Toyota, F1'den Ayrılıp Le Mans'a Geçme Üzerine Düşünüyor

yazar:

kategori:

Toyota’nın Formula 1’deki geleceği ile ilgili durumunu gözden geçirmek için açık işaretler belirdi.

Bu spora 2002 yılında giren Japon takım, Formula 1’de motorların standart haline getirilme çalışmalarına üreticiler arasında belki de en çok kızan firma.

Önceki günlerde verilen haberlerde Toyota Motor Sporları Sorumlusu John Howett, bu hareketin kendilerinin F1’den ayrılmaları için bir neden olabileceğini belirtmişti.

Şimdi ise Alman dergi Auto Motor und Sport’un sayfalarında, Toyota’nın 2010’dan sonra altrenatif olarak Le Mans’a dönmeyi düşündükleri yer alıyordu.

Bu senenin Le Mans 24 saat yarışında, ellerinde kameralar üniformasız bir düzine Toyota mühendisinin, şu anki yarışmacıları incelemek amacıyla yer aldığı söyleniyor.

Buna ilave olarak Ağustos’ta Detroit’teki Amerikan Le Mans serisi’nde Toyota yetkilileri, organizasyonun yönetim kurulu ACO’nun temsilcileriyle buluşmuştu.

Toyota F1 Takım Patronu Tadashi Yamashima: "Le Mans’a geri dönmek isteriz. Son karar, bütçe ile ilgili olacak"

"Mevcut ekonomik şartlar altında, Le Mans ve Formula 1’i paralel olarak götüremeyiz."


Yorumlar

  1. I had purchased my Toyota Etios on 24.02.2011 and I have been suffering because of exposure to excessive vibrations and noise that the Toyota Etios Engine generates. I had reported the matter on 12.04.2011 to Toyota and dealership. But they are not considerate about the problem and ignore the facts.

    The problem in my etios is so serious that these vibrations are causing bad impact on my health as I observe backache, headache and shivering in legs and hands after driving my etios at the end of the day. Now, I am afraid to drive it.

    Please forward this to all your near and dear ones and make them aware about the serious effects of Vehicle vibration and noise on human body. Prolonged exposure can affect the central nervous system and can lead to fatigue , insomnia and shakiness in body.

    I would request you to take your own time in deciding the next vehicle and take at least 10 test rides before concluding any vehicle.

    To raise my protest I have lauched a website to highlight my problems to Toyota. If you come across anyone using Etios ask them to fairly vote on the website. Please also share your view on Toyota Etios and other vehicles.Please vote at your own website http://www.myetios.com

    With your support and blessings I can take my voice to the deaf ears of Toyota Corporation (TKM).

    Anyone willing to experience the faults in my etios is welcome to contact me and experience the same.

    Best Regards
    Munish Ahuja
    New Delhi – INDIA
    Owner of Toyota Etios
    Mobile – 9654210120
    http://www.myetios.com

  2. Marlboro Parliement avatarı
    Marlboro Parliement

    Toyota dünya nın ikinci değil artık birinci en büyük otomobil devidir. Ayrıca hondanın bu sporda başarılı olduğu zamanlar da olmuştur. Toyota da zamanla çok başarılı olacaktır. Toyota nın motorsporları tarihi çok başarılı bu başarılarını mutlaka formula 1 de de devam ettireceklerdir. Evet Toyota motorsporlarında bir efsane ama F1 de daha toylar. Toy olunmadan efsane olunmaz.

  3. briatorenın bır lafı var f1 de hersey para olsaydı toyota ve honda her yarısı kazanrdı dıye bu laf sanrım bı cok seyı ozetlyr bukadar parayla bukadar basarıszlk 😀 redbull bıle daha az sermayeyle daha ıyı ısler cıkartıyor toyota ve hondann sapkayı onune alıp dusunmesı gerekr bnce

  4. McLAREN TEAM avatarı

    ve toyota bu haberi şiddetle yalanlamış!
    f1 de kalacağız hiç bir zaman ayrılmayı düşünmedik. demiş.

  5. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    :((( bakin simdi FIA nin yaptigina dünyanin en büyük ikinci motor üreticisini F1 den kaciracaklar gelde kizma simdi bu moruk FIA baskanina yaf defol git herif istenmiyosun ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir