Dennis: "Harika Pilotlar, Hamilton Gibi Olamadı"

yazar:

kategori:

McLaren takım patronu Ron Dennis, Brezilya’daki sezonun son yarışı hazırlıklarında disiplinden kopmayacaklarını ve yarışa kadar taktikleri hakkında pek endişe etmediklerini söyledi.

Lewis Hamilton, Interlagos’taki piste 7 puan fark avantajı ile çıkacak ve bu, Massa’nın kazanması halinde şampiyonluk yolunda kendisine 5.liğin bile yeteceği anlamına geliyor.

Bununla birlikte geçen sene neler olduğunu da hesaba katılarak McLaren’de kimse Hamilton’un şampiyonluğunu garanti olarak görmüyor ve Dennis, takımın Brezilya için hazırlıklarını en iyi şekilde yapacağını, piste çıkana kadar strateji ve tedbirlerle ilgili pek endişe duymayacaklarını ifade etti.

Dennis: "Geçen sene Brezilya’da olanları hatırlamıyoruz bile. (2007’de) yarış kazanamadığımız Çin’den ayrılışımızla kıyaslama yapmak istiyorsanız, bu sene kazanarak ayrılıyoruz. Bu yüzden işler tersine dönebilir"

"Açık bir şekilde iş bitmedi ama yüksek ihtimalle görülen o ki bize sorun yaratacak olan sadece dayanıksız olmak. Bu yüzden lastikler, yağmur ve bunun gibi konularda temkinli olacağız. Ama -se,-sa’lar için planlarda Cuma’dan önce yapılacak bir şey yok"

"Bizim normal olarak yaptığımız bütün çalışmalar yapılmış olacak ve Cuma sabahı oraya hazır gideceğiz ve karşımıza ne çıkarsa adapte olacağız"

McLaren’in Şangay’daki zaferi, Hamilton’un şampiyonluk için daha güçlü görünmesini sağladı ama bu sezon ortaya koydukları güçlü McLaren pakedinin yanı sıra Dennis, Hamilton’un geçen seneye göre kendisini son yarışlara daha iyi hazırladığına inanıyor.

Dennis: "Öğrenmeyi asla durdurmazsınız. (2007’nin) Onun ilk senesi olduğunu unutmak çok kolaydır ve olağanüstü bir sezondu. Neden bu seferki daha iyi olmasın? Faha iyileşecek mi? Evet öyle olacak"

"Bütün harika pilotların ilk yıl performanslarını göz önünde bulundurduğunuzda, hiç biri (Hamilton’un) ilk yıl performasına yakın olmadı. Bütün harika pilotların ikinci sene performanslarına bakıldığında, bildiğim kadarıyla hiç biri şu anda (Hamilton’un) onun şu anki performansını gösteremedi. Hâlâ daha iyiye gidiyor, kariyerinin geri kalanı boyunca da iyileşmeye devam edecek"


Yorumlar

  1. Ferrari taraftası olunca daha iyi niyetli okuyan ve daha iyi anlayan oluyor öyle mi :)))) bana saygı ve sevgi göstermene gerek yok dostum..yazdıklarınla beni salak yerine koymaya çalışma, kafidir..

  2. mike shinoda avatarı

    Fuad Kaya gerekli cevabı ben değil okurken daha sakin olan birisi ve daha iyi niyetli okuyan bir arkadaşımız sana vermiş ben hiçbirşey yazmıyorum onun için saygılar sevgiler…

  3. fuad arkadaşım.
    2006 da dayanıksız bir mclaren var diyenmi varki 2005'de dayanıksız bir mclaren vardı 2006 da dayanıklıydı o sorun aşılmıştı.
    2007 deki casusluk olayı bridgestone lastiklerine mclaren aracının iyi performans verebilmesi üzerine değilmiydi yanlışım varsa düzeltin?

  4. mike shinoda, kelime oyunu yapma arkadaşım.senin ne yazdığın benim ne yazdığım orda duruyor .2005 yılından direkt 2007 e atlamışsın..mclarenin çok çok dayanıklı olduğu 2006 yı nereye koydun peki? 2006 da mclaren 2007 deki gibi hızlı olmadığı için saymıyorsun o yılı öyle mi? hayır hangi yazdığını nasıl yanlış anlamışım onu açıkla diyecem.. "McLaren İndy 2000'de düşüşe geçtiğini Mika'nın patlayan motoru ile gösterdi… Evet çok doğru bir yaklaşım… 5 sezon kıvrandı Mp4-'ler ve bir anda 1 senede değişti… Temelinde hala Ferrari aracının bilgileri olan McLaren F1 aracı üretildi ve verildi süperstar Çaylağımıza." bunu yazan babam mı?? yazdıklarına kimsenin bir şey dememiş olması senin olayları çarpıtarak yazmadığına delil mi oluyor? ve evet, senin yanlış bilgileri doğruymuş gibi, okuyanları salak yerine koymaya çalışarak vermen, yazdığını okyna biri olarak beni gerdi..daha saygılı davranmaya çalışmalısın bence..hem bu yazdıklarını okuyanlara karşı, hem de, yanlış olduğunu bile bile , sırf bir şey yazmış olmak için sergilediğin bu tutumdan kaçınarak kendine karşı.

  5. mike shinoda avatarı

    Fuad arkadaşım McLarem 2006 yılında yarış dışı fazla kalmadı ama hız anlamında Ferrari ve Renault'dan gerideydi unutmayalım… Bana yanlış bilgi veriyorsun diyorsunda sen bence okurken daha sakin okumaya çalışmalısın… Sanırım bazı gerçekler seni agresif bir duruma sokmuş ve anlamak istediğin gibi anlamışsın neyse sorun değil senden başka da yorumuma bişiey diyen yok…

  6. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    umut hepsinin üzerine bir sünger çektinya helal olsun.

  7. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Massa bir kere hamilton gibi yarışmaya kalktı fujide. Sonucu gördünüz :))
    Eğer hamiton gibi araç kullanan bir pilot daha olsaydı f1 de -diyelim ferrari de – İkiside birbirine çarpmaktan yarış falan bitiremezdi souncu olurlardı eminim.
    Ya akıl var mantık var adamın 7 puan avantajına rağmen kimse kesin birşey söyleyemiyor. Bunun nedeni de belli.
    Ama söyleyince de kötü oluyoruz. Hamilton un yeteneğini inkar eden mi var ama emin olun kimi de aracı hamilton gibi agresif kullanabilir glock da "" agresif savunma"" yapabilir . O zaman görürüm ben hami yi .

  8. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış 😛 neyse artık bu konuları kapatın da son yarışa odaklanın ilginç olacak…

  9. mike shinoda, dostum eyvallah, istediğin dosyaları raftan indirip yaz yeniden tartışalım sorun değil..ama insanları yanıltmaya çalışmadan yaz bunu..casusluk skandalının yılı kaç? 2007 ..sen bunca insanın 2006 yılında yarışları izlemediğini varsayarak mı yanıltmaya çalışıyorsun? 2006 yılında mclaren kaç yarışı dayanıklılık problemiyle yarıda bıraktı? yoksa 2007 de ,senin deyiminle, mclarenin çaldığı ferrari bilgileri geriye dönük olarak 2006'da da mı kullanıldı?

  10. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ferrarıcı arkadaslar ne kadar sevmeselerde surus sıtılı elestırılsede bazılarına antıpatık gelsede bence hamılton cok ıyı yeteneklı basarılı bır pılot.her nekadar baska hıc bır pılot ust duzey takımda f1 gırıs yapmasada bu hamıltonun sansı oldu densede bu bıle hamıltonun basarısıdır.cunkı yetenegı becerısı gorulmuskı boyle bır takıma genc yasta gelebılmıs.ılk senesınde takıma 1.pılot olarak gelen alonso ımtıyazlıydı.hamılton caylaktı.o olsa olsa alonsonun asıstanı olabılırdı.nıtekım oyle oldu.ılk yarıslarda hep podyumda olması hatta bazen alonsodan ıyı performans gostermesı takımı uyandırdı.mc laren yonetımı bu performans karsısında pılotlarımız esıt demek zorunda kaldı.ancak alonso hayır ben dunya sampıyonuyum takımın 1.pılotuyum dıye tutturunca hamılton la alonso nun arası bozuldu.alonso herseyı medya onunde yapmaya baslayınca yanı seyırcıye oynayınca takım ona karsı cephe aldı.ama bu pıstlere yansımadı bana gore.ıkısı kıyasıya mucadele ettı ve aynı puanla bıtırdı.hamıltonun bana gore senesını artısmaya bıle gerek yok.cocuk ıyı gozu kara ve yarısıyor.bu onun ruhunda var bana gore.

    aslında lafın kısası ron bırazda haklı.el bebek gul bebek yıllarca buyutup arkasında durdugu pılotun basarılarını gorunce gurur duyuyor ve bunu soyluyor.uzerıne fazla gıtmemek gerek bence.sız olsanız napardınız kı?

    yanlız kımı raıkonnen konusunda ayrı bır parentez acmak gerek.bu spora basladıgı yas ve gp2 tecrubesı olmadan f1dekı 2.senesınde mc larene gelıp daha ılk senesınde yılların tecrubelı pılotu coulthardı gerıde bıraktı.2.yılı 2003 te schumacher ıle sampıyonluk mucadelesıne gırıp 2 puan farkla dunya 2.oldu.her seferınde takım arkadaslarını gecmeyı basardı.o donemın dandık dayanıksız mc laren ı olmasa belkıde sımdı daha fazla sampıyonlugu olabılırdı.ferrarıye geldıgı ılk sene hamılton alonso kavgası ona yaradı ve samp olmayı basardı.ve bana gore kımı nın f1 e gırısıde hamılton kadar ıyı oldu.ve zaten ıkısınınde surus stılı kafa yapıları bıraz benzıyor.f1 bence bole pılotlar lazım.saygılar

  11. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    2005 den önceki yillar problem McLaren de deyildi mercedes motordayi dayaniksizdi McLaren le mercedes o yüzden cok tartistilar ve motor sefi degisti mercedes saglam motor vermeye basladi McLaren e birde %50 e yakin hisesini alinca McLaren in bir nevi sahibi oldu bence bu mimbalde düzeldi hersey birde LEWiS gibi süper pilot olunca ohh yemede yaninda uzan :))

  12. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    yaf bu ferari bilgileri de cin maliymis bak bu sene ferrari dökülüyo :)))
    hala ayni terane bilgiler bilgiler bakalim seneye ne diyceksiniz cünki hersey sil bastan degisiyor

  13. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    mine biz arastirdik 2004 deki kanat cin maliymis ondan kopmus:)))

  14. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    yok kardeşim yanlış anlama.seni sevdiğimden öylededim.

  15. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    nebi :))) sekerin sana kalsin

  16. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    teoman bir seferde alonso hakkında iyi bir yorum yap.hiç iyi bir şey yapmadı bu adam yahu.bak iyi bir yorum yap sana şeker alcam söz.

  17. tuğba aycan avatarı

    arkadaşlar hamilton yetenekli bir pilot lütfen bunu inkar etmeyin karalamaya çalışmayın adamı yaa 🙂

    bu yarışta da elinden geleni yapacak ve inşallah şampiyon olacak =)

  18. mike shinoda avatarı

    Arkadaşlar öncelikle şunu söylim… Luca Amca ile söylediklerim şakadan ibarettir ki altına da yazdım bazı arkadaşlar yine ciddiye almışşş Buda gösteriyor ki bazıları yorumların ilk cümlesini okuyup üstüne yorum yazıyorlar… 😀 Gelelim olaya Hamilton 2006 daki gibi bir aracı sürseydi ona diyecekleri ki boşuna yapılan bir yatırım… Raikkonen'i Macca'da ikende desteklerdim… Adam galibiyet almak için deli gibi sürerdi zorlardı nitekim çok başarılı yarışlarıda oldu… Ama Almanya 2004 deki gibi bir rezalet hayatımda görmedim Arka kanat gibi bir aracın hayati ve aerodinamik ana parçalarından birisi nasıl kopar??? Bu ne biçim işçiliktir diye sorarlar adama… Bir F1 magazininde şöyle yazıyordu… McLaren İndy 2000'de düşüşe geçtiğini Mika'nın patlayan motoru ile gösterdi… Evet çok doğru bir yaklaşım… 5 sezon kıvrandı Mp4-'ler ve bir anda 1 senede değişti… Temelinde hala Ferrari aracının bilgileri olan McLaren F1 aracı üretildi ve verildi süperstar Çaylağımıza… Oda hakikatli pilotmuş ki gerçekten sürdü ve rekabetçi oldu… Bazı arkadaşlar temcit pilavı gibi neden casusluğu açıkladığımı soracaklardır … Onuda anlatayım Hamilton 2006 daki gibi araç sürseydi böyle söylenecekmiydi??? Yada böyle başarılara imza atabilecekmiydi ? Cevabı evet olan varsa kanatları kopan aynaları kokpitin içine düşen motor patlatan sebepsiz spinler atıp bunu pilotların direksiyondaki yanlış düğmelere dokunmasını sebep gösteren görüntüler hala malum video sitesinden mevcut buyrun izleyin…

  19. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Fuat kaya cok güzel bir yorum yapmisin katiliyorum sana

  20. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    summiyi iki kere deviren iki dünya sampiyonu ile ayni araci kulanan alonsoyu madara etdi ve alonso kacacak delik aradi :)) ve o delikde su an renoda daha ne etsin cocuk :))

  21. burak bocek avatarı

    Senna Güven,çok güzel bir yorum yapmışsın altıan imzamı atarım.evet artık önümüzdeki son yarışa şampiyonu belirleyecek yarışa bakalım.

  22. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    EVET RON amca cok iyi ve net konusmus tsk RON amca yine döktürmüsün :)))
    tabi kiskananlar olup laf atanlar olacaktir ama bu gercekleri degistirmez ….

  23. senna guven avatarı

    Schumi zamanında bir çok iyi bi pilot hala faaldi..şampiyonlukları olan senna prost mansell (yanılmıyosam nelson piquet-son senesinde) hala pisttelerdi ve iyi arabalarda onlar oturuyolardı.iyi bir arabaya geçememesinin sebebi o dönemde bu olabilir.Lewis F1 e başladığında pistte 1 tane şampiyon vardı..Kendini alt klasmanlarda kanıtladığı için yetiştirildiği takımda başladı bunda anormal bi durum yok..Geçmişi değiştirmek istercesine yorum yapmayın lütfen..ve bırakın lewis i massayı son yarışa odaklanalım artık..

  24. burak bocek avatarı

    he birde sizin mantıgınıza gore en ıyı pılotlar hep en ıyı takımlarda başlamalı.acaba yetenek olarak yakın veya cok ıyı bırkaç pılot olsa kaç tane takım var ki suan yarısabılecegı en ıyı takımları dıyorum.herkesın en ıyı takımlarda yarısma şansı var mı?bır takımın 2aracı var 2de test aracı var dıye bılıyorum:)o zaman schumı neymıs kı ya jordanda baslamıs pehhh ya ne yetenegı dogru ya cıkarın butun şampıyonlukları 0 kalıyor:)mclarende başlamak lazım en iyi olabilmek için.

  25. burak bocek avatarı

    Günümüzde f1in en önemli parçasıdır otomobişl.pilotaj ikinci plandadır.böyle bir mukayese için çoğu arkadaşın dediği gibi aynı şartlarda başlamak gerekir.Ancak ısrarla anlamadıgınız şey bazı büyük başarılara sahip pilotlar onun gibi büyük bir takım tarafından sahiplenip damdan düşer gibi ilk yılında kokpite oturulmadı.bazıları çok zor şartlarda f1e geldi yavaş yavaş ekmeğini taştan çıkararak bu noktaya geldi.mağdem araç onemı yok rubens bar hondada da neden galibiyet alamıyor?madem cok cok anormal yeteneklıydı hamılton mclaren o yuzden kancayı taktı diğer ustalarda bunu yapabılecek kapasıte yok muydu?şansı onlarla ılgılenen onları ılk ıylında hemen buuyk takıma koyan yoktu.ingiliz olmasınında faydasını gorup kucuk yasta yatırımk yapılmıs adama bunda basarılı olunmus.yanı neyı anlamıyorsunuz sankı suratına bakıp seceresını mı okudlar aa bu adam harıka vallahı alalım diye.yatırım yapıldı basarılı olundu.pek cok takım bir f1 pilotunu seçer ama bazıları ıyı cıkar bazıları vasat perfonmans.mclaren onu en yeteneklı dıye secmedı daha f1e gelıp bırseyler basarmadan hemen en yeteneklısı oldugunu anladınız.sımdıde ortaya yenı cıkan genc surucu yetıstırme polıtıkası ızlems demekkı mclaren olay bu.yoksa belkı dunya uzerınde ne yetenekler var ama lewis gibi dogru zamanda dogru yerde olamıyorlar belkı kımlıklerınden kaybedıyorlar.uzun sözün kısası evet hiçbir pilot yapamamıstır lewis gibi ilk senesınde ancak o buuyk pılotlar ilk senesınde nerelerdeydı bunuda dusunsun ron dennis.ha eğer onlarda ferrari ve mclarende başlayıp başarısız olmuslarsa o zaman konussun

  26. yani sizce hamiltonun ilk senesinde mclaren gibi bir takımda son iki dünya şampiyonu ile aynı araca oturması şans mı? eğer bu bir şans ise, boşuna izliyoruz f1 i..ve, hepimiz şansımıza lanet etmeliyiz hamilton yerine orda olmadığımız için..doğru zamanda doğru yerdeymiş..sanki anasından doğduğu zamanı baz alarak, sanki ten rengini baz alarak onu oraya oturtmuşlar..arkadaşım doğru zamanda doğru yerde olmak için bişiler yapmadı mı bu çocuk? o halde fernando da doğru zamanda doğru takımda olduğu için iki dünya şampiyonluğu kazandı..o halde şumi de doğru zamanda doğru yerde olduğu için 7 dünya şampiyonluğu kazandı..ha yok, şumi ile alonso süper yetenekli oldukları için kazandılar ama bu hamilton birazcık yetenekli- yeteneği de tamamen şans olayı..şansı olmasa yetenekli de olmazdı: )))- ama asıl şanslı olduğu için bu başarıları gösteriyorsunuz derseniz ben de size gülerim..

  27. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    eren bence ikinci yorumunda yalan söylüyorsun.

  28. Ya unuttum… Aynı takımdayken.. Alonsoyu yediğini unutmayılım. maşallah diyorum Allah kem gözlerden sakınsın ve kıskananlar orta yerinden çatlasın 😀

  29. Bu arada ben hamilton adlı pilotun kim olduğunu CMlarenle ilişiğini bilmediğim zamanlarda Gp2 de seyretmeye başlamıştım.işte ozaman bu adam bir gün mclaren'e elirse mükemmel olur demiştim. Çünkü çok büyük bir şampiyon olucak.

  30. Bence Ron'ın değil sizin yorumlarınız saçma. hatta MASSA örneği hepten saçma. Massa yada Alonso çok iyi bir pilot olsalardı ilk senerinde sauber minardi değil daha iyi bir takımda yer bulurlardı.
    Hele MASSA nasıl olduda ferrariye geldi anlamak zor.!Sauberde oluşuna bişey demiyorum. Orda en azından her yarış bir kere biriyle kazaya karuıştı. Alonsonun ilk seneleri için ben kim bu özürlü diyordum. Sonradan kendisini çok geliştirdi. Ama izlerken öyle dediğimi çok iyi hatırlıyorum. Adam yarış çizgisi apeks falan hiçbiriyle alaksı yoktu. F1 at gözlükleriyle izlediğiniz için hiç birşeyden haberiniz yok sizin. Eğer o çaylak zamanalrında pilotları düzgünce değerlendirseydiniz kim ne anlardınız.

  31. Sinan Şahin avatarı

    seneler süren başarısızlığını hamilton ile örtmeye çalışıyor.

  32. Ahmet  Keleş avatarı

    hahaha Montezemelo'yu bazı arkadaşlar çok büyütüyor galiba size tek bir şey söyleyeceğim.

    Ron Dennis= %15 McLaren
    Mercedes-Benz= %40 McLaren
    Mercedes-Benz= Daimler

    yeterlimi 🙂

  33. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    bir de fakat olaylar bilinen boyutlarda değil cümlesinden bizim bilmeyip senin bildiğin bazı şeyler olduğu kanısındayım sana zahmet olacak ama bir ona açıklık getirirsen sevinirim.

  34. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    şener alonso ne yapmış mclarene bana bir açıklayabilirmisin?

  35. Samet Eminefendi avatarı
    Samet Eminefendi

    Ramazan arkadaşım Kimi yıllarca Mclaren de oturdu ama uçan teneke döneminde:)

  36. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    eveeeeeeet arkadşın bir tanesi demişki daha yüz tane sayarım demiş bazı bilgileri sunduktan sonra.adama sorarlar şimdi diğer harika pilotlar f1 geldiklerinde bunları bilmiyorlarmıydı.hani raikonenin bir sözü var frenaj 6 yaşında karting de öğrenilir diye.yani demekki her pilot biliyormuş.zaten bunları bilmeseler ne işleri var f1 de. gideler kartingte öğrenmeye çalışırlatdı. bakın yanlış anlamayın ben hamiltonun pilotajına bir şey demiyorum harika bir yetenek onu gözardı edemeyiz.arkadaşlar hatasız filan desede bazı hataları oldu her pilot gibi.bir arkadaşın bir taneside demişki kimide ikinci senesinde mclarendeydi . kimi mclarendeyken mclaren dökülüyordu şimdiki araçla arasında dağlar kadar fark var.şimdi hamiltonu bir kenara bırakalım. ron dennis hakkında bir şey söyleyeceğim bu adam bugüne kadar hangi pilot hakkında böyle konuştu şampiyon olan pilotlarıda vardı üstelik.şimdi bu adamın geçen sen e biz fernandoya karşı yarışıyoruz deypte bu sene harika pilotlar hamilton kadar olamadı demesi geçen sene yapılan çifte standartın bir belgesi niteliğindedir.yani geçen sene alonso yenilmemiştir yenilmeye zorlanmıştır.ama onuda yapamamışlardır. buda ron dennisin kişilğini karakterini ortaya koyar.yada başka bir tabirle milliyetciliğini diyelim.

  37. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    İlk yılında hangi çaylak takım arkadaşı olan bir sürücüyü yendi ?haaa aynı puanı aldı diyebilirsiniz fakat o durum bile bir çaylak için galibiyettir ;takımın iç şartlarına kabahati bulabilirsiniz fakat şuna inanıyorum ki 2007 yılında Mclaren Mercedes in takım patronu siz olsaydınız Alonsoyu size yaptıklarından sonra kovardınız gözünün yaşına bakmadan ;bir şirketi bir firmayı bir takımı yönetirseniz bunu anlayacağınız kanısındayım normal futbol takımlarında bu olay kadro dışı bırakılmaktır burada ise pasifize edilmek fakat 2007 Monaco gp.sine kadar böyle bir durum söz konusu dahi değildir zaten o yarışlara kadarda Hamiltonun performansı ortadadır kanaatimce ;ayrıca yine 2007 skandalı ortaya atılmış siz sıkılmadınızsa ben tekrar yazıyım gerçi aynı bakış açısına kavuşacağımız söylenemez de olsun ''İSPAT'' nerede 100milyon$ mıdır bir ortaya çıkmış bir casusluğun bedeli yoksa takım puanlarının silinmesimi bence değil fakat sizce öyleyse mesele yok fakat olay bilinen boyutlarda değil ….

  38. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    ya kimi de ikinci senesi mclarendeydi ona bakarsanız

  39. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Şu mantığı anlamıyorum.Hamilton ilk senesinde harika bir araç kullandı da ondan başarılı oldu.Ne alakası var, Montoya, Button, Barichello ve diğerleri hurdaya mı bindiler ilk senesinde.Size göre Hamilton' un hiç başarısı yok.Güldürmeyin kendinize Allah aşkına.

  40. kaan kaanhan avatarı

    benimde, her bulduğumuz işe yarar parçayı gidip fia ya protesto edip yasaklattıran(misal,10 yıl sonra buna benzer sistemi örnek insan mosley uygulansın dedi),yeni bilgiler elde etmek adına kimsenin hayır demeyeceği en iyi çalışanlarından birini rakip takıma casus olarak gönderen,illegal araçla yarışıp kazanan ve bu tespit edilince diskalifiye edilen ancak meşhur lobisini devreye sokup puanları geri alan dolayısıyle rakip takımın WCC şampiyonluğunun üzerine oturan,geçmişte pistte kazanamazsam masada kazanırım diyen takım patronu olan,kendinden başka herkesi suçlayan vs.. bir ton örnek çıkar, bir takımı anmak istemiyorum ama hayat devam ediyor yapcak bişe yok Mike.

  41. yani bu dennisin bu konusmaları artık sıkmaya başladı.

    böyle devam ederse hamiltonun gazla çalıştığından şüphelenmeye başlayacam

  42. mike shinoda avatarı

    McLaren team peki Luca Montezemelo nolacak… Eğer bu adam birisini F1 de görmek istemezse işte ozaman kim kovulur onu bilemem 😀 tabi işin şakası lütfen ciddiye almayın ama Hamilton için hatasız ve rekabetçi sürüşü demişsin ama eksik olmuş… Hatasız Rekabetçi ve Saygısız- Kural dışı sürüşü olursa daha uygun olur zanlımca

  43. mike shinoda saol işte bu olay bitmiş

  44. mike shinoda avatarı

    Arkadaşlar lütfen 2007 yılına ait araçlarda McLaren'i saymayalım casuslukla başarı,ve hız kazanmış bi aracı anmak hiçde hoşuma gitmiyor (bazıları için hatırlatma kızdırıcı olabilir ama durum bu)

  45. McLAREN TEAM avatarı

    birisi şu dennisi kim kovacak demiş :)bilgilendiriyim şuan gridde 3 adamı kovamazsın frank williams,ron dennis ve Vijay Mallya bu adamlar bizim anladğımız şekilde patron onları kovamazsın onlar istediği istediği adamı istediği zaman kovar..:)

  46. McLAREN TEAM avatarı

    sizin dediğinizden anlaşılan çaylaklara imkan verilsin 1 yılda dünya şampiyonu olurlar:)
    buna force india dahil hiç bir takım cesaret edemez sebebini siz düşünün!

  47. McLAREN TEAM avatarı

    siz olaylara başka açıdan bakıyorsunuz bu gerçekten tuhaf! peki alonso minardide 1 filanmı olmuştuda onu aldılar? veya raikonen en hızlı tur zamanımı attıda onu mclaren aldı? orada işler bizim gördüğümüz gibi görünmüyor!
    lewis için konuşulan aldığı puanlar değil yarışalara yaklaşımı. onun her şartda herşeyin üstesinden gelmesi..

  48. arkadaşlar kimse lemisin yeteneğine söz etmiyor biz rona diyoruz sumunin başladığı takıma bakın alonsonun başladığı takıma bakın bariçellonun başladığı takıma bakın emin olunki bir sumi lemisin 2007 paketeine sahip alonso gibi bir takım arkadaşı olsa sumide ilk başlangıçta lemis kadar başarılı olurdu alonsoda bariçelloda.f1 tarihini araştırın arkadaşlar en iyi pakate sahip hangi çaylak yarışmış lemis hariç araştırın saygılarımla

  49. McLAREN TEAM avatarı

    işte anlatmaya çalıştığım tam bu o araca layiksen oturursun! burada konuşulan onun aldığı puanlar değil ilk yılında onun agresif olmasına rağmen hatasız ve rekabetçi sürüşü! her şeyin üstesinden gelmesi! kompe düşününce ilk yılında kimse dünya şampiyonu olmuş bir pilotla aynı araçla yarışamaz! biri dünya şampiyonu biri daha ilk virajda ne yapabileceğini bilmeyen çaylak! ve o bunun hepsini mükemmel yaptı..
    onun bu muhteşem stili ve yeteneklerini ayakta alkışlamak gerek !

  50. Söylediğini üstüme alınmadığımı belirteyim önce.
    Hamilton'un yeteneğini kimse görmezden gelmiyor, gelenide ciddiye almaya gerek yok çünkü başardıkları ortada. Ancak Ron neye göre böyle bir karşılaştırma yapabiliyor? Bir karşılaştırma yapabilmek için diğer pilotlarında rekabetççi bir takımda başlaması gerekir ki yine böyle bir karşılaştırma yapamazsın çünkü onlarca faktör var pilotun performansını belirleyen.

    Hamilton ilk yılında bu kadar başarılı oldu çünkü sürekli hem kendisinin, hem takımın hemde F1'deki herkesin söylediği gibi "doğru zamanda doğru araca" oturdu. Sürüş stiline uyan, dayanıklı, hızlı 2007 yılının en iyi paketine sahip bir aracı kullandı ki bu binde bir gerçekleşebilecek bir olay.

  51. McLAREN TEAM avatarı

    anlaşılamayan neden bu adamı ferrari ekibi dahil yaptıkalarından övgüyle bahsederken siz bu adamı saçma sapan şeylerle küçültmeye çalışıyorsunuz?
    neden bu adamdaki yeteneği görmemek için kendinize acı çektiriyorsunuz?

  52. hemıltın son yarışta şampiyonluğu kaçırdığı zaman rom nediyecek çok merak ediyorum daha öğreniyor der çünkü alıştk

  53. McLAREN TEAM avatarı

    bu açıklamaları anlamamak için çaba sarf ediyorsunuz!
    f1 e gelen tüm pilotlar ilk yıl aracı yerinden kaldırmayı vites kutusunu zamanlamasını motorun tepkilerini,takımı tanımayı,aracın ve kendisinin sınırlarını bulmayı,start da nasıl kalkış yapılacağını,ilk viraja nasıl girilecegini,lastikleri nasıl koruyacağnı,lastik ısısını nasıl tutturacağını,her virajın fren noktalarını nasıl kullanacağını,öndeki araca nasıl yaklaşıp geçeceğini,arkasındakilerle nasıl mücadele edeceğini pitstopda neler yapacağını,aracın doğru ayarlarını nasıl bulacağını,tüm pistlerin ner metresini kendi sitiline nasıl uyduracağını,mühendislerle veri alış verişini nasıl sağlayacağını, basınla nasıl konuşacağını,vs.vs.vs.(daha yüz tane sayarım)
    bunları ilk yılda öğrenmekle geçirir bunları öğrenmeleri için pilotlar şampiyona iddası olmayan takımlarda başlar büyük takımlar bu riski almaz! lewis'in daha ilk yılında ilk yarışlarda göstermiş olduğu bu gelişim takdire şayandır yani o diğer pilotlar gibi alışma süreci yaşamamış drekt olarak şampiyona içiresine girmiş ve dünya şampiyonu takım arkadaşını mağlup etmiş ve sıradışı YETENEK lerini ortaya çıkarmıştır.bunun ilk yılında göstermiş olduğu başarıları shumi dahil bir çok kişi ve takımı etkilemiştir.
    f1 e geldiği günden beridir şamiyonanın en iddalı pilotudur! stiliyle f1 e yeniden renk ve mücadele katmıştır. ve o geldiğinden beridir hep şampiyonanın en iddalı pilotudur!

  54. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ron amcam bütün o harika pilotlar ilk senesinde hamilton gibi iyi araç kullanmadı bunuda biliyorsundur. karşılaştırma hiç doğru değil

  55. anlamadım gitti her yeni gelen bi gazla geliyo.Şans mış.Onun şansı diğerlerinin nesi.

  56. şu dennisi kim kovacak arkadaşlar tamam ben hamiltonu tutarım ama alonso ya yapılanlar hiç hoş değil tabiki

  57. McLAREN TEAM avatarı

    mclaren ve hamilton gerçekten muhteşem bir uyum! umarım resimdeki gibi hep mutlu olursunuz…

  58. 2009da eğer renault fernandoya ii bir araç verirse o arkasına bakmadn şampıonluğu alır götürür bence. go fernando go.

  59. mike shinoda avatarı

    Hiç bir pilot ilk sezonunda Hamilton kadar iyi olamadımı ? Arkadaşlar olayları göreceli oalrak değelendirirsek birçok pilotun Hamilton'dan daha iyi işler çıkardığını hatırlamalıyız… Schumacher hayatında ilk defa bir F1 aracı sürdüğünde (sürünen Jordan) onu Belçika 1991 de 7. cebe oturtmuştu ve bir anda herkez kim bu adam demişti… Hamilton ise 10 yıllık bir proje… İlk görecelik burda… Yine o olaydan tam bir sezon sonra yani Belçika 1992 de Schumacher galibiyet aldı(vasat görünen Benetton ile)… Hamilton ise Zaten gelişmiş olan bir takımda ve hızlı bir araç ile başladı… Buda ikinci görecelik… Schumacher Zamanında Villeneuve'ün üstüne kasıtlı sürünce Diskalifiye edilmişti ve kimse sesini dahi çıkarmazken şimdi İtalya'da Timo Glock'u geçerken kimse ses çıkartmadı yada Fuji'de ilk virajda Raikkonen'i dışarı atarken ceza aldığında bütün medya cezayı sorguladı… Buda ona cesaret verdi… Buda üçüncü görecelik… Schumacher'e gridde onun başarılarını kıskanan birisi bile olsa mutlaka ona saygı duyardı… Şimdi ise Hamiltona saygı duyan bir pilot göremiyorum (sürüş tarzından dolayı başka bir sebep yok)… Şu anda gridde tecrübeli yarışçılar onu eleştirmekten kaçınmazken Schumacher'e Yarış bitiminde gider durumu izah eder ve birdaha böyle yapmaması gerektiğini güzel güzel izah ederlerdi… (Örnek Senna Schumacher'i karşısına alıp uzun uzun yarıştan sonra durumu anlatmıştı)… Buda görecelik dört yani Schumacher veya diğer başarılı pilotlar Hamilton'la karşılaştırılamayacak kadar Değerlidir… Hamilton değersiz demek anlamına gelmiyor ama görecelilik olarak onlara göre pekde değerli görünmüyor…

  60. bence 5. olucak ve şampiyonluğunu ilan edecek

  61. ogun savaş avatarı

    Muhtemelen hafif depoyla pole alıp orta grupdan hemen ayrılmayı düşünceklerdr Lewisin.Yarışıda büyük bir ihtimal 2 yda 3. olarak bitirir minimum riskle.

  62. burak bocek avatarı

    olaya onu yendı bunu yendı gozuyle bakarsak schumıyı kım yendıyse ondan daha ıyıdır yada alonsoyu kım yendıryse ondan daha ıyı oluyor.bence oyle degıl kımıde her ıkısını yendı sımdı kımı hepsınden ıyı mı?

  63. burak bocek avatarı

    Birde ever şartlar çok farklıydı bazı pilotlar yarışabilmek için para biriktirirken bazıları çok zor bir şanslada gelmiş olabilir.ama lewis cocuklugundan itibaren mclaren himayesi altında geldı buralara.elbette yetenegı var ancak diğer pilotlarda bu ımkanlara ılk yılında sahıp olsalardı cok ıyı baslangıclar yapabilirlerdı.

  64. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Adamın dediği son iki yılın dünya şampiyonunu ki bu şampiyonlukları kazanırken en iyi araca sahip olmayan bir şampiyonu hemde sumiyi yenip kariyerini bir nevi bitiren bir pilotu hemde çaylak sezonunda yendi .Dediği bir nevi doğru.

  65. lewis gerçekten çok yetenekli bir pilot. aksini sölemek biraz körlük olur. ama ilk yıl kıyaslamasına katılmıyorum ki çoğu arkadaşda aynı şeyleri yazmış. ron pilotunu şımartıyo biraz.yada daha kaba bi tabirle gaz veriyo. sonuç ne olursa olsun bu pistler yeni bir aktif şampiyonla daha tanışıcak. seneye aktif olan bu 3 şampiyonu izlemek ayrı bi zek olur. tabi her üçününde iyi bir araca sahip olması lazım

  66. Dennis'in ilk yılları karşılaştırması saçma olmuş. Hamilton ilk yılından itibaren pistteki en hızlı ve en dayanıklı araçlardan biriyle yarıştı.
    Rakiplerine bakınca, Massa-Sauber, Raikkonen-Sauber, Alonso-Minardi hiçbirisi şampiyonluğa oynayacak araçlarla başlangıç yapmadı.

    Hamilton olgunlaştı diyoruz, gereksiz riskler almıyor diyoruz ama bir yarış sonra ortalığı dağıtıyor yeniden. Singapur'da aferin dedik, öğrendi bu işi dedik 1 yarış sonra yine aynısını yaptı. Brezilya'da olurda yer kaybederse olacaklardan kimse emin değildir sanırım.

  67. Jak Vilenöv…

  68. hic kimse bence onun kadar sanslı olmadı.grand prix 2 arkadas v8 motor kullanıyordu.f1 geldi,f1 v8'e döndü. sonra lastikler michelin varken nasıldı hamilton geldigin grand prix 2 eskiden kullandıgı lastiklere benzer lastikler geldi.hatta montoya ayrıldıgında bu cocugu delorasa degilde bunu takıma sececeklerdi fakat michelin lastiklerle tur zamanları cok kötüydü. sonra mc laren aracı yıllardır sürünüyordu,orası burası bozulmaktan mclaren aracına ferrari bilgileri yetisti agırlık dagılımı falan. Birde bu adam bir mclren projesi burada bence en büyük pay ona 10 yıl yatırım yapan mclarenin.eee hamiltonada sadece kullanmak kaldı .dennis oglu oldugu icin böyle konusuyor. ee simdi onların konusma zamanı yalnız brezilya var her sey bitmis degil.damalı bayragı görünceyey kadar yürekleri agzına gelecek tüm mclarencilerin.bence direk yarıs ücüncülügüne oynayacak mclaren hamiltonu bunun icin motive edecek.11 puan farkla takımlar sampiyonlugunu ferrariden alamayacagını kendide biliyor.

  69. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    ulaş ilk yorumna katılıyorum dostum hamilton bu sene geçen seneye göre daha dikkatli. mclarenci arkadaşlar amacım ortamı germek değil sadece şu habere objektif bir yorum alabilirmiyim denis hakkında.

  70. burak bocek avatarı

    of şu ilk yılı kıyaslamaları neden yapılıyor tamam anladık 1puanla kacırdı ust uste 9podyum harıka ıs cıkarttı.asıl kıyas zamanı bence şampıyonlukları kazandıgında harıka pılotların basardıklarını basardıgında olmalı.bir kaç sene sonra bence.

  71. he bu arada ron dennis sen beni duymuıcan ama yinede yasayın lewis ii bir pilot ama geçen sene şamponluğa oynayan bi araçla başladı f1e. öteki ii dediğin pilotlarının hangisi şampıonluğa oynayan bir aracla başladı söylermisin. ÖRNEK ALONSO MİNARDİYLE BAŞLADI SONRA RENAULT TSET PİLOTLUĞU SONRA ŞAMPIONLUK GELDİ. onun için araçta çok öenmli oldumu dennis

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir