Monako GP 1. Antrenman – Mercedes Yine Önde Başladı

yazar:

kategori: ,

2014 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın Monaco’da gerçekleştirilecek yarışı öncesi perşembe günü yapılan ilk antrenmanı Mercedes pilotu Lewis Hamilton ilk sırada tamamladı.

Lewis Hamilton’ı çok küçük bir zaman farkıyla takip eden isim takım arkadaşı Nico Rosberg olurken, Red Bull pilotu Daniel Ricciardo da üçüncü en hızlı zamanın sahibi oldu.

Red Bull pilotunu Ferrari’den Fernando Alonso takip ederken, Sebastian Vettel de ilk antrenmanı beşinci sırada tamamladı.

Pos Driver                Team                     Time      Gap      Laps
 1. Lewis Hamilton        Mercedes                 1m18.271s           32
 2. Nico Rosberg          Mercedes                 1m18.303s  +0.032s  31
 3. Daniel Ricciardo      Red Bull-Renault         1m18.506s  +0.235s  37
 4. Fernando Alonso       Ferrari                  1m18.930s  +0.659s  31
 5. Sebastian Vettel      Red Bull-Renault         1m19.043s  +0.772s  33
 6. Kimi Raikkonen        Ferrari                  1m19.467s  +1.196s  31
 7. Valtteri Bottas       Williams-Mercedes        1m19.494s  +1.223s  31
 8. Sergio Perez          Force India-Mercedes     1m19.666s  +1.395s  29
 9. Kevin Magnussen       McLaren-Mercedes         1m19.789s  +1.518s  29
10. Nico Hulkenberg       Force India-Mercedes     1m19.856s  +1.585s  38
11. Jenson Button         McLaren-Mercedes         1m20.033s  +1.762s  35
12. Esteban Gutierrez     Sauber-Ferrari           1m20.118s  +1.847s  33
13. Romain Grosjean       Lotus-Renault            1m20.207s  +1.936s  33
14. Pastor Maldonado      Lotus-Renault            1m20.241s  +1.970s  38
15. Jean-Eric Vergne      Toro Rosso-Renault       1m20.260s  +1.989s  36
16. Felipe Massa          Williams-Mercedes        1m20.517s  +2.246s  25
17. Adrian Sutil          Sauber-Ferrari           1m20.736s  +2.465s  18
18. Daniil Kvyat          Toro Rosso-Renault       1m20.914s  +2.643s  37
19. Jules Bianchi         Marussia-Ferrari         1m21.310s  +3.039s  27
20. Marcus Ericsson       Caterham-Renault         1m22.063s  +3.792s  40
21. Kamui Kobayashi       Caterham-Renault         1m22.492s  +4.221s  38
22. Max Chilton           Marussia-Ferrari         1m25.817s  +7.546s   7

Yorumlar

“Monako GP 1. Antrenman – Mercedes Yine Önde Başladı” için 34 yanıt

  1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    KİMİ YİNE ANTRENMANI KAPATTI! OLACAK İŞ DEĞİL ARTIK!

  2. Bence Mercedes’ten sonraki en iyi performansı Riccardo gösterecek eğer Hamilton ve Rosberg den birisi yarış dışı kalırsa Riccardo bir üst basamağa geçecek. Bu çocuk bence geleceğin şampiyonu olacak gelecekte de Ferrari’ye bence Vettel’den daha yakın.

    Yarışı ise bir aksilik olmaz ise Hamilton’un vereceğini sanmıyorum Rosberg’e..

    1. Onur Gentas avatarı

      Bende Ricciardoyu başarılı buluyorum ama henüz çokta erken olduğunu düşünüyorum karar vermek için. Vettel’in kötü sonuçlarına göre yorum yapıyoruz şuanda. Belki de altındaki araç iyi o yüzden Ricciardo’da iyi görünüyor. Şuanda kıyas yapabileceğimiz bir rakibi yok adamın.

      1. Aslına bakarsan haklısın kıyaslayabileceğimiz bir tek Vettel var onunda sorunlarla boğuştuğu söyleniyor (ne kadar doğru ve ya yanlış sezon sonunda anlaşılacak) onun dışında bariz bir şekilde Redbull’da diğer takımlardan iyi bu da diğer pilotlarla kıyaslanabilmesini engelliyor.

  3. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    o değilde mercedes üst üste 50 yarış kazansa bile redbull ve parmak çocuk kadar antipatik olamazlar 😀 , nedenini açıklamama gerek yok sanırım .

    1. Toto Wolf var Mercedes’te.Bence en az Marko ve Vettel kadar antipatik.

      1. Toto mu antipatik ?

      2. Açıklamaları yetiyor.

        1. Toto antipatik ise Marko x 5

          1. Ben Markoyla kıyaslamadım zaten.O ayrı dünyada.

      3. Marko kadar olmasa da son demeçlerinde bir kibir havası hakim.

  4. Bence Mclaren çok kötü değil.Dediğim gibi motor olarak en kötüsü onlarda.Buna rağmen çok iyi bir iş çıkarıyorlar.Honda ile kesinlikle ilk 2 takımdan birisi olacaktır.

  5. Mclaren bu kadar berbat olmayı nasıl beceriyorsun?

  6. Muammer UYAR avatarı

    İlk 5 şimdiden belli olmuş sanki :))

  7. Mercedes yine antremanlara iyi başlamış.Yalnız Ricciardo’yu da tebrik etmek lazım.
    Şimdiye kadar harika sürdü.Mercedes’i bu pistte zorlamaları lazım, yoksa diğer
    pistlerde çok iyi bir gelişim göstermedikleri sürece Mercedes’e bu kadar yakın olma
    şansını bir daha yakalayamayabilirler.

  8. Benim anlamadığım nokta ise madem motorlara izin veriyorsun o zaman gelişimine de izin vereceksin.Eğer ikisinden birini engelliyorsan o zaman Formula 1’in ne anlamı kalır.

    1. Motor gelişimine tam anlamıyla izin vermemelerinin sebebi maliyet.şuan geliştirelecek bir çok alan vardır.2018’e kadar kademe kademe donduralacak motor ve diğer güç üniteleri.

      1. Sorun şu ki tam olarak herkes motorunu geliştirse ve bundan sonra dondurulsa daha mantıklı olur.Yoksa her sezon 1 takımın büyük üstünlüğüyle geçen sezonlar görürüz.

        1. Motor gelişimi olursa üreticiler milyon dolarlar yatıracak bu gelişime ve en büyük zararı’da motor sağladıkları takımlar görecek.Şuan bile takımlar motor paralarını ödemede sıkıntı çekiyorken bide 2 katı gelişmiş olan motorlara hiç ödeme yapamazlar.McLaren sırf motora para vermemek için Honda ile anlaştı.Redbull 2011’den bu yana Renault’dan motorları ücretsiz alıyor.Motora verecekleri parayı gelişime harcıyorlar olay bu.

  9. ferrari biraz daha gelısırse en azından 2. en ıyı takım olabılır frenlerde onemlı tabıkı lastık stratejiside

  10. bu sene FİA; burun, ön ve arka kanat ölçülerini değiştirerek downforce’u azalttı. Aynı zamanda da turbo şarjlı motorlarla torku yükseltti. Sonuç olarak aerodynamic geri plana düşerken güç ünitesi ve şasi dengesi ön plana çıktı. Bu koşullar altında pistin nerede olduğu veya düzlük olup olmadığı önemsiz hale geldi. Dengeli ve güçlü olanlar her pistte kazanacaktır. Tek istisna; arkadakiler ile farkın değişmesi olabilir ama tekrar söylüyorum; yeni kurallara göre dengeli ve güçlü olan (Mercedes) her pistte istisnasız önde olacaktır. Kimse süpriz beklemesin.

    1. hıııı. bu durum hoşuma gidiyor mu derseniz ? kesinlikel “hayır” derim. benim için F1 demek aerodynamic mühendislik demektir. kaba kuvvet hiç bir zaman hoşuma gitmez.

      1. F1’i yeni izlemeye başlamışsınız demektir. Sizin “Kaba kuvvet” dediğiniz şey F1’in kendisidir. Aerodinamik mücadele RB Air Race öneririm.

        1. 🙂 ön yargı!!! madem öyle 4 yıldır redbull nasıl dominasyon kuruyor. renault motoruyla mı? hayır. öyle olsaydı diğer renault motorlu paketler nal toplamazdı. aksine Adrian N. tarafından yaratılan aero şaheseri araçlar sayesinde zirvede kaldı. ki sizin ferrari işte tamda bu sebeple onu transfer etmek istiyor. not: yaş 37, f1 takip süresi 21 yıl, meslek mühendislik…

          1. sen şimdi redbullu tutuyorsundur

          2. Ben F1 derken gerçek F1’den bahsetmiştim, 2009’dan bu yana izlediğimizin F1 ile pek alakası yok zira.

          3. ee zaten AvantiFerAvanti nin dediği de o. aerodinami ile dominasyon kuruyor. motorun hiç bir önemi yok. f1, motor sporları baslıgında inceleniyor dersek, aerodinaminin 2. planda kalması gerek. 4 sezon domine etmesi değil.
            şu an motor biraz daha ön plana cıkmıs olsa bile aynı motoru kullanan araçları görüyoruz aerodinamileriyle fark yaratıyorlar.
            ufak bi örnek, v10 lar v12 ler zamanın da İstanbul park ta 8. virajı tam gaz dönemiyorlardı, o kısım fark yaratıyordu. su an aerodinami sayesinde herkes tam gaz dönüyor. pilot değil araç dönüyor yani.

            1. F1 ilk kurulduğunda amaç sıralaması şöyleydi; motor gelişimi – marka tanıtımı – pilot gelişimi. Sonraki süreçte önem sıralaması şu şekilde değişti; marka tanıtımı – motor gelişimi – mühendislik – pilot gelişimi. 20.yy’ın son çeyreğinden itibaren öncelik ve hedefler tekrar değişti; PR çalışmaları – mühendislik – motor – pilot gelişimi. farkındaysanız her geçen yıl motor, öncelik sıralamasında geriye doğru gitmeye başladı. bunun sebebi kısaca “motor ünitesi yerine güç paketlerinin” gelmiş olması. kers, ers, turbo şarj, vb sistemler motora ve harici olarak araca ekstra güç sağlayan üniteler olduğundan bunların beslenmesi “asıl” sorun haline gelmeye başladı. işte bu nedenle gelişim yarışında ve kurumsal hedeflerde mühendislik (aerodynamic vb) hedefleri motorun önüne geçmeye başladı. ayrıca motor, teknolojik bir sır olarak saklanmasına karşın diğer unsurlar genelde gizleneme durumda oldular. bu nedenle ilk hedef olan PR çalışmasında mühendislik gelişimleri daha “ispatlanabilir başarı” olarak kullanılabilir hale geldi. kısacası artık bu sporun önceliği maalesef motor değildir.

              1. Onur Gentas avatarı

                Olaya yanlış bakıyorsunuz. Öncelikle Formula 1 ‘in amacı nedir? İnsanları eğlendirmek, göz ve kulak zevkine hitap etmek olarak düşünemezsiniz. Buda önemlidir fakat Formula 1’in her zaman öncelikle amacı en çevreci ve en verimli motoru üretmek ve bunları binek otolara uygulamaktır. Yıllar içinde gelinen noktaya bakarsanız aslında motorların ne kadar gelişim sağladığını ve şuan sesinden dolayı beğenmediğimiz bu motorların aslında her anlamda ciddi bir ilerleme olduğunu görebilirsiniz. Bu gelişimin aslında binek otolara da yansıdığını zamanının yüksek litreli fakat verimsiz motorlarının ne hale geldiğini de gayet iyi görebiliyoruz. Kısaca motor her zaman formula 1’in birinci önceliğidir.

          4. O zmn mercedesin şuanki gücünüde motora baglamamak lazım çünkü mercedes motorlular araçlar nal topluyo

  11. Ferrari motorlu takımların tamamı frenlemede problem yaşıyor. Brake-by-wire konusunda en kötüsü oldukları kesin.

  12. Sonucu bilinen bir yarış daha.İzlemek anlamsız.

    1. aynen. bi hafta hamilton, diğer hafta marquez birinci. bu sene ne f1 de tat var ne motogp de 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir