Hamilton Rosberg’in Daha İyi Kalkması İçin Çalışıyor

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton’ın Barselona’daki test programının bir kısmı takım arkadaşı Nico Rosberg’in son yarışlarda yaşadığı debriyaj sorununa çözüm aramak içindi.

Hamilton’ın sürüşü yağmurlu hava koşulları yüzünden kısıtlı kaldı, ancak öğleden sonrası motor yönetimi, aerodinamik testler ve bir yandan da kalkış denemeleri ile geçti.

Toto Wolff Nico Rosberg’in kalkış sorunu yaşadığını ve Mercedes’in bu konuyla özel olarak ilgilendiğini söyledi.

“Kalkışlarda Nico’nun aracıyla sorun yaşıyoruz. Bunun debriyajla ilgili olduğunu sanıyoruz. Bu bizim özel projemiz, Barselona’da biraz geliştiğimizi umduk, ancak beklendiği kadar etkili olmadı. Şimdi se bunu Monako’ya kadar çözmeliyiz, çünkü bu orada kesinlikle hayati önemde.”

Hamilton da kalkışın çok önemli olduğunu düşünüyor.

“Her yarışta kalkış önemlidir, ancak Nico kalkışlarından bazılarından memnun değildi ve takım olarak bunu daha iyi bir hale getirmek için çalıştık. Gerçekten buna odaklandık ve geliştirip geliştiremeyeceğimizi görmek istedik.”

“Bugün olaysız bir gün değildi. Bir test pilotunun yapamayacağı bir şey yoktu ve turlar atarak ve kalkışlar için çalışarak geçirdim. Çok fazla bir şeyi değiştirmedik ve pist koşullarının ve sıcaklıkların farklı olmasından dolayı haftasonu ile karşılaştırabilecğiniz çok fazla şey yok.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir