Mclaren'den Tarihinin En Pahalı 0.15 Saniye Gelişimi

yazar:

kategori:

Mclaren takımı uzun tarihinde en pahalı gelişimini Çin ve Brezilya GP aralarında gerçekleştirdi.

Ron Dennis, takımın teknisyenlerine Hamilton’un MP4 23’ündeki her bir parçayı kontrol etmesi ve gerekli mücadeleleri yapmasını söylediğini belirtti.

Daily Mirror, bu süreç içerisinde kontrol edilen 3000 ayrı parçanın maaliyetinin 7 milyon dolar civarında olduğunu söyledi.

Dennis "Bu tarihimizdeki en pahalı 0.15 sn. Her ayrı parçayı kontrol ettik." dedi.

Dennis ayrıca Ferrari’nin son sıralamalarda seçtiği agresif stratejiyi eleştirdi ancak bazıları da Mclaren’in Hamilton’u ağır kaldırması stratejisini eleştirdi.

Eski şampiyonlardan Nelson Piquet "Lewis Hamilton’un ilk virajı geçebileceğini düşünmüyorum. Orada onu sevmeyen çok pilot var." dedi. 


Yorumlar

  1. arkadaş ogluna bir kaç taktik ver ya felaket tellallığı yapmayı bırak lütfen .. sende eskiden bir şampiyon adayıydın sana son yarışın da sportmenliğe fair play ruhuna aykırı şekilde starta dokunsalardı eminim bügün farklı düşünce biçimine sahip olurdun… ayrıca dili dini ırkı ne olursa olsun 1 senenin emeği var orda. şeytanın aklına gelmeyecek şeyler sizin aklınıza geliyor..yiğidi öldür hakkını öldürme 2 şampiyon adayı var lewis avantajlıdır.

  2. burak bocek avatarı

    Gökhan dündar sen benim yazımı nasıl okuyorsun?iyi bak bakalım işe yaramış mı demişim yaramamış mı?ondan sorna yorum yap.birde ne hikmetse hep şöyleyiz böyleyiz daha ağırız falan diyorsun stratejileri yakıt yuklerını sen mı belırlıyorsun?he duz mantıkla bir araç pole de ise hafiftir öyle değil mi?bunun aksi örneklerini bu sene görduk

  3. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    İşe yaramadığını nerden anladın ? Bu araç Çin'dekinden en az 0.1 sn daha hızlı ancak bu çok net gözükmüyor çünkü motorumuzun 2.yarışı ancak kesinlikle daha güçlü bir pakete sahibiz we iki ferraridende daha ağırız…

  4. Piquet'ye bak; oğlunun durumunu bırakmış Hamilton'u biçme taktikleri veriyor..

  5. burak bocek avatarı

    Mclaren son kez bir geliştirme yapacağını çok önceden duyurmuştu.İşe yaramış görünüyor araçları özellikle Çin'de çok güçlüydü fakat benim anlamadığım neden Ron Dennis Ferrari'nin stratejisini eleştiriyor.Herhalde onla anlaşıp onun isteği üzerine strateji belirlemeyecekler.Daha öncede monza gpde bazı takımların bu gp için çok yüksek downforce seçtiğini söylemiş ancak buna rağmen vettel yarışı kazanmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir