Hamilton: “Son Turlarda Her Şey Kontrolüm Altında Değildi”

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, İspanya GP’nin son bölümünde takım arkadaşı Nico Rosberg kendisine yaklaşırken durumun pek de kontrolü altında olmadığını söyledi.

Hamilton, yarışın son turlarında takım arkadaşının baskısı ile karşı karşıya kaldı ancak geçmesine fırsat vermeyerek art arda 4. kez kazandı.

Hamilton “Son turlarda inanılmaz bir baskı vardı. Nico liderliği almaya çok yakındı ve o durumda kalmayı hiç sevmiyorum.”

“Sorun değildi ve her şey kontrolüm altındaydı demeyi isterdim ancak öyle değildi.” dedi.

Hamilton, son pit esnasında ön kanat açısında yaptığı değişikliğin durumu daha da zorlaştırdığını söyledi.

Hamilton “Yarışta ön kanatta lastik parçası birikiyor. Öyle olunca aracın verimliliğini kaybediyorsunuz.”

“Ondan haberim yoktu ve araç gittikçe daha fazla önden kayma sorunu yaşadı.”

“Onlar orada lastik parçaları olduğunu biliyorlardı bu yüzden temizlendiğinde neler olacağını hesaba katmalıydı. Bir kademe atlatmaktansa iki kademe atlatmalıydık çünkü birisini çoktan kaybetmiş durumdaydık.”

“Bu yüzden bana 3 kademe önerdiklerinde öyle olmamasını çünkü çok fazla önden kayma olacağını söyledim.”

“Baktığımızda onlar değillerdi çünkü en sonunda çok fazla önden kayma sorunu yaşadık ve lastiklerim aşındı.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: “Son Turlarda Her Şey Kontrolüm Altında Değildi”” için 8 yanıt

  1. Benim de dikkatimi çeken olay Hamilton şu ana kadar her yarış daha az yakıt kullandı acaba daha az yakıt ile mi yarışa çıkıyor fikri olan var mı ?

  2. bu kavruk oğlan çok mikemmel bir pilot ha royalım, ne dersin? arabası hep sorunlu, hep aksilikler onu buluyor amma o üstün yeteneklerini kullanarak herkesi alt ediyor yaw, aslında arabası herkesten 3-3.5 sn yavaşmış diyolla, çok yakışıklı ayrıca, vettel falan hikaye, onun arabası hızlıydı zaten, 2007 şampiyonluğunu da FIA belirledi falan filan, ha benim royalıma?

  3. pitlerde yaklaşık 2-3sn zaman kaybetti, yarış boyu arkadan kayma yaşadı, sorunu düzeltmek için ön kanadı 2 derece indirin demiş, 3 derece indirmişler. adam da diyor ki; ön kanat zaten kauçukla doluyor, verimi azalıyor, o yüzden 2 derece indirseydik araç daha dengeli olurdu. zor bir yarıştı ama bir şekilde kazanabildi. nedense yine 3% civarı az benzin kullandı. böyle sorunlar yaşamazsa pek de zorlanacağını sanmıyorum.

    1. Yarıs boyunca arkadan kayan araç 30 sn üstü fark atamaz ne kadar hızlı olursa olsun
      gene yarıs boyunca arkadan kayan araç takım arkadasından daha önce hiç problem yokken baskı yemis olan pilot bu kosullarda herhalde epey bi atak yerdi tek bir atak bile yemedi gayet hızlıydı geçin bunları göz var nizam var he sorun vardır elbet ama bu performansa etki edecek düzeyde değildi neticede araç yeterli hıza sahipti.
      Diğer bir yandan bakarsak diyelim yokda performansa bu kadar etki edecek problemler vardı ve buna rağmen araç bu kadar hızlıysa yanına kimseyi yaklastırmıyorsa o zaman öyle bir aracın bu kadar probleme rağmen halen hızlı olabilen bir aracın koltuğunda oturuyorsanız durmadan mızmızlanmamalısınız zaten heryarıs kazanıyorsunuz buna imkan veren ultra hızlı bir makinenin koltuğundasınız sizde konusursanız ki sürekli mız mız alonso ne yapsın pesssss yani illa diğerlerinden 5 sn hızlı bir araçmı vermek lazım size bi sizmi problem yasıyorsunuz üzümü salkımı ile yerken gülmek gerek ağlamak değil.

  4. Hamilton’un sıkıntı çektiği daha sıralamalardan bu yana belliydi. Bir şekilde yine kazandı. Pist de yardım etti.

  5. Ve Hamilton kazandığı monaco yarısı sonrası açıklama yapar;Aslında aracımız diğerlerinden 1.5 sn daha yavas.

  6. Reis dayanıklılık sorunu yaşama gerisi önemli değil artık

    Diğer araçlarda sezonun 2.yarısında bizi yakalar da daha çekişmeli yarışlar izleriz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir