakti geldi.ferrari gelecek senede muhtemelen böyle bir durumda olacağından mclarene gitmesi alması gereken bir risktir.williawsın güncellemeleri çalışmış bottas yarın kolay lokma olmayacaktır hatta podyum mücadelesi bile verebilir

  9. Şimdi ne desek hikaye olacak, böyle rezil bir sezon olamaz.Mercedesin bu gücü ne güç ünitesiyle nede başka birşeyle açıklanamaz.Aracın surulebilirliği diğer takımlara göre çok rahat ve sıralamada ayrı bir 0.7 leri var bunu anlamak daha güç.Tren rayında gider gibi giden bir aracı nasıl geçeceksin büyük hayal kırıklığı.Aracın çekiş, ve frenlemesi mükemmel ötesi, elektronik aksamda hepsinden daha mükemmel bir iş çıkarmışlar, aracın Redbull gibi iyi olduğu tek yer yok bütün paket mükemmel çıkarılmış, ve özellikle lastiklerin sert olması onların ekmeğine yağ sürdü hatta bal kaymak ne istersende ekledi, şuanda bakıldığı zaman bu sezon onlar için 1 senedir şekillendirilmiş gözüküyor, geçen seneki lastik değişimi, bu seneki lastiklerin sert yapılması gibi birçok şey.Sıcaklıkların Mercedese yarayıp yaramıyacağını sorun olup olmayacağını yarın göreceğimizi düşünüyorum.

    Lotus için gelişti demek bence acele bir durum, Lotus aracının genleri sıcağı seviyor, bu farkın sıcaklıktan kaynaklandığını düşünüyorum.Ancak yarışta bir tempo yapabilirse lastik koruma avantajıyla podyum bile yapabilirle öndekilerin sorun yaşaması durumunda.

    Ferrari gelişiyor en azından bir gelişme var belki sıralamada olduğundan yavaş gözüktüler ancak, bunun bir nedeni var gibi.Çünkü Lotus da Gro ve Bot extra iş çıkardılar, sıralamada Redbull ve Mercedesin yarışa oranla senelerdir 0.7 1 sn arası bir farkları var ve bu sezonda devam ediyor, yarış için yine bir podyum olabilir, çok sıcak olursa sürpriz de gelebilir.pilotlar elinden geleni yapıyor, ama Ferrari bence iyi yönde ilk yarışa bakarsak Merc-Redbull-Williams-Mcla-force india- Ferrari şeklindeydi sıralama ve son yarışta en iyi Redbull ile beraber ikinci takım konumundaydı burada da güçlü olduklarını düşünüyorum ama Merc ve Redbullun sıralamada ki ekstra 0.7 1 sn si onlarda yok buda onların sıralamada geride kalmasını sağlıyor.Monte canada da büyük bir adım bekliyor Çin’deki gibi büyük bir adım olursa sezon güzelleşebilir.Bastırmaya devam etmesi lazım Ferrari’nin.

    Redbullda gelişim göstermiş bence 0.2 0.3 yakalamışlar Merci.Vettel için çok kotü bir hafta sonu ne oluyor anlamak güç bütün sorunlar Vettel’de, morali çok kötüdür eminim…

  10. mp4-4 gibi bir araç yapmıs mercedes ve pek yakalanıcak gibi de durmuyorlar.

  11. hani redbul pistiydi burasi noldu. mercedes 1 san ye takdi , artik diyer pistlere gerek kalmadi. herkes 2015 e odaklansin . alonso redbula kecerse sasirmam

  12. Sektör zamanlarını nereden bulabiliriz?

  13. her sezon 1 takım dominant olup sezonu süpürmek zorunda mı ? nedir bu çektiğimiz. 2007 2008 sezonlarından sonra kıran kırana şampiyonluk mücadelesi olmuyor malesef. gelişme falan hikaye farklar çok büyük valla jerez’de böyleyse mercedesi spa’da ya da monzada düşünemiyorum. umarım 1.’lik mücadelesi izleriz diyecemde pistin yapısı itibariyle çokta mümkün görünmüyor. son olarak şu motor sesleri bir an önce düzelmeli tadı tuzu kalmadı bu işin gerçekten. F1’i izlemek için izler oldum artık. benim için alışkanlıktan ibaret sadece. hafta sonlarını iple çektiğim günleri görmeyi diliyorum.

    1. Yusuf Hitay avatarı

      jerez, ispanya’da bulunan farklı bir pist. çok uzun süredir yarış yapılmıyor, sadece sezon öncesi testlerde ve f1 oyunlarında görebiliyoruz.

  14. rush filmindeki lauda nın repliği aklıma geldi.lauda ferrari ile ilk turlarını atar ve derki bu kadar büyük bir bütçeyle böyle b.tan bir araba nasıl yapabildiniz.bana göre cevabı ;italyan işi 🙂 (bir takımda çok sayıda italyan çalışırsa işte böyle b.tan olur di monte hala bunu anlayabilmiş değil

    1. Rush filmi 2013’ün bence en güzel yapımlarından biriydi.Özellikle F1 hayranı olupta
      izlemeyen varsa fazla vakit kaybetmeden izlesin.Chris Hemsworth çok iyi oynamış
      Daniel Brühl ise resmen Niki Lauda olmuş:) TR’ye blu ray versiyonu gelseydi alırdım:(

  15. Mclaren seneye turuncu renge dönsün. Gri renkten midem bulandı artık.

  16. * Force India gelişim yarışında geride kaldı.
    * Romain Grosjean Lotus adına Ferrari’leri geçerek büyük iş yaptı. (E. Boullier sorunları çözdük demişti)
    * J. Button’ın hafta arasa verdi demeç doğru çıktı. (K. Magnussen aracın gelişimine hiç katkı sağlamıyor)
    * Elektrik arızası S.Vettel’i mahvetti.
    * P. Smiley’in açıklama doğru çıktı (arkadan kayma sorunu çözdük)
    Sonuç: Verilen arada güç ünitesi, aerodinamik ve şasi sorunlarını paket halinde geliştiren Lotus ve Williams ileri, Force İndia ve Torro Rosso geri adım atmış gibi görünüyor. Ferrari ince sidepot’larına sorun bulamadığından yerinde sayıyor. Bir iki cümlede Redbull için kurayım; aerodinamik açıdan yapılabilecek herşey zaten yapılmıştı, sorun güç ünitesinde (özellikle de motor haritalandırmasında gibi) ancak çok az dillendirilen başka birşey daha var, Redbull ERS sistemini kendisi ürettiğinden (Renault’dan almadığından) motor yazılımı ve ERS bağlantısında sorun yaşıyor. (muhtemelen S. Vettel’in elektrik sorunuda bundan kaynaklı)

    1. BurakBilgin avatarı

      Boullier Mclaren’den Lotus’sun sorunlarını çözmüş

  17. Bu Toro Rosso 3. antrenmanlarda da en hızlıymış. Bir defaya mahsus sandım ama değilmiş. Turbo motorların en kötüsü olma yolunda Ferrari motoru emin adımlarla ilerliyor.

  18. Mercedes f1 arabası yapmış diğerleri gp2. Askdashfs.

  19. kimi aloyu gecti.alnso performans kaybi yasiyor galiba.

    1. yarın yarıştan sonrada burda ol emi 🙂

      1. burdayim merak ettme.ne oldu kimi geride kalinca performasi kotu alonso geride kalinca ???

        1. Puan durumuna bak da öyle konuş.Ayrıca araç 2 saniye yavaş hala gelip yok Alonso şöyle yok Kimi şöyle.Siz insanları Formula 1’den soğutursunuz.Sizin o çok sevdiğini Kimi’niz sene sonu 100den fazla puan farkı yemezse oturup sevinin.

          1. raikkonen vehbi avatarı
            raikkonen vehbi

            100 puan az degilmi 🙂 boşuna kudurmanıza gerek yok bugun normal bir sıralama turu geride kaldı ve birbirine benzer 2 tur geldi bu turların ardından alonso kimiye 100 puan fark atsa nolacak ? hamiltondan 500 puan fark yedikten sonra :))

            1. Biz de onu diyoruz işte.Ferrari 2 saniye yavaş hala burda Alonso-Raikkonen tartışması yapmak ne kadar mantıklı.

          2. benim yorumum bir once ki yarista araci calismayipta 2 saat aracin icinde oturp bekleyen kimi nin performansini sorgulayan bazi arkadaslar vardi burda.zaten bu ucube f1 kimi var oldugu icin gecenin 2 de 3 de kalkip izliyorum.sanmiyorum ki benim yorumlarim yuzunden f1 den soguyacagini. ferrari bu sekilde devam ederse merak etme puan farki 100 gecer.endisem yok

  20. Ulan Massa ömrümü yedin be…

    1. Öte yandan Ricciardo alkış hak eden işler yapıyor, yarın da büyük ihtimal podyumun 3. basamağı onun.

  21. Renault motoru o kadarda kötü değilmiş. Yalnız bu kadar düzlük hızına rağmen Toro Rosso’nun downforce’u da iyiydi. Sauber, Force India ve hatta Mclaren-Ferrari ile başabaş yarışır.

    1. arkadaşın problemini anladım.

      google translate kullanıyor.

      canlı zamanlama, günün saati, ve pilot numaralarını “hayır” diye çevirince, onları okuyup gelip petronas yağı mercedes’e 0.3 saniye katıyor, redbull ricciardo’yu testlere almayarak ona iyilik yapıyor, benzin akışı yüzünden fren kontrol edilemiyor (2011’de kalmış aklı) ferrari yere basma gücü için messiyle çalışıyor gibi yorumlar çıkıyor ortaya 😀

      1. Hayal dünyası diyolla buna bizim oralarda…

  22. Geçen sene lastik yüzünden geçilmedikleri takım kalmayan Mercedes bu sene Barcelona’ya kızgın gelmiş 🙂 yarın yarışta ne kadar fark atacaklar ona dikkat edicem

  23. Kaç tur var toplamda 60 filansa podyuma kadar tur bindirebilir Mercedes

  24. Bir komplo teorisi daha üretiyim.Bundan sonra aradaki farktan dolayı rating baya düşecektir.Bu yüzden sene sonuna doğru güya başka takımların Mercedes’i yakalaması sağlanacaktır.Fakat dediğim gibi sadece yaklaşacaklar çünkü sezon Mercedes’e verilmiş.Siz istediğinizi düşünün lakin bu söylediğim şeyin ihtimali hiç az değil.

    1. hamiltonAMGTEAM avatarı
      hamiltonAMGTEAM

      sana şimdi birşey söylerdimde yeri değil gerçekten , bi yürü git arkadaş sanada komplo teorilerinede ya yeter artık bi bitmediniz ………………….

      1. Çekememezlik kötü bir şey.Ama ben olanları net görüyorum.Ki araradaki fark bu kadar fazlayken aslında her şey net ortada.

        1. aslında şuan esas çekememezlik senin yaptığın. adamların yaptığı motoru ve başarılarını çekememezlik yapıp iftira atıyorsun. son yıllarda fia’nın belirlediği tek şampiyonluk 2007’dir.

          bu sezon mercedes’e nasıl verildi onu bir düşünmen lazım mantıklı bir şekilde. herkes araç ve motor yaptı, en iyi motoru mercedes, motorla uyumlu en iyi aracı onlar yaptı.

          biri ferrari’nin motoruna gazoz mu attı, ya da fia mercedes’e aşırı zeki yaratıklar mı yolladı? kısacası bu işin fia ile alakası yok. mercedes’in herkesden daha iyi motor yapacağı zaten belliydi.

          1. Geçen sene lastikleri değiştiren de dayımdı, Mercin 1000 km GİZLİ testinide amcam yaptı.

            1. o lastikler pist üstünde parçalanırken biri ölseydi ne olacaktı?

              mercedes 1000km gizli test yaptı ceza aldı. zaten sezonda da birşey yapamadı.

              1. Yapıp yapmadığı beni ilgilendirmiyor Fia o kadar temiz ve dürüstdü neden test yapılmasına izin verdi, ve araçlar o lastiklere göre tasarlanmışken, lastiklerin değişmeside adilmiydi, yani geleceğim nokta şuki yine üfürüyorsun!

            2. Boşveer dostum..o aklınca yine Kimi’ye nasıl takarım diye uğraşıyor, adamın yaşam amacı bu, boşverr, eğlensin sabi 🙂

    2. Senin Red bull’u çekemediğin gibi mi? Yazdıklarını geç de şu ana kadar yaptığın yorumlara bak.Zaten Raikkonen düşmanı olduğun şu yorumdan da belli oluyor.En iyi motoru başka takım yaptı demiyoruz.Göz göre göre bunun olacağından bahsediyoruz zaten.Kendin bile itiraf etmişsin herkesten daha iyi motor yapacağı belli diye.Bunu bilerek o zaman Fia neden turbo motorlara izin verdi.Kendinizi inkar ediyorsunuz haberiniz yok.Ayrıca 2007 sezonu en temiz sezondur sen merak etme.

      1. red bull’u çekememekle bir alakası yok. 2013-2012 ve önceki sezonlar kadar birbirine benzer araçların olduğu ve motorların dondurulduğu sezonda rbnin attığı kadar büyük fark atmak araçta bir hal olduğuna işarettir zaten. ancak bu sezon herşey değiştiği için büyük farkların olması normal. hele de bir takım yıllardır bu anı bekliyorsa.

        fia turbo motorlara izin verdi diye birşey yok. tüm üreticiler istedi bunu, anlaştılar. hepsi kendilerine güvendi, monte motor motor dedi, sonra mercedes çatır çatır en iyi motoru yapınca sizin gibiler ağlamaya, iftiralara başladı.

        2007 en temiz sezon ha 🙂 izlemeyince öyle olur.

        1. Ben izledim 2007 sezonunu anlat bakalım hangi yarışta FİA işin içine girmiş cezalarla vs. Hamiltonu kum havuza sokan hakemlermiş Hamiltonu dürtmüşler?

          1. iyi izleyememişsin, birdaha izle.

      2. 2007de Ferrari en temiz takımdır.Mclaren’i söylüyorsan bilemem.Ben Ferrari’den bahsediyorum ve aldığımız şampiyonluk çok temiz.Bilgi çalan biz değiliz bizim bilgilerimiz çalındı.Monte motor dedi de turbo motor olduğunu sen nerden biliyorsun.Yanındaydın galiba.Ayrıca burda ağlayan sensin.Raikkonen’den çok hazzetmesemde adamın şampiyonluğuna sizin gibiler çamur atıyor.Ayrıca Formula 1’de bu kadar fark normal değil.F2004 bile bu kadar fazla fark atmıyordu.

  25. 2 saniye fark nedir lan??? Cem Yılmaz : S…meseler bari..

  26. Aşağıda bakıyorum herkes lotusu silmiş atmış takım mı diye. Ön burnu ilk defa zamanında 2004 bmw kullandı ama çalıştıramadılar. Şasinin iyi olduğunu sezon başından beri söylüyorlar. Hatta ön burnu mclaren deniyecek diye haberler bile çıktı. Renault ile problemlerini yeni yeni çözüyorlar demek ki. Bence redbullu da geçecek. Asıl garip olan ferrarini motoru kötü, şasisi iyi deniliyor 1. sektörde rekabetçi 2. ve 3. sektörlerde 2 sn fark yiyor.

  27. İspanyayı kazanan lanete uğrar genelde ya dur bakalım. Geçen sene Ferrari kazandı ondan sonra dikiş tutmadı. 2012’de Williaams pilotu Maldonado kazandı ondan sonra dikiş tutmadı. Benim hâlâ umudum var. Sövmek serbest isteyen sövebilir bana. İsteyen aşağılardaki gibi dalgada geçebilir. ben ferrari mühendisi miyim? anasını satayım zaten çok engin bilgim olsa Ferrari mühendisi olurdum. Ben olmasını dilediğim şeyleri konuşuyorum. Yoksa kimseyi hiçbir kişiyi kurumu bağlayıcılığım yok. Olmasını istediğimiz şeyler oluyor mu? hayır tabii. Ama insan umutla yaşar işte. Bir umut olmasını umut ediyoruz. ☺ ☺

  28. Ferrari yarınki yarışa katılmasın.2011den sonra tekrar tur yerler.Bu açık şekilde görülüyor.

  29. öncelikle mersedes ve hamiyi tebrikler
    Grosjean sen benim favorimsin tşk
    hjjj unutmaan kimi’nin yine önündesin:))

  30. Bu polle 2012’nin intikamını aldı Lewis.

    1. Ne alaka ? 2012’de bir haksızlık mı vardı ortada ?

      1. Haksızlık yok McLarenin asalaklılıgı var.

        1. Ortada bir intikam göremiyorum öyleyse.

  31. Mercedes
    Sıralamalardan da görüleceği üzere en iyi gelişimi yine Mercedes göstermiş.
    Adamlar zaten sezon içi testlerde bile 200 tur atıyorlar, çok çalışıyorlar ve
    karşılığını alıyorlar.Red Bull’a çok uygun bir pistte 1 saniye üstünde fark açmak
    müthiş bir iş.Şu yarış Spa veya Monza’da olsaydı ikinci takımla nasıl bir fark
    olurdu acaba:)

    Red Bull
    Gelişim yarışında Mercedes haricinde diğer takımlara göre daha iyi bir iş
    çıkarmış farkı arttırmış görünüyor.Ancak pisttin yapısıda aldatıyor olabilir.
    Ric. müthiş sürüyor. Vettel ise şansızlığı ile yola devam ediyor.

    Ferrari
    Bu pist Ferrari’ye sonuçtan da görüleceği üzere pek uymuyor bu yüzden
    ne kadar geliştikleri konusunda kesin bir yargıya varmak mümkün değil
    zor bir yarış onları bekliyor.

    McLaren
    Yorum yapmaya gerek yok.:)

    Williams / Lotus
    Sıralamalarda iyi iş çıkardılar umarım güzel bir yarış geçirirler.

    1. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
      Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

      Bu pist Ferrari’ye sonuçtan da görüleceği üzere pek uymuyor

      Pist Ferrari’ye uymuyor diye birşey yok. Burada kötü olan araç her pistte kötüdür diye yazılı olmayan bir kural vardır Formula 1’de. Kısaca Ferrari’nin aracı Tıpkı McLaren gibi çok kötü.

      1. Dediğiniz doğru ancak Ferrari’nin iki saniye yiyecek kadar da kötü iş çıkardığını
        düşünmüyorum.Piste göre podyuma çıkan takımlar bile çok değişiyor…

  32. Mercedes olayı bitirmiş… Mclaren’in en iyi sezon rekoru tehdit altında bence 🙂

    Hamilton kazanmasaydı keşke, yarın tek umudum Rosberg’in Hamilton’ı adil bir şekilde yenmesi… İki pilotu da severim ama, rekabet olsun arkadaş bu ne böyle… adamın kazanamadığı yarış yarış dışı kaldığı yarış oldu…

    Ferrarilerin bence sorunu lastikleri çalıştıramamaktı, Raikkonen iyi iş çıkarttı, Alonso ise Raikkonen’e son sektörde niye 0,2 saniye kaybediyor onu bir telemetriden baksın artık 😛 Neyse ki temiz taraftayız, bir faydası olacaksa tabi…

    son olarak Grosjean Lotus falan ilk 5 e girebiliriz diye açıklama yaptıklarında ağzım hariç başka bir uzvumla gülmüştüm ama, adamlar beni ters köşeye yatırdı 😀 hoş bununda sürekli olacağını düşünmüyorum…

    Vettel’e de yazık oluyor, seansı tamamlayıp Ricciardo’ya geçilmesini izlemeyi tercih ederdim 😛

    Bakalım yarışta neler olacak… İlk viraj sıkıntılı 🙂

  33. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    Mercedes, Ferrari ve Red Bull’un gelişimin hızına ayak uyduramaz, İspanya’da Mercedes’i yakalayacağız diyen birisi vardı. Ne oldu ona? 😀 😀

    1. 3 hafta boyunca aynı şeyleri yazdı durdu 🙂 neymiş bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak gerekiryormus.

      1. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
        Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

        2 kişi var sitede böyle. Ferrari’nin süper gelişeceğini falan söylemişti. Göreceksiniz falan diyorlardı. Şimdi kendilerini arar oldu gözlerimiz. 🙂

  34. Hamilton normalde 0.3-0.4 sn arası bi fark atacaktı Rosberg’e ancak son sektörde çok büyük hatası var biraz daha dikkat etmeli

    1. Son sektörde gerçekten ciddi hata yaptı, ancak ilk iki sektör pole için yetti.
      Ayrıca aracı çok zorladı pist dışınada çıkabilirdi.Mercedes geçen yılki Red Bull’dan
      bile daha baskın ama en azından takım arkadaşları arasında müthiş bir rekabet var.
      Bu rekabet ikisinin de performansını geliştiriyor.

  35. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    McLaren ve Ferrari yatmış belli ki 1 ay boyunca. Lotus bile 2 takımın önünde. Diğer taraftan artık sezon bitti sayılır. Red Bull İspanya’da süper olacağız falan diyordu ama 1 sn yediler onlarda. Mercedes markalarda, Hamilton’da pilotlarda şampiyon olmuştur. Hayırlı olsun.

  36. BurakBilgin avatarı

    Lotus aracımız kağıt üzerinde çok iyi derken gülüyordunuz, birkaç haftaya RedBull u geçerlerse şaşırmayın 🙂

  37. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    MALdonado ve 13 numara 😀

  38. Onur Gentas avatarı

    3 haftada ciddi bir gelişme olmayacağı belliydi fakat nedense ısrarla 3 haftada bir anda fark kapanacak gibi beklentiye sokmaya çalıştı bazı arkadaşlar. Hatta Mercedes’in 3. takım durumuna düşeceğini iddia edecek kadar Formula 1 den uzak olan arkadaşların yorumlarını da gördük. Hala da aynı atmasyon yorumlarına devam ediyorlar.
    Mercedes bu seneye iyi hazırlanmış. Her piste uyan ve lastik kullanımı da çok iyi bir araç yaratmışlar. Diğer araçlar birbirine oldukça yakın ve Mercedesleri çıkarsan çok heyecanlı 1.lik mücadelesi olurdu. Yarın dua edelim de kalkışta Rosberg Hamilton’ı geçsin. En azından daha güzel bir yarış izleriz.

  39. Geçen yılın ortasında bu yıla odaklanan Ferrari, bu yılın başında liderden neredeyse 6 saniye yavaş olan Lotus’a geçiliyor ? Bu düpedüz beceriksizliktir. Başka bir açıklaması yok. Keza McLaren’de öyle. Şuan ön plana çıkıyorlarsa bu isimleri sayesinde.. Yoksa Toro Rosso’dan farkları yok. Adamlar en azından güncelleme getirmeyip geride kalıyor. McLaren ve Ferrari güncelleme getirerek geride kalıyor. Boşa para harcıyorlar. Alons’nun yerinde olsam sezon sonu Mercedes veya Red Bull şansını değerlendirirdim

  40. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Ne oldu Mercedes motoru falan filan diyordunuz?? Mclarendede aynı motor var iş şaside Hamilton’nun aerodynamic olarak gerideyiz dediğine bakmayın..Her sektörde 0.3 sn takarmı bi insan Mercedes takıyor..Helal olsun 4 sene sonra müthiş bir araç..tahminimce sezon sonu farkı indirseler indirseler 0.5sn altına düşmez Mercedes sıkıntı yaşamazsa F1 tarihine geçecek

    1. Aynen katılıyorum bi sorun yaşanmazsa tarihe geçerler bu sene

  41. ayar olarak rosberg’in aracı daha iyi ve tutunuyordu. sanırım hamilton bu sefer oversteer’i fazla abartmış. rosberg’den çok daha fazla uğraşıyordu ve son sektörde sanırım zaman kaybetti, fark daha büyüktü. yarın o kaygan ayarlarla nasıl yarışacak göreceğiz 🙂

    ikinci sürpriz rai’nin alonsoyu sıralamada geçtiği kısım oldu. fark 0.036. ancak rai kariyeri boyunca ünlü cenabetliğiyle tam da grosjean’ın arkasından kalkıyor. alonso da rai de dikkat etsin derim 😀 gerçi alonso yine bir magic-alonso’luk yapacak gibi geliyor ancak bakalım.

    vettel zaten ricciardo’ya geçilecekti, böyle geçilince hem bahane gibi olmuş oldu 🙂

    massa’ya ise ne oldu anlamadım. williams’a güvenim son olaylardan sonra kayboldu. bottas ile arasında neredeyse 1sn var.

    hulk iyi gidiyor ama perez bırakmıyor.

    son olarak, maldonado’yu biri f1’den göndersin. sponsor bu kadar da önemli olmamalı.

    1. bahadır sezgin avatarı
      bahadır sezgin

      Felipe Massa sıralamalardan sonra bir TV kanalına yaptığı açıklamada 10.Virajda hata yaptığını söylemiş. Yanlış hatırlamıyorsam 10.Viraj olması lazım. O hatadan sonra aracın arkasını ve turu kaybetmiş.

    2. Bugün düne göre pist üstünde bi sıkıntı var bir çok pilotta aynısını söyledi dün Hamilton’ın 2. antrenman en hızlı turu ile pole turu arasında ki fark absurd kesinlikle bi sıkıntı var onun haricinde yarış temposunda Hamilton Rosberg’e çok zor verir yerini 2. antrenman uzun seri turlara bakarsak

  42. Sıralama turlarını izlemedim.İyi ki de izlememişim diyorum.Geçen sene ki yarışlardan bile daha fazla zevk alıyorduk.Her sene gittikçe batırıyorlar.Daha ne kadar batar Formula 1 anlamıyorum.Bu arada dediğim gibi Ferrari fanları arkadaşlar hep boşuna ümitlendiler.Dediğim çıktı.1 yarışla aradaki azalan farka aldanmasınlar demiştim.Görüyorsunuz 2 saniyenin üzerine çıkacak yakında fark.

  43. OUTLAW RIDER™ avatarı
    OUTLAW RIDER™

    H.A.M. The gr8est

  44. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Evet 3 haftadır aranın ardından 2 pilotun derecesininde gördügümüz gibi limitte olduğunu düşünürsek ferrari herkes gelişirken oturdugu yerde bile kalamamış lotusu örnek alın biraz yazık gerçekten

  45. Lotus pilotu Grosjean 5. sırada . Her şey para değil diye 5-6 gün önceki yorumumda belirtmiştim. Lotus aracı çok iyi downforce üretiyor. Ferrari aracı ilk 2-3 yarışta aerodinamik anlamda katetiği yolu, muhtemelen bahreynde düzlükte geride kaldık diye takımın üst kademesinin aklı evvelliğiyle geri vermiş. Aracın üstünde pilotlar gladyatör misali savaşıyor. İlk seltörde biraz rekabetçi olduktan sonra çok güçlü motor ivmesi ve downforce gerektiren 2. ve 3. sektörde yaklaşık 1 saniye fark yiyorlar. Geçen seneye hemen hemen dönmüş olduk. Sadece Red Bull’un yerinde Mercedes var, bu sefer Lotus Mercedesle değil Red Bull’la yarışacak gibi. Williamsta geçen senenin Ferrarisi gibi. En hızlı 4. araç olarak Ferrari’nin yerini almışlar. Force Indiada geçen seneki gibi artık Sauberle yarışır.

    1. abd den haber yok mu.şavrolet ten vazgeçip ford a falan mı kapak attı ferrari ers için. df seviyesini arttırmak içinde barcelona fc den yardım istemişler galiba öyle bir duyum var.
      malum heriflerin ayakları çok sağlam basıyo yere.yüzdeleri falan süper.

      1. Hacı bu pist Ers’yi gerektiren bir pist değil. İlk sektör gerektiriyor biraz, zaten ancak ilk sektörde rekabetçi oldular. Fark 0.3 saniyeydi ilk sektörde, downforce ve çekiş gerektiren 2. ve 3. sektörde geride kaldılar. Bu aerodinamik ve mekanik yol tutuşa giriyor. Buna 40 Ers’de getirsen benim gibi 50 tane gaz verici de getirsen aracı hızlandıramayız. Dur bakalım bir de Monacoya bakalım. Orada da umut yoksa bana küfür serbest. Arada Ferrariyede giydirin. ☺

        1. 0.3 saniye ve rekabetçi :S

      2. ne yalan söyleyeyim, düşüncelerimi özetlemiş mesajın SinanBozok.

  46. Lotus’un gerisinde kalmak nedir lan ?

  47. Yarın izlemeye gerek yok. Yılın en sıkıcı pistinde yılın en sıkıcı yarışlarından biri olur. Maldonado ya da çaylaklar kaza yapmazsa tabii. 1 saniye fark ne ya üçüncüyle.

  48. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Mersedes kesinliklen ayrı bir ligde yarışıyor, oda kendisiyle. Ferrari birkez daha 3 haftayı uyuyarak geçirdiğini resmileştirmiş oldu. Ta nerdeki Lotus bile geldi geçti. Bakalım Monte bu sefer kimi şutlayacak. Kendini şutlasa keşke. Her nekedar Ferrari taraftarı olmasamda Alonso’dan dolayı tutuyorum haliylen ama yazık gerçekten. 2 saniye fark nedir ya. Zaten Alonso’da acayip bir hız düşüklüğü var sıralamaların başından beri, 1.27.500 lere çakıldı kaldı adam. Kendi de hata yaptı bisürü. Morali bozulur be insanın doğal olarak. gelen vuruyor giden vuruyor. Rai ye de tebrikler. Ne diyelim ferrari adına züürt tesellisi. Bunun altından bişey çıkarya dur bakalım.

    Genel olarak, Mersedes uctu, RBR kanatlanamadı. Ferrari eskisinden de geriye giderek kendi çapında rekorlar kırmaya devam etti, Alonso kötüydü, Rai iyiydi. Bu araçlan bu kadar adamlar ne yapsın. Gro ya tebrikler.

    Bir 9-10 falan daha oluruz yarın herhalde.

    1. OtonomAktor avatarı

      Rbr kanatlanmadi ya iyi güldüm 🙂

  49. 2sn fark yedik. domikali gitti fark açıldı.

  50. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    İllegal araç ile şarkıcıyı star diye şampiyon yapıcaklar Alman panzeri Rosberge geldi sıra Scumiden sonra.

    1. Turkcede Yapicaklar die bir kelime yok.Yapacaklar var.

      1. ya tepkini anlıyorum tabi de, ayar verecekken bari düzgün yazsaydın… ona bakarsan Turkce diye bir dil yok, adam yapicaklar değil yapıcaklar yazmış vs. vs. Tamam belli mobil bir cihazdan yazılmış ama millete Türkçe dersi verecekseniz bir mesajı okuyun önce 😀

      2. OtonomAktor avatarı

        “die” diye bir kelime varmışta biz de onu bilmiyormuşuz. Ayar verirken ayar olmak.

      3. MichaelJackson avatarı
        MichaelJackson

        Madem ayar vermeye çalışıyosun bari düzgün ver arkadaşım harbi OtonomAktor ‘ün de dediği gibi ayar vermeye çalışırken kendi kendine ayarı çekmişsin 😀

        1. 0versteer Kardesim.Tepkim Turkceye degil.Anlayan anlamistir..

          1. Mehmet Günaydın avatarı
            Mehmet Günaydın

            Tepkin ne ise onu belirt Türkçe den vurayım derken ters tepti 😀

  51. Burada yavuzhan diye bir arkadaş vardı çok bilgili bi arkadaşa benziyordu.ers sistemi ile ilgili harikulade gelişimler falan oalcak diyordu.ne oldu yav 🙁

    1. Daha taa cuma günki ikinci antremanlardan sonra Mercedes’ler 23.500 civarı olurlar, Riccardo ile Alonso 24.500’ü zorlar Raikkonen ile Vettel de 24.700 lere gelmeye çalışırlar falan da diyordu…
      Yazdıklarıma tepki gösteriyorsunuz ama hep dediklerim doğru çıkıyor diyen biri için 2 saniye gibi devasa bi fark ile yanılmak, pek olmadı gibi…

    2. Memo Ferrarioğlu’nun yeni nicki o.Bol Bol işkembeden sallıyor.Başka bir numara yok.

  52. Telemetriye baka baka kör oldun Rosberg olmayınca olmuyor yapcak bişi yok 🙂

    40 yaşında Schumiye yaptığın saygısızlığı yedirecekler sana kendi ağzınla 2.pilotum diyene kadar acımayacak Hamilton

    1. kesinlikle katılıyorum. bütün sezon hamiltonun eksozunu izlesin dursun.

    2. OtonomAktor avatarı

      Pardon dostum o yillarda f1 e ara vermistim de ros un schumi ye terbiyesizligi neydi acaba böyle yazinca sen merak ettim

  53. arab Şükrü avatarı
    arab Şükrü

    Alonso ”Sanırım Bize Nazar Değdi ”

  54. Formula1 iceman avatarı
    Formula1 iceman

    Mercedesler ayrı alemde. Ferrari de çok gelişmiş….TEBRİKLER!

  55. arab Şükrü avatarı
    arab Şükrü

    Ferrrari İs Legend Team 😀 D: ASD ASD A

  56. hamilton ve alonso arasında 2 sn. fark ya ferrari gelişmedi yada mercolar 1 sn daha gelıstı tuhaf bırseyler varya

  57. Mercedesin aracı Göz Kamaştırıyor
    Lewis Sana Pole Pozisyonu yakışıyor 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir