Hamilton: “Pole’ü Alabilmek İçin Limitlerde Sürdüm”

Lewis Hamilton, pole pozisyonu mücadelesinde Rosberg’i geçebilmek için limitlerinde sürdüğünü söyledi.

Hamilton ilk iki antrenman turlarında ilk sırayı almasına karşın bugün gerçekleştirilen son antrenman seansında Rosberg’in gerisinde kaldı.

Sıralama turlarının ilk iki bölümünde Rosberg’e oranla araçta rahat görünmeyen Hamilton Q3’te attığı tur zamanıyla birlitke Pole pozisyonunu kazandı.

Hamilton, pole pozisonunu elde edebilmek için elinden geleni yaptığını söyledi.

“Düne oranla zor bir gün oldu. Nico bugün olağanüstüydü. Açıkçası onu yenebileceğim konusunda aklımda bazı şüpheler vardı”

“Aracı limitlerinde sürdüm ve atabileceğim en iyi turu attım. Daha fazlası mümkün değildi”

Hamilton, Cuma günü gece yaptıkları ayar değişikliklerin aracı bir adım geriye götürdüğünü düşünüyor.

“Dün mükemmel bir gündü ve aracından dengesi oldukça iyiydi.Herşey yolundaydı ve birşeyleri değiştirmeyi düşünmüyorduk. Fakat dün gece bazı şeyleri daha iyi yapabileceğimiz düşünerek bazı değişikliklere gittik. Ancak pist sıcaklığının düşmesiyle birlikte bu değişiklikler bizi geriye götürdü

“Araçta çok fazla arkadan kayma vardu. Araçla sürekli boğuşuyordum. Buna rağmen sınırlarımda sürerek Nico’yu geçtim”


Yorumlar

“Hamilton: “Pole’ü Alabilmek İçin Limitlerde Sürdüm”” için 8 yanıt

  1. Polü almak için limitlerde süreceksin zaten öyle bir konusmuski sanki hiç yapılmayanı yapmış

  2. sizin gibi pilotların demeçlerini okudukça, kimi raikkonen fanı olmakla memnunum, isterse son sırada savaşsın , gene de dürüst pilot fanı olurum,,, altlarında 2 saniyelik araç, yok zorlamış, yok zorlayamamış, yok bilmem ne, olurda bu kadar eziklik olur mu ? geçen senelerde de vettel böyleydi, sanki aracı çok kötüde caterham tarzı,, pilotluğunu konuşturmuş 1. olmuş, memnunum kimi gibi dürüst bir adamın fanı olduğum için

  3. Mercedes olağanüstü hızlı ama Redbull veya Ferrari dönemlerindeki gibi bir pilota yönelmediği için insanlar yine zevk alabiliyor. Sıralamaların son seansında adeta iki pilot düello yaptı. Rosberg bahsedildiği gibi kolay lokma değil ama Hamilton da olağanüstü hızlı…Aracın suyunu çıkartmayı maksimumu almayı biliyor. Bu sene bütün yarışları kazanacak kadar hırslı görünüyor. Şampiyonluğu bi garantilesin ondan sonra son sıradan başlatsınlar onu 🙂

    1. Kendin için konuş ben açıkçası hiç zevk almıyorum.Bana göre bütün araçlar 2 saniye içinde sıralansa daha çok zevk alırım.Ayrıca bundan sonra Rosberg Hamilton’un rakibi olamaz.Aracın suyunu çıkartmasa ne olacak.En kötü 2.başlıyor zaten.Pistte dolaşırmış gibi sürsün.Yarışta yine en büyük şans kendisinin.

  4. Sıralamada tek turda lastikler sorun olmaz ama yarışta işler tersine dönebilir.

  5. sen araçla boğuşuyosan diğerleri kapatsın dükkanları .)

  6. Dün mükemmel olan aracı bir adım geriye götürmüşsünüz aferim size.Neyseki aracın suyunu çıkarıp polü kaptın.

  7. Aynen bugünkü değişiklikler pek olumlu yansımadı.Yarın bu kayma sorunuyla Rosberge oranla lastiklerini daha erken bitirebilir.

    Bakalım ilginç bir yarış olabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir