Lowe: “Sonuç Tatmin Edici”

yazar:

kategori:

Bu sezon dördüncü kez ilk iki sırayı kutlayan Paddy Lowe, Rosberg ve Hamilton’ın birbirine ne kadar yakın olduğunu gösterdiğini düşünüyor.

Lewis Hamilton ve Nico Rosberg ilk iki sıradan başladıkları yarışta, yarışın son bölümünde ciddi bir mücadele içerisine girmiş ve yarışın galibi 0.6 saniye farkla Lewis Hamilton olmuştu.

Mercedes takım patronu Paddy Lowe, Rosberg ve Hamilton’ın birbirine oldukça yakın olduğunu düşünüyor.

“Oldukça gergin zamanlar geçirdik. Ama buradaki genel performans seviyemiz oldukça tatmin ediciydi”

“Araç için oldukça zorlu şartlar vardı. Pistin yapısı oldukça zor ve çok fazla yol tutuş problemi vardı. Bu nedenle buradaki performansımızın gerçek bir ödül olduğunu düşünüyorum”

“Lewis ve Nico arasındaki mücadele oldukça zorluydu. Onlar birbirlerinin zayıf yönünü bulmaya çalışıyor ve bir yandan da birbirlerini zarara sokacak hareketlerden kaçınıyorlardı”

“66 turun sonunda aralarındaki farkı sadece 0.6 saniyeydi. Bu onların birbirlerine ne kadar yakın olduğunun gösteriyor”

Lowe, Rosberg’in yarış stratejisinin Hamilton’ı yakalamaya yönelik olduğunu söyledi.

“Lewis’in stratejisi hesaplamalarımıza göre bu hafta sonu için en iyi stratejilerden birisiydi. Nico’nun stratejisi ise Lewis’i yakalamaya yönelikti. İlk viraj pozisyonu çok önemliydi”

“Sürücülerimizden biri diğerinden daha hızlı olsaydı biz daha büyük bir fark görürdük. Onlar oldukça eşit bir günde eşit hızda mücadele ettiler”


Yorumlar

“Lowe: “Sonuç Tatmin Edici”” için 5 yanıt

  1. Rosberg harika yav. F1’den anlamayanların ileri geri konuşmaları olmasa keşke.

  2. İkisi de birbirini zorluyor. Fark bu kadar fazlaysa aralarındaki rekabetten dolayı böyle. Tek başlarına önde olsalar motoru filan korumak için gaz keserlerdi.

  3. Onur Gentas avatarı

    Rosberg bana göre en az bir kaç yarış Hamilton’ı geçecek. Rosbergi aşağılayıp duruyorlar fakat Hamilton bile tedirgin onun varlığından bu son yarışta da belliydi. Yalnız bir kere de Hamilton startta arkada kalsa ve o zaman neler olacak onuda görmek istiyorum açıkçası.

    1. Monako hariç biraz zor görünüyor, araya bir iki araç girmezse Bahreyn gibi ilk çıkışta geçebilir HAM. Nico Monako’da pole alırsa, yarışı götürebilir. İki mercedes için Monako’da kendi aralarında pist üstü geçiş nerdeyse imkasız olacaktır.

  4. Herkes bu konuda hem fikir zaten Rosberg yetenekli ve hızlı bir takım arkadaşı ; Vettel’i pek zorlayamayan Webber’den farklı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir