Toyota 2009'a KERS Olmadan Başlayacak

yazar:

kategori:

Son çıkan haberlere göre Toyota takımı 2009 sezonunun ortasına kadar Kinetik Enerji Geri Dönüşüm Sistemini aracında kullanmayacağını duyurdu. 

Kış testlerinin başlaması ile takımlar yeni teknoloji üzerinde çalışmalarına hız kazandıracaklar.

Ancak sistemin 25 ile 60 kg arasında olması bekleniyor ve böyle olması halinde takımlar her turdaavantaj sağlanıp sağlanamayacağı konusunda şüpheli.

Çıkan haberlere göre Toyota, Çin’deki FOTA toplantısında rakiplerine 2009’a KERS’siz bir araç ile başlayacağını söyledi.

Mclaren takım patronu Ron Dennis de Brezilya dün yaptığı açıklamada "Bunu (KERS)i aracında bulundurmak istemeyen bir takım var." dedi.

Toyota Başkanı John Howett "KERS üzerinde duraksız çalışıyoruz ancak bizim görüşümüz insanların bazı temel mücadeleleri göz ardı ettiği yönünde."

"Ocak ayında KERS için tasarlanmamış bir monokok ile KERS’i test edeceğiz ancak bununla yarışamayız, sadece test olacak. Ve tahminimiz en erken sezon ortasında olacak. Henüz bilmiyoruz."

"Bu bakımdan direk yarışmayacağız. Bizim durumumuz direk bununla yarışmak isteyenlere göre farklı." dedi.

 


Yorumlar

  1. şaşırmamak elde değil. prius un sahibi Toyota LEXUS un sahibi Toyota ..Hyrib sinerji motorunu sahibi Toyota..Yanlış hatırlamıyorsam toyota f1 patronuna 2 yıl süre tanınmıştı.Gidici görünüyor.

  2. MagicAlonso avatarı

    Toyata yıllar önce kers sisitemini yapmış ve yol araçlarında uygulamış bir marka.Eğer bu öngörülerinde haklı çıkarlarsa tur başına ciddi anlamda avantaj sağlayabilirler.Sonuçta kersi kullanmak için pilot bir tur içinde en fazla 3 kez butona basabilecek

  3. bakalım yararı yada yararsız mı gorecez

  4. ozan ülkügil avatarı
    ozan ülkügil

    ilginç ve fsydası olup olmayacağını merak ediyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir