Alonso: “Ferrari İkincilik İçin Savaşıyor”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Mercedes’in şu anda ulaşılamayacak seviyede olduğunu ve Ferrari olarak takımlar şampiyonasında ikincilik mücadelesi verdiklerini söyledi.

Mercedes pilotları Lewis Hamilton ve Nico Rosberg açık ara farkla İspanya’da ilk 2 sırada yer alırken Ferrari sürücüleri Alonso ve Kimi Raikkonen çok geride 6 ve 7. olabildiler.

Alonso, Ferrari’nin İspanya güncellemesinin aradaki farkı kapatmadığını ve şu anda Mercedes’i yakalama hedefinin de gerçekçi olmadığını söyledi.

Alonso “Daha iyi iş çıkarmalıyız. Mercedes şu anda ulaşılamayacak seviyede ancak diğer takımları ikincilikte yakalama şansımız var.”

“Yarış zordu. Genel olarak hafta sonu zordu. Aracın yol tutuşunda ve dengesinde sorunlar yaşadık. Araçta yeni parçalar vardı bu yüzden zor bir hafta sonuydu.”

“Liderlerin bu kadar gerisinde tamamladığımız için mutlu olamayız.”

“İlk yarışlarda da böyle durumdaydık çünkü güvenlik araçları olmasına rağmen liderlerin bir dakika gerisindeydik.”

“Burada güvenlik aracı yoktu bu yüzden o bir dakika aslında 1.5 dk olabilir.” dedi.

2013 İspanya GP’de Alonso son galibiyetini kazanmıştı. Alonso “Ne yazık ki kazanmayalı uzun zaman geçti.12 aydır galibiyet mücadelesi veremiyoruz ve daha iyi olmak istiyoruz.”

“Bu kısa sürede olmayacak çünkü burada tur yedik. Bu yüzden Monaco’da muhtemelen kazanabileceğimiz durumda olmayacağız.”

“Aracın her alanına odaklanmalı ve onu güçlendirmeliyiz.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Ferrari İkincilik İçin Savaşıyor”” için 6 yanıt

  1. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Biraz fazla iyimser bir hedef bence ikincilik. RBR 15. başladı 4. oldu. Sen 6. başladın, bitek takım arkadaşını geçebildin, o da takım hep seni kolladığı için. Bu Williams ve Force India ile dahi mücadele zor. Özellikle Monza, Spa gibi düşük downforce ve yüksek çekiş gerektiren pistler, Monaco ve Hungaroring gibi sıralama performansı önemli pistlerde bunları geçmemiz zor. Hele Lotus ve McLaren geri dönerse puan almaya hasret kalabilir bu takım. Yazıklar olsun, her şeyi bol keseden harcayıp Toro Rosso ile mücadele etmek… Burada bitireyim en iyisi, yoksa yayınlanmayacak şeyler yazıcam

  2. Bence Ferrari 3. olmaya baksın.
    Bu Ferrari bu RBR’yi geçemez.

  3. İkincilik için şavaştığımız da muamma. Red Bull’un gelişim hızına ayak uydurmanız imkânsız.

  4. Üçüncü olanın kazanmış kadar sevineceği yarışlar yakındır. Ama birisi gülecekse Ricciardo gülsün, yakışıyor hergeleye 🙂

  5. ferrarimin işi zor baya 2 lık ıcın bıle turbo motorlar olunca ısın ıcınde ferrarıde bunda acemıde olunca agırlık yakıt kullanımı tasarımı her sey ıyı olması lazımdı ve motor gelısımıde bıraz olsun durunca

  6. Valla sıkıldım artık her hafta aynı demeçler. Bırak Alonso sus artık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir