Bruno Senna, F1 Planlarını Sonuca Bağlamak İstiyor

yazar:

kategori:

İlk sürüşünü Kasım ayında Honda ile yapması beklenen Bruno Senna, gelecek hafta içinde kendisinin Formula 1 kış test planını sonuca bağlamayı umuyor.

Brezilyalı pilot, 2009 için bir çok Formula 1 takımı ile temas halinde ve yarış koltuğu açısından Honda ve Toro Rosso ile görüşüyor.

Kasım ayındaki bir test ile ilgili Honda ile görüşmelerin ilaeri bir safha olmasına rağmen Senna, resmi olarak bir imzanın atılmadığını ve yakın zamanda sorunların halledilmesini umduğunu söyledi.

Senna: "İnsanlarla konuşuyoruz ve herkes, şampiyona bittikten sonra karar verecek, uymaları gereken anlaşmalar var. Ondan önce bir şey yapamazlar"

"Honda, Toro Tosso ve diğer takımlarla konuştuğum sır değil. Ama kimse ile henüz imzalanmış bir anlaşma yok ve gelecek sene için bir anlaşma imzalamadım"

Planların ne zaman belli olacağı sorulduğunda ise Senna: "Kasım ayındaki testin açıklanmasının gelecek hafta olmasını bekliyorum. Umarım bundan sonra değil de daha yakın zamanda olur. Pilotlar için bir sonraki sene ne yapacağınız üzerine görüşmelerde olduğunuzda, en gergin dönemdir."

Formula 1’de bir şansı olmaması durumunda GP2’de yarışmaya devam etmeyi saf dışı bırakmamasına rağmen Senna, artık bu kategoriden üste çıkmaya hazır olduğuna inanıyor.

Senna: "GP2’de bir başka sene daha olmam gerekse bile bir şeyler öğreneceğim ve F1 için daha da hazırlanacağım. Ama F1’e geçip yeteri kadar iyi işler çıkarıp (F1’in içinde olarak) öğrennebileceğimi düşünüyorum. Ve bunu yapmanın, G2’de bir başka sezon daha geçirmekten daha iyi olacağını düşünüyorum. Ama şartların önümüze ne koyacağını bekleyip görmeliyiz"

Kaynaklardan gelen bilgilere göreSenna’nın kişisel destekçisi Embratel’in sahibi Meksikalı iletişim şirketi Telmex,  eğer Brezilyalı pilot Honda’da olursa bu takımla bir sponsorluk anlaşması için görüşmelerde bulunuyor.

Honda Racing, gelecek sene için önceden Brezilyalı yağ şirketi Petrobras ile anlaşma yapmıştı. Bu anlaşmanın değerinin de 20 milyon dolar olduğu düşünülüyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir