Lotus 2014 Hedeflerini Değiştirmeyecek

yazar:

kategori:

Lotus, Romain Grosjean’ın Barcelona’da elde ettiği puanlara rağmen aracın performansına ve dayanıklılığına odaklanmayı sürdürecek.

Lotus “felaket” sezon başlangıcının ardından İspanya’da bu yılki ilk puanlarını Romain Grosjean ile almayı başarmıştı.

Bununla birlikte Lotus’tan Federica Gastaldi, gelişmeyi sürdüreceklerini söylüyor.

“Hedeflerimize yavaş yavaş ulaşıyoruz. Bizim tek hedefimiz aracın performansını ve dayanıklılığını geliştirmeye yani yükseltmeye devam etmek olacak. Puan için mümkün olan en iyi konumda olmak istiyoruz”

“Barcelona’da birçok tur beşinci sırada yer aldık ve bundan dolayı çok mutluyuz. Yarışın sonunda da orada olmalıydık. Bunu haketmiştik. Fakat araçtaki elektronik problemi buna izin vermedi. Yinede sonuç bizim için tatmin ediciydi”

“Zor bir sezon başlangıcı geçirmiştik ve herkesin sinirleri bozulmuştu.Yine de araçta büyük bir potansiyel olduğunu biliyorduk. Elimizden gelen herşeyi yaptık ve sonuç gerçekten ödüllendirici oldu”

Gastaldi, Lotus’un İspanya performansına karşın temkinli olmayı tercih ediyor.

“Testlerde dayanıklılık üzerinde çalıştık. Charles Pic araçta çalışma fırsatı buldu ve performansı çok iyiydi. Pastor ertesi gün 100 tur atarak gerçekten iyi bir performans sergiledi. Bu bizim için oldukça yararlıydı”

“İki günlük test ile bütün sorunların üstesinden gelemezsiniz. Hala yapmamız gereken işler var. Ama takımdaki herkes için aracın dayanıklılığını ve istikrarını görmek büyük bir motivasyon kaynağı oldu”

“Yine de Monako benzersiz bir yer ve pistin doğası çok farklı. 20 yıldır Monako’yu takip ederim, buna rağmen herşeyi tam olarak anlayabilmiş değilim. Monako’da yarışlar asla kolay olmaz”

“Pist sürücüler ve mühendisler için oldukça büyük bir meydan okuma olacak. Monako en ufak hatayı kabul etmez ve sizi cezalandırır. Tabi ki bu yıl araçların arka torku çok fazla. Bu sürücüler için iyi bir haber değil. Çünkü artık hata yapmak daha kolay olacak. Bu hafta sonu için temkinli ancak iyimseriz”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir