Grosjean: “Monako’da Çok Hızlı Olabilirim, Aynı Zamanda Duvara da Vurabilirim!”

yazar:

kategori:

Romain Grosjean Monako Grand Prix’i öncesinde yapılan İspanya yarışında takımı için kötü bir sezon başlangıcından sonra ilk puanları kazanmıştı. Grosjean, kendi evinde (Monaco) yapılacak yarışın kendisi için bir avantaj olduğunu ve E22 ile İspanya’ya göre daha iyi bir yarış geçireceğini düşünüyor.

İspanya’da takımın bu sezonki ilk puanlarını alman nasıl hissettiriyor?
RG: Bu takım için harika bir sonuç oldu,bunu haketmiştik. Enstone’dakiler ve pisttekiler çok fazla çalıştılar ve pist üstündeki mücadeleye baktığınızda Avustralya ile İspanya arasındaki farkı görebilirsiniz. İleriye doğru büyük bir adım attık. Bu sayede yaptıklarımızla gurur duyabiliriz. O puan hepimiz için birer ödül niteliğindeydi.

Monako sana ne ifade ediyor?
RG: Tam anlamda olmasa bile Fransa yarışı gibi ! Geçen sene çok fazla Fransız taraftarı afiş ve bayraklarıyla görmek mükemmeldi. Bu harika pistte mücadele etmek mükemmel bir şey. Bir pilot olarak pist üzerinde sakin olmalısınız çünkü burada hataya yer yok. Çok hızlı olduğum zamanlar oldu, aynı zamanda duvara vurduğum da ! Bilinmeye doğru adım attığınız bir yarış ve aynı zamanda bir o kadar da heyecan verici. Aracın burada nasıl çalışacağını tahmin etmek çok zor. Odaklanmak ve dikkat etmek konusunda çılgın bir hafta sonu ancak herkes Monako’yu seviyor.

Pistteki favori yerin neresi?
RG: Şüphesiz duvarlar değil ! Casino virajı oldukça güzel, yüksek hızla beraber viraj yüksekliği. Bir sonraki bölüm daha zorlu olabilir Mirabeau, Loews ve sonraki iki Portier virajı çünkü burada biraz daha fazla zaman kazanabilirsiniz.

Monako’da yeni nesil Formula 1 araçlarını kullanmak ne kadar zorlu olacak?
RG: Zorlu bir mücadele olacağı kesin. Geçmişe göre daha az yol tutuşa sahip olacağız bu yüzden sağ ayağı daha dikkatli kullanmalıyız. Motor haritası, tork, enerji ve yakıt tasarrufu.. Yarış mesafesi diğer pistlere göre daha kısa olduğu için yakıt tasarrufu konusundan pek fazla endişe edeceğimizi düşünmüyorum. Aldatıcı sektörlerde en iyi sürüşümüzü yapmak zorundayız ancak Monako’da en önemli olan şey aracınıza güvenmek aynı zamanda kendine olan güven.
Monako’da en hızlı turu atmak için her şeyini ortaya koyduğunda seni nasıl tatmin ediyor?
RG: Turu bitirdiğin zaman çok hızlı olduğunu biliyorsun çünkü her şeyini ortaya koyuyorsun ve duvarlara çok yakınsın, bu özel bir şey. Dengeyi bulmakla bulmamak arasındaki fark Monako’da biraz daha artıyor.

Yarışta sürekli odaklanmak zor olmuyor mu?
RG: Haklısınız aynı zamanda yapmamız gereken çok şey var. Aracımda kendime daha fazla zaman bulmak için elimden geleni yapacağım aynı zamanda yapmam gerekene odaklanacağım. Sponsorlar için kendi evindeki yarış gibi, onlar ve bizim için çok önemli bir yarış.

Monako’da E22’nin son güncellemelerinin çalışacağını düşünüyor musun?
RG: Monako’da önemli olan yavaş virajlar ki biz bu tarz pistlerde pek iyi değiliz ama takım Barselona’da yapılan testlerde bunu göz önüne alarak çalıştı. İnişli çıkışlı düzlükler ve düşük yol tutuşuna sahip zemin Monako’nun bir diğer karakteristik özelliği ve kendinizi ne kadar iyi adapte edersiniz o kadar iyi olursunuz ya da hafta sonunuzu bitirirsiniz. En iyi ayarlamaları yapacağız tabii ki diğer pistlere göre motor gücü biraz daha arka planda olacak ki bu da bizim için iyi bir şey. Barselona’da sadece puan almak değil sıralamalarda 5. olmak da güzeldi. Monako’da bunu tekrar başarabilirsek bu bizim için çok daha iyi olur.


Yorumlar

“Grosjean: “Monako’da Çok Hızlı Olabilirim, Aynı Zamanda Duvara da Vurabilirim!”” için 6 yanıt

  1. Grosjean: “Monako’da Çok Hızlı Olabilirim, Aynı Zamanda Duvara da Vurabilirim!”
    Maldonado: “Monako’da Çok Hızlı Duvara Vurabilirim!”

  2. fark bu zaten. duvara vurduğun an hızlı olmanın hiç önemi kalmaz (zaten hızlı değil de) çünkü şansla gidiyorsundur. önemli olan duvarlara olabildiğince yakın gidip dokunmamak. hızlı gideyim, balına çarpmadan tur atarsam atayım, yoksa çarpayım kafası yeteneğe değil şansa güvenen bir kafadır.

    1. Billy Bones avatarı

      sende boksör değilsinde boksörüm diye geziniyorsun ortada işte.

    2. tam bu yorumu yazmak için girdim benden önce davranıp virgülüne kadar yazmışsın .. grojean ve maldonad sanırım bu farkın ayrımında olmadıkları için hızlılar onun dışında böyle süren bir raikonen hamilton alonso olsaydı herhalde araçları kanatlanırdı ama her yarışta kaza yaparlardı. en azından maldonado ve grojeandan az yapacakları kesindir ama :):):) seninkinden farklı bir şeyler yazayım dedim işte bende 😀 😀

      1. formula 1 ve royalhunk arkadaşım sadece sana bir örnek vericem hamilton 2008 de şampiyon oldu.yanlışsa düzeltin 2009 da veya 2010 kaza çocuk oldu(massanın yarışlarını bitirdi).2014 te şampiyonluğun en büyük adayı.

        anlıyacağınız her kaza yorumlarında gro yu ortaya koymayın.

  3. duvara selam ver 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir