Lauda ‘Rakipsiz’ Hamilton’ı Övdü

yazar:

kategori:

Mercedes’ten Niki Lauda, İspanya GP’sinde bu yıl üst üste dördüncü zaferini elde eden Lewis Hamilton’ı “rakipsiz” olarak nitelendirdi.

Lewis Hamilton ve Nico Rosberg ilk iki sıradan başladıkları yarışta, yarışın son bölümünde ciddi bir mücadele içerisine girmiş ve yarışın galibi 0.6 saniye farkla Lewis Hamilton olmuştu.

Lauda, şampiyona liderliğini eline geçiren İngiliz pilottan övgülerle bahsetti.

“Lewis şuanda rakipsiz. Bunu söylemek çok basit. O her yarış daha iyiye gidiyor. Neredeyse hiç hata yapmıyor ve şuanda onu kimse yenemez”

“Nico iyi bir iş yaptı. Lewis’i geçebilmek için bütün numaralarını denedik. Fakat Lewis şu anda olağanüstü ve onu geçmek imkansız”


Yorumlar

“Lauda ‘Rakipsiz’ Hamilton’ı Övdü” için 19 yanıt

  1. Kısaca boş masallar anlatmayın bana.Bu motorlarda Mercedes’in bu kadar avantajlı olduğu apaçık ortadaydı.Şimdi kimse gelip şu istedi bu istedi demesin.Ayrıca tekrar ediyorum Lauda yine gereksiz açıklama yapmış.

    1. o zaman sezon öncesi gelip diyecektin ki “bu haksızlık, mercedes avantajlı olur bu kurallar iptal olsun” böyle ferrari’nin motor yapamadığı ortaya çıktıktan sonra değil.

      herkes hodri meydan dedi, en iyisini mercedes yaptı. diğerlerine de susup gelişmeye çalışmak düşer.

      1. Herkesin hodri meydan dediğini nerden biliyorsun.Belki Ferrari bu aerodan kurtulmak için çaresiz kaldı ve zorla kabul etti.Bunu bilemeyiz.Ayrıca ben sezon öncesi yazmıştım.Madem motorlar geliyor test yasakları da kalksın diye.Yani sonradan iddia ettiğim bir durum yok ortada.Testler gelmeden bu motor olayı adaletsiz durumlar yaratabiliyor.Sezon içi testlerin yasağının kalkması lazım.Madem onu yapmıyorlar neden 2 ay geçer geçmez motor gelişimini dondurdular onu anlamadım.

        1. Ondan kurtul bundan kurtul.Ferraride aero yok motor yok ne var ?

  2. Çünkü mercedes öyle bir şey yaptı ki yeni geliştirilen torbo motorlar mercedes aracına ve bu sisteme cuk oturdu mercedes sadece renault ve ferrari motorlarına değil kendi motorunu kullanan takımlara dahi büyük fark attı mercedesin aerosu redbul kadar iyi değil diyorlar belkide bu motoru bu aero daha iyi yapıyordur belki redbul bu aero ile mercedes kullansa pek değişen bir şey olmaz gibime geliyor

  3. Beyler boş boş konuşmayın mercedes motor lar 2,4 den 1,6 e düşsün yoksa gideriz demedi motor gelişimini ya serbest bırakın yada biz gidelim dedi çünkü bunlar fabrika takımı her türlü işten anlıyorlar yani bu işin her türlü cinliyini biliyorlar ama motor geliştirme durdurulunca ve sezon içi testlerde yasaklanınca mercedesin bunu yapması kaçınılmaz oldu ki bunu zaten fazla diretmesede ferrari 1 kaç senedir yapıyor çünkü eğer motor geliştirme ve sezon içi testler serbest bırakılmaz sa redbulun vettel ile yaptığını ne yazık ki mercedes daha baskın olarak hamiltonla yapıcak hiç boşuna kendinizi kandırmayın yok ferrari arayı kapatıyor yok redbul yetişti falan filan

  4. bu aracı maldonadoda surse sampiyon olur 1.5 sn farkla hızlı

  5. demek ki neymis arac iyi olunca herkes iyi oluyor.dort yil vettel artik kurallar degisene kadar da hamilton alir basini gider.Hamiltonun altinda boyle bi arac varken ne aglar ne de sizlar vettel gibi basar gaza alir pistlerin tozunu 🙂

  6. Kim getirdi bu kuralları Mercedes mi ? güldüm geçtim

    1. Peki kim Formula 1’den ayrılma ile tehdit etti Bernie’yi.Ferrari mi? Güldüm geçtim.

      1. Yusuf Hitay avatarı

        ferrari her yıl geleneksel olarak tehdit ediyor. sanki böyle bir şeyi yapabileceklermiş gibi.

        1. İstese yapar Ferrari siz merak etmeyin.Yaparsa da ortada Formula 1 diye bir şey kalmaz.Zaten şuan bile kalmadı denilebilir.Bu sporu ayakta tutan Ferrari’dir.

    2. utanmasalar kontrat yapacaklardi fia ile kurallar icin butun dunya biliyo bunu tartismaya gerek yok galiba

  7. Rakipsiz derken? Ağlaya ağlaya bu kuralları getirdiniz.Sonra diğer takımlara fark attınız.Bu yüzden Hamilton rakipsiz kaldı.Aynı araç kimin altında olsa emin olun o pilotta bu kadar fark atardı.

    1. mehmet ceviz avatarı

      Demekki mercedes diğerleri gibi değil mesela bmw toyota honda gitti kimse durun sizin istediğiniz kuralları koyalım demedi ferraride 2008 den beri bir türlü kendini ciddiye aldıramadı mı yoksa sırasıyla brawn, redbull iyi iş yaptı bu senede mercedes iyi iş yaptı.

    2. Ya sorma Mercedes bu motoru geliştirmek için beş yıldır uğraşıyor.Diğerleri geçen yaz haberdar oldu.O yüzden motor konusunda geride kaldılar.Adamlar işini iyi yapıyorsa bunda kabahatleri nedir?Usain Bolt’un ayağına taş mı bağlıyorlar.
      Tabii sen Fia’nın diğer üreticileri teşvik etmek için dört silindirli motor getirmek istediğini motor devrinin 12,000 yapılmak istendiğini Ferrari ve Mercedes’in buna karşı koyduğunu hatırlamazsın.
      Yanlış anlama seni ikna etmeye çalışmıyorum.Sadece şu kaybettiğin emziği bir an önce bulmanı diliyorum.

      1. Sen benim emziğimi bırak şimdi.Red bull’un daha fazla şampiyon olmaması için ağlayan Mercedes’e emzik vermek lazım 🙂 Nedense kaç yıldır ortalarda gözükmeyen Mercedes birden Formula 1’e girdi ve 3 sene sonra şampiyonluk elde etmeye başladı.Acaba bu kuralları daha önce biliyorlar mıydı? Ki bana kalırsa biliyorlardı.Diğerlerine göre her türlü daha fazla iltimas geçildi.Yoksa bu takım enayi mi de Formula 1 ile alakası yokken Formula 1′ girsin durduk yere.

    3. Bu motorları en çok isteyen üretici Renault’du hatırlatırım.

    4. Bu kuralları isteyen Renault’ydu diye hatırlıyorum. VW lafı da dolaşıyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir