McLaren: “Sorunların Hemen Çözülmesini Beklemiyorduk”

yazar:

kategori:

McLaren’den Eric Boullier, takımın yaşadığı sorunların kısa sürede çözülmesini beklemediklerini itiraf etti.

McLaren İspanya GP’sinde 11. ve 12. sıraları alarak  üst üste üçüncü yarışından da puansız ayrıldı.

Eric Boullier, puansız geçen hafta sonuna rağmen takımın gelişim gösterdiğini söyledi. “Sıralama turları performansımızın küçük bir adım ile ileriye gittiğini gördük”

“Takım ilerlemeyi başardı. Ancak böylesi bir pistte geçiş yapmak çok çok zordu. Yarışın başında lastikler ile ilgili yaşadığımız sorunlar bize pahalıya mal oldu. Lastikleri istediğimiz sıcaklık aralığna getirmeyi başaramadık”

“Tam olarak rekabetçi olmak için uzun bir zaman ihtiyacımız var. Kısa vadede sorunların hemen çözülmesini beklemiyorduk. Yine de aracın gelişiminde doğru yolu izlediğimiz açık”

“En iyisini yapabilmek adına Barcelona’da birçok güzel veri elde ettik. Monako GP’sinde daha hızlı olabilmek için önümüzdeki iki günlük testte yeni parçalar deneyeceğiz”

“Aracın biraz daha iyi olduğunu hissediyorum. Buna rağmen bu hafta sonu puan kazanamadık. Hala yapmamız gereken bir sürü iş var. Hızlı olabilmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz”


Yorumlar

“McLaren: “Sorunların Hemen Çözülmesini Beklemiyorduk”” için 13 yanıt

  1. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    “Takım ilerlemeyi başardı”

    “Aracın biraz daha iyi olduğunu hissediyorum”

    Eğer bunlar gerçek fikirleriyse başarısızlığın sebebi işte açıkça görülüyor demektir. Bu takım 3 sezon öncesine kadar her türlü değişikliğe en çabuk adapte olan takımdı. 2009’daki felaket başlangıcın ardından bile sezon sonunda kazanan bir araç haline gelmişlerdi. Demek ki Paddy Lowe!muş bu takımın arkasındaki beyin. Şimdi Paddy Lowe Mercedes’te iki takımın durumu da malum

  2. Yeni Williams’ımız hayırlı olsun bea.

  3. Sezonu nerede bitirecekleri benim için şimdiden merak konusu 6. sıraya kadar düşerler mi ? Göreceğiz

  4. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    Mercedes motorunun da payı büyük McLaren’in yavaş olmasında. McLaren, Mercedes motoru kullanan 4 takım arasında en güçsüz motorla yarışıyor.

    Honda’ya teknik sırlar sızmasın diye Mercedes zaten iyice kesmiş bilgi akışını. Diğer Mercedes’li takımlar motorda güncellemelerle hızlanırken McLaren adeta yerinde sayıyor. Burada yapabileceğimiz de birşey yok aslında.

    Bakın Lotus’a. Renault biraz geliş gösterdi ve adamlar McLaren ve Ferrari’nin önüne geçti.

    Yapabileceğimiz tek şey artık 2015’i beklemek. Honda zaten tek McLaren’e çalışacak, Yeni mühendisler ve yeni kadro ile McLaren tekrar şaha kalkacağına olan inancım tam. Tek yapmamız gereken biraz sabretmek.

  5. McLaren seneye başlayacak Honda birlikteliğyle birlikte muhtemelen gelişme kaydecektir . Ancak Merzedesin motorları eşit vermediği düşüncesinde herkes hem fikirse bence bu sene yapabilecekleri tek şey Mercedes motorundan alabildiğince veri kazanmak . Bunun dışında pek bir çözüm maalesef .

  6. İKİ takımda ne çekiyorsa vizyonsuz yöneticilerden çekiyor. Eric hala ilerleme kaydettik diyor. Bu araba çöptür kimse kusura bakmasın. Gelecek seneki arabayı bu çöpün prototipi üzerine yaparlarsa işimiz bitik demektir. Ayrıca bu seneye parça yetiştirmeye çalışana kadar 2015 e adam akıllı odaklanın.

  7. ForzaFerrari avatarı

    Ferrari ve McLaren in 6 sene önce bu hallere düşeceği söylense bi tarafımla gülerdim. Ya biz çok aptalız hiçbirşeyi beceremiyoruz değişen kurallara ayak uyduramıyoruz ya da f1 den bu iki takımın hegemonyasını kaldırmak için derin güçler operasyon yapıyor.

    1. Onur Gentas avatarı

      Ferraride ki problem bana göre yönetimsel. Ciddi anlamda hantal bir yapı var ve problemlerin çözümü çok uzun zaman alıyor. Pit stopları bile iyi yönetemeyen bir takım durumunda.
      Mclaren’in problemi motor ile alakalı gibi geliyor. Birde kendi halinde yarışan etliye sütlüye karışmayan, yarışma hırsları bile olmayan 2 pilota kalmış işleri.

    2. İki takımın da birden bu duruma düşmesi tesadüf değil.Formula 1’i bu 2 takımın tekelinden kaldırmak istediler.Bunu başardılar da.Tabi bunu başarırken rezalet kuralları da beraberinde getirdiler.Şimdi ise Formula 1 izlediğimizi sanıyoruz.Daha doğrusu siz sanıyorsunuz.Çünkü bu saçma kurallar gidene kadar Formula 1’i izlememe kararı aldım ve şuan çok mutluyum.Vettel’in şampiyonlukları bile bana bu kadar saçma gelmiyordu.

      1. Yani sezon Mercedes”e verilmedi mi?
        ;$)

        1. Aynı şeyleri söylemene gerek yok.Orda fikrimi belirttim zaten.Okuyup anlayabiliyorum merak etme.Mercedes’e verildiği gayet ortada 100 kez yazmama gerek yok.Sebeplerini daha önce açıklamıştım.Formula 1’de hep kirli oyunlar vardı.Fakat Brawn Gp’nin zaferinden sonra bu kirlilik gittikçe arttı.

    1. Bir an Far Cry 2 okudum 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir