Renault, Monaco’da Güç Dengesinde Değişiklik Beklemiyor

yazar:

kategori:

Renault Sport F1, bu hafta sonu Monaco’da gerçekleştirilecek yarışın bu sene yenilmez olan Mercedes’in mağlup edilebilmesi için en iyi şans olacağı iddialarını kabul etmiyor.

Bu sene motor avantajına sahip olduğu düşünülen Mercedes, şu ana kadar tüm yarışları kazandı ve ilk yarış dışında tüm yarışlarda duble yaptı.

Monaco’da uzun düzlükler olmaması nedeniyle Red Bull’un, Mercedes’le mücadele edebileceği düşünülüyor.

Remi Taffin “İspanya’ya gelmeden önce de insanlar Barcelona’nın şasi pisti olduğunu ve motor performansının daha az önemli olduğunu söylüyordu ancak Mercedes ile aynı fark oluştu.”

“2 – 3 sene öncesine bakarsak, Mercedes Monaco’da iki kez pole pozisyonunu kazandı bu yüzden Monaco onlar için iyi bir pist.”

“Bir şeyin değişeceğini düşünmüyorum ve adil olmak gerekirse Monaco, Montreal ya da Monza olmasına dikkat etmemeliyiz. Daha iyi olmaya çalışmalıyız.”

“Monaco’da pole kazanırsak, bu nerede olduğumuzu ölçmüş olmayacak.”

“Oranın özel bir pist olması, sıralamalarda büyük değişiklik olacağı anlamına gelmiyor.” dedi.

Taffin, Monaco’nun yapısı gereği takımları birbirine yaklaştıracağını ancak kısa düzlükleri nedeniyle enerji dönüşümünün çok öncelikli olmayacağını söyledi.

Taffin “Normal değerlerin dışında sürüyor olacağız. Bu da motorun sürülebilirliğini etkileyecek ve o açıdan mücadeleci bir hafta sonu olacak.  Sürücülerimizin torku kontrol edebilmesi için aracına güvenebilmesini garanti etmeliyiz.”

“Enerji geri dönüşümü sorun olmayacak çünkü tam gaz ancak turun % 30’unda olacak.”

“Yakıt konusu serbest olacak, enerji serbest olacak ve o açıdan sıralamalar kolay geçecek. Enerji yönetimi bir tarafta kalacak ve belki ilk ve tek seferlik gerçekten V6 turbolara odaklanacağız.” dedi.

Taffin ayrıca yakıttaki gelişim ile yaklaşık 10 beygir kazanmayı hedeflediklerini söyledi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir