Fry: “Zor Bir Hafta Sonuydu”

yazar:

kategori:

Ferrari’den Pat Fry, İspanya GP’sinin Ferrari için zor geçtiğini itiraf etti.

“Bu hafta sonu takım için oldukça zor geçti. Sürücülerimiz ellerinden geleni yapmasına rağmen yarışı daha yukarılarda bitirmeyi başaramadılar. Bu pistte geçiş yapmanın ne kadar zor olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, başlangıç sıramızın fark yaratmış olabileceğini düşünüyorum.”

“Yakıt tüketimi bizim için sorun değildi. Lastik aşınması problemi vardı ve bu bizim yarışımızı baştan aşağı etkiledi. Mercedes dışındaki takımları geçebilmek için farklı stratejiler denemek zorundaydık ve trafik içerisinde kalmamak bizim için çok önemliydi. Herkesin stratejisi birbirine benzerdi. Dolayısıyla stratejilerimiz çok iyi çalışmadı.”

“Lider ile aramızdaki fark sürpriz değildi. Mercedes ile aramızdaki fark çok büyük. Aracı geliştirmek için yapmamız gereken bir sürü iş var.”

“Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek iki günlük testte F14 T’yi geliştirebilmek için elimizden geleni yapacağız. Pilotlarımıza en uygun aracı vermek istiyoruz.”


Yorumlar

“Fry: “Zor Bir Hafta Sonuydu”” için 21 yanıt

  1. Test yasağı ve motor dondurma kuralı derhal kalkmalı ki takımımızla ilgili her yoruma malesef diye başlamayalım..
    Her kural değişikliğinde biraz daha geri gidiyoruz..
    F1’in istikrar ve bir ekip işi olduğunu unutmamak gerekiyor ki her sene yamalı bohça misali tek tek kahraman aramayalım..

  2. Fry’ın açıklamasını okurken istemsizce esnedim.

  3. Ben bıktım abi bu adamın her hafta sonu bu lafları duymaktan lewis şampiyon olur hala gelişmek için cabalıyoruz der harbi bu adam su anda burda olsa söyleyeceğim 2 kelime var ferrari mercedesi geçemez 2. cisi ise ne yaparsanız yapın mercedesi bu sene kimse tutamaz araç ve performans ortada arkadasim tur basına 2 sn ne demek ya siz düşünün artık Honda gelir se 2015 deki gelecek o zaman belki eşit durumda olurlar ama her şeyi şimdiden söylemek saçma olur ama mercedes sanki bunları biliyormuş gibi araç yaptı harbi helal olsun adamlara..

  4. Fry / Tombazis / Marmolini gitmeden; Brawn / Martinelli gelmeden bu takım 2. bile olamaz.

  5. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    Bu araya konuyla alakalı değil ama profilime tıkladığımda beni şu habere gönderiyor site http://www.trf1.net/formula1_haberler/25320-group-lotus-formula-1-e-sadik-kaliyor.html/1

    Sizde de böyle bir sorun var mı?

    1. Bende karşılaşıyorum ve eski yaptığım yorumlara bakarken de Paddy Lowe evleniyor haberine gönderiyor :DD ?

  6. Becereksiz herif…

  7. arif çelik avatarı

    Ferrari takımı her yıl oldupu gibi bu yılda bahane bulmaya odaklanacaktır.

  8. Millet düşmüş Raikonen mi önde Alonso mu önde laflarının peşine… Koskoca Ferrari yerlerde sürünüyor bunu kimse görmüyor; koskoca motoru meşhur Ferrari nin motor ve güç sistemi altına kaçırmış milletin konuştuklarına bakın. Şu andaki araçda Raikonen lastiklerini kötü kullanıyor ve yarış hızında Alonso dan yavaş ve yarışın son kısmında aynı lastiklerle biraz daha hızlı o kadar. 6-7-8-9 uncu olurken kimin kimden hızlı olması neyi değiştirirki?

    Fry , Ferrari ye geldiğinde çok methetmiştim ve MP4 22 nin tasarımcısı diye övgüyü hakettiğinden bahsetmiştim. Şimdi… hepsini geri alıyorum.Hadi 2011 aracı Aldo Costa nındı yaa 2012 den sonra yeniden şekillendirilen şasi ve onun üzerindeki karisör neyin nesi. Sidepod köprüsünü dahi 1 senede araca bağlayabilen adamlar eleştirilmelidir.Ön süspansiyon sisteminin aracın çekişini etkilemesi göz ardı edilip olmayan aeroya etkisi münasebetiyle diretilmektedir.Bir ağırlık noktası orjin seçilip ona göre parçaların çalışmasını sağlamak yerine herbir parçayı bireysel çalışma etkinliği ile değerlendirip dengesiz çalışan bir araç üretmek neyin nesidir.Araç pistde bir sathı takip edemiyorki pilotlar ğerformans çıkarabilsin.

    Yarışdan önce Raikonen bile aracın dengesi sağlandğıı anda dahi direkt performans elde edileceğinden bahsediyordu.2012 aracı gibi yetersiz dengesiz bir araç oluvermiş.Pist üzerinde parkinson hasatası gibi titreyen aracı dengeye getirmek için o kadar çok manevra yapılmasına rağmen lastikleri ısıtmıyorlar ve deformansyon çabuk oluşuyor.Pirelli de deformansyon oldumu zaten performans kalmıyor.

    Raikonen in termal kamerasına baktığımda virajdan önce önce frenlemeye başladıklarında izliyorum ve öndeki aracın lastikleri samsarı oluyorken Raikonen in lastikleri mor ve siyah.Mor renkli lastiklerden mor dereceler çıkmazken Ferrari dende performans çıkmaz.

    3 hafta çalıştıkları parçaların kaçı çalışmış??? merak ettim!!!

    1. Ben Mercedes taraftarıyım ama Alonso yada Raikonen ede taraftarlık ettim. Bu adamların mücadele dışında boğuşmaları hoşuma gitmiyor. Piste renk katacak adamların eksikliği bu sporun mücadelesinin azalması ve ilgi eksikliğine yol açar.

      Daha dün kazanamıyorken geride kalmışken ve yetişme umudu yok denecek seviyelerdeyken Hamilton RBR ye meşrubat takımı yakıştırmasını yaptı. Tarihi takımların arkada kaldığı ve içecek firmasının önde olduğu bir F1 in kabül edilemez olduğundan bahsediyordu. O zamanın aracı 1 sn hızlıydı bunları diyordu ş,mdi kendi kullandığı aracı 2 sn hızlı ve dahasınıda kimse bilmiyor. Hamilton un ayağını gazdan çektiini göreniniz varmı? Raikonen yada Alonso nun böyle demeçleri varmı?

  9. bu teknik heyet bir halt olmaz gelsin Adrian Nevey YOKSA hersene aynı nane.

  10. bu arada testler salı çarşamba olucak diye biliyorum.raikkonen kokpitte olucak ve çok çok iyi çalışmaları lazım.insallah bahreyne benzemez

  11. crazyayrton avatarı

    Fry was Cry again 🙂

    1. crazyayrton avatarı

      Gramer eleştirisi yapmayın bilerek yazdım.

  12. crazyayrton avatarı

    Bence mükemmel hafta sonuydu. Sonuçta Lotus ve Sauber gibi mükemmel takımları geride bıraktınız.Gelecek yarışta hedefiniz force india ile lotusları geride bırakmak olmalı. 🙂

  13. Lomen Milor avatarı

    Bu testler 2 gün sürecek sanırım ve ikisini de Kimi’nin gerçekleştirmesi gerekiyor. Zira Bahreyn’de ki 2 testide Alonso yapmıştı. Bakalım görücez hazır zemin de yaş iken nasıl bir yol izlenecek?

    1. Daha önceden takım bir açıklama yapmıştı. İlk testin her iki gününde Alonso, ikinci testin her iki gününde Raikkonen aracı kullanacak diye. Eğer bir değişikliğe gitmedilerse Raikkonen her iki günde de araçta olacak.

      Ek olarak Alonso geçtiğimiz testlerde pek fazla tur atamamıştı. Belkide bu yüzden 1 1 yapabilirler.

      1. Lomen Milor avatarı

        Eyvallah 🙂

  14. Bu adamın da gönderilmesinin zamanı geldi de geçiyor.

  15. Fry artık ezberlemiş. Her hafta sonu aynı açıklamalar. Adam biliyor takımın yavaş olacağını, sene başında bir yazı hazırlıyor. Her yarış sonunda o açıklamayı yapıyor 🙂

    Bu pistte geçiş yapmanın ne kadar zor olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, başlangıç sıramızın fark yaratmış olabileceğini düşünüyorum

    Geçiş yapmak isteyen istediği gibi yaptı. Sorun pistte değil sizin performansınızda..

  16. ulan ben senin ulan hep aynı laf

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir