Renault, Motor Nedeniyle Cezalar Bekliyor

yazar:

kategori:

Renault, sezonun ilerleyen yarışlarında sezon başındaki dayanık sorunları nedeniyle grid cezaları almayı beklediğini açıkladı.

Sezon ilerledikçe motorunda iyi gelişme kaydeden Renault, özellikle ilk yarışlarda bir çok motor sorunu yaşadı.

Bildiğiniz üzere sürücülerin sene içerisinde 5 motor kullanmasına izin veriliyor. Beşin üzerinde kullanılan her bir motor için grid cezası verilecek.

Rob White “Her yarış geçtikçe,, takımdan takıma ya da sürücüden sürücüye durum farklılaşıyor.”

“Sezonda 4 yarış geride kaldı ve 4’te 1’lik bölümü geride bıraktık.  Ve programımızdan ilerdeyiz çünkü bu süreçte planladığımızdan önce motor kullanmak zorunda kaldık. Bunu hesaba katmamız lazım.”

“Muhtemelen ilerleyen yarışlarda bazı sürücülerimiz ceza alacaklar. Ancak bir çoğu hala idare edilebilir durumda.” dedi.

Renault kullanıcılarından Vettel ve Kobayashi çoktan 4. motorlarını kullanmaya başladılar ve geriye sadece tek bir sıfır motorları kaldı. Ancak bu sürücülerin ilerleyen yarışlarda, daha önceden kullanılan motorları tekrar kullanma şansları var.


Yorumlar

“Renault, Motor Nedeniyle Cezalar Bekliyor” için 6 yanıt

  1. Renault her zaman ki gibi gafil avlıyor 2014 motor kurallarında performans odaklı gelişim olmamak şartıyla dayanıklılığı geliştirmek sezon boyunca serbest isteyen dayanıklılığını artırabilir.

  2. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    konu dışı ; site yöneminten ricamdır belkide başka arkadaşlarda aynı fikirde olabilirler , her pistin pist rekor zamanını ve hangi pilotun hangi araçla yaptığının bir haberi de güzel olabilir , yıllar arasında gelişen ama küçülen motor hacimlerinin arasındaki farkları görme açısından , teşekkürler saygılar ..

  3. Yusuf Hitay avatarı

    daha önce kullandıkları motorlar güncel çözüme sahip olmayan motorlar. eğer bu motorlara müdahale edilmesi de yasaksa, yandı gülüm keten helva.

  4. Motor ve güç Ünitesi kullanım Durumu nedir acaba? Sitede tüm pilotlar için bir liste olsa güzel olurdu. Yada var da ben göremiyor muyum 🙂

  5. Sezon sonunun olayı da bu olacak. Son yarış bir çok patlama görürüz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir