Le Mans’ta Zafer Yine Marquez’in!

yazar:

kategori: ,

2014 MotoGP Şampiyonası’nın Fransa’nın Le Mans pistinde gerçekleştirilen 5. yarışını şampiyona lideri Marc Marquez kazandı.

Yarışa pole pozisyonundan başlamasına rağmen ilk turda 10. sıraya kadar gerileyen Marquez, rahat bir şekilde yükselerek çok geçmeden liderliğe yükseldi.

Marquez damalı bayrağı en yakın rakibinin yaklaşık 4 sn önünde tamamladı ve art arda 5. zaferini kazanarak şampiyonadaki liderliğini pekiştirmiş ve tüm yarışları kazanmış oldu.

Yarışa 5. sıradan başlayan ve ilk turların ardından ilk sıraya yükselen Valentino Rossi, MArquez’e geçilmesinin ardından rahat bir şekilde 2. olmayı başardı.

Le Mans’ta podyumu tamamlayan isim Gresini Honda’dan Alvaro Bautista oldu. Onu Tech 3 Yamaha’dan Pol Espargaro takip ederken Honda’nın diğer sürücüsü Dani Pedrosa 5., Jorge Lorenzo 6. olabildi.

 

motogp_sonuc_lemans


Yorumlar

“Le Mans’ta Zafer Yine Marquez’in!” için 19 yanıt

  1. rossi’nin tekrar rekabetçi olduğunu görmek sevindirici. Motoru iyi olsaydı kapışabilirdi.

  2. bu çocuk motogp gridiyle resmen alay ediyor. 0.6 saniyenin motor farkı olmadığı açık ve rossi’yi geçişi de ilginçti. böyle kazandıkça diyorum ki, bu çocuk gelmeden önce motogp’de kumda oynuyorlarmış 🙂

  3. rossi cok ıyı dı 1. lık devam ettı ama sonralara doğru en ıyı aracla marquez gectı sampiyon olur

  4. Marquez bugün 60 derece yattı ya 😀 Bu adam gerçekten dehşet hızlı biri

    1. Dünde Pedrosa 62 derece yattı:) onu ne yapıcaz

  5. Serinin F1’den tek farkı Rossi gibi bir efsanenin pistlerde olması. Sırf onun için takip ediyorum. Doktorsuz bu seri çekilmez.

    Marquez MotoGP tarihindeki en hızlı pilotlardan bir tanesi. Motor ile bir bütün gibi.. Hiç hata yok neredeyse. Hata yapsa bile misliyle o hatayı telafi ediyor.

    Pedrosa ameliyattan sonra kendine gelememiş belli. Lorenzo’da formsuz gibi..

  6. marquezi ducatiye alsalar ne olurdu.hem denge olurdu hemde ducatiyi yukarılara taşırdı.ayrıca çaylakların fabrika takımında yarışması yasak değilmide geçen sene repsol la yarıştı.pedrosanın yerine bradl yada bautistayı almaları lazım.

    1. Marquez’in geleceği sene o kural kaldırılmıştı.

  7. Yarışın ilk yarısı oldukça keyifliydi.Bunun en önemli sebebi Marquez’in gerilere düşmesi oldu..Marquez,bu yarışta Rossi’nin iyi zamanlarında ki gibi geriden gelip yarışı kazanmasını bildi..Tebrikler 5’te 5…

    Rossi elinden geleni yaptı ve 2.ciliği kazandı..Lorenzo tam bir hayal kırıklığı olarak bu sezona devam ediyor..Lorenzo’nun iyi bir yarış çıkarabilmesi için çok iyi bir motoru olması gerekiyor demek ki, ekstra’dan kendi bir şeyler katamıyor ..Lorenzo’nun takım arkadaşını bile zorlayamaması onun adına düşündürücü…

    Bu arada Marquez yarışın sonlarında fazla zorlamadı ve Rossi’nin 1,4 sn önünde yarışı kazandı..

    Moto 3 yarışıda oldukça keyifliydi…

  8. mehmet korkmaz avatarı
    mehmet korkmaz

    Gecmis sezonlarda rossi max biaggi ve sete gbarnau ya yaptiklarini markuez rossi ye yapiyor rossi arkadan takip eder ve hata yapmalarini saglardi ayni duruma kendi düstu suan markuezde en az rossi kadar yetenekli moto 2 de son siradan baslayip kazanmisti bu sene lorenzo ve adamim pedrosa da hic isyok rossi ve markuez ayni takimda olsa super olurdu pedrosaninda kitme zamani gelmis tuttugum pilot ama bu fizikle bu kadar oluyor demekki

    1. Pedrosa’nın sözleşmesi sezon sonu bitiyor.Honda uzatmayacak gibi görünüyor

  9. moto 2 de stefan bradl ile mücadelesini izlediğimde marquezin iyi bir sürücü olduğunu görmüştüm marquez gerçekten çok iyi honda pedrosayı şutlasa casey stonerda keşke hondada olabilseydi 🙁 çok güzel bir sezon izleyebilirdik

  10. Size bir şey söyleyim bu Marquez Moto Gp’nin gelmiş geçmiş en iyi pilotu olabilir, olma yolunda emin adımlarla ilerlemekte. Herhalde yarış organizatörleri heyecan olsun diye Marquez’İ kafalamışlar ilk turda şöyle bir rahat bıraktı direksiyonu 10.luğa kadar geriledi, ardından hiç zorlamadan 6.lığa yerleşti, orada Lorenzoyu geçti, biraz zorladı pistin yarış anlamındaki rekorunu da kırdı. Biliyorsunuz sıralama rekorunu da dün kırmıştı. Ardından Rossi’nin arkasına geldi Rossi dışarı açılıp hata yaptı korkudan. Hiç zorlanmadan geçti Rossiyi de.

    Marquez’in ben artık yenilemez olduğunu düşünüyorum. Bu Honda ile Âlakalı bir durum değil. Honda’nın diğer pilotu yenildiğine göre Honda motoru da yenilebilir aslında. Ama Marquez öyle mükemmel sürüyorki gelmiş geçmiş en iyi sürücü desem abartmış olmam herhalde. Artık diğer sürücüler yarış kazanmak istiyorsa ya Marquez hata yapacak ya da Marquezi Ducatiye falan alıp orada yarıştıracaklar. Hoş fiziksel açıdan mükemmel pilotlar Ducatiyi en hızlı motorda yapabilir. Bunun örneği Stonerdı. Ama Stoner bile bu genç Marquezin dominasyonunda olamadı. Marquez resmen akıyor. Ben geçen sene Lorenzo şanssız diyordum ama marquez çaylak senesinde tam ayarlara alışamadığı halde şampiyon olduğuna göre bu sene alıştığı ayarlarla 2.ye şampiyona sonunda 100-110 puan falan fark atar. Bütün yarışları kazanabilme ihtimali dahi var. Adamı tebrik etmek yetmez tebrik üstü tebrik ediyorum. En az 28-29 yaşına kadar bir aksilik olmaz büyük sakatlıklar yaşamazsa şampiyon olacağını ve Rossiyle başabaş 9-a 9 gelebileceğini düşünüyorum. Son haftasonu izlediğim marquez asla yenilmez. Her yarış daha bir gelişiyor gibime geldi.

  11. mercedes’in formula 1’deki dominantlığından daha büyük bir dominantlık Marquez’de var. Sadece motor değil, çocukta bir mübareklik var gibi görünüyor

  12. Pedrosa sen ne işe yararsın ki ???

    takım arkadaşın herkesi geçsin,sen fabrika takımı motorunla uydu takımı motorlarına geçil

    bu sene tekmeyi atsınlar da genç bir yeni yetenek görelim Honda’da

    1. Pedrosa hızlı ama istikrarsız bir pilot…Ameliyatlı bir kolla yarıştı ve yarış sonunda garajında ki görüntüsü durumunu özetliyordu..

      1. ameliyat olmadan önceki halini de biliyoruz

        2006’dan beri Honda çok arkasında durdu ama olmayacak belli ki

  13. Rossi’yi yakalaması 8 tur, geçmesi 3 tur sürdü.

  14. Bu sezonda kimse durduramayacak sanırım Marquezi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir