Alonso: “Mercedes’i Hataya Zorlamalıyız”

Fernando Alonso, Red Bull ve Ferrari’nin Monaco’dan itibaren Mercedes’i hataya zorlaması gerektiğini söyledi.

Alonso, istikrarlı sonuçları sayesinde şu anda Mercedes sürücülerinin arkasında 3. sırada yer alıyor. Ancak şu ana kadar ne Red Bull ne de Ferrari, Mercedes sürücülerini ciddi bir anlamda zorlayamadılar.

Alonso “Bu sene Monaco, Mercedes ile mücadele edebilme açısından bir kaç fırsattan birisi olacak. Özellikle de Red Bull için. Virajlarda Red Bull çok hızlı ancak düzlüklerde zaman kaybediyorlar. Ancak Monaco’da düzlük yok bu yüzden Red Bull orada Mercedes’le mücadele edebilir.”

“Göreceğiz. Güçlü bir hafta sonu geçirmeliyiz ancak açıkçası Monte Carlo’da hataya yer yok. Bu yüzden Monte Carlo’da iyi puanlara ihtiyacımız var.” dedi.

Alonso ayrıca Ferrari’nin şu anda Mercedes’in performans anlamında geride olduğunu ve yakalamalarının zor olacağını söyledi.

Alonso “Performans ve puan farkı oldukça büyük. Onlar harika iş çıkarıyorlar. Şu anda Maranello’da tüm takım araç üzerinde sıkı çalışmayı ve daha rekabetçi olup Mercedes için durumu biraz zorlaştırmayı hedefliyoruz. Herkesten 1 dk önde kazandıklarında araçlarını da zorlamıyorlar. Hata yapmıyorlar. Bu yüzden ilk adım kazanmak olmasa bile onların bir dakika gerisinde kalmamak ve durumu onlar için biraz karıştırmak olmalı.”

“Monte Carlo ve Kanada’ya bunu hedefleyerek gideceğim. Monaco ve Kanada’ya daha iyi iş çıkarmamızı ve performansımızı geliştirmeyi düşünerek gideceğim.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Mercedes’i Hataya Zorlamalıyız”” için 16 yanıt

  1. -Delirdi galiba abi
    -Hayır delirmedi üşüttü!

    Alonso.. Hamilton kadar uyanık olamadın suç senin aslında. Adam mclarenden gümrükten kaçar gibi kaçtı.
    Mercedesin potansiyelini gördü. Salt şöferlikle olmuyor bu işler sen git takım arkadaşını yen.

  2. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Diyorum adam sıyırttı kayışı en sonunda diye de inanan yok. Lan arkadaş Lotus bile çakacak size, sen hala Mersedesi zorlamaktan bahsediyorsun.

  3. senin kadar boş konuşan bir pilot daha yok, kaç yıldır laf üretiyorsun ama biz ferrari taraftarları bıkyık senden.

    1. FerrariFanTR avatarı

      biz Ferrari taraftarlarının Alonso’dan bıkmak gibi bir durumu olamaz biraderim.

      1. niye ki biraderim, ben gerçek ferrari fanlarından bahsettim, santanderin getirdiklerinden değil, babamızın oğlu değil sonuçta, ha siz devam edin desteğe, çok şampiyonluk getirir size eminim…

        1. artık seneye mclaren mi olur başkası mı bilemem, nere giderse onun taraftarı olursunuz olur biter, desteğe orda devam ederisiniz. mesela nick McLarenFanTR olur. olma mı hüseyinim, olur olur..

          1. FerrariFanTR avatarı

            Ben bir Ferrari faniyim dostum. Gitmek isteyen elbette gidebilir. Ama ben Ferrari faniyim

    2. Asıl senin kadar boş konuşan insan yok burda.Alonso’ya laf atacağına o muhteşem takım yöneticileri ve başkana 2 laf söylesene.Gereksiz konuşup insanları kışkırtmayın şurda.

      1. olur, biraz da yöneticilere söyleyim, nasıl olsa burdan sallayınca dinliyorlar bizi 🙂 siz de kışkırmaya ne kadar açsınız yahu, bi akrabanız falan mı santanderin paralı pilotu?

    3. 2 Ekmek 1 Camel avatarı
      2 Ekmek 1 Camel

      Zırvalık.

  4. “Alonso ayrıca Ferrari’nin şu anda Mercedes’in performans anlamında geride olduğunu ve yakalamalarının zor olacağını söyledi.”

    Ben dedim arkadaşlar dediğim çıktı. Çin yarışında bile söylemiştim Alonso’nun işi bu araçla zor 1 yarış boyunca 1 dk fark yiyorsanız o araç sezonu domine eder arkadaşlar hemde ispanya gibi bir pistte, Kısacası Ferrari artık bizler Fanlar gibi Ferrariden ümidi kestiler çünkü istediğin kadar geliş motor ve turbo konusunda ve ağır bir araç yapmış isen bir daha bunu düzeltmek gibi bir şansın yok sezon basında kurallara göre motor da değişiklik yapılmıyor kısacası Bu Sene Mercedesin senesi hayırlı uğurlu olsun Lewisin şamp olmasını isterim hakediyor çünkü Alonsodan farkı yok bence. Monaco nun galibi Rosberg olabilir.

  5. Ferrari pilotları Q3’e kalmak için uğraşırlar sıralamada işleri aşırı zor

  6. Ferrari pilotları Q3’e kalmak için uğraşırlar sıralamada işleri aşırı zor

  7. Alonso artık kendi takımını bırakmış Redbull’u desteklemeye başlamış yakında Redbull’un özel yorumcusu’da olabilir 🙂

  8. 1 dk değil 1 saniye çeviri hatasını düzeltmiş olalım 😀

  9. Çekişin önemli olduğu pist olan Bahreyn’de Force Indiaları zorlayamadık Alonso başgan, Mercedes’i zorla tabi de, nasıl ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir