Theissen: "BMW 2008'den Dersler Aldı"

yazar:

kategori:

BMW Motor Sporları Sorumlusu Mario Theissen, şampiyonluk adayı olmayı hedefledikleri gelecek sezon öncesinde 2008 sezonunun hayal kırıklığı yaratan ikinci bölümünden dersler çıkardıklarını söyledi.

Takım, Kanada GP ardından dünya şampiyonasında liderliğe yükselmişti ama sezonun ikinci yarısında Ferrari ve McLaren’in gelişim temposuna ayak uyduramayarak geri düştü.

Gelişim eksikliği, gelecek sezon için çözülmesi gereken kilit bir etken olduğu belirlendi ve Theissen, gelecek senzon bunun tekrarlanmaması için ayrıntılı inceleme yapılacağını belirtti.

Theissen: "Sırf performans açısından Ferrari ve McLaren Mercedes ile aramızda hâlâ fark var ve sezonun ikinci bölümünde umduğumuz gelişimi kaydedemedik"

"Gelişmelerimizin bazıları, beklediğimiz performans kzancını pistte göstermedi. Ama 2009 için bunlardan ders çıkardık. Herşeyin ardından gelecek sezon dünya şampiyonluğu için mücadele etmek istiyoruz"

Sezonun ikinci yarısındaki gelişimle ilgili olan düşüncelere rağmen Theissen, bu sene BMW Sauber’in ortaya koyduklarından memnun.

Theissen: "Ard arda üçüncü senemizde hedefimizi gerçekleştirdik. Sadece üst düzey takımlardan biri olduğumuzu kanıtlamadık, bunun yanında ilk galibiyetimizi de elde ettik. Kanada’daki başarımızın ilk iki şeklinde olması daha da hoş oldu"

"Şimdi bakıldığında, bu sene 11 podyum başarımız var ve 2007’de bu iki idi. Bu istatistik de tek başına, ileri yönde attığımız gözle görülür adımların kanıtıdır"

"Buna ilave olarak Nick (Heidfeld), ilk en hızlı yarış turumuzu Malezya’da aldı, Robert (Kubica) Bahreyn’de ilk sıralama birinciliğimizi elde etti ve diğer hiç bir takımın yapamadığı şey olan 34 yarıştır puan alıyoruz"

"Bir yarış hafta sonundan eli boş ayrıldığımız son sefer, 2006’nın son yarışı Brezilya idi. Bu başarı, şans olarak önemsizleştirilmez. Bu sezonki kozlarımız, lekesiz dayanıklılık, çoğu zamanki mükemmel yarış stratejimiz, pit-stoplardaki çalışmalarımız ve pilotlar tarafından yapılan çok az miktarda hata olmuştur"


Yorumlar

  1. sinan  bilir avatarı

    bi BMW haberindede renocu eleştirisi görmeyeyim dişimi kırıcam.ama ne yalan söyleyeyim sürekli kıskanılmakta hoş hani 🙂 mario nun demecine gelirsek sezonu iyi hedeflemiş.önümüzdeki sezonki hedefe ulaşamamak için bi neden görmüyorum.

  2. yok yavv tek baslarına sampıyonlk mucadelesı vereckler macca ferrari renault kimki bmw 100 puan farkla sampıyon olcak (?)

  3. Boşuna öyle söylemedik elbette. Ferrari'nin gelecek yıl için yeterince hazırlanamadığı takım patronunun bile kabul ettiği birşey. Tabi bunlar sadece tahmin, ne olacağını kimse bilemez.

  4. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Çok beklersiniz 😀 şampiyonluk için her takım değişebilir ancak Ferrari değişmez :)) Ferrarisiz F1 düşünülemez.

  5. Bence de McLaren ve BMW arasında geçecek şampiyonluk.

  6. "Bu sezonki kozlarımız, lekesiz dayanıklılık, çoğu zamanki mükemmel yarış stratejimiz, pit-stoplardaki çalışmalarımız ve pilotlar tarafından yapılan çok az miktarda hata olmuştur"
    Sezonu mükemmel özetlemiş Mario. Takım nerde güçlü, nerede zayıf olduğunu çok iyi tesbit etmiş, eminim hatalardan derslerde çıkarmıştır.

    Seneye sezon içi gelişim konusunda bu kadar sorun yaşanacağını sanmıyorum zaten Thiessen'de bunun tekrarlanmaması için ayrıntılı inceleme başlatmış. Daha öncede dediğim gibi bu takım her yıl hatalarından sürekli ders çıkararak bu noktaya geldi. Arka arkaya 2 sezon aynı problemi yaşamadık. Seneye şampiyonluk mücadelesindeyiz inşallah.

    Birde öngörü yapalım, gelecek yıl McLaren-Mercedes ve BMW arasında bekliyorum şampiyonluk mücadelesini.

  7. Kanada'daki başarımızın ilk iki şeklinde olması daha da hoş oldu"
    hemde ne hoş bi yarıştı o hayatım boyunca unutamayacağım bir yarış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir