Montezemolo Newey İçin Kesenin Ağzını Açmaya Hazır!

Luca di Montezemolo’nun Adrian Newey’i takıma katabilmek adına Ferrari’nin bütçesini arttırmaya hazır olduğunu iddia edildi.

Efsanevi İtalyan marka bu sezon başında yaşadığı sıkıntıların ardından takım patronu Stefano Domenicali ile yollarını ayırmıştı.

Ancak son haberlere göre Ferrari, Formula 1’in en yüksek ücretli mühendisi olan Newey’i takıma getirebilmek adına takımın bütçesini arttırmaya hazır olduğu ifade edildi.

İtalyan markanın geçtiğimiz yıl 246.000.000 euro’luk bir rekor gelir elde ettiği ifade ediliyor.

İtalyan La Gazzetta dello Sport’un haberine göre, Ferrari Mercedes’i yakalayabilmek adına ekonomik anlamda olağan üstü bir çaba gösterebilir.

İspanya’nın El Mundo Deportivo gazetesi ise Ferrari’nin baskın Renault döneminin en önemli isimlerinden olan 68 yaşındaki Jean Jacques Hits ile görüşme halinde olduğunu iddia etti.


Yorumlar

“Montezemolo Newey İçin Kesenin Ağzını Açmaya Hazır!” için 21 yanıt

  1. ferrarinin düştüğü acziyete bakın

    1. bu günlere kaldık maalesef ama alırsak belki bir ilerleme kaydedebiliriz ?

  2. Bu adamı takıma katınca muhtemelen en iyi aerodinamiye sahip araç ferrari olur. Peki motor ne olacak derseniz motorlar seneye eşitlenir.. Akıllıca bir iş yapılmış olur. Pilotlara, mühendislere yığınla para verip 3.-4. olmak mı Newey i alıp 1. olmak mı? Montenin aklı başına gelmeye başlamış. Para varken bunu iyi değerlendireceksin yoksa sonun iyi olmaz.

  3. Beyler yanlış bilgi vermeyelim mercedesin 2 ortagı var bunların elindeki hisselerin toplamı %40 %60 yine mercedesin tata kim de mercedesin bütün hissesine sahip olsun

  4. İtalyan markanın geçtiğimiz yıl 246.000.000 euro’luk bir rekor gelir elde ettiği ifade ediliyor.

    Ecclestone’dan sonra bir yönetici gelecek ve bir sonraki Concorde anlaşmasında Ferrari, Mclaren ve Williams takımlarının aldığı ek tarihi ödemeleri kaldıracak. Ferrari yine gideriz diyecek, cevabı güle güle olacak.

    İşte o zaman bu paralar Force India ve Sauber’in, Caterham ve Marussia’nın cebine girecek ve daha iyi makinalarla mühendislere sahip olabilecekler. Sonra görün siz rekabet düzeyini…

    1. AlwaysFerrari avatarı
      AlwaysFerrari

      Ferrari, Mclaren veya Williams olmadığı formula 1 izlenmez yada izlenme oranı aşırı düşer. Bence bu haksız olsada ödenmesi gereken bi ek gelir. Çünkü Formula1’i bu duruma getiren baştan beri bu takımlar.

    2. AlwaysFerrari avatarı
      AlwaysFerrari

      Ferrari, Mclaren veya Williams olmadığı formula 1 izlenmez yada izlenme oranı aşırı düşer. Bence bu haksız olsada ödenmesi gereken bi ek gelir. Çünkü Formula1’i bu duruma getiren baştan beri bu takımlar.

    3. AlwaysFerrari avatarı
      AlwaysFerrari

      Ferrari, Mclaren veya Williams olmadığı formula 1 izlenmez yada izlenme oranı aşırı düşer. Bence bu haksız olsada ödenmesi gereken bi ek gelir. Çünkü Formula1’i bu duruma getiren baştan beri bu takımlar.

      1. AlwaysFerrari avatarı
        AlwaysFerrari

        Spam İçin Özür Dilerim Ayrıca Neden Olduğunu anlayamadım.

    4. Ecclestone’dan sonra seni bile koysak birşey farketmez, CvC Capital orada olduktan sonra Ecclestonelar sadece piyon.

  5. Ronaldo’yuda alacazmı 🙂

  6. Gelme newey buralara senide harcarlar

  7. Bakınız burada net anlaşılmayacak noktalar var. Nedir bunlar? öncelikle 1 sezonda en çok gelir elde eden takım olmak ülke spor ekonomisinin en iyi olduğu anlamına gelmez. Son birkaç yıldır italya, ingiltere ve çoğu avrupa ülkelerinde görülen ekonomik durgunluk spor ekonomisini de vurdu. Bir ülke eğerki Dünyada en çok izlenen spor olan Futbolla spor ekonomisini besleyemiyorsa orada işler iyi gitmez.

    Ferrari’nin sorunu İtalyan ekonomisindeki ciddi durgunluktur. Yarışlardan elde ettiği gelire ülke kaynaklarından ilave yapamıyor. Buna karşın rakipleri Red Bull ve Mercedes uzakdoğu’da ciddi ortaklarla iş yapıyor. Red Bull’un ortağı İnfiniti Nissana bağlı bir firma. Toyota ile beraber japonya ve güney koredeki pazara hakim. Red Bull’da biliyorsunuz gizli bir alman takımı. Avusturya ekonomisi zaten Almanyanın küçük bir pazarı yani Red Bull kaynaklarını bu şekilde kullanabiliyor ve arkası sağlam.

    Mercedes’in zaten iki büyük hissedarı var. Benz Amg ve Daimler şirketleri. Bir de buna uzakdoğu pazarıda petronas şirketi de ekleniyor yani Mercedeste uzakdoğu pazarına böylece hakim oluyor.. Arkasını sağlama alıyor. Öteki kalan garibanlarda biz Ferrrariyiz, biz Mclareniz biz Williamsız diye isim cakası satsın dursun. Sahara Force India’nın uzakdoğu pazarı bile Mclarenle Williamstan fazladır. Neden uzakdoğu pazarını örnek verdim? çünkü uzakdoğu da 2.7 milyar insan yaşıyor yani herhangi bir ürettiğin malı ya da markayı bu bol nüfusl bölgede pazarlayabilirsen zaten Dünyanın geri kalanına pazarlaman zor olmaz. İkinci bir husus Çin, Hindistan ve Güney Kore ekonomileri hatta Tayvan ve Tayland ekonomileri çok hızlı büyüyen ekonomiler. Japonya zaten ezelden beri büyük ekonomi bu ülkelerin herhangi bir şirketiyle iş birliği yapmak zaten sizin kaynak sorununuzu ortadan kaldırıyor. Şimdi Ferrari en çok kazanan olsa ne yazar? arkası sağlam değil. Santander bankasıyla nereye kadar? kaspersky, shell vb. şirketlerin dahi eski revaçı kalmadı. Arapların Etihad şirketi bile Ferrariye daha büyük pazar yaratıyordu, santander sanki sönük gibi. Yarış döneminde kâr ettiren bir banka ama arkadan kaynak ayıramıyor çünkü sadece Avrupa çapında büyük banka Avrupanın toplam nüfusunu toplasan 350 milyon yok.

    Bu işler uzakdoğu pazarına hakim sponsorlarla oluyor ne yazıkki. Ferrari bir otomobil firması olduğu için uzakdoğudan otomobil isimli sponnsorda bulamıyor. Yoksa Nissanı falan sponsor yapsa bu işi çözerler. En olmadı tekrar arap petrolcülerden sponsorluk isteyecekler. Yoksa varya komployu falan bir tarafa bırakın mevcut kaynak düzenleriyle Red Bull ve Mercedes 5-10 yıl daha şampiyonluğu karşılıklı okeye çevirir.

    Mclareni tebrik ediyorum uzakdoğu pazarı adına önemli bir adım atarak, Hondayı tava getirdi. Gelecek yıl muhtemelen Mercedes, Red Bull ve Mclaren çok yakın bir mücadelede olacaklar. Honda’nın kaynaklarınında moto gp’de son 1-2 yıldır kazana kazana git gide arttığı ifade ediliyor. Yani görünen o ki gelecek yıl en olmadı 2016’da Mclaren şampiyonluk mücadelesi verecektir. Ferrari en iyi ihtimalle Force India’nın önünde 4. takım olabilir mevcut kaynak düzeniyle. İşte Formula 1’de komplolar değil para konuşur. Kim en çok kazanıyorsa değil arkası kimin güçlüyse o hızlanır. Ferrarinin çok acil ekonomik planlamalar yapması ve arkasını güçlendirmesi lazım. Bu şartlarda en az 10 yıl daha şampiyonluğa oynayamaz bakın çok iddialıyım.

    1. Mercedes’in zaten iki büyük hissedarı var. Benz Amg ve Daimler şirketleri.

      TATA’yı unutmuşsun. Karthikeyan’ın %50,1 hissesine sahip olduğu TATA firması Mercedes firmasının tamamına sahip. Adam istese Mercedes’te yarışır ama soğumuş artık yarışmaktan, sarmıyormuşmuş…

    2. Aşağıdakileri not al.
      Daimler her şeyin sahibi olan ana şirket.1998 öncesi adı:DaimlerBenz idi.
      MERCEDES onun sahip olduğu markalardan biri.
      Amg Mercedes’e bağlı bir tuning kuruluşu.

    3. Aşağıdakileri not al.
      Daimler her şeyin sahibi olan ana şirket.1998 öncesi adı:DaimlerBenz idi.
      MERCEDES onun sahip olduğu markalardan biri.
      Amg Mercedes’e bağlı bir tuning kuruluşu.

  8. e = Mc² ........ (spa2000) avatarı
    e = Mc² …….. (spa2000)

    Newey motivasyonu paradan sağlamıyor.
    Onun için ağzı açık kesedense, sırta yapılan kese daha makbul.
    Malum artık iyi bir keseci de bulmak git gide zorlaşmakta.
    İyi bir keseleme ile atılan sırt ölü derisi omurun daha iyi oksijelenmesini, kese masajı ile omurların yerlerinden nazikçe oynatılması ve aralarındaki kireçlerden kurtulunmasını , omurun rahatlaması ile hala eski düzen çizim tahtası kullanan Newey’in sırt ağrısı yaşamadan daha uzun saatler başarılı çizimler yapması olanaklı olacaktır.

    1. Temel sorun açıkladığın etmen olsa keşke, baştaki adamı değiştirirsin biter..En büyük problem testler..testler..

  9. FerrariFanTR avatarı

    geçen yılı 3. bitiriyoruz 2.yarıda hiç yarış kazanamıyoruz ve 246M €

    NOT BAD

  10. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Geçen seneki aracı tasarlamaya da güya Rory Byrne yardım etmişti ama sonuç hüsran oldu. Bu takımda başka bir sorun var ve o da aşağılarda değil, yukarılarda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir