Trulli, Şampiyona Adayları İle Mücadeleden Korkmuyor

yazar:

kategori:

Jarno Trulli, yarın şampiyonluk adaylarıyla Interlagos’ta mümkün olduğunca yarışacağını söylüyor. Sürpriz bir şekilde Felipe Massa’nın ardında ikinci sırayı elde eden İtalyan pilot, şampiyona çok kritik olmasına rağmen her zamanki gibi yarışacağını belirtiyor.

"Birilerinin şampiyonluk için savaştığını biliyorum ama ben kendim için ve takımım için yarışacağım ve her zaman olduğu gibi puan için yarışacağım. Deneyimim sayesinde çok fazla risk almama gerek olmadığını biliyorum ve eğer ilk viraja içeride girersem yılmayacağım ama geride olursam da çılgın bir atak denemem."

"Yarışlarda en önemli şeyi sonuç olarak görürüm. Sadece olabildiğince fazla puan elde etmek istiyorum. Herhangi bir problem yaşayacağımızı düşünmüyorum ve şampiyona şu andan sonra benim için çok şey ifade etmiyor."

Toyota pilotu, bu hafta sonu neredeyse yarışamayacak olduğunu da kabul etti ve dünkü antremanların ardından yaşadığı grip nedeniyle kendini çok kötü hissettiğini söyledi.

"Cuma gününün ardından gerçekten kötü hissediyordum ama bu sonucun ardından şimdi tüm takıma, mühendislere ve doktoruma teşekkür etmeliyim. Onlar hızlı olmam için bana her şeyi verdiler. Şimdi buradayım, kartlarımı sıralamalarda oynadım, lastiklerimi korudum ve son seansa hazırdım. Oldukça rekabetçi olduk. Toyota takımı adına çok mutluyum. Bu sonuç takımın sezon boyunca elde ettiği gelişimi gösteriyor."

Bu sonuç turlli’nin bu sezon elde ettiği en iyi sıralama performansı oldu ve 2005 Fransa’nın ardından ilk kez ilk çizgiden yarışa başlayacak.

Takım arkadaşı Glock "Dünkü sorunların ardından bugünsetupı geliştirmek için çok sıkı çalıştık. Sonunda öğlende iyi bir denge bulabildik. Q2’de iyi bir ritm tutturdum ve araç hızlıydı."

"Sondan bir önceki turumda 1.12’nin altına indim ancak seansın sonunda bir set opsiyonlar ile çıktık. Bunu Q3’e ayırabilirdik ve bu bize yardımcı olabilirdi. Çok kötü bir sonuç değil ancak daha iyisi olabilirdi." dedi.

 


Yorumlar

  1. trullininki savunmadan farklı birşey o yüzden adı çıkmış.McLarenlerin onu geçmesi zor olmayacak ama geçmesine gerekte olmayabilir ağırlığından dolayı.Trulli öyle birisi değildir ama ilk virajda onu geçmek tehlikeli gibi düşünüyorum normalde mümkün.asıl tehlike ise arkadaki alonso.En genç şamp. ve massa sevgisi bir harekete neden olabilir

  2. Toyota ayarlarda Ferrariyi taklit ediyor Renault da McLareni taklit ediyor diye düşünüyorum, bakalım kimin kumarı tutacak..

  3. barış şanlı avatarı
    barış şanlı

    Evet Trulli savunmasıyla ön plana çıkan bir sürücü bakalım. arkasındakileri zorlayacakmı yoksa beklenilenin aksi şeylermi olacak

  4. Kalkışta ortalığı karıştırmasın da..

  5. neden korksun en sevdiği şeyi yapıcak yarın.Bir italyan olmasından dolayı şüphelenmiyor değilim ama neyse:)

  6. tolga soydan avatarı

    bu hasta deilmiydi yaw.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir