Horner: “Renault Turbo Motorlar İçin Çalışmaya Geç Başladı”

yazar:

kategori:

Red Bull’un takım patronu Christian Horner, Renault’un bu seneden itibaren kullanılmaya başlanan 1.6 lt turbo V6 motorlar üzerinde çalışmaya geç başladığını söyledi.

Sky Sports’a konuşan Horner “Gerçekten çok basit bir şey var. Motor kurallarında devasa değişiklikler vardı ve Renault rakipleri kadar hazır değildi.”

“Bu yüzden diğerlerini yakalamaya çalışıyoruz. Şu anda inanılmaz bir şekilde sıkı çalışıyorlar ve yavaş yavaş farkı kapatıyoruz. Gördüğünüz gibi çok iyi bir şasiye sahibiz. Sadece Renault’nun çok geç başladığını düşünüyorum. Bu kadar basit.” dedi.

2013’te Renault, yeni motoruna dair detayları basınla paylaşan ilk üretici olmuştu. Bunun üzerine Renault’nun motorun gelişimi açısından iyi bir seviyede olduğu düşünülmüştü.

Ancak bu sene başında testlere çıkıldığında Renault’nun, öncüsü olduğu turbo motorlarda geride kalması herkesi şaşırttı.

Bu durumun nasıl olduğunun sorulması üzerine Horner “Bu çok iyi bir soru ve bunu muhtemelen Renault’a sormanız lazım çünkü bu kural değişikliği için en çok zorlayan onlardı. Öyle olunca herkes onların bu duruma en hazırlıklı olduğunu düşündü.”

“Renault şu anda kaybettiği zamanı telafi etmeye çalışıyor ve bunun için bir planları var. Bu konu üstünde çalışıyorlar. Farkı kapatmak için uğraşıyorlar.”

“Mercedes ise harika bir iş çıkardı ve bu sene çok güçlü bir motora sahipler.” dedi.


Yorumlar

“Horner: “Renault Turbo Motorlar İçin Çalışmaya Geç Başladı”” için 8 yanıt

  1. Horner ve ekibi her zaman ki gibi yine saçmalıyor suçu Renault’un üstüne atmaya çalışıyor bu kadarına pes gülüp geçiyorum. Renault Turbo motora en erken başlayan üreticiydi Mercedes ile doğrudur. Renault’un elinde kötü bir motor yok sorun ers ve yazılımda peki bu ERS sisteminin gelişimini kim yaptı ? Açıklayayım eski adıyla KERS sistemi yeni adıyla ERS sisteminin gelişimini tamamen Red Bull’a bıraktı Renault takımda bunu RBR istemişti. Ferrari Magneti Marelli ile gelişimi seçti Mercedes ise tek başına üretmeyi seçti ve gelinen nokta ortada. Renault ERS sistemin de Red Bull’a güvendi bu neden hiç söylenmiyor ? Bir ekip beraber kazanır beraber kaybeder. Kış testlerin de Rbr nin arka kısım aşırı derecede ısınıyordu Newey çıktı ne dedi yeterince arka kısmı dar tasarladık sanırım burada hata yaptık dedi. Bunun yanı sıra Red Bull ve Renault yıllardır beri kers sisteminin bataryalarını radyatörün altına konumlandırdı daha iyi aerodinamik performans kazanmak için peki Mercedes ne yaptı yıllardır beri bataryaları yakıt deposunun altına konumlandırdı 2014 için zorunlu olarak bataryalar yakıt deposunun altına alınınca bizim ekip bu yakıt deposunun altına alınan daha gelişmiş bataryaların soğutulmasında rakibimiz Mercedes kadar başarılı olamadık adamlar 2011 den beri bataryaları yakıt deposunun altında konumlandırıyorlardı zaten. Renault’un hatası yok mu peki elbette ki var en büyük hataları yazılım ve dyno dan yanlış veri elde etmeleri baş ağrıttı ama şuan ki gelinen nokta ortada. Serhan Acar abi de söyledi düzlük hızında topun tamamını Renault’un üzerine atmak yanlış olur diye aynı vites kutusunu aynı motoru kullanan STR start finish düzlüğünde en hızlı arabaydı ama diğer aynı sistemlere sahip Rbr en yavaş araçlar dan biriydi Rbr her zaman aerodinamiğe oynar. Mercedes W05 şasisi Rb10 dan daha iyi bir şasi biz 2013 de son 9 yarışı kazanırken gelişim yaparken adamlar 2014 arabasına yoğunlaşmışlardı 3 senenin bir ürünü W05. Son olarak bu bir bahane değil ama Mercedes motor departmanı 400 kişi Ferrari motor departmanı 380 kişi Renault motor departmanı ise sadece 250 kişi bunu da unutmayalım Horner bu rakamları söyleseymiş daha iyi olurdu. Kazanırken Renault’un Fabrika takımıyız kazanmadan uzak olunca suçlu Renault bu olmaz. İspanya aerodinamiği iyi olan bir araba için harika pisttir burada s2 ve s3 sektörlerde W05 in ne kadar güçlü olduğunu gördük.

    Bu kuralları tek başına isteyip kabul ettiren Renault olmadı Bu kuralları değişen teknoloji ile dünyada turbo motorların yaygınlaşması ile FIA takımlara sundu Renault ve Mercedes direk tamam dedi çünkü yol otomobillerin de işlerine yarayacaktı bu teknoloji Ferrari karşı çıktı çünkü hangi süper spor arabasına 1.6 motor takacaklardı ki haklıydılar. Sonra Honda da destek verdi ve kural onaylandı. Lexus- VW gibi markalar da yeni motor kuralları ile düşündüklerini söylediler ama arkası gelmedi.

  2. Umarım Renault farkı kapatır. Turbo motorlar için kötü bir başlangıç yapsa da geçen sezon Macaristan’dan sonra tüm yarışları -Belçika ve İtalya dahil- kazanmasıyla tarihteki yerini aldı. V8 sezonunun en başarılısı sanırım Renault motoru idi.

    1. o başarıyı neden caterham ile göremedik? V8 döneminde fark şasideydi ve redbulldaydı bu çok açık. tarihte yerini alan da redbull’dur.

      V8’de de doğru hatırlıyorsam reno yine kötüydü, yine gelişsinler diye ek süre vermişlerdi. sonra da motorlar dondurulmuştu. bir zahmet dondurulan eşit motorlar arasında da fark olmasın.

      1. Evet, aynı başarıyı Caterham’da göremedik. Ama aynı şey V8 döneminde Mercedes ve Ferrari motorları için de geçerliydi. Neden V8 döneminde Force İndia veya Mercedes aynı motorları kullanmalarına rağmen McLaren kadar başarı olmadılar? Sauber ve STR neden Ferrari kadar puan toplayamadılar? Tek başına şasi her şeyi çözmez. Motorun da iyi olması lazım. V8 Renault motoru Red Bull şasisine en uygun motordu. Motor pisti denilen Monza ve Belçika’yı Red Bull tamamen şasisi ile mi kazandı? V8 döneminde motor önemli olmasaydı Red Bull Cosworth motoru kullansaydı o zman. Belki motorunu ucuza getirirdi. Bu sezonda en iyi şasinin Red Bull’da olduğu söyleniyor. Ama Red Bull hala yarış kazanamadı. Bu sezon Mercedes motoru kullanan takımlar neden Mercedes fabrika takımına yaklaşamıyor ? Motor dondurma kuralı sanırım biraz yanlış anlaşılıyor. F1 Racing dergisinde okuduğumu hatırlıyorum. Yeni bir motor tasarlamak yasak. Yoksa mevcut motorun verimli dayanıklı olması için bir noktaya kadar geliştirmek serbest. F1 bir motor sporudur. Motor her şey değildir belki ama hiçbir şey de değildir. Renault bugün genel bir otomobil üreticisi olarak F1 gibi motor sporlarının şampiyonlar liginde Ferrari ve Mercedes ile yarışıyorsa takdiri hak ediyordur.

        1. Neden V8 döneminde Force İndia veya Mercedes aynı motorları kullanmalarına rağmen McLaren kadar başarı olmadılar? Sauber ve STR neden Ferrari kadar puan toplayamadılar?

          tamam işte, benim dediğimi diyorsun. sonrasında ise tam tersi birşey söylüyorsun. kendi cümlenden de anlaşılabileceği gibi farkın 90%ını şasi yaratıyor motor değil.

          mercedes motoru kullanan araçlar gayet hızlı ancak ben mercedes’in tamamen aynı motoru vereceğini hiç sanmıyorum. ne de ferrari’nin. ancak reno’nun kendi takımı olmadığı için en iyi performanslı motorunu tüm takımlara dağıtması gayet mantıklı.

          evet en iyi şasi redbull’da. ancak malesef reno motoru o kadar kötü ki şasinin en iyi olması redbull’u ancak 30 saniye farkla 2. en hızlı takım yapıyor.

  3. Vurun Renault’a vurun.

  4. “Bu çok iyi bir soru ve bunu muhtemelen Renault’a sormanız lazım çünkü bu kural değişikliği için en çok zorlayan onlardı. Öyle olunca herkes onların bu duruma en hazırlıklı olduğunu düşündü.”

    Bu laf Mercedes kuralları değiştirdi diyenlere kapak olmuştur herhalde. En çok çalışan en çok uğraşan hak ettiği yerde.

    1. Mercedes laf üretmez icraat yapar

      Bu kuralları kimin getirmek istediği ortada Mercedes gibi motor departmanı olduğu için şanslı bile sayılabiliriz.Yoksa bu Red-bull takımı 10 sene üst üste filan yapardı en sonunda da RED 1 yaparladı F1 ismini

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir