McLaren Testleri Yeni Portekiz Pistinde Yapmayı Planlıyor

yazar:

kategori:

McLaren aralık ayındaki kış testlerinde Portekiz’de yapmayı planlıyor. Yeni Algarve Motor Park’ın Yönetim Şefi olan Paulo Pinherio konu ile ilgili olarak " Hemen hemen onaylandı fakat henüz değil." şeklinde konuştu.

Pinherio ayrıca diğer birçok Formula 1 takımının da Portekiz’in ana kara parçasının güneysel bölgesinde bulunan bu pistle irtibat halinde olduğunu sözlerine ekledi. Yerel gazeteThe Resident’a konuşan yönetim şefi algarve Motor Park’ın F1 testleri için asfaltlanması konusunda FIA tarafından onay aldığını söyledi.

Bu yılın başlarında göndeme gelen ve pistin ortalama 200 milyon euroluk bir planlama bütçesi olduğunun ardından nihayet dünya şampiyonu takvimi için dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

" Bu pistin F1 araçları için kullanılması çok önemli çünkü Formula 1 motorsporlarının en üst basamağı ve buna sahip olmak çok önemli bir etiket, tanıştığımız F1 standartlarının oylanması da bunlardan birisi."

Le Mans, A1, FIA GT ve Superbike yarışları planlar arasında fakat Formula 1’in bu piste yapılacağı da garanti değil.

" Formula 1’e erişebilmek için en yüksek seviyedeki etkinliklerin bize düşen bölümünü gerçekleştirdik. Formula 1 yarışına sahip olmak ya da olmamak birşey değil karar verebileceğim ya da bu konu hakkında birşey yapabileceğimiz birşey de değil."


Yorumlar

  1. Bi de seyirci meselesi var dii mi? Ama benim için iyi oluyordu öyle ferah ferah seyir..

  2. Ahmet  Keleş avatarı

    bırakın testleride seyirci sayısı bu oranda düşmeye devam ederse yarışlarıda göremeyeceğiz ilerde diye korkuyorum ben.

  3. Bigün bize de sıra gelecek herhal..

  4. Bernie neden testleri bizim piste almiyor anlamis degilim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir