Bugün Benim Doğum Günüm…

15 Mayıs 2006… TRF1.net serüveninin başladığı tarih… O günlerde bir heyecanla ve tamamen amatör ruhla, bugünleri görmeden yaptığımız çalışmalar, her geçen gün aynı heyecanla devam etti.

İlk başlarda her ay ilerledikçe duyduğumuz coşku, seneyi tamamladığımızda en üst seviyeye ulaştı diye düşündük. Bir sene, iki sene, üç sene…. derken geçen sene bugün 7’den 77’ye temennisinde bulunduk.

Bugün tarih 15 Mayıs 2014 ve 8. senemizi geride bırakıyoruz. Biliyoruz ki geride kalan senelerde olduğu gibi önümüzdeki sene de yine taraflılıkla, yanlılıkla ve adil olmamayla suçlanacağız… Ancak aynı şekilde çoğu zaman yazılmıyor olsa bile bize güvenen, bizleri takdir eden ve destekleyen arkadaşlarımız da olacak. Öyle olduğu için Türkiye’nin en güncel F1 sitesiyiz… Öyle olduğu için Türkiye’nin en çok F1 ve motor sporları haberi yapan, bunların hepsini bir arada sunmayı başarabilen sitesiyiz. Öyle olduğu için Türkiye’de Formula 1 adına en çok yorum yapılan sitesiyiz…

TRF1.net’in bugüne gelmesinde emeği bulunan, aramızda olan ve olmayan tüm arkadaşlarıma emeklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Aynı şekilde herkesi memnun edemesek de bizleri bırakmayan, zaman zaman sıkılsak bıksak da devam etmemizi sağlayan siz ziyaretçilerimize, arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Gönül isterdi ki bugünü daha eğlenceli bir şekilde kutlayayım, daha coşkulu bir yazı yazayım ancak içimden gelmedi açıkçası. Bu kapsamda sitemizin doğum gününü kutluyor, Soma’da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, kurtulanlara şifalar diliyorum.

İyi ki doğdun TRF1.net, iyi ki varsın…


Yorumlar

“Bugün Benim Doğum Günüm…” için 41 yanıt

  1. İYİKİ VARSINIZ

  2. google da en cok zıyaret ettıgım sıtelerden bırı her gun kesın gırerım hemde kac defa basarılar dılerım ayrıca bazı yorumlarımın sılınmemesı dılegıyle

  3. tebrikler….

  4. Bu güzide sitenin kuruluş yıldönümünü geçte olsa kutluyorum. Özellikle Türkiye gibi, motor sporları kültürü pek gelişmiş olmayan bir ülkede böyle bir site yapmak ve öyle veya böyle bir şekilde bu tutkuyu haberleştirerek diğer kitlelere aktarmak kolay bir iş değildir.

    Bir ülkede motorsporları kültürü olsa, bu sitelerde emeği geçenler elbette emeklerinin karşılıklarını alırlar. Bir tutku diyoruz, sevdikleri için haber çevirip yayınlıyorlar diyoruz ama neticede buradaki her bir editör kafa yorup haber çeviriyor. Bunu nereden anlıyoruz? şimdi de var mı bilmiyorum ama 2-3 tane tercümanlık okuyan editör genelde arka planda haberleri çeviriyor olurdu. Onlar olmadığı zaman Abdullah Çelik, Kemal Şengül ve ismini tam hatırlayamadığım F1 tutkunu edditörler kendi keselerinden para verip Autosport ve diğer 1-2 siteden paralı üyelik karşılığı haber çeviriyor.

    Ben girilen haberleri de inceliyorum, çoğu haberde asla copy-paste yok, zaman ayırıp klavyeyle belki 20 belki 25 dakikalarından çalarak, yazmak suretiyle haber giriyorlar. Belki kimi zaman ailesinden çocuğundan eşinden 25 dakika çalarak, bu tutku için bir hizmet yapıyorlar. Bunlar takdiri hak etmeyecekte ne hakedecek? Türkiye de herhangi bir ajans’ın motorsporları şubesi olmuş olsaydı ve onların bu konu da uzman muhabirleri ülkeye haber aktarsaydı tabii ki Trf1 sitesinden çok daha fazla şey bekleyebilirdik. Fakat ne yazık ki öyle bir ülke olamadığımız için dış haberlere bağlı olmak zorundayız.

    Bu zorunluluğu gözardı etmeden, yapılan işin değerini bilmek lazım. Yapılan işi takdir etmek lazım. Uç beklentilere girip, editörleri hâyal kırıklığına uğratmamak lazım. Ben de içinde dahil bir çok insan 1 tek gün yardım etme teklifinde dahi bulunmamışken, belki çoğumuz günde 1 kez reklamları tıklamamışken neyin beklentisine gireceğiz? Bu da yetmezmiş gibi bir de haber eleştireceğiz. Bu açıkçası insanlığa da vicdana da sığmaz. Editörlerinde şevkini kırar. Bundan daha büyük bir hâyal kırıklığı dünyada olamaz. Amatörce bir ruhla hizmet vermeye çalışan insanları incitmek kimseye fazladan bir şey kazandırmaz fazladan ego da tatmin ettirmez, sadece kalp kırdığınızla kırdığımızla kalırız.

    İşte bu sebeplerden ötürü; ben hazır yeri de gelmişken 1 farkındalık başlatmak istiyorum. Siteye giren herkes ilk açtığında gelen her türlü reklama günde 1 defa tıklayarak, sitenin masraflarının giderilmesine yardımcı olsun. Pek bir zaman kaybettirmez yahu 4-5 reklam olsa hepsine 15-20 saniye tıklayıp kapatsak 2 dakika eder en fazla. Bunu bugünden itibaren başlatalım. Hem emeğe saygı anlamında, site çalışanları için onure edici bir davranış olur, hem de şevkleri ve istekleri artar. hepsini geçtim takdir edildiklerini ve boşa emek vermediklerini bilirler.

    Bu vesileyle sitenin kuruluş yıldönümünü kutluyorum, geçmişten bu güne emeği geçen, hakkı geçen herkese şükranlarımı sunuyor, devam edenlere başarılar ve mutlu yarınlar diliyorum. Bu kolay gibi görünen ama oldukça zor bir işi bıkmadan usanmadan 8. sezona kadar sürdürdükleri için. Kolay iş değil. Kocaman kocaman takdiri hakediyor her bir site çalışanı.

  5. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Zaman çabuk geçiyor.
    Gün gelir ömrümüz de olursa şöyle bir başlık bile görebiliriz.
    SINCE 2006 Babadan Oğula Değişmeyen Zevkiniz

  6. nice yıllara. ilk gününden beri sıkılmadan takip ettiğim yer. başarılarınızın devamını dilerim.

  7. birlikte nice senelere trf1 ailesi. bize en hızlı en doğru haberleri sunduğun için teşekkürler trf1 yönetimi

  8. ARZUM ERTİK avatarı

    İyi ki doğdun TRF1 🙂

  9. ARZUM ERTİK avatarı

    Nice Yıllara… 🙂

  10. NEBİH ERTİK avatarı
    NEBİH ERTİK

    Nice mutlu yıllara 🙂 iyi ki varsın. TRF1.

  11. NEBİH ERTİK avatarı
    NEBİH ERTİK

    Nice mutlu yıllara 🙂 iyi ki varsın TRF1

  12. Elleriniz dert görmesin uzun yıllar devam etmesi dileğiyle..

  13. herkes yazmak zorunda değil tabi ki ama şurada 25 kişi dahi tebrik mesajı yazmakta zorlandıysa bizim bu konuyu oturup konuşmamız gerekiyor sanırım.

    1. abdullah sitemini görüyorum ve sitemine sitem ulen diyorum 🙂

      şaka bir yana son olan olaylardan sonra insan ister istemez etkileniyor.hiç bir şeyle ilgilenesi gelmiyor.neyse nice mutlu yıllara dostlarım.bu sitenin hakikaten çok emeği var.en güncel haberleri buradan takip ettik.yeri geldi tartıştık yeri geldi sevindik ama buradan ayrılmadık.inşallah daha nice senelerde burada buluşmak üzere.

  14. Ben siteyle 2008 senesinde tanıştım. O vakitten beri minardi nikiyle taraflı tarafsız herkesin tarafsızlığını takdir ettiği bir yorumcu olarak varolduysam bu sizin sayenizdedir. teşekkür ederim.

    1. benimkini edemedin ne yazıkki.

  15. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    Allah uzun ömür bol reklam ve kazanç versin

  16. Nice yillara hep beraber insallah 🙂 iyi ki dogmussunuz!

  17. Nice Senelere…

  18. FernandoAlonso14 avatarı
    FernandoAlonso14

    İyiki doğdun nice yılara TRF1

  19. İş yerindeki en büyük eğlencem. 2004 yılında f1 izlemeyi bırakıp 2012 yılında schumacher’in dönüşü ile tekrar takip etmeye başlamıştım. ve 2013 yılından beri de bu siteyi takip ediyorum. özellikle test günlerinde olan biteni öğrenmek iş yeri koşullarında beni çok mutlu ediyor. sitenin yönetiminde, finansmanında emeği geçen herkese teşekkürler.

  20. Formula1 iceman avatarı
    Formula1 iceman

    Girmediğim gün yok desem yalan söylememiş olurum.

  21. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Mutlu yıllar TRF1

  22. uzun omurlu yıllar dılerım somadakıler ıcın allah rahmet eylesın yakınlarına sabır versın

  23. Facebooktan bile daha fazla ziyaret ettgim site 🙂
    Iyi varsiniz.Herseyi gonlunuzce olmasi dilegiyle..

  24. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bende 2010’dan beri sitenin üyesiyim..Boşuna en güncel motor sporları haberleri sitesi diye geçmiyor..Eskiden sitede daha çok araçlar üzerine konuşabiliyorduk..Artık herkes kendi pilotunu efsane yapar oldu.Holiganlaşan F1’i futbol gibi gören arkadaşlarla doldu taştı bir sıralama sonrası şurada teknik olarak konuşabileceğim kişi sayısı bir elin 10 parmağını geçmez hal böyle oluncada siteye giriş yapmadan misafir olarak giriyorum.TRF1 yönetimini neresini yanlı taraflı buluyorsunuz anlamadım ancak o kişilerde bu spor uğruna burdalar ve elbette destekledikleri takımlar vardır ancak ben haberlerde hiçbir şekilde taraflı bir haber görmedim hatırlamıyorum.Uzun lafın kısası Türkiye’de bu işi TRF1’den daha iyi yapan yok ellerinize kollarınıza yüreğinize sağlık..Nice 8 senelere…

  25. Yarış haftasonları günde 50şer haber girmek de akıl işi değil. Ciddi sevdalı olmak gerekiyor. Haberleri okurken bile yoruluyorum.

    Elinize sağlık hafif kalır.

  26. 2008’den bu yana hiç bıkmadan usanmadan hergün sitede aktif olarak bulunuyorum.Burda edindiğim bir çok arkadaştan,dosttan dolayı siteye müteşşekkirim iyiki varsınız daha nice yıllara hep beraber.

  27. mayıs 2006 dan beri üyesiyim sitenin.belki çok ban yediğimizden isimler çok değişti.ama beni forumlardan herkes iyi tanır.ismim sembol oldu.

    1. gerçek nickim bu değil tabi. ayrıca nice senelere trf1.net
      alttaki linkten fatih gülmez arkadaşımızın paylaştığı 2008 yılına ait videoyu mutlaka izleyin.sitenin henüz 2.ci yılındaki icraatlerini yöneticiler yorumluyor.ayrıca video yu sunan arkadaşın profilinde onlarca eski türkçe yarışlardan görüntüleride bulabilirsiniz.

      http://www.dailymotion.com/video/x7gmrz_trt-turksite-trf1-net_shortfilms

  28. Nice yıllara

  29. Billy Bones avatarı

    Özellikle xtrabit arkadaşımızın paylaşımları,teknik analizleri,yarışları yorumlaması ve üstün bilgilerini bizlerle paylaşması,bazı fanatik arkadaşlarımızın bile ufkunu açması onlara yeni bir bakış açısı kazandırması ve bir samuray ruhu,samuray bilinciyle yani demek istediğim şudurki o felsefeyle kendini işine adaması,yanına aldığı destekle formula biri 7 den 70 e sevdirmesi inanın paha biçilemez bir duygu.Tarafsızlığıyla sezarın hakkını sezara,samurayın hakkını samuraya veren bu genç arkadaşımızı ve sitemizi birkez daha kutluyorum!

    1. Ben eskiden arada sizin köşenizle birşeyler yapmaya çalışıyordum ama bu sıralar çok yoğun çalıştığım için ancak sadece yorumları okuyabiliyorum. Keşke eskisi kadar raad olabilsem.

      Öveyim derken ağzına etmek de bu oluyor sanırsam 😀

      1. Billy Bones avatarı

        😀 sizi kurabiye şenliklerine davet ediyorum 😀

          1. Billy Bones avatarı

            çiçek,kurabiye,masa,iskemle,cam çerçeve kırıkları eşliğinde dilerseniz Abu dhabi 2010 dilerseniz 2012 interlagos. kazanan üyemizi babil krallıklarında güzel bir gün bir gece tek başınıza tatil bekliyor.hemen arayın samuraysız kalmayın! 😀

  30. Muammer UYAR avatarı

    2009 dan beri beğeniyle takip ederim. Nice başarılı yıllara…

  31. Google ile birlikte 2007’den beri her gün ziyaret ettiğim tek internet sitesi olan TRF1.NET’in Doğum Günü kutlu olsun. Bu site var oldukça ve ben yaşadıkça takipçisi olacağım. Her zaman tarafsız kalmayı başaran, etik, ilke ve prensipler konusunda profesyonel ve kaliteli yaklaşımı ile benzer sitelere klavuzluk yapan TRF1.NET’e bu spora yaptığı katkılar için tekrar teşekkür ederim.

    Turkiye’de F1..TRF1. .

  32. İyi ki varsınız…nice yıllara …

  33. Onur Gentas avatarı

    Ben biraz geç tanıştım ne yazık ki sitenizle fakat yaptıklarınızı görünce sizleri takdir etmemek mümkün değil. Üyelerin taleplerini yerine getirmede, haberleri en kısa sürede yayınlamakta gösterdiğiniz özveri bana göre çok önemli. Umarım yıllar boyu beraberliğimiz sürer. Hepinizin emeğine sağlık.

  34. Hizmetiniz cok basarili gercekten. Sizi gonulden tebrik ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir