Ricciardo: “Vettel Yeteneğinden Hiçbirşey Kaybetmedi”

yazar:

kategori:

Daniel Ricciardo, takım arkadaşı Vettel’in zor sezon başlangıcına karşın yeteneğinden hiçbirşey kaybetmediğini söylüyor.

Mark Webber’in emekliliğinin ardından Red Bull’a geçen Ricciardo, son dört yılın dünya şampiyonu Sebastian Vettel’i Avustralya ve Malezya dışındaki her yarışta geçmeyi başardı.

Ama Ricciardo, Vettel’in en kısa süre içerisinde mücadeleye geri döneceğini düşünüyor.

“Şuanda durum benim için iyi gidiyor. Ama Sebastian yakında aracından maksimumu alacaktır. O yeteneğinden hiçbirşey kaybetmedi”

Ricciardo Vettel ile arkadaşlığının hala güçlü olduğunu yineledi.

“Takım arkadaşları olarak iyi bir ilişkimiz var. Bizim iyi bir mizah duygumuz var. Aramız şuanda gerçekten çok iyi. Birlikte kahvaltı yapan takım arkadaşları çok yayın değildir”


Yorumlar

“Ricciardo: “Vettel Yeteneğinden Hiçbirşey Kaybetmedi”” için 13 yanıt

  1. Çaylak bir pilotun bu kadar takım arkadaşı konusunda konuşmayı sevmesi ilginç…Bak sen işine Vettel zaten iyiyse kendini gösterir..

    1. Akıl ve Mantık avatarı
      Akıl ve Mantık

      55 yarışa çıkmış 2 tam sezondan fazlasını görmüş çaylak olarak bir ilki gerçekleştirdi doğru.Vettel’e saldırmak için o kadar komik duruma düşüyorsunuz ki anlatamam site ahalisi. Riccardo 55.yarışa çıkmış birisi,siz nasıl çaylak olarak görüyorsunuz bu zatı?5 yarışın hepsinde Vettel sorun yaşadı 1 tanesinde yarış dışı kaldı, Riccardo ise 1 yarıştan ihraç edildi 1 tanesinde de yarış dışı kaldı diğer yarışlarda ise sorun yaşamadı.

      Çok acelecisiniz çok,bence mantık ve gerçek ile yorum yazın. 55 yarışa çıkmış kişiye çaylak muamelesi yapmayın.Bir çok kişi burada bunu ifade ediyor bu sezon başından beri,bakalım sene sonu karar verelim.

      1. Vettel 5 yarışın hepsinde sorun yaşadı derken ? Malezya’da Çin’de Bahreyn’de ne sorun yaşadı acaba ?

        1. Akıl ve Mantık avatarı
          Akıl ve Mantık

          Araba ile ilgili problemler yaşadı,2 yarış yazılım otomizasyonu olmadığından, son yarış vites kutusu,ilk yarışta güç ünitesi,bir yarışın tamamında drs yoktu neredeyse,1 yarışta görece sert lastiklere geçince takım arkadaşına 30 saniyeye yakın fark yedi şasiden dolayı dendi,bir yarışta yağmurdan dolayı iyi bir sıralama turu attı ama yine drs problemi yaşadı buna rağmen podyumda bitirdi.

          Şu ana kadar Vettel araçta bu son yarış dahil sürekli sorun yaşadı,son yarışta vites kutusu değişti ve q3’de tur atamadı,kutu değişince de 5 sıra grid cezası yedi.Daha sayayım mı?

          1. Ben Malezya Çin Bahreyn diyorum, sen bana Avustralya ve İspanya’dan bahsediyorsun.

  2. büyük şampiyonlar adptasyon sorunu yaşamazlar….

  3. Yoktu ki kaybetsin.Butun numara arabadaydi.

    1. Vettel’i sevmem ama eleştiriyorsak Hamilton’u da eleştireceğiz.2012de Mclaren ile en hızlı olan aracıyla şampiyon olamadı.Demek ki Hamilton’da 1 saniye hızlı olan arabaya ihtiyaç duyuyor.Lafı çevirmenin anlamı yok.

      1. Onur Gentas avatarı

        Icecold 2012 sezonunu izlediniz mi? Ben izlediğim ve Hamilton’ın yaşadığı problemleri bildiğim için soruyorum. Sadece hızlı araç yetmiyor birazda şansın yerinde olacak. Tabi ki kendi hataları da oldu fakat 2012’de kendi hatalarından dolayı kaybetmedi.
        İspanya Maldonadonun azizliğine uğradı (yarış dışı)
        Almanya araç arızası(yarış dışı)
        Belçika Grossjean startta çarptı (yarış dışı)
        Singapur Vites kutusu arızası(yarış dışı)
        Abu dhabi elektrik problemi(yarış dışı)
        Brezilya Hulkenbergle temas(yarış dışı)
        Bütün bunlara o meşhur pit sorunlarından dolayı yaşadığı problemleri ve yarışı 8.sırada bitirmelerini falan eklersek sanırım olayın sadece hızlı araçta bitmediğini görebilirsiniz.
        2012 sezonu boyunca vettel ve Alonso 2’şer kez yarış dışı kaldılar. Hamilton 6 kez yarış dışı kaldı. Kazalarda da suç hep diğer pilotlardaydı. Şimdi bu ortamda siz nasıl şampiyonluk bekliyorsunuz?

        1. Sayın Onur Bey Hamilyon 6 defa yarış dışı kaldı evet doğru ama stres yönetimini yapamadığı sezonlarda oldu.

          Şampiyonluk altında 1 saniye hızlı araç olsa dahi yada ona yakın yarış esnasında büyük baskı altında ciddi hatalar yapılabilmektedir.Bu konuda Hamilton az biraz sabıkası olan bir pilot heleki hatırlarım bir videosu vardı yanılmıyorsam pit yolunda Kimi ye çarpmıştı 2008 Kanada Gp de hani baskı ve stresin nerelere geldiğinin bir göstergesi idi.

          Ha bu Hamiltonun kötü bir pilot olduğunu göstermez lakin zamanla oda olgunlaştı ve gelişti.Şu an gerçekten bir şampiyon gibi yarışıyor.Tabi 2012 sezonunda şansızlıklar yaşadı ama bu senede diğerleri yaşıyor piyango diğer takımlara ve pilotlarına vurdu bu sezon.

          Zamanında Michael da 2005 sezonunda kılpayı motor yüzünden 8.şampiyonluğu kaçırdı.

          Oluyor olucak mekanik bir durum pilotta hata yapıcak makinede ama bu pilotların kötü olduğunu değil sadece eksik yönleri olduğunu gösterir.Oda zamanla deneyimle geçen bir durum.

          O yüzden bana kalırsa geçmişle ilgili tartışmak yersiz.Olan oldu bitten bitti bugün ve gelecek önemli F1 de pilotlar ve takımlar için.

          1. Onur Gentas avatarı

            Bende Hamilton’ın ciddi hatalar yaptığını kabul ediyorum. Bunu daha önce mesajlarımda belirtmişimdir. Fakat artık bu hataları tekrarlamadığını görebiliyoruz. Benim itiraz ettiğim 2012 yılında şampiyon olamamasının tek sebebinin hamiltonın yaptığı hatalar olduğunu belirten mesajlar. Bazen işler ters gidebiliyor ve sen ne yaparsan yap puan almakta zorlanabiliyorsun. Vettel içinde bu sene çok erkenden yorumlar yapılıyor. Sabırsızlıkla başarısız olmasını bekleyen yarışseverler var ama bana yanlış. Vettel bana göre ne olursa olsun F1 için artı değer.

  4. Tarafsız Taraftar avatarı
    Tarafsız Taraftar

    Orda Haklı bence Hiç bişey kaybetmedi aksine Kendini geliştirdi. Arkası Dağınık araçlara hiç alışkın değildi şimdi hafiften alışıyor biraz daha zaman lazım ona.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir