Alonso İspanya’da “Daha Hızlı” Olduğu Gerekçesiyle Pite Önce Alınmış

yazar:

kategori:

İspanya GP’de, ilk pitlere Ferrari sürücüleri içerisinde Fernando Alonso’nun önce alınması sürücüler arasında ufak bir soruna sebep olmuştu.

Normalde pistte önde olan sürücü pite önce geliyor ancak İspanya’da ilk pitlere arkada olan Alonso önce girmiş, Kimi Raikkonen ondan sonra girmişti. Normalde pite önce gelen sürücü yeni lastiklere sahip olması nedeniyle avantaj sağlıyor ancak Alonso, pistte başka bir sürücüye denk gelince o avantajını pek kullanamamıştı. Buna rağmen Kimi Raikkonen, karar nedeniyle kızgındı ve takımdan açıklama istedi.

Yarıştan sonra yapılan açıklamada Alonso, pite önce alınmasının lastiklerine bağlamıştı ancak telsiz mesajı bunun aksini iddia ediyor.

İlk pitlerden önce Alonso telsizden “Ben ondan biraz daha hızlıyım.” diyor. Andrea Stella ise “Evet, biliyorum.” şeklinde cevap veriyor ve konuşmadan kısa süre sonra Alonso pite önce alınıyor.


Yorumlar

“Alonso İspanya’da “Daha Hızlı” Olduğu Gerekçesiyle Pite Önce Alınmış” için 44 yanıt

  1. Rai-Coulthard zamanında da böyle bir şey olmuştu , Raikkonen o gazla Coulthard’a en az 20 saniye atmadan bırakmıyordu.
    Zaten burada konuşmaya gerek yok , zaten eğer Raikkonen o yarıştan sonra “Bunlar takım içi dengeleri değiştirdiler”dediyse kendi kafasında , geçmiş olsun bundan sonra .
    Belki bu aracıyla çok büyük bir fark yaratamaz , ama bundan sonra daha çok kasacağı kesin.
    E o zaman da pit alanında Rai’nin lastiğini takmayı mı unuturlar , yasak olan benzin ikmali falan yapmaya mı kalkarlar zaman kaybettirmek için orasını görücez

    1. güzel tespit . zaten o pitten sonra Rai aynen dediğini yapmaya başladı , bi ara Alo kadrajdan çıktı . Rai resmen uçmaya başlamıştı ta ki Gro ‘nun iyi savunmasıyla karşılaşana kadar .

  2. KEEP CALM AND SUPPORT KIMI

  3. Tarafsız Taraftar avatarı
    Tarafsız Taraftar

    Klasik Ferrari sanki çıkıp Biz Alonsoyı destekliyoruz. Alonsoya tapıyoruz demiyeceklerine göre alışık olduğumuz bir açıklama… Ferrari Raikkonen’i harcayacak bu gidişle inşallah 2.Massa vakası yaşanmaz Massa’dan sonra Raikkonen’in de harcanmasını kaldıramam şahsen…

  4. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Alonso’nun takım üzerindeki etkisini bir kez daha gördük.

  5. Ah ferrari ah. Buyuk bi revizyona ihtiyac var. Hala ayni seyler yahu. Bikmadiniz

  6. Saçmalayan çok onlara yapılabilecek bir şey yok.Ama benim anlamadığım Raikkonen 6 Alonso 7 olmuş veya Alonso 6 Raikkonen 7 olmuş bunun ne önemi var.Zaten 1.liğe oynamıyoruz.Ayrıca bıraksalardı Raikkonen önde olsaydı ne farkedecekti? Ferrari’nin amacı belliydi 2 aracın da Mercedesten tur yememesini istiyorlardı ve bunu sağladılar.Ama böyle devam ederse Montezemolo da orda çok kalamaz.

    1. Ferrari bu sene gözümden iyice düştü. Eğer sevdiğim iki pilotda o takıma olmasa kaçıncı olduklarına bile bakmam yarışta. Kafa yapısını değiştirmediği sürece aynı tas aynı hamam, kim giderse gitsin…

  7. Raikkonen’e çekil diyemeyeceklerine göre Alonso’yu pite alacaklardı. Ferrari’de çareler tükenmez. Yeni patron eğitimini sahada alıyor işte.

  8. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Antiler toplamaya başlamış yine.. Yahu adam topu topu biraz daha hızlıyım sanırım demiş. Zaten yavaş olsa fark süreki açılır değilmi. Fark açılmadığına göre arkadaki araç ödenkinden yavaş denilmez haliylen.

    1. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
      Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

      dinime küfreden müslüman olsa burda kimse diaz efendiye hakaret etmemiş

      ama sen şurda bi vettel haberi girse hemen bombalamaya başlarsın

      yok estaban yon parmak yok meşrubat vs vs

    2. daha hızlıda denmez ama

    3. Murat AYDIN avatarı

      hızlıysa geçecek o zaman!!

      1. aynı araçla..? geçer ama nasıl.. ikisinin yarışını tehlikeye atacak bi hareket yapar.. rai önlemini almazsa bam çarpışma… ayrıca aynı lastik ve aynı araçta drs ile bile 4 km fark anca oluşuyor..? nasıl atak yapılacak? 😀

  9. Ferrari , 6 senedir uğraşıp hiçbir başarı kazanamadığı Alonso’yu , Kırmızıların son şampiyonu Raikkonen’e tercih etsin… Sene ortasında burada değişen 2 puan nedeniyle takımların pilot ağırlıkları farkları daha belirgin olacak. Ferrari kaybetmeye mahkum..

    Ayrıca 2 yağmurlu yarış dışında Alonso’nun Raikkonen’e bu puan farkında göründüğü gibi üstünlüğü yok.
    Magnussen teması olmasa şu an 2 pilot arasında bu puan farkı olmayacaktı. Şanssızlıklar hep bizimkini bulur ya , hiç şaşmaz…

    Ferrari kazansın da Alonso’su Raikkonen’i farketmez diyordum bu yarışa kadar. Alonso’nun takım radyosu konusmasını FOM klibinde dinleyebilirsiniz. Her takım arkadaşıyla problem yaşamış ****** adam.

    1. Murat AYDIN avatarı

      güzel tespit. alonso da massa ile temas yaşadı bir yarışta ama adam ballı. hiç bişey olmadan devam edebildi.

    2. o kadar ballıydı diyorsunda… bahreynde bile daha alonso startta raiden çok daha iyi kalkıp geçti? Bi de yağmur bi raikonene mi yağıyor bu nasıl bir zihniyet anlamadım orasını. Pilot dediğin her koşulda hızlı olucak. ayrıca sırala turlarında alonso 3-2 önde olmasına rağmen yarışlarda 5-0 önde. Bide alonsoya ***** yaptığın küfür sadece senin seviyeni gösterir. burda sadece sana cevap verilememiş gibi görünmemesi için mesaj yazıyorum. Yazacağın hiç bir cevap umrumda olmayacak. zaten cevap bile vermemem gerekirdi sanada .. neyse .. bu arada raiyi çok severim çok hızlı olduğuna hatta alonsoyla aynı hızda olduğuna inandığım bir pilot. ama sizin gibi şu holiganlar yüzünden adamdan soğutuyorsunuz.

      1. Lomen Milor avatarı

        Alo ile aynı hızda derken? Tıpkısının aynısımı, copy paste mi diyorsun. Çok merak ettim?

        Bide Alonso ya ölümsüzlük şifresi yazıp kombo yapabiliyormuyuz?

        1. kastım raiyle alonsonun arasında hız farkının olmadığı.. ikisininde kendine özel pistleri olacaktır.. biri diğerini yenecektir ve bu değişecektir. Benim kaldıramadığım fanı olduğum pilota küfür edilmesi

          1. ne düşündüğün umrumda değil açıkçası onu söyleyeyim . Tamamen farklı kafalardayız eyvallah da ben oraya
            “Her takım arkadaşıyla sorun yaşayan “çir-kef” bir pilot. Yazdım fakat Siteye ****** olarak gitti..

            Yani öyle sandığın gibi Alonso’ya ana-bacı sövmedim. Şimdi görüp şaşırdım hatta

            1. senin de ne düşündüğün benim umrumda değil fakat bu saygıdır. hem pilota hem fanına. yani çirkef de pek bi hoş kelime değil.

    3. Şu holiganların mesaj yazmalarnı bile yasaklayacaksın bu sitede. Kimin taraftarı olduğu farketmez..

    1. Çok ilginç videoyu izleyemiyorum :S

  10. Aslında Alonso hızlı ama Ferrari yavaş.

    Merak etmiyorda değilim hani Alonso araç ile giderken ilave kaç beygirlik güç takviyesi sağlıyor?

    Aslında aracı geliştirmek yerine Alonsoyu geliştirselerdi büyük ihtimal şampiyonluk kovalayabilirlerdi.

    Gerçi Raikonen orasını burasını kurcalatmak istemez ama her şey takım için 🙂

  11. Lomen Milor avatarı

    Biyerlerimin Ferrarisi ve Alonsosu.. İnsan gerçekten hayret ediyor..

  12. mercedes ciler ve hemiltoncular kendi önünüzden yiyin…..son yarışta mercedesin ilk pistoplarda rosberg e neden okadar pistte tuttuğunu neden konuşmuyonuz gidin kendi takımınıza bakın en büyük adam kayırma orda hemilton pistopta zaman kaybetti diye adamı 4 tur içeri almadılar neden çıkıp konuşmuyon bunu ortalığı karıştırmanın edepsizliğin lüzümu yok

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Mercedes Rosberg’e de bir fırsat yaratmak için farklı strateji oluşturdu. Birebir aynı strateji ve lastik ile birebir aynı otomobili geçmek çok zordur çünkü

    2. Senin yorumuna kadar Hamilton’dan bahseden yok, niye o tarafa salladın, sanırım senden başka anlayan olmamıştır.
      Ros-Ham pit stoplarına bu kadar düşkünlüğün varsa geçen yıl Monako’daki Massa kazası sonrası pit saçmalığını da arada bir hatirla.

  13. OtonomAktor avatarı

    Külahimi cikarayim da ona anlat ferrari.

  14. Tabi ya klasik Alonso diyalogu artık bıktık bu muhabetten gecemiyorum demiyorum da biraz hızlıymıs tey tey:D ferrariden sogudum

  15. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    ah ferrari ah ulan hızlıysan geçsene desene nese sponsor arkasında sorun yok. Kimi nere düştün be.

  16. Haber Ferrari’nin açıklaması mı yoksa telsiz konuşmalarına dayanılarak mı böyle bir haber yapıldı ?

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Telsiz konuşmasına ulaşılmış anlaşılan. Zaten yarış sonrasında Ferrari takımından hiç kimse stratejiye dair bir açıklama yapmadı, Alonso hariç.

      1. Bu konuşmalar kaç gündür internette dolaşıyor kardeşim. Ben haber başlığını görünce Ferrari den bir açıklama sandım. Çok kesin bir dille başlık atılmış, oysa içerikde hızlı olduğuna dair pite alındığına dair bir kanıt yok. Sadece hızlıyım demiş. Başlıkta Alonso hızlı olduğundan dolayı pite alınmış olabilir dese eyvallah. Böyle bir haber başlığı yapıp da zaten hassas olan fan’ların arasında bir atışmaya sebep olmaması gerekiyor site adminlerinin.

        1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
          Berkhan Oğulcan Akçay

          Evet haklı olabilirsiniz.

    2. Sayın admin ?

      1. admi nin kesin cani SIKILMIS 😀 😀

  17. Adamlar tur yememe mücadelesi veriyor hak vermek gerek 🙂

    Ferrari taraftarları da gelip Mercedese laf söylüyor tarihi boyunca sanki herhangi bir takım içi mücadeleye takımları izin vermiş gibi 😀

    1. Konuyla bu kadar alakalı bir yorum yazdığın için tebrik ediyorum.

  18. Ferrari, kendi pilotları arasında ki rekabet açısından nerdeyse F1’in en antipatik ve yarışın doğasına aykırı takımı..

  19. Zaten bir fark yaratmayan birşey için ne bu tartışma ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir