Hill: Hamilton’ın Bir Vitesi Daha Var

yazar:

kategori:

Damon Hill 2014 sezonunda peşpeşe dört yarış kazanmasına rağmen Lewis Hamilton’ın geçeceği bir vitesinin daha olduğına inanıyor.

Avustralya’dai sezon açılışında yarış dışı kaldıktan sonra Hamilton her yarışta takım arkadaşı Nico Rosberg’in önünde bitirdi ve bu 1996 Dünya şampiyonu Hill’e İngiliz pilotunun yenilmez olduğunu düşündürüyor.

“Bu sezona kadar Lewis’in odağı herhangi bir an kaybolacak gibi göründü. Ancak şimdi ise tamamen mutlu birisinin tavırlarına sahip.”

“Sadece geziniyor olduğunu düşünüyorum. Bence bir vitesi daha var. İşine çok odaklanmış durumda.”

“Nico’nun Lewis’i yenmek için iki fırsatı vardı, Bahreyn ve İspanya, ancak o parmaklarının arasından kaymasına izin verdi.”


Yorumlar

“Hill: Hamilton’ın Bir Vitesi Daha Var” için 13 yanıt

  1. Öncelikle bilgi kirliliğini düzeltelim. Daha öncede söyledim şimdi de söyleyeyim madem. 2007 sezonu Kimi’ye değilde Ecclestone-Hamilton ve Alonso’ya hediye edilmiş bir sezondur. Ecclestone cebini doldurdu. Alonso ve Hamilton hak etmedikleri bedavadan puanları kariyerlerine eklediler. Bakın FIA tarafından suçlu bulunan bir takımdan bahsediyoruz. O yüzden fazla zorlamaya gerek yok o sezonun şampiyonluğuna gölge düşürmek için.

    Lewis gridin en iyi 3 pilotundan biri bana göre ( Diğerleri Kimi ve Alonso) öncelikle bunu belirteyim.
    Gelelim 2. talihsiz yoruma Lewis’in sıralama turlarında Kimi’ye ders verir mi bilemem ama, 2007 senesinde daha ilk sezonunda bakın ilk sezonu diyorum Alonso’ ya fena ders vermişti. Ama tek turda hızlı olmak en iyi pilot olduğu anlamına da gelmez. Bana göre Hala bir Kimi ve Alonso gibi komple bir pilot değil, bu sezon Kimi ve Alonso kalitesine biraz daha yaklaştı. Tabi bunda aracın payı çok büyük yoksa Button’ı bile zor bela yendi 2012 sezonunda ve geçen seneki Mercedesteki durumunu da biliyoruz. Kimi son 3 yarış 0 puan çekmeseydi belkide sezonu Rosberg’in de arkasında 6. olarak bitirecekti.

    Yani velhasıl kelam Lewis’in bir vitesi daha var mı bilemiyorum ama eğer öyle bir vites olacaksa bunu Merecedes sağlıyacak gibi.

    1. Onur Gentas avatarı

      Açıkçası bu tür yorumları okuyunca gerçekten şaşırıyorum. Bir yorum yazacaksanız önce seyrettiğiniz sezonlar hakkında fikir yürütün. Hala 2012 sezonunda Button’ı güç bela yendi diye yorum yapıyorsunuz. İzlemediyseniz açın bakın internetten 6 yarışta yarış dışı kalmış nedenleriyle yazıyor. Pit sorunlarından dolayı 8. sıralarda bitirmek durumunda kalmış ki kaç defa pit problemi yaşadı. Birde rakipleri ne kadar problem yaşamış onlarla karşılaştırın ve ondan sonra gelip adamın performansını değerlendirin. Yazınızın diğer kısımlarına da katılmıyorum.
      2007 yılında Alonso’nun Hamilton’ı geçemediği doğru ama ders vermek gibi bir durumda olmadı açıkçası. Bizim o sene için eleştirdiğimiz Alonso’nun bir çaylağı geçememesidir. Ders vermek dersen abartı bir yorum olmuş olur.
      Hiçbirimiz F1’de ne yaşanmış, arkada ne dolaplar dönmüş bilemeyiz. Yani bu hediye sezonlar falan, bu sene Mercedes’e ikram daha önce RBR’ye 4 sene şampiyonluklar verildi sözleri kusura bakmayın ama dayanağı yoksa ve yorumlarda “benim fikrim” yazmıyorsa hepsi atmasyon yorumlar olmaktan ileri gitmez benim için.

      1. Yazımın tamamını tekrar okuduktan sonra daha sağlıklı yorum yapacağınızı düşünüyorum. Ama tamamını okuduktan sonra. Çünkü ders verme olayı fanatik arkadaşlara itafen yazılmış ve de sadece 2007 yılındaki sıralama turları için yazılmış bir yorumdu.
        Gelelim 2012 sezonuna ben o sezonu izledim ama siz heralde sadece Hamilton’ı izlediniz. Yoksa o sezon Button’ın da sorunlar yaşadığını 2 kez yarış dışı kaldığı ve 6 yarışta 0 çektiğini görürdünüz. Neyse yorumlarım arasında cımbızla kelime çekip yorumlamak yerine genelinde ne anlatmışım ona dikkat etmek lazım.
        Saygılar..

        1. Onur Gentas avatarı

          Size sadece şunu soruyorum ozaman:

          “Lewis gridin en iyi 3 pilotundan biri bana göre”
          “Tabi bunda aracın payı çok büyük yoksa Button’ı bile zor bela yendi 2012 sezonunda ve geçen seneki Mercedesteki durumunu da biliyoruz. Kimi son 3 yarış 0 puan çekmeseydi belkide sezonu Rosberg’in de arkasında 6. olarak bitirecekti.”
          Kendi kendinizi çürüttüğünüz bu yorumlarınızdan sonra neyin geneline bakmam gerekiyor?

  2. Böyle bir araç olursa tabiki bir vitesi daha olur.Klasik F1 Vettel’e demediğini bırakmayan camia bir yarışlık performansla Vettel’i göklere çıkardı.Kimin bir vitesi olup olmadığını Redbull aynı hıza ulaştığı zaman göreceğimizi düşünüyorum.Bir vitesi varsa Şumi gibi o vitesi kullanır ki ben, bunu Hamiltondan bugune kadar görmedim.2006 istanbul parktı sanırım(gp2), o yarışta ki performansı hariç.

    Vettel’in hiçbir zaman sahip olmadığı kadar hızlı bir araçta, eğer Redbull, şasi motor entegrasyonunda, ve motor yazılımı, beygir gücü gibi özellklerde büyük adımlar atabilirse ben o vitesi Vettel’in atacağını düşünüyorum.Daha öncede demiştim, ve göründüğü kadarıyla Redbull bütün ekiplerden daha hızlı gelişiyor, ve motorda hala büyük bir gelişim potansiyeli var Mercedes’e oranla..

    1. o vitesi hiç görememiş.

      2007-2008-2012 sezonlarında hep o vitesteydi zaten. hani şu hamilton’ın alacağı şampiyonluğun casusluk yüzünden kimi’ye hediye edildiği sezon. 2006gp2 yarışını da bizim paylaşmamızla izledin. adamın sıralama turlarının çoğu raikkonen’in hayatı boyunca atamayacağı kalitede.

      al sana vites 🙂

      1. aslında 2009 ve 2010’da da çok iyiydi. ancak 2010’da redbull ve ferrari’den baya kötüydü mclaren’i. özellikle sezonun ilk yarısı. ikinci yarı bunu toparlamaya çalışırken bazı yarışlarda çok zorladı kazandı, bazılarında kaybetti. ancak sonuçlar göstermese de kötü olduğu tek sezon 2011’dir.

      2. Her şeyi geçtim, Gp2 yarışını senin paylaştığınla izlediğimi nereden çıkardın, nasıl kanaat getirdin,2005,2006,2007,2008 turkiye yarışlarının hepsini bizzat pistten izledim.

        1. 2006 istanbulparkda Lewisi izleyen biri –sanırım– diye bir kelime kullanmaz,

          Oradaydım, böyle manyak bir yarış olamaz dedim, yarışın tv versiyonunu birkaç saat geç izlemeyi bekleyemeyip istanbula bile dönmeyi erteleyerek yarışı bulup izlemek için gebze ye kardeşime geçtim , o zamanlar torrentlerden yarışları indiridik.

          1. Sekiz sene geçmiş arkadaşım şimdi burada işi gücü bırakıp yarışı istanbulparkta izleyip izlememeyi anlatamam..

            1. alp çok doğru söylemiş. 2006’da istanbulda canlı izlediğin yarışı “sanırım istanbul’du” diye anlatmazsın. ben bile gp2 yarışını izlemedim orda, “bile”ye dikkat et.

              pistte yarış izleme üzerinden yalan söyleyenini de ilk kez görüyorum. 2001’den beri takip ettiğini iddia eden rambo vardı, mehmet günaydın vardı bu da yeni çıktı.

      3. Ağzına sağlık RoyalHunt

  3. bence o vitesi şampiyon olduktan sonra 2015’de göreceğiz. eğer olur da bu sene görürsek, 2015’de bir vites daha ileri atabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir