Todt: “F1’deki Ses Sorunu Yakında Sona Erecek”

yazar:

kategori:

FIA Başkanı Jean Todt, bugün Mercedes’in denediği megafon tarzı egzozun yapacaklarına bakılmaksızın Formula 1 araçlarına yapılan eleştirilerin yakın gelecekse kesileceğini söyledi.

Mercedes bugünkü testlerde, sesi arttırmak için megafon tarzı egzozu denedi. Sistemin Monaco’dan itibaren tüm takımlar tarafından kullanılabileceği söyleniyor.

Todt “Bu bir zevk meselesi. Benim sesle ilgili bir sorunum yok ancak çoğu insan bu durumdan şikayetçi olduğu için bunu dikkate almak zorundayım.”

“Spa’da Dünya Dayanıklılık Şampiyonası araçlarının sesiyle ilgili bir eleştiri duymadım. Ve İspanya’da yine eleştirenlerin sesi, eleştirmeyenlerin sesinden çok çıkıyordu.”

“Üreticilerden bazı tavsiyelerde bulunmasını istedim. Ancak inanın bana, bir kaç ay içerisinde kimse ses hakkında konuşmayacak. Başka bir şey bulmuş olacağız.” dedi.


Yorumlar

“Todt: “F1’deki Ses Sorunu Yakında Sona Erecek”” için 4 yanıt

  1. Max 10k devir çeviren bir turbo V6’nın sesini nasıl düzeltebilirsin ki?

  2. FerrariFanTR avatarı

    Ya bilader sen ne diyorsun. Redbull nasil sampiyon oldu peki birileri durdurularak olmadi mı? 2008 kurallari devam etse diger takimlar anca Podyum mucadelesi verirdi ama devam etmiyor işte

  3. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Redbull dursun diye düdük gibi egzoz kuralı getirirseniz böyle olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir