İnanılmaz Yarışı Massa Kazandı, Hamilton Şampiyon Oldu!

yazar:

kategori:

İnanılmaz anlarla dolu 2008 Formula 1 şampiyonasının son yarışı olan Brezilya GP’yi Felipe Massa üstün şekilde kazanmayı başarsa da şampiyon Lewis Hamilton oldu. Hamilton bu şampiyonluk ile aynı zamanda Formula 1’in en genç şampiyonu rekorunu da eline geçirdi.

Yarışı 1. sırada bitiren Ferrari pilotu son anda yaşanan heyecan dolu anlar sonucunda umutlansa da Lewis Hamilton son virajda geçti ve şampiyon oldu.

Brezilya GP’si ile 2008 pilotlar şampiyonu Lewis Hamilton, markalar şampiyonu Ferrari oldu. Böylelikle Mclaren takımı 1999’dan sonra ilk kez pilotlar şampiyonluğunu kazanmış oldu.

*Bu heyecanlı yarışın anlatılmayacağını düşündüğümüz için bu haberi kısa şekilde noktalıyoruz. İlerleyen zamanlarda haber uzatılacaktır. Kazananları TRF1.net ailesi olarak tebrik ederiz.

Pos  Driver        Team                      Time
1. Massa Ferrari (B) 1h47:00:000
2. Alonso Renault (B) + 13.298
3. Raikkonen Ferrari (B) + 16.235
4. Vettel Toro Rosso (B) + 38.011
5. Hamilton McLaren-Mercedes (B) + 38.907
6. Glock Toyota (B) + 44.368
7. Kovalainen McLaren-Mercedes (B) + 55.074
8. Trulli Toyota (B) + 1:08.433
9. Webber Red Bull-Renault (B) + 1:19.666
10. Heidfeld BMW Sauber (B) + 1 lap
11. Kubica BMW Sauber (B) + 1 lap
12. Rosberg Williams-Toyota (B) + 1 lap
13. Button Honda (B) + 1 lap
14. Bourdais Toro Rosso-Ferrari (B) + 1 lap
15. Barrichello Honda (B) + 1 lap
16. Sutil Force India-Ferrari (B) + 2 laps
17. Nakajima Williams-Toyota (B) + 2 laps
18. Fisichella Force India-Ferrari (B) + 2 laps

Fastest lap: Massa, 1:13.376

Not classified/retirements:

Driver Team On lap

Piquet Renault (B) 1
Coulthard Red Bull-Renault (B) 1


World Championship standings, round 18:

Drivers: Constructors:

1. Hamilton 98 1. Ferrari 172
2. Massa 97 2. McLaren-Mercedes 151
3. Raikkonen 75 3. BMW Sauber 135
4. Kubica 75 4. Renault 80
5. Alonso 61 5. Toyota 61
6. Heidfeld 60 6. Toro Rosso-Ferrari 34
7. Kovalainen 53 7. Red Bull-Renault 29
8. Trulli 31 8. Williams-Toyota 26
9. Vettel 30 9. Honda 14
10. Glock 30
11. Webber 21
12. Piquet 19
13. Rosberg 17
14. Barrichello 11
15. Nakajima 9
16. Coulthard 8
17. Bourdais 4
18. Button 3
 
Son Turda Yaşananlar:




Yorumlar

  1. arkadaşım sen ne kadardır f1 seyrediyosun merak ediyorum
    sen 2005 japonya gpsini kazanmışsan hakemlerin alonsoya verdiği ceza sayesinde kazanmışsın yani bu ceza sana yaramış anladınmı?
    massa kimi geçmiş şikanda yol vermemiş ya merak ettim anlatda öğrenelim?

  2. Ben anlamadım burda Cüneyt denilen arkadaş alonsocumu ferraricimi?. Eğer ferrariciyse, Alonsoya yapılan olayı bize niye gösteriyor. Sonuçta yine ferrari lehine verilen bir karar olmuyormu. biz hakemlerden iki kez teyit aldıysak olay bitmiştir. Bize yarış içinde söylselerdi. Gider yolumuzu verirdik yine birinci olurduk. Yine geçerdik raikoneni.
    Massa'nın şikanı kesip geçiş yaptığını ardından kimseye yol vermdiğini gçrdük. Ona niye ceza gelmedi.
    Ferrariclerde başka takımlardan kendileri lehine verilen akrarları burda tartışmaya sokmasınlar artık

  3. senna guven avatarı

    sıktınız artık..ne olmuşsa olmuş

  4. bak arkadaşım ifadelerinin hepsi saldırgan adam gibi bi tartışma istemiyosun illa sataşalım birbirimize laf çakalım istiyosun
    elimde japonya da böyle olmuş diye bilgiden çok ey var
    aşağıda alonsoya basın toplantısında sorulan soruyu yazdım ki f1 resmi sitesinde var incele 2005 haberlerinde eylül ayına bak ingilizce metinde çıkcak karşına senin bugünkü muhabbetin yüzünden gene araştırdım böyle bi haber yok bulamadım sana diyorumki madem bi yerden okudun söyle öğrenelim
    benim yazdığım hiçbiesey yanlış veya taraflı değil hepsi için resmi kaynak gösteriyorum sende yap öğrenelim
    ayrıca kendi kendini yalanlıyosun aynısı önceden renoyada olmuş ve renoda ceza çekmiş olay ferrari değil yani bi parantez daha renonun cezası sonunda yarışı kazanan mclaren!!

  5. kaan kaanhan avatarı

    eğer inanmıyorsan araştırıp bulacaksın.. kuru kuruya itirazla olmuyor. olayın iç yüzünü anlatan mı fanatik oluyor yoksa senmi? fanatik filan diyerek olayı farklı yerlere çekme, elinde "japonya 2005te de böyle olmuş" dan başka bilgi yok.zamanında karar verememek bu olay için pek geçerli değil.lewis rai yi geçtikten, rai duvara toslayana kadar 2 kere sorulmuş yani yakın iletişim var. zaten Mc yönetimi eğer uygun görmüyorsanız tekrar yerimizi verelim demiş burasıda gayet açık. charli geçmişte kararını düzeltmiş ancak düzelttiğinde reno pit ekibi çoktan 1. emri alonsoya söylemiş, 2.si geldiği anda alonso kliene yol vermişti bile. "yani iş işten geçmişti". herneyse sanırım burdaki fark geçilen aracın ferrari olması başka açıklaması yok zaten.

  6. fianın bazı kararları geç verdiği zamanında vermediğiyle milgili yazdıklarım
    ayrıca şu japonya hadisesiyle ilgili muhabbeti ilk ve tek duyduğum sensin
    resmi bi site adresi ve açıklama adresi gösterirsen okumak isterimki ona göre yorum yapayım
    malum senin gibi fanatiklik yok bende

  7. kaan kaanhan avatarı

    yazdıklarımı okumadığın açık, okumadan anlamadan yorum yazmışın yine. ben kendi açımdan yorumlamıyorum, durumu olduğu gibi aktardım. okumaya erindiysen diyecek bişeyim yok,bazı şeyleri ilk defa duymuşsun, ilk defa duyduysan olayı bilmiyorsun, bilmiyorsan neden yorum yapıyorsun. tekrar edeyim:bunlar, "gerçekler" ve gerçekler diyorki McLaren a haksızlık yapılmıştır. bunun ferrariye geç ulaşan lastik değiştirme ile ilgili mesajla ne alakası var, ben sana diyorumki aynı tur içinde adamlar mesaj gelmesini beklemeden yarış direktörü ile temas halinde,bizzat kendileri teyit ettirmek istemişler ve bu aynı kişi japonyada renonun protestosu ile 1.kararını geçersiz saymış olan kişi. şimdi televizyondan şurdan burdan 2005 japonyanın işinize geldiği bölümleri kullanın, daha öncede böyle oldu deyin.. ne kadar kolay değilmi insanları yetersiz bilgilendirmek. neyse bence durum açık, isteyen istediğine inansın.

  8. kaan hala kendi açından bakıp kendi açından yoruma devam ediyosun
    bikere bu alonsonun cezasının iptal edilmesi olayını ilk defa duyuyorum eğer doğruysa o zaman işler değişir
    şu zaman olayına o kadar takıldınki anlamıyorum
    unutma pite girme cezası kesin olan rosberg e 10 tur ceza verilmedi adam podyum yaptı bu sayede
    geçen sene fujide herkese zamanında gönderilen lastik meseleside ferrariye geç ulaştırıldı bundan herkes nasibini alıyor

  9. kaan kaanhan avatarı

    burda senin yorumun, benim yorumum olayı yok. ortada açık ve net bir olay var, 2 kere sorulan ve okey alınan bir durum var.daha sonrası malum. zaten ortada teori üretecek bir durumda yok, gayet net . haa nasıl net derseniz? Anlamak isteyene net derim! anlamak istemiyorm diyenlere açıklayalım bir kez daha, bende sıkıldım çünkü.
    Japonya 2005 diyorsunuz, bi hatırlayalım bakalım:Alonso Klieni geçmeye çalışıyor ve start/finişe gelmeden önceki virajda atak yapıyor,klien in solundan geliyor, girecek boşluk bulamıyor çünkü klien kapatmış, herhangi bir temasa yer vermemek için alonso şikanı kesiyor. Alonso 8. Tura başlarken Klien in 0.095 sn arkasında düzlükten geçilirken,” görünüşte hami ve rai olayı” alonso, hamiltonvari bir şekilde Klien i geçiyor. lap 9 alonso klien in 2.697 önünde, lap 10 alonso Klien in(buraya dikkat Alo yavaşlıyor, demekki ceza uyarısı pilota söylenmiş.) 1.287 önünde,lap 11 alonso klien in 0.268 arkasında(alonso yol vermiş) şimdi olay burada ilginç, alonso 2.697 sn öndeyken yani bu lap 9 a tekabül ediyor(alonsonun geçiş yaptığı 1 tur sonrası), Renault pit ekibinin ekranında bir mesaj beliriyor, mesaj yarış direktörü charli whiting den, aynen şöyle söylüyor orjinali “Alonso must surrender his place to Klien again” yani Türkçesi: alonso yerini klien e tekrar geri vermeli. O esnada alonso Mschumi ye atak yapmaya çalışmakla meşgul ve 0.429sn ile çok yakın temasta.bu mesajdan sonra alonso MSchumi yi geçmek yerine Klien e yerini tekrar geri vermek zorunda kalıyor. Reno takımı bu olayı protesto ediyor ve deniliyorki alonso yerini zaten start/finişte Klien e vermişti.. hemen arkasından yarış direktöründen gelen mesaj(lap11 ) bir önceki talimatı iptal ediyor: “it was okey for him to stay ahead” fakat çok geç alonso çoktan yol vermişti kliene.yani buradaki önemli nokta, bahsi geçen yarış direktörü kararı (lewis-rai olayına örnek teşkil eden) ikinci bir mesajla iptal edilmiş olması, aslında bu McLaren ın temyizdeki en büyük kozlarından biriydi eğer Fia temyiz hakkı verseydi. Teknik olarak McLaren ın temyiz hakkı olsaydı buyuk ihtimalle Lewis Spa birinciliğini geri alacaktı. Fazla uzatmayayım diyorum ama artık uzadığı kadar napalım :S
    Diğer bir konu hakemlerin karar verecek kadar zamanı yoktu meselesi, 2005 japonya GP si kuru havada yapılıyor, alonso yarış esnasında ortalama 1.32 ve 1.33 gibi derecelerle dönmüş. belçikada Lewis in son 3 tur zamanı: 42.tur_ 1.52.178, (yağmur artıyor) 43.tur_2.25.867, 44.tur_2.36.188 (massayıda yazalım renk olsun, son 3 turu 1.53.303/2.24.083/2.45.210)
    Sanırım Lewis-rai mücadelesi 43. Turun sonlarına doğru,lewisin turu 43te 2.25.867 olmuş hadi biz 2 dakikadan hesap edelim çünkü sonlara doğru Toslama vakası yaşandı bu vakaya kadar geçen süre önemli, alonso lap 8de Klien i geçti, lap 9 da uyarı mesajı geldi o anda alonsonun 2.697sn klienin önünde olduğunu söylemiştik. Alonso 8. turu 1.37.373 de dönmüş,9.turu 1.33.943, mesajın alonsonun 1.33.943 lük 9 tur zamanının hangi noktasında geldiğini bilmiyoruz, biz ortasında gelmiş farzedelim, hesap ettiğiniz zaman mesajın gayet hızlı Reno pit ekibine iletildiğini görürsünüz.Reno pit ekibinden de pilota iletilmesi 10.turda olmuş. Belçikada ise mesaj gelmesini beklemden komserlerle anında temas içinde olan Rai kaza yapmadan evvel Rai e tekrar pozisyonu verelimi diye 2 kere soran McLaren yönetimi var. Yani burada hız yönünden bence problem olmayacağı ortaya çıkmış oluyor ARTI alonsonun olayı yarışın başlarında, lewis olayı yarışın sonlarında yani herkesin odaklandığı an yani çıkıp komiserler diyemezki biz olayı kaçırmışız durun 5-6 kere daha izleyelim, zaten en heyecanlı anlardı kaçmasına imkan yok. Yarışın başında olan sıradan gibi görünen,sıradan bir takıma yapılmış bir atak bile ne kadar hızlı cevap bulmuşken, McLaren a hiçbir bilgilendirme yapılmadığı gibi McLaren ın olayın legal olup olmadığı hakkında sorularınada tamamdır denmiş ama yarış sonrasında ceza verilmiştir.
    McLaren SPA yı hakkı ile almış ama hakemlerin geri dönülemez şekilde verdiği kararla kaybetmiştir. Özellikle 2 noktaya değinmek istedim umarım anlaşılmıştır.

  10. evet onur kardeş
    sana katılıyorum olay karışık her iki tarafta kendisine göre yorum getirebilir
    eğer önceden böyle bir ceza verilmemiş olsaydı mclaren kesin haklıydı ama öncedende ceza verildiği için tartışılabilir bir durum
    ve kaan arkadaşım dikkatini çekerim alonsoda cezayı aldığında uyarıyı 3 tur sonra aldığını söylüyor aynı tur veya bi sonraki tur değil spada 3 tur sonunda yarış bitmişti zaten!
    lütfen gene komplo teorisi fia muhabbetine başlamayalım
    zaten olan olmuş
    tekrar tebrikler
    inşallah seneye daha çekişmeli daha çok geçişli daha çok şampiyonluk adaylı daha az tartışmalı daha centilmen bi sezon (yağmurlu bir istanbulpark yarışı harika olur) geçiririz

  11. kaan kaanhan avatarı

    spa da McLaren a oyun oynanmıştır açık ve seçik tartışma götürmez çünkü alonsoya söyledikleri gibi pozisyonu geri ver uyarısı vermiş olsalardı lewis pozisyonunu 2.kez geri verdikten sonra tekrar geçecekti bu çok açıktı ancak(sorulmasına rağmen!) en sinsi yol neyse onu yaptılar, yarış bitmiş, artık verilen karara elin kolun bağlı gayet zekice.

  12. onur aybars avatarı

    Eyvallah güzel kardeşim…

    Spa'da da açık bir şey yoktu. Ne diyor kural "şikanı kesip avantaj sağlarsan aldığı avantajı geri ver". Ben, fazla değil 11 sezondur F1'i takip ediyorum ve benim bu "avantaj sağlanması"ndan anladığım "bekle rakip seni geçsin"di. "Bir sonraki viraja kadar bekle" diye açık bir tabir yok. O zaman Lewis kural boşluğundan faydalandı. Ama FIA "avantaj"dan kastın "yer vermek" olmadığını "bir viraj sonrasını beklemeyi" kastettiklerini söylemişti.

    Yani bu Spa'daki olayda bayağı bir karmaşık 🙂

  13. ONUR arkadaşım Honda takımı imola 2005 sonrası dediğin gibi 600 kg limiti ve yakıt tankının içindeki ikinci bir bölümde yakıt bulunduğundan dolayı sorgulanmış hakemler hondanın açıklamasını kabul etselerde sonrasında fia ceza vermiş
    evet haklısın ferrari esnek tabanlarla yarıştı ama bu konuya şu yazıyı okuyarak bak lütfen acaba kural ihlali olurmu tartışılır ayrıca konuya dikkat çekende ron dennis!(http://www.forumti.com/formula-1/35510-fia-esnek-tabanlara-malezyada-el-koyuyor.html)
    mclarenin ferrariye ait bilgilere sahip olduğu hatta alonso ve dela rosa arasında ferrari bilgilerinin emaille iletildiği kesin ama bunların kullanıldığı hakkında kesin bir kanıt yok aynı şekilde kullanılmadığına dair de!

  14. onur aybars avatarı

    "cuneyt ay" kardeşim, Honda kural dışı yakıt deposu kullanmadı. Araç tartıdayken deponun içinde yakıt vardı ve hafif olan aracı böylelikle ağırlık limitinde tuttlar diye hatırlıyorum. Yanlışım varsa sen veya bir başka arkadaş düzeltsin de doğruyu öğreneyim.

    Şunu da unutmamak lazım; 2007 açılış yarışında Ferrari'nin "kural dışı" tabanla yarıştığı ortaya çıktı. FIA "bir daha olmasın" dedi, konu kapandı.

    Bir de güzel kardeşim, FIA sezon başı yaptığı incelemeler sonrasında MP4-23'de Ferrari bilgilerine rastlayamadı. Ancak 2007 sezonunun ikinci yarısında askerde olduğum için geri kalan kısmını takip edemedim. O sebeple MP4-22'de FIA'nın incelemeleri sonucunda "Ferrari bilgileri kullanılmıştır" şeklinde bir açıklaması oldu mu? Beni bir aydınlatırsan sevineceğim.

  15. Geçen seneki sorun yakıt karışımı değil, sıcaklık farkıydı. Yanlış bilgi vermeyelim. "http://www.trf1.net/formula1_haberler/190.html"
    Ortam sıcaklıkları hakkında şüpheler olduğu için de ceza verilmedi. Ayrıca Cuneyt'in söylediği olaylarda yalan veya yanlışlık da yok. Kısaca herşeyi kendinize yontmayın

  16. gurcan hezer sen ve senin gibiler o terimleri çoktn kazandırdı zaten merak etme
    mantığa bak ya
    sana somut seyler sunuyorum hala kabul etmiyosungeçen sene bilgiler çaldınızmı cevap evet
    3 sene önce honda kuraldışı yakıt deposu kullandı diye 2 yarışa katılmamama cezası aldı sizin bilgileri aldığınız onaylandı ve kabul edildi ama lewisi şampiyon yapmak için fia size karışmadı buttonla satonun günahı neydi
    spadaki olayın aynısı 3 sene önce yaşanmış ama sizin umurunuzda değil
    japonyada massa-bourdais olayını tartıştık ve biz dahi haksız olduğunu kabul ettik peki hangi mclarenci 2007 fujide kubica -hamilton olayında kubicaya ceza verilince ses çıkardı cevap hiçkimse
    geçen sene fianın ve tüm f1 camiasının zorlamasına ve yardımlarına rağmen şampiyon olamadınız
    bunların hepsi hayal ürünü dimi yaşanmış olaylar değil
    şöyle diyelim işine gelmeyen olaylar!!!

  17. gurcan hezer avatarı

    Geçen sene kural brazilyada kural dışı yarışan BMW rin (benzin karışımı farklıydı ,diskalifiyesi gerekirdi) ceza almamasıda ayrı bir skandaldı…

  18. gurcan hezer avatarı

    Gerçekler gereksiz olarak görülüyorsa algı eşiginden ,okuma ,seyretme yorumlama,şayet söz konusu yaptığın yorumlar tamamen afaki ve hayal mahsulüdür.
    F1 cahili gibi bir terimin türemesine sebep teşkil eder ki yeni bir kesime öncülük edersin.
    Fia nın verdiği cezalara bi daha bak ,sonra Mclareni FİA İLE BAĞDAŞTIR…
    Umutsuz bir şaşkınla okudum ,yazık!!!

  19. arkadaşlar bir biriniz kırmayın adamlar şimdi bir kenara çekildi keyifleri keyif adamlar şimdi partiden partiye gidiyorlardır bizde burda birbirimizi yiyelim olurmu arkadaşlar saygılarımla

  20. arkadaşlar siz ne kadar fanatiksiniz ya
    size misal gösterdim
    bu olay önceden olmuş ve ceza verilmiş diye ama umrunuzda değil yok eski pilotlar şunlar bunlar diyosunuz
    pistte yarışan çoğu pilotda hamiltonın yapptığının hatalı olduğunu söyledi o zaman ya şampiyon oldunuz hala laf atmaya devam hala fia ferrari muhabbetine devam
    nedir bu hazımsızlık sizdeki
    geçen sene dünyanın skandalını patlattınız
    casusluktan tut, macaristan gp sindeki rezaletlerden tut
    onlar yetmedi fia japonyada 3-4 başlayan ferariyi attı 21 22 ye
    fia o kadar kötüydü niye almanyada hamiltonın arabasını vinçle kaldırıp yarışa döndürdü
    japonyada resmen kendisini geçen adamın üzerine 2 kere aracı kırar siz gene aynen devam yok efendim ilk virajda olurmuş bunlar örnek gösterin ses seda yok ama fia =ferrari
    raikkonen çinde yol verince kıyamet kopar
    ingilterede almanyada kovalainen yer verdimi hiçbişey yok
    pit çıkışına ceza verecekmiş ne cezası verecek pit çıkışına?pitten geçmemi? ozaman japonyada hamiltonı diskalifiye etme cezası vermesi gerekir hangisinin dağa ağır daha zarar verici bi hareket olduğu ortada
    artık şampiyon oldunuz şu saçma muhabbetleri bırakın

  21. forzaferrari avatarı

    evet ''benzin hortumunu yerinden çıkaramayan beceriksiz bir takım'' 2 gün önce şampiyon oldu daha öncede 15 kez şampiyon olmuştu, ''yağmur altında koşulan İngiltere gp sinde liderden(HAMILTON dan)2 tur yiyen pilot'' süper yetenekli zeki alçakgönüllü bir kahraman'' olan hamiltondan daha çok yarış kazandı, 1 puan gerisinde kaldı. aaa ama doğruuu fia verdi o puanları massayaa da ferrariye de unutmuşumm…

  22. Neymiş iç yüzü sen nereden biliyorsun kimse görmüyor bir sen mi görüyorsun saçma sapan konusup durma!

  23. İİ yorumlamışsın Gürcan arkadaşım.bazı ferrari taraftarları takımlarının iç yüzünü görmezden geliyor adamın başarısına şapka çıkarmaları gerekirken hem de.Hamilton Felipe Massa nın 5 yılda yapamadığını 2. sensinde yaptı. benzin hortumunu yerinden çıkaramayan beceriksiz bir takımın yağmur altında koşulan İngiltere gp sinde liderden(HAMILTON dan)2 tur yiyen pilotu şampiyon mu şampiyon olsn süper yetenekli zeki alçakgönüllü bir kahraman varken.Go Hamilton ztn çoktan hak etmiştin

  24. gurcan hezer avatarı

    Anlattıklarınız karşı tarafın anlamak istediği kadardır ,gerisi beyhude!!!
    Ferrari yöntimi ,Daminacalli ,Eski f1 pilotlatrı ,özellikle o çok tutucu İTALYAN BASINI bile SPA DA yarış HAMİLTONUN DU derken ,bağzı arkadaşlar ısrarlı fakat anlamsız tutuculukla haklı göstermeye çalışıyorlar bu durumu…
    Valencia da pit çıkışı verilen yada VERİLEMEYEN ceza ortada ,hala gereksiz ,bağnaz ,körü körüne durumu anlamlandırılmaya çalışışan bi kesim var ….
    Singapur ve macaristanda ferrari mekanik yani kendi içsel problemlerinden ötürü puan kaybetti ve duruma isyan etmekte,şayet Hamilton FİANIN VERDİĞİ KARARLARLA ŞAMPİYONAYI KAYBETSEYDİ F1 tarihine yakışan bir şampiyonluk mu olurdu bu ,FİA DAN 6 CEZA f1 tarihinde yok buna rağmen ,silinen puanlarına ,kendisine karşı olan pilotlara ,tarafsiz olması gereken takım patronlarına rağmen şampiyon olan bi adam var ve 2. senesinde ..Gerisi laf- ı güzaf….

  25. 😀 çok komiksin murat atak
    sanki fia ile işbirliği içinde olan hep onun yardımını alan sanki bizmiş gibi konuşmuşsun fianın size yardımlarının haddi hesabı yok hala ne diyo ya.
    Fia nın McLaren'e verdiği her cezada siz daha mutlandınız biz daha sinirlendik. mutluluk sırası bizde arkadaşlar sevinin

  26. onur aybars avatarı

    Evet, çaldığımız Ferrari bilgileriyle aracı geliştirdik, FIA'yı kimseye çaktırmadan yanımıza çektik, Toyota'ya para verdik, bazı yarışlardan önce yağmur bombası patlattık… Aklınıza ne geliyorsa yaptık anlayacağınız. Ama iyiki yapmışız, bakın Lewis şampiyon oldu.

  27. buyrun 2005 japonya gpsi sonrası basın toplantısında alonsoya sorulan soru ve cevabın orjinal metni

    Q: A small hiccup with Christian Klien at the chicane there, and presumably you had to let him pass you again.
    FA: I didn’t understand because I overtook him missing the chicane so I slowed down and he overtook me again. Then I overtook him again on the main straight after I had let him past and after three laps I had seven seconds to him and the team and the FIA told me to slow down to let him past again. So I nearly stopped in the race, waited seven seconds, let Klien go ahead, and I was a bit surprised about that but there was nothing to do.

  28. kaan kaanhan
    arkadaşım olayı çarpıtıyosun bikere yarış hakemlerine değil sadece charlieye sormuşlar oda sorun yok demiş birtek charlienin sorun yok demesi onun sorunu ve bu cezanın yersiz olduğunu göstermiyor daha önce aynı olaydan ceza verilmiş ve bu ceza sebebiyle mclaren en iyi zaferlerinden birini kazanmış bu kadar basit bunu kabullenin
    hamiltonın ayrıcalığı nedirki alonso cez a yerken hamilton yemesin
    burda kızacağınız adam charliedir
    fia hakemleri doğruyu yapmışlardır çünkü ellerinde misal var

  29. kaan kaanhan avatarı

    alakası yok.. cüneyt ay, takım defalarca yarış komserlerine soruyor sizce ters bir durum varmı diye, eğer varsa tekrar yol verelim diyorlar ve "SORUN YOK DEVAM EDIN" şeklinde cevap geliyor komserlerden….. yarış bitince ceza veriliyor. BUTUN BUNLARI UNUTMAYALIM. BOŞ KONUŞMAYALIM. komserlere sorulması demek siz nasıl istiyiyorsanız öyle yapalım demek, onlarda "AK" dediklerine yarış sonrası "KARA" diyorlar yani McLaren i katakulleye getiriyorlar, bunu anlamak ne kadar zormuş hayrettt.

  30. Spa da diyip duruyorsunuz. O ceza ilk defa çıkmamış komik mccacılar serhan acarı dinleseydiniz. 2006 yılında aynı cezayı alonso çekmiş hemde pist üstünde. Alonso çekince o ceza normal hamilton alınca ilk defA mı oluyor.. FIA nın kural kitabı temin edin derim…

  31. kaan karahan arkadaşım yazımı dikkatli oku lütfen
    diyorumki bu yeni kural falan değil aynı olay 2005 japonya gpsinde yaşanmıştır.
    alonso son şikanı düz geçmiş akabinde yol vermiş start finish düzlüğü sonunda klieni geçmiştir.
    3 turda yaklaşık 7 sn fark yapmış daha sonra telsizden aldığı mesajla yavaşlamış clienin kendisini geçmesini beklemiş ve clienin arkasına takılmıştır.
    o yarışı mclaren kazanmıştır bu zamanları kaybetmese alonsonun kazanma olasılığı olan bi yarıştır
    yani bu yeni kural falan değildir
    bundan 3 sene önce uygulanmıştır tek fark yarış bittiği için pit cezasına çevrilmesidir

  32. kaan kaanhan avatarı

    spa da tartışılacak bişey yok zaten, Lewis in birinciliği elinden alınıp, Massa ya verilmiştir, çok saygıdeğer Fia nın komserleri tarafından. olay bu kadar net. utanmadan yeni kural çıkardılar, insaf yeni kural çıktıysa en azından çıktığı andan itibaren geçerli olur bizim bildiğimiz. Spa da pistte kazanan Hami olmuştur ama pist dışında kaybetmiştir.neyse Fia nın bu çifte standardına rağmen şampiyonluk en güzeli..

  33. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    2008 yılı için
    Pilotlarda (sürücülerde) Lewis HAMİLTON ;
    Markalarda (takımlarda) Scuderia Ferrari Marlboro

    bunlardan daha ötesi varmı ?
    eeee ne demeye sürekli olarak değiştiremeyeceğimiz geçmişi sorgulayıp sorgulayıp duruyoruz velhasıl 2009 yılına kadar sorguladık neyi değiştireceğiz ? cevabı da gayet basit sadece tartışacağız peki sonuç kocaman bir ''0'' (sıfır) ….

  34. mclarenciler şampiyon oldunuz ben şahsen bir ferrari taraftarı olarak tebrik de ettim aynı şekilde spada bourdais massa olayındaki cezanın hatalı olduğunuda söyledim
    ama lütfen spada hamiltona verilen cezayı tartışmayın artık mclaren 2005 japonya gpsini( ki mclarenin en büyük zaferlerinden biridir) alonsoya aynı şekilde verilen bir ceza sayesinde kazanmıştır (alonso -clien olayı)açıkçası yarış harddiskimde kayıtlı isteyen herkese ulaştırabilirim siz charlieye kızın size yanlış bi telkinde bulunmuş diye
    bu sene hamiltona verilen her ceza sonuna kadar haklıdır ve herkesle bunu tartışırım ama bu kadar ceza almasına aynı şekilde bana göre massanın her ne kadar çok şanssızlıklar yaşasa da bourdais olayından 1 puan fazla kazanmasına rağmen hamilton şampiyon olmuşsa glock olayını fazla karıştırmamak lazım diye düşünüyorum

  35. ismail uçar avatarı

    bazı ferraciler hala öküz altında buzagı arıyolar…kaybetmenin verdiği üzüntüyü anlayabiliyorumda şampiyonlugun kazanılmasını niye başka etkenlere bağlamaya çalşıyolarki.yoksa üzüntüyü mü azaltıyo???ygmur lastiği takan pilotların bile dereceleri o kadar düşerken tur başına glock kuru zemin lastikleriyle nasıl zorlasın mucize mi bekliyosunuz..Glock yarışı tamamlamak için zor bi ugras peşindeydi ki düşünün massa hamilton gibi pilotlar son turları tamamlayamayız diye son 5-6 tur kala yagmur lastiklerine geçtiler.Glock da tamamlayabilmek için ugrasıyodu o zor şartlarda…yagmur altında kuru zemin lastikleriyle yagmur lastiği takmış maclareni nasıl zorlasın onun zorladığı şey otomobilini yolda tutup yarışı tamamlayabilmekti.

  36. Glock aceza gelmesin gerekte yok. Yeterki toyotalar ben hamiltoz kazansın istedik desin yeter. Önce trulli arkasından glock.. Glock alastik sorunu buluyorsunuz trulli ne yaptı kontra üstüne kontra yapan hamiltona geçildi.. Trulli hata bile yapmadı.. Ona da mazaret bulursunuz gerci… Glock ayrı bir dert zaten. İnsan biraz zorlar daha sonra hamilton gecerse gecsin kimse bişey diyemez.. Her iki toyota pilotları virajlarda gecildiki tutunamadık diyecekler başka bişey beklenemez toyotalar mclareni destekler ona bişey diyemem ama böylede desteklenmez…

  37. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    bence fia glock a hamilton a yol verdiği için 25 saniye cezası versin.hani ferrariciler hep diyorlar ya yol verdi diye:)

  38. kaan kaanhan avatarı

    yada bu yazından dolayı fiat sana panda modelini versin 🙂

  39. levent karadol avatarı
    levent karadol

    arkadaşlar ben ayrıca bu sene en iyi defans yapan plot turrulinin mclarenle kapışırken göstermelik bi kontrayla toplayıp yol verdiğini ve kimiyle kapışırken son noktasına kadar direndiği anları sevdim yok yok bence galiba bizim üç büyük fıtbol kulübünün başkanları f1 de bazı takımlara yarış bağlamayı öğretmişler dünde söylediğim gibi glocgun çoktan hakettiği sl 55 amg si bu hafta içi verilmeli hatta rengi gıri plakasıda teşekkürler ron denis olmalıve veddelde hamilton ailesi ve mclarene korkulu anlar yaşattığı için fia tarafından sert bir dille kınanmalı

  40. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    ONUN ADI HAMİLTON YA SAYGI DUYUN YA DA KISKANÇLIĞINIZDAN ÇATLAYIN:):)):):)

  41. Erhan Zambak avatarı

    Şampiyon Ferrari'yi tebrik ederim…

  42. onur aybars avatarı

    Şimdi aklıma geldi; Alonso, "Araç ayarlarını ben yapıyordum" deyip Lewis'in başarısında kendisinin de pay sahibi olduğunu belirtmişti. Bu sene ayarları kim yaptı acaba?

  43. gurcan hezer avatarı

    Onboard kameralar , telemetri verilerilerinin incelenmesi gibi bi dizi gereksiz detaylara önem vermektense ,kuru zemin lastiği ile yarışı tamamlamaya çalışam her iki toyoat pilotunun tur zamanlarına bakmanız i neden glock O KADAR SÜRÜCÜYE (sadece hamilton değil ) geçildiğini mantıklı bir şekilde anlamlandırır umarım.
    Biraz da tabi F1 BİLGİSİ GEREKLİ ISLAK PİSTTE KURU ZEMİN LASTİĞİYLE SAVUNMA YAPABİLEN Bİ PİLOT GÖSTERİN F1 TARİHİNDE!!!
    yok olmayacak ,fizik kurallarına aykırı AMA BAĞZILARININ MANTIĞINA DEĞİL…
    Kimsenin şampiyon olması için birine yol vermeasi yavaşlaması …. gibi bi durum yok ,bu arada Hamilton için yağmur ,kazalar gibi dış etmenlerle HAKETMEDEN şampiyon oldu diyen FERRARİ TRAFTARI ARKADAŞLARIM, hatırlayın İTALYAN BASINI BİLE SPA DAKİ KARARA YANLIŞTIR DEDİ, ferari teknik kadrosuda aynı kanıdaydı,Bodarisin monzada ÇOK SAÇMA bi kararla ceza aldı ,valencia pit çıkışı aynı olay GP2 DE farklı karar , bi düşünün isterseniz bunları sonra durumu şarkılandırın…
    Macaristen ve singapurdan bahsediyorsanız MCLAREN böyle kaybedilen şampiyonluklarda f1 deaçık ara ilk sıradadır..
    Hamilton geçen senede haketmişti ,bu senede HAKEDEREK ALDI ŞAMPİYONLUĞU ,aksini düşünmek F1 e ve tarihteki sürücülere hakarettir…

  44. Sinan Şahin avatarı

    bu sezon FIA, mclaren'in yapmış olduğu sayısız usulsüzlüklerin hepsini cezalandıramadı maalesef. ve bu halde iken bile, "FIA Ferrari yanlısı mı?" şeklinde insanların aklıllarında soru işaretleri oluştu. bence FIA, ya mclaren'in yapmış olduğu hataları görmezden gelecekti ya da tamamına ceza verecekti. tamamına ceza verilmediği için de ferrari taraftarlarının akıllarında soru işaretleri oluştu. bu sezon mclarene verilen tüm cezalar yerindeydi, asıl önemli olan ise verilmeyen cezalardı. bu sezon FIA aynı bizim ülkemiz gibiydi; cinayet işleyeni 5 yıl yatırıp çıkarırsan, o adam iyice arsızlaşır…

  45. onur aybars avatarı

    "Sinan Şahin" tek kelimeyle süpersin.

    Demek "hava koşulları Lewis'e yaradı". Çünkü Ron Allah'a rüşvet vermişti yağmur için, değil mi? Töbe, töbe… Yağmurun Lewis'e yaradığını söyleyeceğine F2008'in yağmurda sürülemediğini söylesene.

    Demek "en önemlisi Ferrari bilgileriyle gelen şampiyonluk". Sezon başında FIA MP4-23'ü karantina altına almadı mı? Bu sebeple McLaren mühendisleri araca çivi dahi çakamadılar. Sebep belli, Ferrari'nin kullandığı sistemlerden, parçalardan v.s. çok daha başka bir şeyler yapmaları gerekiyordu. Çünkü FIA bir benzerlik bulunması durumunda McLaren'i cezalandıracaktı. FIA araçta hiç bir benzerlik bulamadı. Hoş geçen sene de bulunmamıştı ya.

    Ancak "FIA mclaren'e yamuk yapmaz! kankiler çünkü" dediğin gibi FIA bu sezon hep McLaren'e çalıştı.

  46. Yarışın Başında Trulli Yine Defansif yönünü ortaya koymasaydı bence işler cok farklı olurdu…Trulli f1 'in en iyi savunma yapan pilotu durumunda zaten…Massa'da bunu cok iyi kullandı ve farkı actı…Hamilton cok iyi yarıs cıkaramamasına ragmen yinede ilk 5 te yer aldı…Yarısın değişmesine yol acan T.Glock olabilir..ama bu konuda FİA'dan ceza gelmesi mumkun değil zaten…Cunku Glockta kuru zemin lastiği vardı son turda…ve yagmur basladıgında lastik değiştirmeyen tek pilot glocktu..

  47. McLAREN TEAM avatarı

    FIA mclaren'e yamuk yapmaz! kankiler
    bu çok iyiydi:)))))

  48. Sinan Şahin avatarı

    yarıştan önce, massa'nın ilk 2 de yer alması taktirde şampiyon olacağını düşünüyordum, ama glock'u unutmuşum! glock, geçilmeden önce yarış çizgisindeydi ve frenleme noktasına henüz gelmemişti. son altı turun glock'un onboard kamerasından izlenmesi ve incelenmesi gerekir, telemetri verilerine bakılmalı. gerçi glock'un kasıtlı yol verdiği anlaşılsa da FIA mclaren'e yamuk yapmaz! kankiler çünkü. neyse hayırlısı olsun. geçen sene kimi'nin şampiyonluğuna balına diyenler bu şampiyonluğa ne diyecekler acaba? bence hakedilmemiş bir şampiyonluk. bu sezon hem hava koşulları hem de güvenlik aracı vakaları genelde hamilton'a yaradı ve en önemlisi ferrari bilgileri ile gelen bir şampiyonluktu bu. massa'yı fazla sevmesemde bu sezon şampiyonluğu asıl hakeden o idi. seneye kimi'nin geri dönüş yapacağı bir sezon olur umarım.

  49. Yavuz Balcı avatarı

    ali çıkrıkçı :))))) sen gece uyuyabildin mi onu merak ediyorum :)))))

  50. McLAREN TEAM avatarı

    ali çıkrıkcı ne diyorsa doğrudur boşuna tartışmayın:)))

  51. McLaren01 arkadaşım biz şampiyonluğumuzun tadını çıkartalım boşver muhattap olma sen..konuşur sonra susar..

  52. Mclaren sen hamiltonun gcerken kontroları görmedin değil mi. Ayrıca o görüntü bende de var trullinin. Trulli geçildikten sonra ki viraj da sorun yaşadı onda da glockla temsa oldu boş verin siz.. Anlıyan anlıyor. Toyota Mclaren taraftarı olabailir ama böylede yapılmaz.. Toyota pilotları diğer pilotlara yaptığı mücadeleyi neden pist üstünde hamiltonu göstermediler… Oysaki hamilton zaten pistler sorunlar yaşıyordu… Çok rahat gecemezdi bu fırsatı sunmuşlar …

  53. Ali Trulli o turda ilk virajda frenajı kaçırıp dışa açıldığı için geçildi.Yarışın videosu var bende o kısmı kesip link verebilirim.Toyotaların pistte kalması gariplik olmuyor yağmurda ama yağmurda kuru lastikle geçilmeleri garip oluyor.Buda farklı bir bakış açısı tabii.

  54. Ben dünkü her iki toyota pilotuna anlam veremedim. Erken gelen pitstoplarda hamilton trulli nin arkasında kalıyor ikiside lastik değiştirmiştir. Hamilton kontra yaparak trulliyi ilk viraj girişinde geciyor hemde trulliyi, trulli hata yapsana neyse anlıyacağım. Sonlarda da bir soru işareti gloctan geliyor.. Ne acı dır 2008 denince akla GLOCK ve Toyota gelir.

  55. Arkadaşlar sezon bitti tartışmanın manası yok hiç ama hiç.Ferrari markaları kazandı Mclaren pilotlar şampiyonasını.Bir Ferrari taraftarı olarak bu kadar hatadan sonra şampiyonluğu hakettiğimizi düşünmüyorum.çok fazla yaptık hemde azımsanmayacak kadar.Mclaren ise az hata yaptı ne hikmeyse son yarışta garip şeyler yaptılar bi an için şampiyon olma ihtimali belirdi massa için.

    Glock olayında art niyet olduğunu hiç düşünmüyorum bu adam zaten hamiltonun geride kalmasını sağladı öyle bir düşüncesi olsa en başta girer düzgünce pite takar lastiğini gene hamiltonun gerisinde kalırdı.

    Ama massaya gerçekten çok üzüldüm ve ne kadar iyi bir pilot olduğunu gösterdi bize.ayrıca bu yarışta kiminin de duyguları olduğunu anladım 🙂

    şampiyon pilota tebrikler…son yarış dahil bize bu heyecanı yaşatan massa hamilton glock vettel kimi kova alonso kim varsa hepsine binlerce teşekkürler.yarışında son 10 dakkasından aldığım keyifi schumi*mika döneminden beri almamıştım.gerçekten teşekkürler herkese

  56. ya su baslıkta bence hic olamamıs ne yani massa kazandı hamilton sampiyon sanki hergun sampiyon olunuyormus gibi 🙂 daha suslu daha ne bileyim costuracak baslık olabilirdi..(yonetim duy sesimi) 😀

  57. NTV geri almak isteyecektir.Ama şansları az.Arkalarında büyük bir sponsor olması lazım.Turkcell vodefone(global) gibi bir durumda olup işin içinde olsaydı Doğan grubuna parayı göstere göstere alırdı yayın hakkını ntv ye

  58. tebrikler hamilton seneyede inşallah…

  59. Arkadaşlar aklıma bişey takıldı benim. Hani yarıştan önce bir uygulama yapılıp şampiyon olan pilotun ailesi damalı bayrağı sallayacaktı ne oldu o iş? 2 tur kala massanın ailesi sallayıp son 20 sn de hamiltonun ailesi mi salladı:))

    Şaka bir yana şimdi bile hala etkisindeyim. Ve hala heyecanlanıyorum düşündükçe. Süper bir yarıştı.

  60. Yayin hakkini hangi kanal alir bilmem ama Serhan Acar bu konuda inanilmaz basarili, Murray Walker-Martin Brundle ikilisi bile Serhan Acar`in anlik yorumlarina yaklasamaz.. O yuzden Serhan Acar anlatsinda hangi kanalda olursa olsun 🙂

  61. burak bocek avatarı

    sağolun arkadaslar

  62. Bırakın bunları allah aşkına. Yok hamilton vettele bilerek yol vermiş, yok timonun önde olduğunu bilmiyomuş, yok timo hangi durumda olduğunun farkında değilmiş. Bu adamlar kimi kandırıyor? Yağmur gelmeden 10 dk önce pit hazırlığı yapan, garajında tüm araca müdahale etme şansı olan kişiler nasıl oluyorda şampiyonluk için kimle çekiştiğini kimin önde olduğunu bilmiyolar.

    Hepsi de adı gibi biliyordu kimin nerde olup kaç sn tur attığını. Hamilton vettele yol vermedi vettel eze eze geçti. Hemde yarış başlamadan önce yağmurun yağıyor olmasına sevinen hamiltonu. Bu demek değil ki ben hamilton hak etmedi diyorum. Sonuna kadar hak etti.

  63. Cnn türkün yayın hakkının bitmesine çok üzülmedim. 2-3 yıl bizi mahvettiler. F1 i belkide hayatında ilk defa duymuş şahıslara maç anlatır gibi yarış anlatma fırsatı verdiler. Ama Serhan Acar gerçekten bu işi biliyor. En önemlisi takip ediyor ve tüm gelişmelerden haberdar oluyor. Hayatını okuduğumda da tam bir f1 hayranı olduğunu görüyorum. Ama bi okay karacan-serra demirkol ikilisi ve serhan acar mı derseniz o zaman tercihim okay karacandan yanadır. Ama bir de okay karacanla serhan acar, hangi kanalda olursa olsun yayın yaparsa o zaman tadından yinmez:)

  64. Cnn türkün yayın hakkının bitmesine çok üzülmedim. 2-3 yıl bizi mahvettiler. F1 i belkide hayatında ilk defa duymuş şahıslara maç anlatır gibi yarış anlatma fırsatı verdiler. Ama Serhan Acar gerçekten bu işi biliyor. En önemlisi takip ediyor ve tüm gelişmelerden haberdar oluyor. Hayatını okuduğumda da tam bir f1 hayranı olduğunu görüyorum. Ama bi okay karacan-serra demirkol ikilisi ve serhan acar mı derseniz o zaman tercihim okay karacandan yanadır. Ama bir de okay karacanla serhan acar, hangi kanalda olursa olsun yayın yaparsa o zaman tadından yinmez:)

  65. Lewise ve Mclarene tebrikler uzun zaman bekledik,heyecanlı bir finişle şampiyon olduk..yarışı izlemedim fazla heyecan gerer beni diye,daha sonra sadece hamiltonun şampiyon olduğunu öğrenedim,sıralamayı bilmeden gece yarışı tekrar izledim..son turda yahu adamlar yanlış haber yaptılar heralde yine gitti şampiyonluk derken gözlerime inanamadım…çok heyecanlıydı tebrikler…

    Cnn yayını bitti,ntvspor,spormax ve d-spor bu kanallar en büyük favori tabi anlaşmada öncelik cnn e veriliyor olmazsa diğer kanllarla anlaşma yoluna gidilişyor..ntvspor hariç diğerleri paralı..umarım serhan anlatmaya devam eder..cnn le herhangi bir anlaşması yok sanırım işi iyi bildiği için anlatıyordu..kadrolu değil..bakalım görelim izleyelimde…

  66. burak bocek avatarı

    birde şimdi cnn türk'ün yayın hakkı süresi bitti mi?kimlerin sunması yada cnn devam etmesi mi sözkonusu bilgilendirirseniz sevinirim

  67. burak bocek avatarı

    Yahu lütfen artık şunu fiayla ferrariyle bağlamayın kabak tadı verdi ne anlıyorsunuz bundan

  68. Can neler saçmalıyorsun arkadaşım.Kuru zemin lastikleriyle yağmurun arttığı son turda herkesten 17-18 saniye yavaş olan bir Toyotadan bahsediyorsun.Görende lastiği ıslak zemin lastiği zannedecek.Lütfen biraz mantıklı olun.Komplo teorileri üretmek istiyorsanız ben kralını yazarım buraya herkesin ağzı açık kalır.

    Massaya ve Lewise tebrikler.Umarım 2009da bunun gibi son saniyeye kadar heyecanlı bir şampiyona izleriz.

  69. ecrin deniz avatarı

    şimdi yarışssız f1 siz haftasonları nası geçicek yaw?

  70. ecrin deniz avatarı

    ntv ye gelir inşallah…olmasa bile seyredebileceğim bi kanalda olsun da! ayrıca okay karacan ya da serhan acar dan başkası olmaz umarım…

  71. kaan kaanhan avatarı

    sorun her iki Toyotada, anlamam diye direnenlere:
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/5633.html

  72. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    (Son viraja kadar ki performansı mükemmel işleyen T.Glock’a nasıl oluyor da bir performans düşüklüğü yaşanıyor). diyen arkadaşa sesleniyorum glock un son 2 turdaki performansına bak birde diğer pilotların performansına bak

  73. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    hala dımbıltı çalıyosunuz be susunda tebrik etmeyi öğrenin şampiyon hamilton

  74. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    Son viraja kadar ki performansı mükemmel işleyen T.Glock’a nasıl oluyor da bir performans düşüklüğü yaşanıyor. İşte tam düşünülmesi gereken kısım bu, bunu kim düşünecek tabiî ki Toyota Takımı. Umarım T.Glock’un tüm telemetri sistemleri ve dataları incelenir ve işin aslı ortaya çıkar. Bunu da inceleyecek olan Toyota Takımı. Eğer T.Glock bile bile yavaşlamış ise Toyota Takımı hemen T.Glock’u Takımdan kovmalı, çünkü olay Toyota Markasına ve Takımına, Formula 1’e L.Hamilton’a ve F.Massa’ya yapılmış en büyük yanlış. Düşünelim T.Glock’un alacağı iki puan fark ile Toyota Takımının klasmanda ki durumu değişseydi ne olurdu acaba. T.Glock “aracına yüklenir miydi, yoksa rakiplerine siz önden buyurun bize puan gerekmiyor, siz alınız mı” diyecekti.

  75. Kesinlikle ya bu kadar ara mı olur.daha mart a kadar.off çok özliycez f1 i

  76. mehmet ceviz avatarı

    harika bir finalden sonra bu yorumlar hiç olmuyor.her iki pilotta sonuna kadar haketti.ama biri şampiyon olacaktı.oda lewis oldu.yıllar geçsede massa yı gururlu gözyaşlarıyla hatırlayacağım.lewis i ise mutluluktan direksiyonu takmakta zorlanışı ile hatırlayacağım.öncelikle iki pilota sonra tüm pilotlara ve tüm takımlara böyle bir sezon yaşattıkları için sonsuz teşekkürler.inşallah gelecek sezonda böyle son metrelere kadar heyecanlı olur.marta şafak kaç kaldı.bu kadar aramı olur.saygılar

  77. arkadaşlar sakin olun ya.. olan olmuş artık.. birbinizi kırmanın hiçbir anlamı yok..

    lewis şampiyon ve şu an şampiyonluğunun tadını çıkarıodur eğlenerek.. alonso da ünvanını kaybetmiş olabilir ama zaten rekorlar kırılmak içindir.. (gerçi alonso hala EN GENÇ ÇİFTE DÜNYA ŞAMPİYONU)..

  78. gurcan hezer avatarı

    Geçen sene ne kadar dramatik bir sonla kaybedildiyse bu sene de neredeyse bir film senaryosu oynanıyormuş gibi bitti.
    Aslında Mclaren anlamsız!!! bir şekilde şampiyonluğu kaybetmek için elinden geleni yaptı ,hafta sonunun en hızlı aracı ,5. neredeyse kaybedip şampiyonluğu yine son yarışta elinden kaçıracaktı.
    Hafif depoyla başlasalar ,farkı yeterli seviyede açıp ,sonra muhafazekar davranmayı seçseler bunların hiç biri olmayacaktı.Fisicella nın arkasında o kadar beklemesi ,yağmur başladığında en sın hamiltonun lastik değiştirmesi,KOVALAİNEN nin ki bence Mclarende yarışacak en son pilot yetersizliği … olacak gibi değildi…
    Bu arada çok ayrıntı gibi kaldı ama KESİNLİKLE DEĞİL ,Vettelin bitiş çizgisini geçerken bi sevincine bakın ,yarış kazandığında böyle bir tutum sergilememişti ,GLOCK konusuna yersiz bir kuşkuyla yaklaşıp durunmdan vazife çıkarmaya çalışan arakdaşlara umutsuz bir şaşkınlıkla bakıyorum ,bir önceki TURU: 1.48 EWT BU DERECEYLE VE KURU ZEMİN LASTİKLERİYLE SAVUNMA MI YAPACAKTI LEWİS E yada diğerlerine ,çok mantıksız ,gereksiz ,tutarsız…..bi şekilde düşünme yada düşünmeden yorumlama…
    Mclarennin tarihinin en iyi senelerinden biri ve en ufak bir kuşkuya mahal bırakmadan ,hakedilmişlik zirvelerinin son noktasında olan bie şampiyonlu ,TEBRİKLER LEWİS,nerdeyse gridin ve tribünlerin tamamı (mclaren yönetimi de burada müdahil oluyor duruma)karşındayken müthiş bir performans ve F1 in açık ara en iyi pilotu…..

  79. Tekrar NTV'ye dönse keşke.

  80. kaan kaanhan avatarı

    96 da Cine5 "şifresiz" veriyordu F1 i ama şimdi şifreli bir kanalda şifreli olarak yayınlanmaz umarım :S

  81. cnn in yayın süresinin bitmesi hiç de kötü bir haber değil bence..Serrhan acarın anlatımından önce sürekli berbat spikerlerle sürdürdüler olayı..artı..zaten bu sene cnn en den hiç yarış izlemedim..eminim benim gibi yarışları netten alterbnatif sitelerdne izleyen bir çok arkadaş olmuştur..seneye umarım ntv alır yayın hakını, adamakıllı izleriz tüm yarışları

  82. slm arkadaşlar f1 tarafftarları için kötü haberim var dün gece cnnturkn f1 anlaşması bitti yani şuanda artık cnnturk ve serhan acar yarışı anlatmıyacak eğer anlaşma uzatılmassa bakalım nolcak hangi kanal alcak f1 hakkını ama cnnturk iidi en asındn serhan abi bu işi biliodu büyük bir belirsizlik belki sneye f1 isleyemiyeces

  83. kaan kaanhan avatarı

    bizim gönlümüzde HAM:6 MAS:5 Fia nın SPA faciası, Ham pistte kazandı Spa yı. "SCOURGE OF GOD" lakabı Attila kadar Hamiltona da yakıştı :))

  84. Lewis 5 yaris kazandi Massa 6, daha az yaris kazanan bir sampiyonumuz oldu, hayirli olsun 🙂

  85. tebrikler lewis.Massa için çok üsüldük renault ve ferrari taraftarlrı. ben valla ağladım ya helal massa sen gönlümüsün şiampıonusun. ASIL TEBRİK FERNANDO ALONSOYA hala en ii olduğunu gösterdi. belçikadan sonra renault ve fernando1. sırada puan anlamında. bu araçla bile alonso enii oluysa. eğer seneye alonso ii bir araç verilirse kendisine .inş. singapurda şamp. ilan ederse şaşmam

  86. Haklısın şener. Kusuruma bakmayın. Sabah sabah (yorumu okudun mu bilmiyorum) yazdıklarını görünce kafayı yedim. Zaten geceden hüzünlüyüz:( Bir de üzerine yazılanlar, çileden çıktım..

    Neyse tebrikler Hamilton. Tebrikler Ferrari…

    Unutulumaz bir gece yaşattınız bize. Son 5 dakika neredeyse kalpten gidiyordum. Aslında mclaren umutlandırdı bizi. Çok daha iyi bir konumda olacakları yarışta, İşi riske atmamak isterken çok daha büyük risklerle karşı karşıya kaldılar. Ama o timoyu ben istanbulda yakalarım:) Ona iki çift lafım olacak:)

  87. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Acizane tavsiyem yorumları okurken sabırdan ve sakinlikten taviz verilmemesidir şayet verilirse o yorumu yazana tepkiler onun yorum yazması uslübunda olurki bu da yorumu yazanları istemedikleri halde karşıdaki ile aynı seviyeye düşürür ve bence buna hiç gerek yok sağ alt köşedeki ünleme tıkla gerisini yetkililer halletsin ki biz sukünetimizi muhafaza edelim ,bi kendini bilmez haddini aşan ruh sağlığında çalkantılar olan bir kişi yüzünden huzurumuzu kaybetmeye değermi ?

    İşin özü :

    2008 yılı F1 de
    Sürücülerde (pilotlarda) :Lewis HAMİLTON
    Takımlarda (markalarda) :Scuderia Ferrari Marlboro

    ŞAMPİYON ….

  88. Şener sana saygım sonsuz. Burda yorum yazan birçok mclarenci arkadaşlar gibi. Ama bu yorum bu küfürler sabrımızın son sınırı. Onu destekleyenlerden kastım sen ya da senin gibi bilinçli kişiler değil. Ya da F1 le ilgili yorumunun desteklenmesi değil bahsettiğim.

  89. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    F-1 .arkadaşım tamam silmesin yönetici arkadaşlarda bu kimseye fayda sağlamaz aksine siteye itibar kaybı yaşatır ; ayrıca onu destekleyen arkadaşlar demişsin o destekleyenler körü körüne onu bir önder gibi görüpmü desteklediler ;kendilerince doğru olduğuna inandıkları ifadeleri yazdığı için desteklemişlerdir fakat bu desteklenenin %100 doğru bir kişi olduğu manasına gelmez ;hem ne demişler bozuk saat bile günde iki kez doğru vakti gösterirmiş ….

  90. Silmeyin arkadaşlar erenin yorumunu. Silmeyin ki onu bir ara savunan diğer arkadaşlarda görüp nasıl birini koruduklarını görsünler. Terbiyesiz herif. Bize futbol izlememizi öneren kişiye bakarmısınız.

  91. Eren seni kınıyorum. Kimden futbol taraftarı olduğu anlaşıldı. Gerçek yüzünü de bizlere gösterdin. Sen bu sitenin yüz karasısın biliyormusun. Sana öyle bir küfür ederdim ki bir daha hayatın boyunca unutamazdın bu lafı. Ama diğer mclarenci, gerçek f1 hayranlarına da dokunur bu laf. O yüzden susuyorum.

  92. ismail uçar avatarı

    11 yıldır bir f1 tutkunu olarak yasadıgım en güzel,en heyecan dolu yarıştı.Mclaren hayranı olarak lewis in şampiyonlugunu kutluyorum.markalar şampiynlğu için ferriyi tebrk ederim.massa yı da tebrik ediyorum bu şampiyonluk yarışını son saniyeye kadar kovalayıp bizi büyük heyacana sürüklediği için.Kim kazansa bunu hakediyodu ama lewis kazandı..Ayrıca hamilton un şampiyonluguna çamur atmak kimsenin hakkı değil.Glock un sayesinde diye yazılmış.brezilya gibi yagmur da sürüşü zor pistte son 5-6 tur kala herkes yagmur lastiklerini takarken Glock pite girmedi yıpranmış kuru zemin lastikleriyle o yagış altında aracını yolda tutabilmesi bile onun için çok iyisonuç olmalı… ki nasıl hızlı gitmesini bekleyebilirsinz.Bunu Hamiltonun şampiyonlugnun son anlarda gelmesinden kaynaklanan üzüntünün bazı arkdaslarca suçlu aranıp,çamur atıp kendilerini tesslli ettiklerinden olsa gerek bu tip şeylere sıgnıyorlar..LEWİS HAMİLTON ŞAMPİYON…Son yarışın muhtesem heyecanın tadını çıkartalım ve mclaren hayranları için ŞAMPİYONLUGUN SEVİNCİNİ YAŞAYALIMM..

  93. Sırf zamanında izleyemediğim için tekrarını hiçbir yere bakmamaya çalışarak sanki canlıymış gibi izlemeye çalıştım Evet galiba bu benim doğru dürüst izleyeceğim son sezon olacak ve kapanış yarışı harikaydı belki istediğim bir sonuç olmadı hayalkırıklığı var mı var ama Lewis herşeye rağmen herkese rağmen hakettin TEŞEKKÜRLER…!!!

  94. Teşekkürler herşey için teşekkürler gerçekten gerçekten söylenecek kelime yok yaacak kelime yok Evet ben bir Ferrari taraftarıyım ama hayat hayatın her anının aslında hayatın kendisi olduğunu gösterdi bizlere Ok lewis hakeden kazandı.Massa tebrikler gerçekten ne yazayım ben ya TEBRİKLER HERŞEY İÇİN!!!

  95. kaan kaanhan avatarı

    massayı yenmiş olmasına sevinmedim, Fia ya inat şampiyon olmasına sevindim. en güzeli buydu. mosley bu gece sinir katsayısı yükselip kalpten gidebilir. Hami nin her şampiyonluğu onun ömründen yiyecek. kırbaçlı fantezi ile deşarj olmayı dener herhalde.

  96. senna guven avatarı

    DÜNYA ŞAMPİYONU LEWIS HAMILTON..Dünya şampiyonu çünkü neredeyse dünyanın tamamı ona karşıydı…Ferrari'yi takımlar şampiyonluğu için can-ı gönülden tebrik ederim.Sezon içindeki hataları düşününce pek haketmiş gibi görünmeselerde tepede oldukları için şampiyondurlar..Aynen Lewis gibi..Muhteşem bir yarış ve sezon finali oldu saatler geçti hala etkisindeyim. bir tarihe tanıklık ettik…Muhteşemdi..Çok mutluyum

  97. Ulan saat 01:10 olmuş hadi iyi geceler tekrar tebrikler.

  98. ayhan sumbul avatarı

    haklısınız. teşekkürler timo:))

  99. Hayırlı olsun,ama nerdeyse rekorlar kitabına tekrar girecektiniz.Timo olmasaydı 🙂

  100. kaner talay avatarı

    bu yarışta mutlaka biri suçlanacaktı.kabak glock un başına patladı.ilk defa f-1 de bir pilot niye geçildin diye infaz ediliyor.onun yerinde olmak istemezdim.herkesin komplo teorisyeni olduğu bu çağda tüm kariyeri boyunca bu olayla hatırlanacak.lewise tebrikler.massa nasıl bir fırsat kaçırdığını bildiği için çok ağlıyor.bir daha son yarışa şampiyonluk şansıyla gelme ihtimali çok zayıf.

  101. ayhan sumbul avatarı

    bence de gerisi boş. koskoca ferrariyle sezon boyunca tek başına mücadele veren yeni şampiyon L.Hamilton :)))))

  102. ege haklısın gerisi tefaruat. Ne anlatsan boş. Ferrari şampiyon. massa 2. kimi 3. oldu gerisi boş…

  103. ayhan sumbul avatarı

    pardon düzeltiyorum geçen yılki şampiyonu :))) raikonnen

  104. ayhan sumbul avatarı

    biz ferrari yi de massayı da tebrik ettik. geçen yıl son yarışta massa şampiyon oldu onu da tebrik edip kutladık. ama şu bir gerçek ki başarılı pilotları tebrik etmek olguluk ve centilmenlik ister. rai, alonso ne kadar başarılı pilotsa hamilton da en az onlar kadar başarılıdır bunu da herkesin kabullenmesi gerek. ilk yılında çaylak denilen sürücü son yorışta şampiyonluğu hediye etti. bunu kimse görmemezlikten gelmemeli. eğer görmemezlikten geliniyorsa, hamilton daha çoook şampiyon olu,, bizde daha çook tartışırız,, fia yı ferrariyi mclareni alonsoyu….

  105. Ali kardeş boş ver sen bugün en karlı çıkan yine biz olduk:pilotlarda 3. lük geldi.Takımlarda da ŞAMPİYONLUK.Gerisi teferruat..

  106. ayhan sumbul avatarı

    bak ali kardeş… benim senle olmadığı gibi kimseyle derdim yok. sadece yorumlarımızda kışkırtıcı olmayalım diyorum. bu mclare,ferrari yada bmw farketmez. insanlar görüşlerini özgürce dile getirmeli. tabii karşısındakini aşağılayarak, dalga geçerek değil. o seni kızdıran yorumların aynısını sen de defalarca yazdın, bunu da kabul etmen lazım

  107. Glock: ‘Bu kadar önemli olduğumu bilmiyordum ,Ben sadece kendi yarışıma odaklanmış durumdaydım. Gerçekten şampiyonada belirleyici pilot olduğumu bilmiyordum. Böyle bir durumda olmayı da istemezdim” dedi.

  108. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Bu sene hakettiniz Şampiyonluğu bu kesin..
    Hakettiniz çünkü Ferraride domenicali denen bir salak var.. Motor patlayabilir, üretimde bir seri hatalı olabilir, yarışta anlık bir gaflet tüm yarışı mahfedebilir. Herşey olabilir..
    Ama pit stopta takılı hortumla araç gönderilir mi hiç a salak herif… Ben hakikaten FIA'nın taraflı olduğuna inanıyorum artık. Ferrariye pit güvenliğini tehlikeye atmaktan vereceksin cezayı, bak bu salağı tutuyorlar mı Ferraride..
    Hakettiniz kardeşim Şampiyonluğu bu sene, aslında markaları da hakettiniz de sizin Kova hakikaten tam Kovaymış be kardeşim..

  109. Yorumuma cevap yazmıyorak bizde o arkadaş gibiyiz diyorsunuz.. O zaman ferrari taraftarların yada alonsocu taraflar dan gelen yorumlara cevap yazmayın sizde ciddiyet önemli değil.. Bırakın gitsin..

  110. ayhan sumbul avatarı

    yani demek istediğim şu ki; kanada da hamilton raiyi avladığında mclaren garajı havalara uçmuştu. ama 10sn cezası gelince muhtemelen bugün massanın babasının düştüğü duruma düşmüşlerdir. evet sezon sonu geldiğinde şimdi kim kanadayı ne kadar hatırlar… yada interlagosu… bence massanın babasını hatırlar:))))

  111. ayhan sezon bitti. Ben bişey yazdım ona yorum yapın.. Adam arada bir sene gecmiş kimin şampiyonluğunu kabul etmedik. Siz hamiltonu kabul edin yazdı.. Siz maccacılar orada o arkadaşa neden cevap vermediniz. 2 saattir aynı şeyi konuşuruz. Olayı başka yere çevirmeyin. Böyle mclarencileri aranızda barındıracaksanız size diyecek bişeyim yok. Ben sizlerden maccaı arkadaşlardan o arkadaşa 1 satır bişey yazmanızı beklerdim.. Bu kadar açık. Konu ferrari olunca yazıyorsunuz konu bunlar olunca neden sessiz kalıyorsunuz.. Banlıyorlarsa varsın banlasınlar beni…

  112. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    Son Dakika !!!

    FIA yarış komiserler kurulunun Hamilton ın kural dışı bir şekilde sinyal vermeden Glock'u geçtiğini belirlediğini ve bu yuzden 1 puanının silindiğini ve yeni şampiyonun FIA pilotu Massa olduğunu açıkladı.

  113. ayhan sumbul avatarı

    canım kardeşim ali… benim demek istediğim yazdığımız yorumları dikkatlice yapmalıyız… kızma hemen.. ben sadece kanada yarışından sonraki mcleren garajının özellikle takımın ceza aldıktan sonraki yüz ifadelerini merak ettiğini yazmıştın… şimdi hatırladın mı :)))

  114. Ben burada sezonu konuşmuyorum kanada yazdınız. Ben başka şey yazdım demegoji yapıyorsunuz. Sizin maccacı arkaşınız biz kimi yi kabul etmedik siz hamiltonu kabul edin yazdı. O arada ona cevap verminzi beklerdim ama.. Sizde sorun burada zaten kendinizi görmemezlikten gelmek ali çıkrıkcı yı görmek kolay…

  115. hakkinen olayından soraki en müthiş finaldi…(schuminin son yarışı hariç..:P) ama gerçekten çok duygulandım yeaawww… massa olsa mukemmel olacaktı vala… şampiyona tebrikler tabiki… ama bişi solemeden geçemicem… hamiltonun vettele geçilişi başlıbaşına çok buyuk bi hataydı lewis için… orda yapılacak iş deildi… nitekim son virajda olanlar olmasa şuan çk başka şeyler konusuyor olabilirdik… ama olmadı… 🙂 tebrikler mclarenci arkadaslar tebrikler lewsi ve tebrikler ferrari… ayrıca massa şampiyon kadar tebriği hakediyor bence…hemde fazlasıyla… ancak bukadar guzel bi yarış final olurdu valla… biz üzüldük ama olsun… 😀

  116. ayhan sumbul avatarı

    ali arkadaşımızın yazdığı yoru mu da unutmadım :::)

  117. Ben burada sezonu konuşmuyorum kanada yazdınız. Ben başka şey yazdım demegoji yapıyorsunuz. Sizin maccacı arkaşınız biz kimi yi kabul etmedik siz hamiltonu kabul edin yazdı. O arada ona cevap verminzi beklerdim ama.. Sizde sorun burada zaten kendinizi görmemezlikten gelmek ali çıkrıkcı yı görmek kolay…

  118. Beyler her iki şampiyonuda tebrik ederim.Ayrıca;bize burada yorum yapma fırsatını veren,güncel haberleri sunan tüm TRF1 ailesine de teşekkürlerimi sunar,2009 sezonunda görüşmek üzere hepinize iyi geceler dilerim.

  119. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    ali biraz daha konusursan yine banlanıcaksın:)

  120. McLAREN TEAM avatarı

    seni gerçekten çok severim bilirsin! bakıyorum kendini geliştirmişsin eskiden 2 yarış geç gelirdin şimdi artık son yarışı konuşuyorsun tebrikler!!!

  121. ayhan sumbul avatarı

    valla ben geçen yılki yorumlarımı bile unutmam. ve de kimin ne yazdığını :::))))

  122. kimiraikkonenf1 benim unutunuz mu. Banlıya banlıya bir hal oldunuz. Eğer ciddiyet olsaydı yazdıklarımı biraz düşünürdün mclaren team.. Ama o biraz yetenek ister…

  123. McLAREN TEAM avatarı

    kanadayı bende söyledim hatırlamadı:))

  124. walla bu ali cikrikci da bu cene varken mosley i canindan bezdirip hamiltonun sampiyonlugunu elinden aldirir :))))

  125. ayhan sumbul avatarı

    ali çıkırıkçı kardeş… kanada gp ni hatırladın mı… hani o zaman bir yorum yazmışın.. hiç unutmadım :)))))

  126. McLAREN TEAM avatarı

    sen nerelerdeydin ali ? gerçekten merak ediyordum??

  127. size doyum olmaz ben çıkıyorum herkese iyi geceler 🙂

  128. ayhan sumbul avatarı

    vaayyy ali çıkırıkçı kardeşşş

  129. McLAREN TEAM avatarı

    kimiraikonenf1 nickli arkadaş yok oda olsaydı bak artık muhabbete:))

  130. Mc laren Tema işte busunuz. Tem kilemeyle ciddiyetsiz. Mc larenciler söylerse sorun yok başkası yazars sorun olur.. Bazen birde kendinize bakın.. Ama nerde kime diyon… Anlıyan anlıyor ama başka telden oynuyor sizler sizin deyiminz önce kendiniz kabul edin sonra bizleri konuşun..

  131. McLAREN TEAM avatarı

    vala haklısın:) hemen yönetim kurulunu toplayım bunları kovalım:))

  132. Mc laren TEam tam bir gerceğim..
    Bana yazacağına macca arkadaşına cevap yazsan sen çok gercek olurdun bence.. Adam gecen sene biz kimi kabul etmedik diyor… Siz hamiltonu kabul edin diyor.. Buna ragmen sen bana yazı yazabiliyorsan sizler bunları aranızda barındıryorsunuz. Macca cı olarak düşünün biraz.

  133. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    bende tebrik ederim kimiyi mclarendeyken hayranıydım.hala hayranıyım.ama bazi şeyleri aşmak lazım.ileriyi görebilmek için bu şart.

  134. McLAREN TEAM avatarı

    keyfimden uykum gelmiyor:))

  135. onur aybars avatarı

    Yazmayayım, ayıp olur dedim ama "bazı" Ferrari taraftarlarının yorumlarını okuyunca dayanamadım.

    Hani Spa'da Lewis Kimi'yi geçince garajdaki sevinci yayıncı kuruluş bir kaç saniye gecikmeli vermiş ve bazı Ferrari taraftarları bu sevincin "Kimi duvara yapıştığı için" olduğunu söylemişti. Lewis'e ceza verildikten sonra da yine bazı Ferrari taraftarları "o garajda sevinen mekanikerlerin cezadan sonra suratını görmek isterdik" demişlerdi. İşte, Ferrari garajı gibi olunuyormuş.

  136. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    bence ali çıkrıkçı ferrari tarafından geliştirilmiş bilgisayar yazılımı:)

  137. SON DAKIKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    hamiltonun sampiyonlugu iptal edildi!!!!!!

    sebep? ALI CIKRIKCI tebrik etmedigi icin fia sampiyonlugunu elinden aldi :p

  138. aten öyle bir niyetimiz yok tadını çıkarın.Sadece bazı mclaren taraftarları daha önce kimi nin şampiyonluğuna laf atmıştı bugun de oldu böyle yorumlar,onun üzerine yazıldı bunlar.Yoksa tebrik etmesini de biliriz. ettim de zaten.

  139. McLAREN TEAM avatarı

    ali çıkrıkcı sen şakamısın???

  140. McLAREN TEAM avatarı

    kubica yı unutmuşsun!

  141. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    ege tuna az önce ali arkadaşımıza sölediğim gibi bütün mclarencileri genelleme yaparak hata yapiyosun.ben kendi adıma konusurum kendi adıma yorum yaparım diğerleri beni ilgilendirmez ve sen ve diğerleri bugün keyfimizi asla bozamayacaksınız.:)

  142. mustafa biz şampiyon massa mı oldyu dedik. Sende kabul edin felan yazıyon biz mcca cı değiliz kabul etmeyeceğiz felan diyecek kadar. Adamlar aradan bir yıl gecmesine ragmen hala aynı düşünce kiminin şampiyonluğunu kabul etmedik siz kabul edin şampiyon hamilton diyor.. Bunlar baymıyorda ben mi bayıyorum..
    ben açık sözlzüyüm. ben hamiltonu sevmem. Hamilton şampiyon oldu. Ama ben tebrik etmem kardeşim.. Ben buyum diğer leri gibi içinde kincilik yapmam. Adam bir sene sonra bile yazıyorsa diyecek nbişeyim yok…
    Tebrikler ferrari. Tebrikler Massa Tebrikler Kimi Tebrikler Alonso Tebrikler Vettel. Büyüksün GLOCK:::

  143. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    birazdan ben senin 10 yıldır görmediğin kardeşim iddasını ortaya atarsa hiç şaşmam:)

  144. bu arada yarisin yildizi kesinlikle VETTEL

  145. Kimmiş komplocu bu sitede ben mclaren taraftarlarının ne yorumlarını okudum ne yorumlarını.Onlar kendilerini gayet iyi biliyorlar.Şimdi de kalkıp tebrik bekliyorlar.
    Neticede şaibesiz bir Takımlar şampiyonluğu şaibeli bir pilotlar şampiyonluğu ortadadır.Geçen yıla şaibeli diyenler bu yıla toz kondurmak istemeyecekler ha öyle mi ?

  146. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    bu ülkeye mustafa altındağ gibi kişilikler lazım.

  147. kaan kaanhan avatarı

    en genç şampiyon 😀 gerçek acınız sanırım bu alonsocular 🙂 glock,vettel,massa hepsi bahane.

  148. levent karadol avatarı
    levent karadol

    biraz düşününce bugün şansgerçekten mclaren ve haminin yanındaydı brezilyanın tümsekli yapısını ve mclarenin süsbansiyon sorunundan dolayı yumuşak lastikleri koruyamıyacagını düşündüğümüzde yarışın başında yağan yağmur onları yumuşak lastiklerden kurtardı belkide ilk yağmur yağmasaydı biz mclarenin yaşıya bileceği lastik sorunundan dolayı şu an çok farklı şeyleri konuşuyor ola bilirdik

  149. mustafa  altındag avatarı
    mustafa altındag

    bi ferrari fanı olarak burdaki ferrarici arkadaslara hayretle bakıorum.bu bi futbol maçı diil.kazanamadık kabul edelim burdan bizim ne kadar sewmesekte tebrik etmemiz lazım.sampiyonlugu kendi elimizle veren biziz singapur örnegi.biz kendi hatalarımıza bakalım.massa bile tebrik etti ya!! nie kabullenemiosunuz ki!!

  150. mehmet ali bildirici guzel kardesim boyle insanlar var ne yaparsin benim hangi pilotu destekledigimi sevdiugimi benden iyi biliyorlar :)) allah islah etsin ne diyim

  151. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    ben kendi adıma konusurum kardeşim diğerleri beni ilgilendirmez.ben demagoji yapmiorum mclarencileri genellediğin için seni eleştiriyorum ikisi arasında fark var anladın mı güzel kardeşim.

  152. fernando alonso tebrikler sizide alonso yine formundaydı renoyu baya geliştirmiş. Bir de VETTEL e bittim adam resmem uçuyordu.. Massanın arkasından kopmadı hamiltonu da geçti. Geleceğin yıldızı büyük ihtimalde…

  153. tebrikler lewis hamilton

  154. ALI CIKRIKCI allahini seversen yazma artik resmen benim bile tansiyonumu cikarttin birak insanlar sampiyonluk sevinclerini doya doya yasasin sen centilmen ol!!!! neden saldiriyoesun olumlu yorumlar yazsan olmazmi ilk guzel adimi sen at o zaman atese atesle karsilik vermek niye onlar kimiyi tbrk etmemis sende hurra saldir onlara cidden acayip insansin!!

  155. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    komplocular şimdide f1 kimi nin gizli hamilton hayranı oldugunu iddaa ediolar:)

  156. mehmet ali isim mi yazdım mesajları okursan aşağılarda kimiyle ilgili yazan oldu. gecen seneyi kabul etmedik diyenler. Demegoji yapmana gerek yok…

  157. ege nasılsın… Tebrikler FERRARİ yine bir numara kutlarım…

  158. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    benim kimiyi tebrik etmediğimi nerden biliyosun.daha tanışalı 45 dk oldu.

  159. o kimici degil gizli hamiltoncu

  160. F-1 ben ne yazdım okudun mu. Ben dedim bizim onların tebriğine ihtiyacımı yok. Onlarında bizim tebriğimize ihtiyacı yok. gecen sene onlar etmedi diyede burada isyan etmedik. önce oku derim…

  161. F1_Kimi bu nasıl kimicilik ben de anlamış değilim.Adam kimi şampiyonluğu hak etmedi diyor sonra da tebrik bekliyor.

  162. mehmet ali ben öyle yazdım da okumamışsın ki… cevap diye yazmışsın.. Sizin benim tebriğime ihtiyacınız.. Sizler gecen sene kimi tebrik etmeyerek holigansanız bende holiganım. O kadar…

  163. kaan pite gırdıklerınde kımın onde olduklarını telemetreler dahı hesaplayadı gormedınmı? classfaction geçmedi o kadar dk

  164. bende kimiciyim ama senin gibi gibi kimiciden utaniyorum !!!!! birak saldirmayi sen hamiltonu tebrik eetmedin diye hamilton sampiyonluktan olacak degil yada onlar kimiyi tebrik etmedi diye .neden bu kin neden bu nefret????????? bizim turk insani nereye gidiyor boyle????????bunu spor olarak neden goremiyorsunuz birbirinizimi oldurecekiniz sonunda?????

  165. Bana ne yetecek isterse hamilton seneye de kazansın. Hamilton kazandı diye takım mı değişitirceğim. Kimi honda da yarışca Kİmi bir yana diğerleri bir yana. Ferrari bir yana diğerleri bir yana. Ben kimi mclarendeyken de hiç sevmiyordum mclareni Benim kadar açık olun yeter duruma göer yorum yapmayın. Kem küm felan basit oluyor…

  166. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    bizimde holiganların tebriğine ihtiyacımız yok

  167. kaan kaanhan avatarı

    Glock kumar oynadı, düşündükleri gibi olsaydı 4. olacaktı ve massada şampiyon. yol vereyimde Hami şampiyon olsun diye düşünse zaten direk pite girer adam, neden şaibeye soksun kendini, yani yol verdi denilen yerde 4 araç geçmiş aynı anda, onlardan biride pozisyonun içinde olan vettel. olay bu kadar basit.

  168. çok yanlış vallaha demişler ya ateş yaktığı yeri düşer ben o kadar üzülmüyorum çünki bir hamilibililion un alonso kadar yeteneklı ve tecrubelı olabılecegıne ınanmıyorum alonso schumacher la yarısmıs ve yenmıs bır ınsandır o yuzden hamıltonla alonsoyu karsılastırmamalı mclarencı arkadaslar bıtter cıkolatalarını sutle yemelıdır!

  169. F-1 Kimi, gecen sene kimi raikkonen şampiyon olurken tebrik etmeyen olduğu gibi bende sevmediğim bir adamı asla tebrik etmem. Biz onlara kimi yi tebrik edin demedik onların tebriklerinde kalmadık… Onların da bizim tebriğimize ihtiyacı yok.. Ferraiye ve kimi raikkonen gönül veren biri olarak ben sevmiyorum mclaren ve hamiltonu.. Kova için demiyorum.

  170. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    kimse holiganları ikna etmek zorunda değil eğlenmenize bakın arkadaşlar…

  171. McLAREN TEAM avatarı

    ali çıkrıkcı sana bu acı yeter..
    sen site yönetimi göndermiş nereden geldin yine!

  172. ALI CIKRIKCI YETERRR!!!!!!!!!!!!!
    birak su holiganligi futbol karsilasmasi degil bu neden adam gibi bu sporu takip edemiyor sen ve senin gibilerr????????????????????

  173. Gecen yıl kimi raikokenin şampiyonluğunu tebrik etmeyenler olduğu sürece ben etmem. Bana görede bu sene hak etmedi hamilton.. GLOCK u saygıyla nıyorum. saygılar GLOCk… Günün ismi..

  174. McLAREN TEAM avatarı

    ferrari taraftarlarını gerçekten kutluyorum!!!!
    bazı alonso taraftarı ya sizin derdiniz ne bu içinizdeki acı ne töbe töbe daha pilotunuzun sene yarışacagı bile belli değil nerede olacagı belli değil seneye şampiyon ilan etmeye başlamışınız!
    size bu kadar acı yeter….

  175. Bunun neresinden bakarsınız bakın akıllarda kalacak sezon 2008 ve GLOCK. En son söz…

  176. Fernando Alonso arkadaşım hazmedeceksin hamiltonun şampiyonluğunu merak etme..Şuan gerginsin biraz ama sende tebrik edeceksin..Buna inanıyorum..

  177. Yavuz vettel hamilton dan hızlı değilmiydi.. ONumu diyon. ben diyorum vettel hamiltondan agresif ve hızlı idi. Hamilton kontralar yaşıyordu tabi yarışa baktıysan görürsün.Vettel hamilton falza pitstop yaptı. Tabi yarışlara nasıl bakıyosunuz anlamıyoru. Vettel hamilton yavaş diyen var mı…

  178. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    offff resmen baydınız yani.son söz ŞAMPİYON HAMİLTON ÇİFT NOKTA::::::: ….FAzla Söze gerek yok.çekemeyenler anten taksın.Hoşçakalın sağlıcakla kalın.Şampiyon biziz Şampiyon Lewis.

  179. Yavuz Balcı avatarı

    beyler bunlar farklı yerlere çekmeye çalışıyor konuyu.ali vettel hamilton farkı ne kadar bana bir söylermisin ? okumam yazmam yok yukarıda ki farkı ne görebildim nede bu yorumu ben yazıyorum :))) bir tane glock buldum o yazıyor :)))) artık iyice zıvanadan çıkmadan bana müsade :)))

  180. ne alaka bı frenle en ıyı arabamı oluyor? motor ne burda? aero dınamı ne? seneye bıde kers belası cıktı agırlıkta 10 numara bakalım gorecegız ama bu senenın en ıyı arabasında en kotu pılot sampıyon oldu tebrıkler hamılton

  181. ali ayhan haklı biraz mücadele olur adam resmen yol veriyor bu gayet açık.. Gerisi glock a kalıyor.. Mücadele et adam seni mücadeleden sonra gecsin.. Bunun adı yarışsa. Tur bindirir gibi geçiş mi olur ..

  182. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    siz şansınıza küsün glock a değil.ortada haksızlık diye bişey yok

  183. ali cikrikci sen ne kadar holigan bi insansin cikar su at gozluklerini artik glock illegal bi hareket yapmadi pes yani pess futbol karsilasmasina cevirdin burayi buyuk provakatorsun cidden bu yoneticiler seni bu sitede tutmamalari gerek!!!!!!!!!!!!!!

  184. bunun kimi olayı ile ne alakası var ki arkadaşlar . bir kere durum aynı değil hamilton son yarışa geride gelmediki . zaten önde idi . ayrıca massa nın başına geçen yıl geldiği gibi mekanik bir sorun geldiği için mi massa şampiyonluğu kaybetti ? çok alakasız iki durumdan bahsediyorsunuz bence .

  185. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    onun haksızlığı kabul etmemek gibi bir zorunluluğu yok ama senin var sanırım.

  186. sinan karan avatarı

    valla glock ayıp etti massaya massa hakediyodu şampiyonluğu yarışta hiç heycan olmadı son bölümler hariç.bide başlarda alonso kovalainen kapışması heycanlıydı bi dahaki sene alonso bakalım nereye gitcek eğer altında bi ferrari olsa alonsoyu yakalıycak adam tanımıyom..

  187. Fia değil nereye yazarsa yazsın. Gecen yıl kiminin şampiyonluğunu kabul etmeyen arkadaşlar var ken biz mi kabul edeceğiz. Tek şampiyon var o da GLOCKK

  188. olaya cıplak gözle bakın arkadaşlar yagmur ciseliyor yarış cizgisi neredeyse kuru ve düzlükde bukadar rahat geciliyor spa da bardakdan boşalan yagmurda bile böyle rahat geciş yoktu ben kesinlikle yol verdigine inanıyorum

  189. Fernanda alonso da F1 izleyecisi o neden yorum yazmasın haksızlığı kabul etmemek gibi zorunluluk mu var anlayamadım…

  190. Fernando Alonso arkadaşım biz bunları enbaşından beri(test döneminden bahsediyorum) tartışmıyormuydukk..? Sen neden bahsediyorsun?

  191. McLAREN TEAM avatarı

    fia resmi sitesinde HAMİLTON ŞAMPİYON yazıyor siz neden bahsediyorsunu???

  192. Gökhan sen attın ortaya kimi ile ilgili.. Hamiltonun olayının sonuncu bu gün yaşandı. Sen söyledin sen yaz gökhan

  193. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    eğer ortada haksız yere bir şampiyonluk varsa bu ferrari taraftarlarını ilgilendirir seni değil.

  194. pardon burda sadece frendenmı bahsedıyoruz serhan acardan duyduklarını bana ıletme 🙂

  195. evet hazımsızım haksız yere sampıyonluga hazımsızlık cekmeyenler utansın dostum

  196. Fuad kardeş.. Vettel gayet iyi ve agresifdi hamiltonun onu yakalama gücü yoktu arabası kontro yapıyordu hamiltonun VETTEL e yaklaşamadı son turların en hızlı ismi VETTEL di. Yarışa tam bakmadın galibaaa… Hamiltonun yakalıyamadı adam VETTEL e glock mu yol verdi.. O zaman hamilton VETTEL e yol verdi.. Adam bariz hızlı idi gecti. o kadar açıkçç

  197. Geçen yıl ki durumla bu yıl ki durum aynı mı yani.Kimi şampiyonluğu hak etmedi diyorsun.Sonra da tebrik bekliyorsun.Rezil oluyordunuz nerdeyse bütün dünyaya oldunuzda gerçi.

  198. Fernando Alonso griddeki en iyi araç derken fren sistemi dondurulan araçtanmı bahsediyorsun.?

  199. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    ben şampiyonluğu doyasıya yaşıyorum zaten hatta birazdan şampanya partisi vereceğiz arkadaşlarla.bence sen rahat ol.hazımsızlığını fazla belli ediosun.

  200. evet id rezillik resmen glockun rezilliği 🙂 mclaren gibi bir takımda olmasa (griddeki en iyi araç şüphesiz) görürüz hamiltonu bızım alonsonun renosuna koysalar hamıltonu ınterlagos ta 2dk da anca gecer o kadar gıdermı bılmeıyorum 3 de olabılır

  201. ya harbiden komik olmaya başladı yani . start düzlüğü yaklaşık 700 metre diyelim .
    o düzlüğün başında gaza 0,1 yada 0,2 saniye geç basıp basmamak çizgi üzerinde yaklaşık olarak 0,4 e kadar bir fark yaratır . aradaki fark 5,4 saniye . eğer hamiltona 5 saniye gibi bir ceza gelirse glock bu farkı ayarlayıp mı yemiş olacak
    . yada farklı bir örnek vereyim . kovalainen avustralyada alonso yu geçti ardından düzlük te geçildi . (pit tuşuna basarak ) orada da kontra yoktu kitleme yoktu . o zaman kovalainen de eski takımına yol mu vermiş oldu yani . bu glock olayı gerçekten hayal ürünü yani .
    ayrıca bir pozisyon neredeyse en azından
    100.000 dolar gibi bir para ödülü eder bence toyota daki hamilton sevgisi bu kadar etmez . yada glock gibi genç pilotlar genelde puan için para ödülüyle teşvik edelir . yani glock hamiltonun şampiyonluğunu kendi cebinden öder mi sizce ?

  202. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Ali çıkrıkçı sen Hamilton' un nasıl haketmediğini yaz bende yazacağım.

  203. pardon yeteneksiz yamışım tecrübesizmi diyecektim agrasif olma relax ol şampiyonluğu doya doya yaşa bir 20 sene daha dennisle birlikte çaylarınızı yudumlarken alonsonun damalı bayragı gormesını ızlersınız sonra susup ulan neyse 6.olduk dersınız 🙂

  204. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    şüphe içerisinde olmanıza gerek yok. çünkü glock la mc laren arasında her hangi bir bağlantı yok

  205. Fernando Alonso arkadaşım yeteneksiz dediğin adam şampiyon oldu..:) bundan daha büyük bir rezillik olabilirmi?

  206. anlamadığım şey ( belki hayalgücü yüksek arkadaşlar anlatabilirler)glock vettele neden yol verdi..? acaba hem toro rosso hem mclaren mi para verdiler glocka, ya da seneye gel bizde yarış yerin hazır, dediler:))

  207. Gökhan kimi nasıl hak etmedi yazar mısın..

  208. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    fernando nick li arkadaş git sen interlagos a pistte bir tur atabilecekmisin.bisikletle bile çakıl alana taşarsın:)yeteneksiz dediğin pilot tarihin en genç dünya şampiyonu hazımsızlıklarınız bu kadar da belli edilmez ki:)

  209. Tabiki tebrik ederdik arkadaşım en alttaki yorumumda olduğu gibi çünkü iki pilotta şampiyonluğu haketmiştii..

  210. Yani net cevap şüphe ve duygusallık.. Bizde şüphe içindeyiz.. O KADAR:::

  211. McLAREN TEAM avatarı

    kesinlikle kabul etmezdim:))))

  212. Fia ya kalanlar ne yapsın:) Ağlasınlar mı tüh ağladıalr zaten

  213. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Dürüst olacak birşey yok geçen yıl hiç bir şekilde haketmeyen Mr.kimi şampiyon oldu kabulledik sizin de yapmanız gereken bu.

  214. alicim öyle birşey olmaz herkez hamilton kadar yeteneksizmi? glocka kalsın işi demi ama

  215. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    massa gloc u geçip şampiyon olsaydı bi sorun olmazdı fakat glock un yerinde alonso olupta aynı olay olsaydı kıyameti koparırdık duymak istediğin bunu kardeşim.

  216. Bir soru sordum mc larenciler cevap lamadı bile.. Ayne şekilde Massa GLOCK u gecip şampiyon olsa idi. Macca arkadaşların düşünceleri ne olurdu… Ama dürüst olun.. O kadar…

  217. şampiyon "hamilton"
    son kez yazıyorum :))) birilerinin beyinlerine kazınsın.

  218. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    bizim ali çıkrıkçı ya bi şeyler anlatabilmek gibi bir derdimiz yok sadece cevap hakkı doğduğu için yorum yapiyoruz:)

  219. McLAREN TEAM avatarı

    ali çıkrıkcıya bu olayı tek anlatacak kişi drekt olarak alosodur:))

  220. McLAREN TEAM avatarı

    ali çıkrıkcıya anlatmak için uğraşmayın onu iyi tanırım birazdan kanadadan başlar:))

  221. burak bocek avatarı

    kim tebrik etmemeiş arkadaşım ne yapmamızı beklıyorsunuz teker teker tebrık kartımı verelım

  222. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    O kadar ilginç ve komik yorumlar var ki..Yazmamak elde değil.Öncelikle koyu bir Mercedes fanı olarak takımımızı ve gururumuz Lewis' i tebrik ediyorum.Gerçekten harika bir yıldı.Yazılanlara gelince..Geçen yıl aynı pistte Ferrari kazandığında ortalığı hakederek kazandık nidaları ile yıkan Ferrari taraftarları gün olup devran dönünce niye aynı şeyi söylemiyorlar.Vettel hiç bir iddiası yokken Lewis' i o kadar zorlarken kimse bunu sorgulamıyor da tüm sezonun faturası birden neden Glock' a kesiliyor.Öyle veya böyle bu adam geçen yıldan beri bu şampiyonluğu hakketti.Biraz insani yönününüzü kullanarak tebrik edeceğinize yine saldırmaya başlamışsınız.Bütün grid Hamilton' saldırırken kazanmaması için kimsenin sesi çıkmazken neredesiniz ? Vettel o zorlamanın ardından Hamilton' a kaza yaptırsaydı ve Massa kazansaydı şampiyonluk yorumunuz yine hakeredek kazandık mı olacaktı.Temiz bir yarış ve galibiyet.Bütün McLaren-Mercedes taraftarlarını canı gönülden kutluyorum.Hakeredek kazandık arkadaşlar kimsenin bu şampiyonluğa leke sürmeye çalışmasına lütfen izin vermeyin.

  223. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    BİLEN DE KONUŞUYO BİLMEYENDE:)

  224. Soner illaki biraz fark vardı illede bellimi eedecek 1 sn beşinden gelipte. Ne kontra var ne başka bişey yaşamış nede hata gecene kadar gayet iyi yol vermiş… Zaten 10 sn gerisin diğer araç oda glock u gececek değil.. anlaıyorsunuzda . Adam bakın 7 sn gerisinde kalmış desinler ayagını sonlarda gazdan cekersin olur biter… Mesele glock un hata yapmamış kontro yapmamış blokaj yapmamış yerinde ve net yavaşlamış bu kadar…. Sonrası glock a kalmış.. Tebrikler GLOCKKKK:::)))

  225. araları baya açıktı zaten arkadaşım . 5,4 sn kadar açıktı hatta .

  226. Yavuz Balcı avatarı

    arkadaşlar lewis geçtikten sonra biri daha geçiyor glocku ve resmen yana kaçıyor glock.hala ne arıyorsunuz siz anlamadım.bir daha şu video yu izlerseniz sevinirim. gerçi yine bir şey bulursun sen ali ama neyse :))))) bir kere siyah dedin hayatta beyaz demezsin :)))

  227. arkadaslar glock konusunda gercekten ciddimisiniz siz ya yoksa sakami yapiyorsunuz.5 tur varken yagmur basladi ve glock kumar oynadi. zaten pite girip lastik degisseydi hamilton zaten onun onunde olacakti.glock a cidden herkezin tesekkur etmesi gerek aslinda sampiyonayi son 500 metreye kadar muthis bi heyecan icinde yasatti bize.vettel muthis kullandi bugun sanki ferrari yada mc laren kullaniyordu.bu cocuk bir kac yil icinde sampiyonluklara kesin basliyacak.hamiltonu hic sevmem ama o yasadigi stres son anda sampiyon olmanin verdigi karisik duygulu halini gorunce icim cizladi.hamilton sevincten ve sansina agladi massada kazandim sandigi sampiyonlugu iki saniyede geri verdigine cok karisik duygularin oldugu bi durum allah kimseye yasatmasin boyle stresi 🙂

  228. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Gelsin 4 milyon $lık Mclaren F1 LM gerisi boş ;haklıydı haksızdı ,kabullenilir kabullenilmez bu kişilere kalmış birşey bizim çoğu FİA kararını kabullenmeyip sonuçlarına katlandığımız gibi Hamiltonu tasvip etmeyen ve şampiyonluğu ona yakıştıramayan arkadaşlarda bu duruma katlanmak zorundalar ;bu keyfi bize yaşatan başta sürücülere ve takımlara ,bu haberleri burada bizimle paylaşanlara ,kimi zaman atışmalara sebebiyet versekte burada yorum yazan tüm arkadaşlara tebrikler ;bir yıl daha bitti gelsin tamamiyle farklı 2009 ….

  229. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    son viraj da 6 saniye ara açılmış zaten.daha fazla açılması mümkün olamazdı…

  230. bende glock artık yarışmasın bıraksın bu işi

  231. McLAREN TEAM avatarı

    Timo Glock, son turda kuru zemin lastikleri ile çok zorlandığını ve Lewis Hamilton'un geçişini engelleyemediğini söyledi.

    ama yinede sizin dediğiniz gibi olsun yol versin seneye hamilton podyumu mumla arasın.hamilton çaylak olsun temmuzda antalyaya kar yağsın:))

  232. Nedense görüntülerde de var GLOCK geçildikten sonra hızında düşüş yok… Nerdeyse peşpeşe çizgeye geldiler… Gayet açık GLOCK ta hamiltonu istedi.. Eğere söylendiği gibi kuru zemin ve ıslak zemin farkından sorun yaşasaydı ara baya açılırdı..

  233. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    inanmayacağin cevabın sorusunu sorma o zaman kardeşim.ben bir tek bordais e verilen ceza da hakemleri eleştirdim o kadar.fanatizm de bi yere kadar yani gerçekleri görmeniz benim sorunum değil.biz şampiyonuz o kadar..

  234. burak bocek avatarı

    ahmet keleş çok saçma yorum yapmıssın kusura bakmada ben bak şaibe aramıyorum sadece mantıken cevap verıcem yorumuna.demıssın kı nerden goruyor ayna var hadı geçtık telsız var sureklı arkadankı bu su hızda su yakıtta gelıor bas gaza zorla yada durumun ne dıe soruyorlar arkadakı pılotları bılmek kadar kolay bırsey olamaz ha kımse bu yorumda yanlıs aramasın ben şaibe demıyorum yol verdide demıyorum sadece f1 bu kadar takıp edıp boyle yorum yapılmaz

  235. Bende acaba derim. Sizler burada ne basit hakem kararların ortalığı yıktınız tekrar acaba derim…

  236. Fuad durumu çok iyi açıkladın 🙂 Ben o arkdaşalrı site yönetiminin tuttuğunu düşünüyorum.:))

  237. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    eğer aynı şekilde massa şampiyon olsaydı aklıma ilk olarak kuru zemin lastikleri gelirdi…

  238. Seneye McLaren le Ferrari nin önde olacağı kesinde 3 takım olarak yine BMW görünüyor.Değişen kurallardan Renaulta pay çıkaracak bir kanıt test yok ortada.Tabi siz Alonso nun Kerse eksta kW katacağı hayaliyle düşünebilirsiniz:)

  239. mustafa  altındag avatarı
    mustafa altındag

    bi ferrari fanı olarak lewisi tebrik ederim.dikkatimi basın toplasında raikoneninin bi sürahi içecegi bitirdi.daha önce hiç böle görmemiştim.

  240. Bu yarışta roller ters olsaydı hamilton birinci gelip massa glock u böyle geçip şampiyon olsaydı mc larencilerin aklına neler gelirdi. Tabi realist cevap verirseniz.. Sevinirim..

  241. McLAREN TEAM avatarı

    hayal gücünüz nekadar güçlü!

  242. forzaferrari avatarı

    yorumları okuyunca acaba takımlar şampiyonluğunudamı kaybettik dedim nedir bu hüzün:)aslında bizim için çok değişiklik olmadı zaten 7 puanın kapanması imkansız gibiydi, ama son yağmurda herşey değişince bir anda sevindik ve bir anda yıkıldık, herşeye rağmen takımlar şampiyonluğu için mutluyum…tekrar massa ve hamiltonu tebrik ediyorum hatta bu sezonu bize yaşatan bütün takımlara ve pilotlara teşekkürler…

  243. ferrariyi tebrik ediyorum ne olursa olsun şamp. sonuna kadar hak etti ne yazık ki şamp. pilot için aynı şeyi söyleyemicem ama gönlünce sevinsin çünkü seneye podyumu mumla arıcak tabi biraz da hata ferraride meydanı böyle çok boş bırakıyo seneye reno alonsoyla pilot ve takım nasıl olurmuş göstericek ve pistlerde alonso kubi massa vettel (inşl. seneye kendine gelirse kimi)gibi pilotlar gerçek rekabet ve yarış neymiş nasıl yarışılır ve kimsenin yardımı olmadan kendi çabanla nasıl kazanılır bilmeyen herkese göstriceklerdir çok vasat bi sene geçirdik f1 böyle olmamalı kurallar cezalar abuk sabuk bir sürü saçmalık heyecan rekabet diye bişey kalmadı seneye inşl. az cezalı bol ataklı gerçek bir sezon yaşarız ve özlediğiz usta pilot alonso nasıl pilot olunurmuş bir kez daha bilmeyenlere kanıtlar şamp. bu kadar basit olmamalı biraz emek harcanmalı

  244. Ahmet  Keleş avatarı

    Glock Hamilton'un arkadan geldiğini nerden anladı acaba ve yol verdi Hamilton'dan önce Vettel geçti Glock'u o da çok meraklıdır kesin iki sıra geriye düşmeye

  245. Ali çıkrıkcı, hoşgeldin abim..özlemiştik seni..ama , dinlenseydin bu akşam..Fernando Alonso abim burda nasıl olsa, senin görevini eda ediyor 😛

  246. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    fernando dostum benim dolabımda her tür çikolatayı bulabilirsin.gel sanada yedirim 🙂

  247. bir ferrari atraftarı olmama, hamilton ve mclarenden nefret etmeme ve glockun kesinlikle bilerek yol verdiğini düşünmeme rağmen genede tebrikler hamiltona
    zira japonyadaki bourdais-massa olayındaki karada bana göre haksızdı ordan gelen 1 puanla şampiyon massa olsaydı çok adil olmayacaktı
    hamilton sene içinde çok agresif yarışlar çıkardı çok iyi sürdüğü zamanlar da oldu saçmaladığı zamanlarda çok dayanıklı ve dengeli bir araca sahip yetenekli bir pilot olduğunu gösterdi ferrari ise çok büyük hatalar yaptı sene boyunca massa 3 kez yarışdışı kaldı özellikle macaristan ve singapurda hiç suçu yokken çok iyi gidiyorken gerçekleşti bunlar
    ama yarışmak böyle birşey maalesef
    bu sene bourdais-massa olayı ve japonyadaki start kepazeliğinde kovalainene ceza verilmemesi harici fianın tüm kararları kesin olarak doğruydu (spayı tartışan herkese 2005 japonya clien-alonso olayını seyrettirebilirim birebir aynı olaylar)
    herneyse ferarilere geçmiş olsun
    mclarencilerde uzun zamandır bekledikleri şampiyonluğun tadını çıkarsınlar
    seneye değişen kurallardan sonra kimler şampiyonluk mücadelesi verir bilmem ama sezonun son yarısına vettel ve alonso damgayı vurmuştur açıkçası alonsonun iyi bir araçla hamiltonla yapacağı kapışmalar çok ii olacak diye düşünüyorum
    5 ay nasıl geçecek bakalım
    herkese ii akşamlar ve tekrar tebrikler

  248. levent karadol avatarı
    levent karadol

    ben hep söylüyorum allah herkese fatih terim ve mclaren şansı versin diye umarım glocgta kendini uzun süre f1 gündeminde tutacağı için yeterince mutlu olur arkadaşlar biliyomusunuz bu yarış gerçek yaşamın ta kendisiydi oradaki herkes için yeterince heyecan sevinç üzüntü vardı umarım kimse son turda kalp krizi geçirmemiştir bu sitede yorum yapan herkese bir tifuzi olarak çok teşekkür ediyorum umarımönümüzdeki yıllarda bu sitede buluşup birazcık stres atmaya devam ederiz inanın ankaraya sırf bu yarışı izlemek için birgün erken döndüm doğrusu deymiş

  249. Kimi Matias Räikkönen avatarı
    Kimi Matias Räikkönen

    griddeki en iyi yarışcı Raikkonen iyi takımda ferrari

  250. iyide hızlı gıtmesı ne farkeder onemlı olan glockun yol vermesı?

  251. Elbet birileri şampiyon oluyor bunu futbolda da yaşıyoruz. Kimin şampiyon olduğu değil nasıl şampiyon olduğu daha önemlidir.. Siz sabaha kadar şampiyon diye bagırın benimde aklıma GLOCK gelir.. Bunu hafızlardan nasıl atacaksınız. Yok lastikmiş yok başka bişey miş. Hamilton çok iyimi VETTEL i yakalıyamadı habire kontra yaşıyordu…
    Sizin böyle şampioyonluğunuz olsun …

  252. mehmet ali bildirici bitter çikolata demişssin sen daha hayatında bitter çikolata yememişsin tatlı dıyorsun bıde :))))))))) neyse marketten bı tane alda ye

  253. Massa bu şekilde şampiyon olsaydı… Ben kabul etmez dim akıllarda bu kadar açık şüphe mi olur yeter ya mc laren diyince aklıma başka şeyler geliyor…

  254. Ahmet walla bende o kadar.Tüm sene olanlardan sonra güzel bir son.Bundan sonraki aylar ne yapıcaz bakalım:S

  255. Bazı kendini bilmez arkadaşlar Glockun yol verdiğini düşünüyor.Islak zeminde yağmur lastiğiyle kuru zemin lastiği arasındaki farkı bilmeyecek arkadaşlar varsa konuşmak boşa.Buyrun pite girmeyen Trulli ve Glcokun son turlarını gösteren resim.

    http://img504.imageshack.us/my.php?image=adszie5.jpg

  256. duygu sahıbıysen bence duygularından emın degılsın 🙂 ben burda toplu olarak soyluyorum dusuncelerımı aktarıyorum hakarette etmedım 🙂

  257. Ahmet  Keleş avatarı

    Hamilton'un şampiyonluğuna loto kazanmış gibi seviniyorum ve duygu sahibiyim sen mi muhasebesini tutacaksın 🙂

  258. McLAREN TEAM avatarı

    biatoreden alonsodan kubicadan nelson(babaolan)dan glock dan merakla açıklama bekliyorum!
    (ferrari takımından beklememe ne ilginç! onlar konuşmadan yalnızca yarıştı!)

  259. soner aktas arkadaşım en genç dünya şampiyonu olma ünvanları ellerinden gitti..kolay değil yani..

  260. Lütfen konudan uzaklaşmadan, seviyeyi koruyan,dişe gelir bize yakışır yorumlar yapalım arkadaşlar.Anlayışınız için teşekkürler..

  261. İsteseniz de istemeseniz de işin içinde duygusallık var. O kadar Şampiyon GLOCK tur..

  262. 22-23 ten 1-2 :)) ŞAmpiyonn HAMİLTON
    ne yapıyoruz üzülmüyoruz.Seneye de siz olursunuz.

  263. ferrari taraftarları nın üzülmesine gerek yok . bunu kesinlikle ukalalık olarak söylemiyorum . singapur ve macaristan şimdi gözünüzde nasıl tütüyor gayet iyi biliyorum . bende yıllarca bunları hesapladım . 2003 nürburgring 2005 ürburgring 2000 indianapolis diye . o yüzden acınızı en iyi ben anlarım yani . ama unutmayın her zaman bir sonraki sezon vardır . sonuçta biz 9 sene bekledik (şimdi lütfen ordan biri çıkıp demesin zaten 9 senede bir şampiyon olursunuz falan diye sonuçta 9 bekledik 21 değil ) saygılar . kendinize iyi bakın .

  264. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    istesenizde istemesenizde Şampiyon Hamilton… NOKTA

  265. Günün isimleri massa alonso rai vede VETTEL hamiltonu resmen öldürdü dirilti ama imdanına glock yetişti.. Bitime metrelere kala öyle tur bindirme gibi yol mu verilir bu nebiçim iş daha hamilton vettel i yakalıyamıyordu… GLOCK 2008 damgasını vurdu.
    Gecenlerde de dedim VETTEL i hamiltonu tercih ederim.
    Tebrikler ferrari.. Hala şampiyon ferrari

  266. evet sadece alonso ve bız fanları degıl grıddetı cogu takım ve pılotlar uzgun glock harıc 🙂 hamıltonun haksız sampıyonluguna uzulmeyen duygu sahıbı degıldır! belkı bu zamana kadar aldıgı puanları haketmıstır ama bu yarıs massanındı fıschella bıle hamıltondan ıyı surdu 🙂

  267. Ben de onu diyorum işte geçen yıl biz geriden puan dezavanatjı ile geldik son yarışa.Siz önde oldupunuz halde 1 puanla oldu dedim.

  268. Couthard tebrikler kötü veda oldu . kamerasını izleyemedik en çok ona üzüldüm

  269. Ahmet  Keleş avatarı

    peki bu nasıl bir şike anlayışıdır sorarım? lütfen biri cevap versin buna. Mclaren yarıştan önce hamilton'un şampiyonluğunun Glock'u geçmesine bağlı olduğunu anladı ve Glock'lamı anlaştı da diğer araçlar mücadele ederken sadece glock geçildi eğer bütün takımlara para dağıttıysa Mclaren neden diğerleri geçilmedi? İkinci ihtimal olarak Mclaren telsizden Glock'a Hamilton'a yer vermesi emrini mi verdi ? Ron Dennis'e vahiy mi geldi acaba Glock'a kapak atın şampiyonu o belirleyecek diye 😀 Çok çırpındınız arkadaşlar gönüllerin şampiyonu massa filan fasa fiso bunlar. ŞAMPİYON HAMILTON istedğiniz kadar kabul etmeyin haberi okusanız yeter!

  270. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    helal be didem kim tutar seni kutlayalım dilediğimiz gibi ŞAmpiyonuz işte öltesi var mı helal bize bea:)

  271. evet evet sonunda allahım sana şükür olsunnnnnnnnnn bize bu mutlulugu heyecanı yaşattıgn için işte yeni dünya şampiyonumuz karşınızda :))

  272. Ben haklının yanındayım hakedenin yanındayım bana gore massa hakettı ferrarı baslı basına bır efsane!

  273. Tebrikler Massa Tebrikler Ferrari.. Tek kelimeyle Süpersin VETTEL. Yapman gerekeni yaptın KİMİ tebrikler.. Ama bu akıllarda kalacak GLOCK hamiltonu neden tur bindirir gibi rahat gecildi.. Eğer öyleyse Tebrikler glock amacına ulaşmışsın…
    Bir adam bu kadar şanslı olur başka söze gerek yok….
    Massa ve Kimi 2009 de fırtana gibi Gececek…
    Massa, kimi alonso ve vettel harikaydınız…

  274. Bu kadar büyütücek birşey yok şampiyon olan hamilton ve ferrari her iki tarafta güzel bi şekilde sevinmeli bu akşam.tabiki ben massa'nın şampiyon olmasını isterdim ama yapıcak birşey yok.seneye hepsi geçicek 🙂

  275. Joker motor hakkını yakıyorsun,son yarışa 7 puan önde geliyorsun,sıralamalarda ve yarışta korka korka yarışıyorsun,son turda zar zor 5 inci oluyorsun ve sadece 1 puanla bu mudur böyyük Vodafon Mclaren Mercedes.

  276. gelde yanma o SINGAPUR da ki pitstopta takili kalan benzin hortumuna .. orda 10 puan gitti. :(((
    yada macaristanda son 3 turda patlayan motora 10 puan da gitti :(((
    Bir ferrari ci olarak Bütün MC Laren Mercedes li arkadaslari kutluyorum.
    glock ta fazla suc yok. adamda kuru zemin lastigi halen takiliydi
    asil biz o hatalari yapmasaydik (singapur daki gibi) simdi sampiyonduk

  277. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    80'lerin sonu ve 90'ların başlarından bugüne ilk kez bu kadar heyecanlandım.

    Son turlardaki hızlanan kalp atışlarım için Felipe'ye, Lewis'e Glock'a ve özellikle Sebastian'a teşekkürler.

    Mücadele için Ferrari'ye,
    Keyifli sohbetler için sizlere
    Yalnızca ikinci yılında olmasına rağmen bu olağanüstülük için Lewis Hamilton'a
    teşekkürler…

    Bu yarış hakkında konuşacağımız çok şey var ama…şimdilik sadece tebrikler…

  278. ben bir ferrari taraftarı olarak hamiltonu tebrik ederim gerçekten hak etti ve kazandı. bu arada glock olmasaydı son anlardaki heyecanı yaşayamayacaktık kubicayı alonsoyu özellikle de vetteli tebrik ediyorum bizim için harika bir sezondu tşkkrlr MASSA ve RAİKKONEN 4ever ferrari

  279. Herşeye Rağmen Şampiyonn FERRARİ !!!

  280. Fernando Alonso : Tuttuğun takım yada pilot beni hiç ilgilendirmiyor. Ben yorumumu yapıyorum sana. Artık arabalarda T.C. yok ve gaza o araçla o halde köklersen kaç kez spin atacağını ne sen ne ben nede ordaki mühendisler kestirebilir. Bilmem anlatabildim mi? Ayrıca ben sana Alonso'cuğum diye hitap etmiyorum. Lütfen biraz daha saygı.

  281. Şam-Pi-Yon HAMİLTONNN
    umarım sevinçimiz kimseye dokunmuyordur:)

  282. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    Glock Bizim Fabrikanın Kapısından dahi içeri Giremez.ŞamPiyon Hamilton:)::):)

  283. soner aktas : Pilot değilde takımım olan Ferrari taraftarı olaraktan bende rahatım. Çünkü bizde ŞAMPİYONUZ. Lütfen konuyu saptırmayalım..

  284. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    BİTTER ÇİKOLATa LeWis Sonuna kadar hakettin bravo fantastik bir iş çıkardın…Bundan daha iyisi olamazdı.

  285. vahit başol avatarı

    magic aLonso heLal sana tam benım dedıgım sozlerı yazmıssın kardesım.ben en basından berı dıyorum hamılton asla bır kımı bır alonso olmazz.hamılton glocuk degıl ferrarı takımını kutlamalı bence.acemıce hatalarıyla yaktılar massanın basınıı.bazı kısıler massayı elestıryo o koltugun hakkını vermıyo dıye ama bence hamıltonda vermıyo.herrkes hamılton buyuk bır pılot olur dıyor ama bence asla.altında mercedes grıdın belkıde en hızlı arabası var ve sen korkakca yarısıyosun ve sampıyonlugu son turda kazanıyosun.sakın bana bır cıkıpta kendını rıske atmadı demesın asla ınanmam.kımse kımı ve alonso kadar gozu kara olamaz.ama seneye grıdde uc sampıyon pılot olacak bakam alonsun altında ıyı bır araca varken ne olacak bakıp gorecez.alonso bu reno ıle bıle kovaleynenı gectı pılotlar klasmanında hesabını sız yapın.kovayleynen asla o koltugada yakısmıyoo.o takımda oldukca hamıltonun yanında ezıleye mahkum olacak

  286. ya çok komiksin bülentciğim glock tamamen yol verdi olay bu 4 tur dayanan bir insan pistte son turdamı hatta son vırajdamı yol verıyor gaza koklese gıderdı sıze kuru zemın lastıklerını hıc gıtmıyo zannedıyorsunuz heralde yagmurda 😀

  287. McLAREN TEAM avatarı

    sezon boyunca renault ve ferrari bazı holigan taraftarları (özellikle renault) lewis için demediğini bırakmadı ama artık sezon bitti ve şuan dünyanın en genç F1 ŞAMPİYONU için tebrik yerine sezon boyunca olduğu gibi sitenin kurallarını hiçe sayarak yazmaya devam ediyor lütfen arkadaşlar bu kişilere cevap yazıp sitenin kalitesini bozmayalım!
    rakip taraftarlardan gelen tebrikler için onların bu nazikliği için teşekür ediyorum!!!!

  288. Çok yazık oldu Massa'ya çokk..

  289. Mc Larenciler kabullenmiş Glock'u eh süper süper seneye Heikki'yi yollar O'nu alırsınız artık.Glock paso yol verir Lewis'e.Gerçi benim anlamadığım Heikki den aynı görevi başarıyla yerine getiriyor yazık değil mi bu sene ki emeğine

  290. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    üzülme massa şerefli ikinciliklerde tarihteki yerini alacaktır.

  291. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    Kimseye Kendimizi Kanıtlama Zorunda Değiliz Şampiyon HAMİLTON…Bu gece Şenlik var tüm Site Sakinleri Şampanya Partisine Davetlisiniz:):):):)

  292. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    ben böyle bir yarış görmedim.Massa'ya cok yazık oldu. hakikaten raikonenci olmama rağmen bu sene şampiyonluğu hakeden tek kişi massa'dır.

  293. Glock ne yapsın arkadaşım. Elinden geleni yaptı. Lastiklerini değiştirmeyerek zaten çıkabileceği en iyi yere geldi. Demekki elinden gelenin en iyisi buydu. Hiç kimseye suç bulmamamak gerekiyor. Geçen seneki hatasını yapmadı Hamilton ve avantajını kullanarak kazandı.

  294. Hamza Fayiz avatarı

    lewis in bu şampuyonluğu hakettiğni düşünmüyorum****benim kalbimde şampuyon massa.ama yinede lewis i tebrik ediyorum haketmesede matematiksel olarak şampuyon oldu..

  295. levent karadol avatarı
    levent karadol

    yahu arkadaşlar herkes sormuş0 bide ben sorayım bu pist son turdamı bu kadar ıslandıglocg doğrusu boşa zahmet etti mclaren kendisini transfer etmez çünkü plotlarıyla devam kararını zaten açıklamıştı ama adam o kadar şeyyaptı bence bi adet sl 55 amg yi haketti ayrıca haminin bu sene aldığı cezalardan bahseden arkadaşlarada şunu söylemek istiyorum bi tek o bu kadar ceza alıyosa demekki aynayı birazcık kendisine tutması gerekmezmi şimdi mclaren taraftarı arkadaşlar 1 numaralı aracınız hayırlı olsun ama 2 bence iki numaralı aracı kullanmak glocg kardeşime yakışır

  296. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    yeri göğü inletin ŞAMPİYON HAMİLTON….

  297. Sezon boyunca hangi takımı tutuyor olursak olalım bizlere heyecan yaşatan pilotların başında geliyordu lewis.. Özellikle Spa'da raikkonen le olan durum pek hoşuma gitmese de :).. Yine de ben lewis'in hakettiğini düşünüyorum.. Tebrikler Lewis.. Tabii ki yarışı kazanan Massa ve takımlar şampiyonu Ferrari'e de tebrikler.. İyi iş çıkarttılar. Ama olmadı..

  298. ortada kısmet yokki glock var :D:D adam yaşama etkisini koydu

  299. MagicAlonso avatarı

    Ah reno Kiminin kendisini gösteremediği massa ve hamiltonun yaptıkları çaylakça hatalara rağmen şampiyon oldukları bir sezonda Alonso ya iyi bir araç vermedin.Keşke Belçikadan sonraki Reno sezon başından beri hep böyle olsaydı.Sağlık olsun Umarım seneye seni şamiyonluğu kovalarken göreceğiz.Kaliteli komple pilot kavramı hergün geçtikçe her yarış koşuldukça çok dahah iyi anlaşılıyor.Gözü kara denilen hamiltonun nasıl korkakça yarıştığını gördük.

  300. arkadaşlar bugün McLaren Mercedes takımı taraftarlarının sevinme günüdür. Lütfen karşılıklı atışmalara girmeyelim. Hamilton ve Massa bu günü haketmişti ama kısmet Hamilton'aymış. Seviyeyi kaçırmayalım lütfen.

  301. arkadaş aşağıda olduğu gibi açıklamış ben glockun dayanabileceğine inanıyorum ama o hamiltonu şampiyon yapmak istedi neyse seneye kova gider glock gelir mercedes zaten alman alman bir pilot iyi gider 😉

  302. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    fernando nickli arkadaş sen öle san hailton un önünde daha 15 yıllık bir kariyer var.boş atıp dolu tutmaya çalışıyosun ama boş Şampiyon HAMİLTON….

  303. McLaren-Mercedes Tarih: 02.11.2008 20:54:09
    McLaren-Mercedes 's avatar
    Allahım sen büyüksün sana çok şükür.
    Biz Mclaren taraftarlarına bu mutluluğu yaşattığınız için Lewis başta olmak üzere bütün emeği geçen herkese çok tşk ederim….

    I love u glock =) başka söylenecek söz bulamıyorum lewis ide tebrik ediyorum tadını çıkarsın bunu bir daha yaşayamıyacak 🙂

  304. yaprak meriç avatarı
    yaprak meriç

    ben bir kimici olarak çok üzgünüm hem kimi raikonnen için hemde massanın son 200 m. kaybettiği şampiyonluk için. Glock hem pite girmiyor hemde lewis e yol veriyor. Tam tersi olsaydı mc leran cılar bu sefer aynı şekilde vettele yüklenecekti. Massanın kaybettiği şanssız puanlara bakarsak insan daha çok üzülüyor. herşey keşkelerle olmuyor neyse ferrariye massaya ve raikonnene tebrikler….

  305. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    yağmurlu bir günde görmüştük seni araban da çubuklu lastikler vardı.bir anda tutuldum aşık oldum ben hayatın anlamı gri arabaydı.ölümle yaşamı ayıran çizği hamilton la Mc laren i ayıramaz ki her yolun sonunda damalı bayrak olsa da Hamilton u F1 den kimse Ayıramaz ki!!! ŞAMPİYON HAMİLTON:):):)

  306. Eh Ferrari bilgileri ile gelişmek de var tabiii

  307. lütfen yorumlarımızı hakaret içerecek şekilde ve kişisel olarak yapmayalım arkadaşlar.

  308. McLAREN TEAM avatarı

    mart mı? onu lewise kara kedi atanlara anlat!:))

  309. ya mclarenci arkadaslar biz birazda anlayısla karsılamamız lazım yani tamam biz haklıyız fakat sonucta onlarda son virajda sampiyonlugu kaybettiler ve biraz suclayacak birilerini arıyorlar normal karsılamak lazım..biz onlara fazla kulak vermeyelim sampiyonlugumuzun tadını cıkaralım 🙂

  310. ayrıca massa su anda macaristandaki durumdan dolayı cok uzgundur o puanı ıple arıyordur 🙂

  311. seneye seneye bu sözü çok duyduk bu sene.Biatore fiaya gide gele çok gelişti Renault:))
    Renault ta çok gelişecekmiş seneye

  312. tam sizin hakedeceğiniz şampiyonluk diyen ferrari taraftarlarına sonuna kadar katılıyorum . tam bizim istediğimiz türden bir şampiyonluk son viraja kadar yarışarak
    çizgiyi bile tam gaz geçerek kazanılan bir şampiyonluk . ne yapyık ki biz karşı takımın pilotunun ırkıyla alakalı birşey mi söyledik . karşı takımın kanıtlayamıyacağımız bir şey ile ceza almasınımı sağladık . sezon bitimine 3 yarış kala karşı takımın lastiğinimi değiştirtik . son yarışta gidip rakibemi çarptık . illegal sistemler mi kullandık
    yoksa tedarikçi olduğumuz kimseye rakibimizi sıkıştırması için emir mi verdik ? bu arada geçen sene raikkonen in şampiyonluğuyla bunun hiçbir alakası yok . biz zaten gene önde olarak geldik . ayrıca bu yarışta ferrariler bir mekanik sorun mu yaşadıki bizim ki şans olsun .

  313. McLAREN TEAM avatarı

    lewise inceleme başatılmış! direksiyonu geç takdığı için:)) 25 sn ceza geliyor!

  314. göremediniz yazikki fia desteği olmayınca zor oluyor heralde:))

  315. Forever Toyota 😀 5.lik için tebrikler 🙂

  316. Gercekten inanilmaz bir yaris oldu, Mclaren`e, taraftarlarina ve Lewis`e tebrikler. Ferrari`yi de takimlar sampiyonlugu icin kutlarim ama bu sezon takim olarak gercekten cok hata yaptilar. Bugun kim ne derse desin tertemiz bir yaris oldu (Glock olayida dahil diye dusunuyorum), kimse kimseye bulasmadi ki dogrusuda buydu, Kazananlara tekrar tebrikler, yaris ve sezon bitmistir, kimse bundan sonra masa basinda sampiyonluk istemeyecektir..

  317. McLAREN TEAM avatarı

    glok şuan oturup ağlıyordur:) ben neyaptım diye hamiltonla yanyana gelirsem onu dışarı atacam diye açıklama yapmıştı!
    alonsonun üzüntüsü,kubicanın sinirden çırpınışı,vettelin ölümüne mücadelesi gerçekten sonuç muhteşem!

  318. Mclaren en son ne zaman takımlar şampiyonu olmuştu ya.Ayrıca bu kadar iddialı bir takıma bu kadar zayıf bir streteji mi uygulanır.Glock olmasaydı görürdük sizin halinizi bizhiç olmazsa kendi takımımız arası yardımlaşmada bulunuyoruz.Size o da yetmiyor +başka takımlardan yardım alıyorsunuz.

  319. hamiltonun şansı çok fazla idi çaylak olmasa %100 şampiyonluk garantilenmişti alonsoda bu kadar şans olsa 🙂

  320. Ahmet  Keleş avatarı

    ahah hemen şikeyi sokmuşlar araya 😀 evet evet şikeyle şampiyon olduk onun için glock kumar oynayıp lastik değiştirmedi değil mi? değiştirmiş olsaydı hamilton'un önünde olma ihtimali hiç yoktu buna ne diyeceksiniz ??

  321. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Yorumlara bakıyorum da ben dahil herkesin eli titremiş yorum yazarken =) Bu da hoş bi anı oldu

  322. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    NAKAJİMAYI TEBRİK EDİYORUM:):):):)

  323. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    Arkadaşlar bu sezon da bitti acısıyla tatlısıyla biz de artık olanı biteni bir kenara bırakmalıyız sonuçlar açık Hamiltonu tebrik ediyoruz tabi Ferrariyi de şimdi bence herkes medenice birbirini tebrik etmeli çünkü çok güzel bir sezondu

  324. Ahmet  Keleş avatarı

    sizin dediğinize göre bakarsak tam size yakışan şampiyonluğu biz aldık kusura bakmayın. alın markalar şampiyonluğuyla takılın biraz oyalar sizi.

  325. Hiç kimse Glock'a yada Kubica'ya yada herhangi bir pilota laf söylemeye hakkı yok. Herkes elinden gelenin en iyisini yaptı. Olması gereken buymuş demekki. Bu kadar basit.

  326. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Kubicca nın lastiğine bakan oldu mu ?
    Ne olursa olsun haklıydılar
    " Bir an herşeyi değiştirebilir "

  327. + şunu demek istiyorum glock sence sadece lewis e mi yol verecek? o kadar aptal mı? şikenin ortaya çıkacağını kestiremiyecekmi hem orda williams hemde kim varsa hepsine yol verdi zaten radyodan almıştır o mesajını kovanın gerıde olduğunu sen karışma bu işe tarzı birşey ama glockun girmemesi olaya karışmaktan beter etti!

  328. tolga soydan avatarı

    inanılmazdı son turlar.söyleicek fazla birşey yok aslında yazık oldu

  329. barış şanlı avatarı
    barış şanlı

    Tebriklerimizi yaptık şimdi konuya dönelim Hafızanız az canlıysa Fernandonunda hamiltona tur bindirmesine rağmen hamiltonun turunu geri almak için Alonsoyu sıkıştırdığını hatırlatırım. Bu yüzden Kubicanın yaptığına laf söylenmese gerek:)

  330. Ahmet  Keleş avatarı

    virajda daha yavaştı haliyle o virajın çıkışında çekiş meselesi var düzlüğe çıktığında hızlanıyor değil mi ? ama bunu kimseye kabul ettirmeye niyetim yok isteyen istediği kadar çıngar çıkarsın ŞAMPİYON HAMILTON başka diyecek şey var mı? Hamilton aracına 1 numarasını aldı mı? ALDI.

  331. McLAREN TEAM avatarı

    ferrari garajında yaşanan gerçekten tam bir drama! kimse o anda onların yerinde olmak istemezdi..

  332. Anlamak istemeyene hiçbirşey anlatamazsınız. Ferrari yatsın kalksın Terbiyeli ve becerikli iki pilotuna dua etsin. Yoksa bu sezon markalarda gidiyordu ellerinden. Ben Ferrari ye de kızmıyorum. kim yardım alsa kabul eder herhalde.

  333. Tüm ferrari taraftarlarının takımlar şampiyonluğunu kutluyorum.Geçen sene Kimi nin şampiyonluğundan şampuan diye bahseden Mclaren taraftarları hariç Lewis in pilotlar şampiyonluğunu kutlarım.

  334. helal glocka ya mclaren glocku transfer eder artık ..

  335. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    bora şubaşı pistteki tazyiği görmedin sanırım heryer su içindeydi.glock un kabaklaşmış lastiği işlevini zaten yitirmişti.fanatizm i 5 dakika kenara bırakıp teknik düşünseniz.ortada şike arama zahmetinden kurtulmuş olucaksınız.

  336. vay vay glock madem herkese yol verdı sıralama ondan boyle oldu demı?
    5. Hamilton McLarenMercedes + 38.907
    6. Glock Toyota 44.368
    ilginç vallaha hamilton kontra verirken o yağmurda nasıl glock 6. tamamladı ayrı bir mesele ayrıca kova nın onun 11 sanıye gerısınde kalması?

  337. ferrari kampı nasıl sevindi ve kötü haberi alınca kursaklarında kaldı sevinçleri ya gloku nasıl unuttu bunlar kuru zemin lastiğiyle daha nekadar gider dedim ve hamilton onu geçmesi gayet normaldi aynı spa ya döndü bu yarış tebrik ediyorum 2008 şampiyonunu ve yarışın galibini

  338. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    İyi seyrettiniz mi Maccacılar …
    Kuru zemin lastiklerle Kubica uçarken; Glock nasıl yol veriyor.. sanırsınınz ki pist sel olmuş dimi. Oysa sprey bile yok…
    Neyse hayırlı olsun, tam size yakışır bir Şampiyonluk işte

  339. Ferrari taraftarı bazı arkadaşlara saygım var. Ama ortada bir gerçek var. McLaren Teknoloji Merkezini kurduğundan beri sağlam geliyor. Geçen yılda öyleydi. Bunu yavaş yavaş görmeniz gerek arkadaşlar. McLaren sizi çok zorlayacak gibi. Artık kolay şampiyonluk yok gibi görünüyor. Bunu kabul edin.

  340. Bülent kardeşim aynen katılıyorum.

  341. Ettiğimiz tebriklerin üstüne zaten siz McLaren taraftarlarından (bir çoğu hepsi değil) mütevazilik göstermenizi beklemek zaten saçmalık. Tebriklerimi adam akıllı yorumlar yapan ve kışkırtmak için yorum yapmayan tüm McLaren taraftarlarına gönderiyorum ve onları tebrik ediyorum.

  342. Ahmet  Keleş avatarı

    ayrıca glock bir tur arkadan gelenlere de mi yol verdi?

  343. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    Massa Kazansa da KazanaMASSA'da ŞAMPİYON HAMİLTON:):):):):):)

  344. Ahmet  Keleş avatarı

    yeni ıslanmaya başlayan pist her zaman daha kaygandır! Hamilton bile kontralar veirirken Glock standart lastiklyken hala yol verdi diyenlere şaşırmaktan başka bir şey yapılmaz. TEBRİKLER McLAREN ve HAMILTON!

  345. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    Lewisi tebrik ediyorum ama geçen sene Kimi'nin şampiyonluğuna şans diyenler şans nasıl olurmuş gördü!! Ayrıca Ferrarimizi de tebrik ediyorum şampiyonluğumuz kutlu olsun arkadaşlar / Kimi&Felipe el ele şampiyonluk Ferrariye 🙂

  346. ecrin deniz avatarı

    ortalığı bulandıran yazılar yazanları ben de kınıyorum. bırakın herkes hakettiği mutluluğu yaşasın! ferrariciler de mclarenciler de!ferrari ve mclarenin olmadığı bir f1 düşünemiyorum. gereksiz gerginlik olmasın arkadaşlar.! son olarak gururluyuz… forza ferrari…!

  347. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    boşu boşuna glock a laf atıyosunuz.adam kuru zemin lastikleriyle daha fazlasını yapamazdı.yağmurun tam bastırdığı esnada kuru zemin lastikleri işlevini yitirdi.bunu anlayamiyacak kadar kör olmayın.gidin elinizi yüzünüzü bi yıkayın olanları kabullenin ondan sonra yorum yapın.olduk olmadık yerde şike aramayın.şikenin ne olduğunu sölemek gerekirse massa adına sölenmesi gereken çok şey var die düşünüyorum.fanatizm güzel bişeydir fakat dozunu kaçırmamak kaydıyla.Şampiyon Hamilton:)

  348. 9.4 saniyemi bir daha izle istersen?

  349. Emir Çolak avatarı

    Ferrari ve Kimi taraftarı olarak tüm Mclaren ve Hamilton taraftarlını kutlarım tebrikler, unutulmaz bir yarış oldu.

    Ferrari – Kimi & Felipe

  350. Tüm McLAREN taraftarlarından GLOCK hakkında açıklama yapmamalarını rica ediyorum.Kazandığımız diğer yarışlarda olduğu gibi Şampiyonluğuda boş iddaa larla geçiştirmeye çalışıyorlar.
    Bazıları HAZMEDEMESEDE
    Şampiyon H A M İ L T O N

  351. Samet Eminefendi avatarı
    Samet Eminefendi

    Glock a teşekkür etmemiz lazım böyle suçlamak yerine. Sezon finaline müthiş renk kattı. Ama orada yapabilecği hiç bişey yoktu yarışı tamamlamasına şaşıyorum. Çoğu pilot yağmur lastikleriyle dahi zorlanırken kuru lastiklerle hata yapmadan bitirdi yarışı.

  352. ogun savaş avatarı

    Tfozyler Ve Alonso cular her ne kadar çekemezsenizde le-wis ha-mil-ton şam-pi-yon.. Sizlerin düşünceleri fikirleri yazıları hiç bişeyi değiştrmeyeceğini sadece egonuzu tatmin etmeye çalışsanızda hiç bşey bizi şampiyonluğu kutlamamıza engel deil.Şahibeli de olsa şans da tesadüfde olsa şampiyonuz 😀

  353. harika bir yarıs harika bir sampiyonluk..tebrikler lewisim tebrikler mclaren..sonunda bekledigimiz sampiyonlugu yasadık..5 dk icerisinde bu kadar duygu degisikliligi yasanmamıstır herhalde her iki taraf icinde ve sonunda gulen biz olduk..simdi yazıları okuyamayacam zaten yuzu gecmis fakat tahminimce herkes glock a yuklenecek faat onun yapabilecegi bisye yoktu yagmur bastırdı ve slick lastiklerle hızlanamadı ve herkes cok rahat gecti zaten oda pite girseydi zaten biz 5. olacaktık ve bu heyecanlara hic gerek kalmayacaktı..hakettigimiz bir sampiyonluk almıs olduk.soyleyecek fazla da bisey yok hala kalbim kut kut atıyor 🙂 son olarak ferrariyide tebrik ederim markalar sampiyonlugu icin..gunumuz kutlu olsun mclarenciler..

  354. Kaan sen işi biliyorsun be! Sağolasın..

  355. barış şanlı avatarı
    barış şanlı

    Evet arkadaşlar insanlar kendi başlarına gelince eminim çok daha iyi anlayacaklardır. Gerek Alonsonun gerek Kiminin geçen yılki şampiyonluğu hakkında konuşanlar bugün bunları kendileri yaşıyorlar. TEBRİKLER

  356. kaan kaanhan avatarı

    Glock u herkes geçti o anda, neden Hami geçince suçlu Glock oluyor anlamadım. Glock u suçluyorsunuz ancak Glock pite girmeyerek massanın ümitlerini artırdı yani nerdeyse massaya şampiyonluğu getiriyordu adam, bu açıdan görmüyorsunuz.

  357. öncelikle tüm ferrarici arkadasları sampiyonluklarından ötürü tebrik etmek isterim . lewis'in şampiyonlugundan çok brezilyalı ( ırkcı olan kısmı ) taraftarların üzüntüsüne sevindim . insan muamelesi bile yapılmayan bir ülkede şampiyon olmak gerçekten çok büyük keyif . buradaki ferrarici arkadaşlara hiç bir kastım yok zaten ilk yorumum bu . 🙂 timo glock a da kimse yüklenmemeli bence sonuçta eger yol verecek olsaydı bir tur öncede yol verebilirdi . bir de böyle düşünün ayrıca o yokuş yıkarı son virajı aldı fakat gaza basamadı patinaj korkusu ile yada patinajdan gidemedi tam göremedim .
    bu arada kubica yada ceza bekliyorum bir tur önceki pilotları kazanıcagı hiç bir şey yokken geçtigi için .

    Tebrikler LEWİS tebrikler McLaren tebrikler ferrari

  358. Yavuz balcı : arkadaşlar glock yağmur lastiği takmamıştı o yüzden felaket yavaştı.o yüzden glocka bir şey demeyin

    Ne saçmalıyorsun yagmur 5 tur kala basladı 4 tur devam edıpte son turdamı yol verdı lewis e hatta son tur degıl 300 m felan vardı utansın vallaha Glock resmen lewis'e şampiyonluğu verdi bu arada glock onca gunun uğraşını mahvetti

    Mclaren Mercedes :
    Arkadaşlar olan oldu biten bitti giden gitti.
    Mclaren Lewisler Pilotlar Klasmanında şampiyon oldu
    Ferrari Markalar Klasmanında şampiyon oldu
    iki takımıda tebrik ediyorum

    acaba lewis kaybetse bunları söyleyecekmiydin çok merak ediyorum

    SON OLARAK LEWİS ŞAMPİYONLUĞU HAKETDİ daha o bir çaylak görmedinizmi vetteli geçemedi kubica bile geçti utansın derim ben yetenek olabilir ama sıkışınca hemen panikliyor şampiyon olmak için çok erkendi ! önce tecrübe kazan lewis sonra gel şampiyon ol 😉 glockun ittirmeleriyle şampiyon olma bi zahmet

  359. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    Bu Şampiyonluk Tüm F1 camiasına karşı alınan bir şampiyonluktur.Bu gün gridde anti-Hamilton'cılar oldukça fazlaydı her zamanki gibi…Ama ilahi adalet işte ağlıyorum sewincimden…Takım eşi benzeri olmayan bir ar&ge uyguladı tüm bir sezon bu gün bi çok şey olumsuz gitti bizim için ama yetmedi hiç biri bu şampiyonluk yolundan alıkoymaya.FOR EVER TEAM VODAFONE McLAREN MERCEDES…

  360. Bu senenin özetinde son dakika ferrari garajını istiyoruz:) Heikki her zaman ki gibi çok yardımcı oldu.Glock gelsin onu sevenler artmıştır:)

  361. ogun savaş avatarı

    alex wurz boşuna okdr hesap yapmışsın neticeye odaklan en iyisi

  362. Mithat Can Güçlü avatarı
    Mithat Can Güçlü

    Felipe gönüllerin şampiyonudur kalbimiz hep onunla!!

  363. barış şanlı avatarı
    barış şanlı

    Fernando Alonso taraftarı ve Massanın dünya şampiyonu olmasını isteyen birisi olarak; Massayı yarışı kazandığı için hamiltonuda dünya şampiyonu olduğu için kutlarım. Glocka yüklenmemek gerek bence elinden geleni yapmıştır normal lastiklerle sürmek pek kolay olmasa gerek. Zaten her türlü tepki alacaktı ya Ferrarilerden yada mclarenlerden. Umarım önümüzdeki sene f1 in son yarı düzgün hali oldukça güzel geçer ve birkaç pilotu ön sıralarda sürekli kapışırken görürüz.(FRMKhk)

  364. ilker biçer avatarı

    glock soft lastiklerle sürüyordu eninde sonunda geçilecekti zaten.

  365. öncelikler ''oğuzhan kemal beyatlı''
    Ben bir Ferrari taraftarı olarak senin saçmaladıgını düşünüyorum!

    Ayrıca Yarışta ard arda aynı duyguları paylaşan 2 rakip takım taraftarlarının tartışmaması gerek.

  366. Ertan Akkaş avatarı

    Ben son kez daha Hamilton'u Pilotlar Şampiyonluğu için, Ferrari'yi Takımlar Şampiyonluğu için, HAmilton'a destek verenleri, McLaren taraftarlarını, Takımımı ve tüm tifosi arkadaşlarımı tebrik ederim.

    Ama en büyük tebriğim Massa'ya… Bu kadar çok çalıştığı ve samimiyet dolu hareketleri için tebrik ediyorum. Ve Kimi'yi yarıştan sonra Massa'ya verdiği destekten dolayı tebrik ediyorum.

    Bütün bir sezon boyunca bize bu kadar zevkle takip ettiğimiz F1'de emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

    Veee tabiki TRF1.net'e bu işten çıkarları olmadığı halde haberleri bize en hızlı ve kaliteli şekilde sunduğu için tebrik ediyorum. UMARIM FERRARİ VE McLAREN bizlere her sene böyle heyecanlı sezonlar yaşatır. Herkese iyi akşamlar bir sonraki sezonda görüşmek üzere…

    SCUDERİA FERRARİ MARLBORO
    Kimi Matias Raikkonen & Felipe Massa

  367. McLAREN TEAM avatarı

    oguzhan kemal! sen ne anlatıyorsun! o yarışıta glokun neden yavaşladığını bilmeyen tek sen varsın galiba!

  368. Samet Eminefendi avatarı
    Samet Eminefendi

    Herkes bize karşıydı gibi fakir fukara edebiyatına yatanları şampiyonluğu dahi kutlamayı beceremediklerinden dolayı allaha havale ediyorum.
    Hamilton ve burda gerçekten laf söylemiş olmak için değilde şampiyonluğu kutlamak için yazan tüm Mclaren fanlarını kutlarım. Şampiyonluklar hakedilmeden kazanılmıyor o yüzden kesinlikle hakettiler.
    Massa yı harika haftasonu ve sezon boyu bizlere yaşattığı heyecandan ötürü kutluyorum. Şampiyonluğu hakettiğindende şüphem yok ama her sezon bir kazanan oluyor ve malesef bu sefer biz olamadık. Sağlık olsun önümüzdeki sene hatalarımızdan ders çıkarıp daha az hata yapan bir ferrari izleriz umarım.

  369. ecrin deniz avatarı

    koyu bi kimi taraftarı olarak bugun kalbim hep massanın yanındaydı. ve yarış sonunda da massanın gözyaşlarıyla ben de kahroldum.timo ya kızıyorum.herkes gibi lastik değiştirseydin de heveslendirmeseydin bari ferrari ve massayı…serhan acarın dediği gibi çok dramatik ,fazlasıyla dramatik…:( sezonu değerlendirmek gerektiğinde kaybedilen şampiyonlukta takım hatalarının ön plana çıktığını görüyoruz.yine de takımlar şampiyonu olmayı başardık.takım şampiyonluğu için oldukça mutluyum. ferrari çok büyük bi takım! takımımı ,tüm ferrari taraftarlarını , massa ve kimi taraftarlarını kutluyorum…!lewis e gelince;tebrikler..! fakat lewis den çok mclaren taraftarlarını kutlarım:)9 sene kolay deil gerçekten . doya doya kutlayın arkadaşlar hakkınız…

  370. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Sahi ya bu Glock meşhur suikast silahı değilmiydi :))
    Artık yeni bir şöhreti var, F1 suikastcısı Glock

  371. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    arkadasım deli sacması yazılar yazıp ortalığı bulandırmanın kimseye bir faydası yok,glock daha ne yapacak,gormedin mi yagmur lastigi olan araclar bile yalpalıyordu onun o lastiklerle o kadar tur gitmesine şaşırmamak elde değil,massa ve ailesi adına üzüldüm çünkü sevinirken üzüldüler,bizim adımıza inanılmaz rezil bir yarıstı,bundan sonra mclaren takımının hedefi brezilyaya 11 puan farkla gelmek olmalı böyle şey gormedim ya,yagmurla baslıyor,kuruyor ve hersey rutin giderken tekrar yagmur yagıyor,boyle kader mi olur..inanılmazdı ve gercektne suan bile şampiyon oldugumuzu idrak etmek cok zor sevinmeye vaktimiz olucak ama suanki şok durumundan cıkmamız lazım önce çünkü son turlarda yerlere yatıp bagırıp çağırmayan biri oldugunu sanmıyorum aramızda..
    herkesin lewise düşman oldugu bir gridde böyle bir sonuc gercekten çok anlamlı oldu,seneye çok daha rahat ve kendinden emin bir adam izleyeceksiniz pistlerde ve bence bundan sonra lewisten daha da fazla korkmalı pisttekiler ve burdakiler..wettel i ve kubicayı tebrik ederim,lewis i zorlamak ve ona hata yaptırabilmek adına çabaları takdire sayandı ellerine geçen şeyin ne oldugunu da merak etmiyor degilim,finish çizgisini geçerken wettel kazanmıs kadar seviniyordu,çok ilginç,tur yiyen kubica da lewis in dibinden ayrılmıyordu,düşmanlıkları bariz de insan bu kadar mı belli eder ya:DDD
    massayı ve ferrari takımının şampiyonlugunu canı gonulden tebrik ederim genel olarak daha iyi bir aracla yarısmıs olmalarına ragmen bu yıl mclaren kadar iyi yönetemediler şampiyonayı,en azından brezilyaya kadar yonetemediler,seneye hepimizi daah güzel bir şampiyona ve herkesin şampiyonluk yolunda olabilecegi bir sezon bekliyor,test dönemini heeycanla bekliyoruz..
    şampiyonuzzzzzzzzzzz

  372. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    For Ever McLaren Mercedes.
    Thanx Team Vodafone McLaren Mercedes.
    Thanx Lewis Hamilton.
    To Be Contiuned….

  373. ercan postacı avatarı
    ercan postacı

    Ferrari taraftarı olarak tüm hamılton we mclaren taraftarını ve takımını tebrık ederım mukenmel yarıslar ızlettıklerı ıcınde umarım 2009 da boyle heyecan dolu gecer

  374. FeRRaR!_k!msTeR #1 avatarı
    FeRRaR!_k!msTeR #1

    nası bişey ya hala ağlyrm lewis sndn nefret edyrmm!!!!!

  375. ogun savaş avatarı

    Şahibeli dien arkadaş sen önce glock un kullandığı lastiğe bak ve herkez pite girdiğinde o girmeyerek 5. sıraya kdr yükselebildi.son anda bastıran yağmura dikkat etmeyip göremediyseniz ve bunada şahibe diosunz ya harbiden yazıklar olsun.

  376. Bu sezon da bitti ama bazıları hala formula 1 den bişey anlamamış görünüyor.. Seneye inşallah!

  377. McLAREN TEAM avatarı

    hayatında yarıştığın tüm seriler gibi bundada geçikmeksizin şampiyon oldun! üstelik hakemlere iki takıma ve en az 10 pilota karşı! bu gerçekten tarihi bir şampiyonluk!
    seni gönülden kutluyorum HAMİLTON!
    sezon boyunca sana demediklerini yapmadıklarını bırakmadılar ama sen bunlara cevabı az önce verdiğin bir çok kişiye inanılmaz acı yaşattın…
    ferrari takımını ve taraftarını takımlar şampiyonluğu için kutluyorum!

  378. Yavuz Balcı avatarı

    bir tebrikte burda diğer takım taraftarlarına ve özellikle ferrari taraftarlarına ( bir kaçı hariç tabi :)) ).her ne kadar kıyasıya tartışsakta burda sezon sonu buradaki güzellikte ortaya çıktı.ayrıca herhalde bu sitedeki hiç kimse massathebest arkadaşım kadar üzgün değildir.özellikle sen gülmelisin.massanın buralara kadar geleceğine senin kadar inanan kimse yoktu.herkese iyi akşamlar.

  379. burak bocek avatarı

    ya arkadaşlar sınırınızı burda yansıtınca sonra bıze laf soyleyenlere bırsey dıemıyoruz ferrari fanlarıda sakın olsun ortam gerılemsın tadımız kactı dahada kacmasın

  380. sampiyonlu 1 puan farkla kazanilinca bir kez daha her seyin donup dolasip sana bagli oldugu yine ortaya cikti.harcanan yuzmilyonlarca dolari ve onca gayreti heba edebilecek kadar ilginc.cunku 2. ciler tarihte hatirlanamiyor.yinede bu yarista guvenlik aracinin gereksiz yere fazla kaldigni dusnuyorum.eger erken pite donse yaris 1 dk kadar daha kisa surede bitecek.yagmur bu kadar etkisni gosteremiyecek glockta kuru lastiklerle yarisi 4. sirada rahatlikla bitirebilecekti.mclaren bugun hem cok sanli hemde sanssizdi.belkide guvenlik aracinin gerek yokken 1 tur daha icerde tutulmasi karari hamiltonu sampiyon yapti

  381. Alonso'nun şampiyonluklarına ballıydı diyenler bunun için de yorum yapsın lütfen. Massa için gerçekten çok üzgünüm.
    Ve Lewis senden NEFRET ediyorum ama yine de tebrikler.

  382. radiohead radiohead avatarı
    radiohead radiohead

    yarış bitiminde hamilton aracından çıktığında onu ilk tebrik eden glock'tu. hamilton şampiyonluğu haketti ama keşke böyle şaibeli almasaydı

  383. Kardeşim neden bana öyle diyorsunuz. Aşağıda tyazılanları okumamış gibi bana saldırıyorsunuz. Sindirebilecekmiymişiz. Lafa bakarmısınız ya. Bu lafa ne söylenir.

  384. engin sürgel avatarı
    engin sürgel

    takımları alamasadak da kovalainen yüzünden sürücüler şampiyonu olduk.az kalsın geçen seneki gibi kader ağlarını ördü.neyseki yırtık çıktı.bu sene de 1 puan farkla kaçırsaydık kalpten giderdim heralde:))lafın kısası söylecek bi şey yok son gülen her zaman ii güler:))dünde gereksiz yere tartışıp durdular!

  385. burak bocek avatarı

    neden massa yerıne vettel alınıyor adam 1puanla kacırdı şampıyonlugu be laf mı sımdı bu kimi değil massa yarıstı şampıyonluk ıcın kardesım

  386. Bir Ferrari taraftarı olarak Hamilton'u ve ona gönülden destek veren taraftarlarını, takımlar şampiyonu olan takımımı ve yine taraftarlarını tebrik ederim. Her ne kadar bazen birbirimizi yediysekte acısı ile tatlısı ile koca sezonun sonucu ve aslında kenetlenmenin adıdır bu.

    Bugüne kadarda bize anı anına haberleri yetiştiren ve emeklerini bizden esirgemeyen tüm TRF1.net ailesine de teşekkürlerimi sunuyorum.

    Herkese hayırlı uğurlu olsun inşallah.

    Saygılarımla..

  387. nazan nokta avatarı

    ağladığı an bittim ya tatlım benim

  388. Arkadaşlar olan oldu biten bitti giden gitti.
    Mclaren Lewisler Pilotlar Klasmanında şampiyon oldu
    Ferrari Markalar Klasmanında şampiyon oldu
    iki takımıda tebrik ediyorum
    gereksiz yere tatsızlık çıkmasın şu güzel günü doya doya yaşıyalım
    Buradan tekrar tüm mclaren ekibini ve onları destekleyen mclaren taraftarı tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum ve başarılarımızın devamını diliyorum
    For Ever Mclaren-Mercedes !!!!

  389. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    en yakın rakibimiz Mclaren ve Hamiltonu tebrik ederim.. tabi taraftarlarıda… çok dramatikti… hamilton heyecandan bidaha kaybedecekti, imdadına glock yetişti… takımlarda şamp. olduk buda ii…. tekrar tebrikler………..

  390. nazan nokta avatarı

    glock bi viraj daha dayanamadın massa için ilk önce sewinç snra üzüntü diğer yandan 1. oldu buna bile sewinemedi off şampiyon olmayı haketmişti off off

  391. glock ne mi yaptı gitti gitti de yukarı cıkarken duz yolda remnen durup yol verdi bir anda!!!

  392. Semih Can Özer avatarı
    Semih Can Özer

    helal olsun massa helal olsun vettel helal olsun demeyecem ama tebrıkler hamılton lanet olsun kubıca glock az daha dayansan ne olurdu?

  393. hayatımda izlediğim en inanılmaz yarıştı..tek kelimeyle muhteşemdi.bize bu heyecanı yaşatan bütün pilotlara teşekkür ederim..tebrikler ferrari, tebrikler hamilton..

  394. forzaferrari avatarı

    timonun videosunu rica etsek??

  395. Tek ve siyahi sampiyonu ne demek ya?Sonra da baskaları siyahi pilot diyince ırkcı diyosunuz,ayip ya…Hamilton haketmedi baska soze de gerek yok mclarenciler zaten onlara gore hep haklılar sezon boyunca boyle olmadı mı?Veonlara yakısır bir son oldu …

  396. Bahadir  Akgun avatarı
    Bahadir Akgun

    Ben boyle yaris ben boyle sezon gormedim 11 sezondur F1 izliyorum 2000 yilindan beri ilk kez bu kadar zevkli rakabetci yarislar izledim..Hamiltona Massaya ve emegi gecen tum pilotlara vettele alonso ve digerlerine tesekkurler F1 askimi yenilediler..
    Anti-parantez Mclaren ne yapti oyle ya ben boyle fiyasko gormedim Glocka dua etsinler..10.sezonda Glockun yardimiyla sampiyon olabildik buna da sukur 😀

  397. Bu arada dün bugün lewis şampiyon olunca hiç biriniz gelip yazı yazmassınız diyen Mclarencilere selamlar.

  398. Glock un ne suçu var kardeşim abartmayın yaw böyle bir sonda bile bu şekilde ortalıgı karıştırabiliyorsunuz ya ne diyeyim ben size gerçek f1 taraftarları kendilerini belli ediyorlar yorumları ile kabahat bulmadan tebrik etmeyi bilin.Her iki cephe için söylüyorum bunları.

  399. harbdn apocan hamıltonunkkı neydı ole herkese sapur supur 😀 kızda süper ha lewis işi biliyor:D

  400. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    ya acayip bisey di ya böyle birsey birdaha asla gelmez f1 e
    inanilmaz tam göbek atmaya basladim evde vettele duaciydim pat son viraj glock yavasliyo olmaz böyle bisey ya
    massa da yarisi bitirnicek sampiyon du 5 saniye sonra adam yikildi ama gönlümüzün sampiyonu sun massa helal olsun sana

  401. yok glock'a kızıyorum niye umutlandırıyorsun insanı…
    zahuahuauhauh öldüm buralarda valla düşüp bayılacam.

  402. Ertan Akkaş avatarı

    http://f1stream.co.cc/f1itv.html girin ve hem sevici hemde üzüntüyü görün 😉

  403. Glock'a kabahat bulmayın pitstop yapsaydı bu kadar heyecan bile olmıcaktı en azından yarışın içinde herşey vardı. Glock'a kabahat bulanlar Sadece Lastiklerine baksın o adamın yapacagı hiç birşey yoktu.

  404. EDİP yorumunu gördükten sonra keşke massa kazansaydı diyorum şu şampiyonluğu.
    Bakalım bu siteye girebilecek yüzün kalacakmıydı?

  405. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    yok glock'a kızıyorum niye umutlandırıyorsun insanı…

  406. o değil hamiltonunki önüğne geleni dudağından öptü. keşke bende orada olsaydım 😀

  407. Geçen sene de siz çok hak etmiştiniz.
    Yürü be koçum Hamilton tebrikler hepinize Fantastic Job

  408. edip doğan kubica ne cırkeflık yapmıs hamıltonun fujide yaptıgını ne cabuk unuttun sen once kendı pılotunun evinin önünü süpür sonra dıger pılotlara laf soyle kubıca cırkefse snn hamıltonun cırkefın danıskası

  409. glock neden yavaşladı bilen varmıı?

  410. Ertan Akkaş avatarı

    Arkadaşlar bende Ferrariciyim ama ortalığı bulandırmayın tebrik edip saygı duyun lütfen…

  411. EDIP DOGAN kardeşim ortamı gerecek yorumlar yapma! Bu yarışın ardından gergin olmayan adam yoktur biraz seviyeli ol.

  412. Allahım bu nasıl bir yarıştır bunasıl bir heyecandırr ölüp ölüp dirildim resmen :s..Son viraja gelirken tam bitti dedim ama toyota pit ekibi sağ olsun…Ney diyelimki artıkl anet olsun dilekolay 9 senedir bu anı bekliyordum..Sonunda başardıkk…Nihayet başardıkk..Bize uzun zamandır bu anı yaşatan Lewis hamiltona,Vodafone mclaren mercedese teşekkür ediyorum..Bu arada rekibimiz ferrariyide tebrik ediyorum özellikle massaya bu sezon heyecanlı yarışlar seyrettirdiği için..Oda haketmişti ama ne yapalım motorsporları işte..

  413. Böyle şampiyonluk çatır çatır kutlanır kardeşim. Sizin yandaşlarınız "Kubica Alonso ve diğerleri." bile batıramadı Hamilton u. Kubica nın yaptığı çirkeflikleri görmedik sanmayın. Her yıl siz boş boş şampiyonlukları nasıl kutluyorsanız. Bizde bi okadar dolu olan şampiyonluğu kutlarız. Massa haketmedi demiyorum ama. Hamilton da sonuna kadar haketti kardeşim. Bu iş Glok meselesi değil.

  414. burak bocek avatarı

    harıka bir sezon dramatık bır fınısh bırısı son turda kaybettı dıgerı kazandı ancak olanların boyle olucagını kımse tahmın edemezdı.yarıstan once burda cogu ınsan kesın konustu ama yıne hayal kırıklıgı olcuaktı.herseye ragmen tebrıkler lewise ve felipe

  415. gülhan ertürk avatarı
    gülhan ertürk

    Rezalet resmen. Çok üzgünüm. Alonso'yu kürsüde gördüğüme bile sevinemedim. Glock kuru zemin lastiklerine rağmen dayanabilirdi. Benim için Glock bitmiştir. Onu yakında Mclaren' de görürsek hiç şaşmam.Massa, Alonso ve Vettel harika bir yarış çıkarttılar. Kürsüye bile yaklaşamayan, Kanada' da en büyük rakibinin üstüne çıkan, pistte en kirli yarışan bir Formula bir şampiyonu var. Eeee o zaman tebrikler.

  416. Bu arada bir tebrikte vettel haketti.
    Tebrikler Vettel.

  417. ///// SCUDERIA FERRARI MARLBORO ///// Diyecek tek Sözüm bu. =(

  418. neydi o öle ya teşekkürler bunu bize yaşatan massa hamilton kimi alonso glock vettel kim varsa.süperdi gerçekten uzun süredir f1den bu kadar keyif almamıştım.hamilton gene kaybediyordu mclaren ne yaptı bu yarışta anlayamadım doğrusu pek.

    şampiyon pilota tebrikler.haketti ve kazandı.

    glock geçilmeseydi vettele bi demet çiçek gönderecektim ama olmadı glock sana laflar hazırladım bizzat görüşmeliyiz dinlemelisin 😛 işin şakası tabi ki..

    10 yılda 8 markalar aldık eh bu da kötünün iyisidir bu sezon massanın emekleri takımlar şampiyonluğunu haketmişti belki ama takım olarak haketmedik bu şampiyonluğu çok hata yaptık çok yanlış yaptık.umuyorum önümüzdeki sezon ders alırız.

  419. suçun büyüğü kubicada vettelle hamiltonu tehlikeye atmasaydı belkide vettel lewisi asla geçemeyecekti.

  420. İŞTE FORMULA 1 BU! Damalı bayrak sallanmadan hiç bir sey belli olmuyor.Umarım herkes damalı bayrak sallanmadan kesin konuşmamayı öğrenmiştir.Bu zevkli heyecanlı dramatik sonu bizlere yaşattıgı için Massa & Lewis e teşekkür ediyorum her ikisinide tebrik ediyorum.İnanılmaz son tur diyecek fazla bir sey yok her iki tarafta hüzün ve dramı arka arkaya yaşadı.

  421. onur aybars avatarı

    Şu an garajda herkes birbirini öpüyor. Sapıttılar ha…

  422. kubicann yerınde bnde olsam yapardım kubicanın lewisi sevmedıgını hepmz blyrz lewis aynı seyı alonsoya yapmamsmydı fuji speedwayda ben bır an kubıca gecrcek sandım ama yapmadı:D

  423. timo napmışki anlamadım?

  424. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    tebrikler lewis,ah glock neyse,güzel bir yarıs oldu massa harika iş cıkardı gercekten son yarısta Allah kolaylık versin …

  425. Ya allah askına onca tut 4 tut tuttu da son yukarı cıkarken mi kaydı ya da yavasladı resmen yol verdi ya içinize sindiyosanız helal olsun tebrikler…

  426. Mithat Can Güçlü avatarı
    Mithat Can Güçlü

    YA GLOCK 1 VIRAJ DAHA DAYANAMADI NE DIYIM :(:(

  427. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Fantastic Job Timo, Fantastic….Helal olsun sana..
    Alnına sürdüğün bu kara lekeden nasıl kurtulacaksın bakalım

  428. salih bozok avatarı

    McLaren taraftarı olarak her türlü oyunun mağlup edilmesine seviniyorum ama Massa gibi düzgün karakterli bir adamın ağlamasına ve trajik bir sonla karşı karşıya kalmasına da o denli üzülüyorum. Brezilya taraftarı ona gereken onuru vermiştir.

  429. kaan kaanhan avatarı

    Hamilton ^^ŞAMPİYON^^ tebrikler. massayada 1. olduğu için tebrikler. yağmur hep bizim için iyi olmuştu ama bu sefer bizim için nerdeyse felaket olcaktı, kolay olmadı ama ŞAMPİYONUZ. nice ŞAMPİYONLUKLARA Hamilton.

  430. Dennis artık bi git amca bee..olmaz mı..şampiyonluk da kazandın..yeter artıkk..heiki gibi bi uyurgezeri sürekli dolu depo ile sıralamalara çıkardığın, bu son yarışta bile her iki pilotu birden dolu depo ile çıkarıp olabilecek en kötü stratejiyi kullandığın yetsin artık.

  431. onur aybars avatarı

    Markalar için Ferrari, pilotlar için Lewis taraftarlarına tebrikler.

  432. Lewis hamiltonu ve mclareni tebrik ediyorum.Kubicayıda 1 tur geri olmasına rağmen yarattığı karışıklıktan dolayı knıyorum.

  433. yaprak meriç avatarı
    yaprak meriç

    benim de şu an elim titriyor sinirden.Glock un yaptığı hiç bişeye sığmaz! Hamilton da bunu içine sindirir umarım. Massa nın hakkıydı!!!!

  434. FeRRaR!_k!msTeR #1 avatarı
    FeRRaR!_k!msTeR #1

    off glock bkç tur daa dayanamadı tebrkler hamiltna ve trftrlarna :(((( ttryrm ya off nası kçtı :((

  435. Oldu bu iş!

  436. Ellerim titriyor şuan.Ağlamaktan helak oldum.Allahım bize bugünü yaşattığın için şükürler olsun.Kafayı yiyecektim resmen.

    Feliepeye ve podyumdaki tüm pilotlara ayrıca ferrarinin takımlar şampiyonluğunu tebrik ederim.

    Lewis 10 yıl sonra beklediğimizi verdin bize.Koçum böyle devam et.

    We Are the champions 😀 😀 😀

  437. beyler çok moralim bozuktu valla kusura bakmayın.. en azından takımlar şampiyonu olduk. Mclarenci arkadaşlara tebrikler geçen sene olanlar tekrarlanmadı 2. kez kaybetmesi onun için daha kötü olcaktı haketti 🙂 helal olsun hamiltona

  438. hazar kurumlu avatarı
    hazar kurumlu

    Fuad hocam verilen 5sn ceza gerçek bile olsa clockla arasında 6sn fark vardı yarış bittiğinde :)))))

  439. maclaren mercedes camiasina tebrikler … inanılmaz bi yarıştı bu heyecanı yaşattıkları için levis ve massa ya teşekürler.

  440. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Glock un lastik olayını ben de biliyorum ama açıkçası yol verdi gibi geldi bana zaten toyotanın stratejisiydi lastik değiştirmeme ama yol verme glocuk fikriydi umarım yol vermemiştir. Destansı bir yarışa gölge düşsün istemem

  441. Adem Albayrak avatarı
    Adem Albayrak

    yazık oldu…………

  442. hazar kurumlu avatarı
    hazar kurumlu

    işte bu,sonunda istediğim oldu,son tura kadar koltukları tekmelediğim bir yarışta son saniyelerde delirdim sevinçten.glock kumar oynadı,tutuyordu ama son turda kuru zemin lastikleri onu hata yapmaya zorladı.hamilton da bundan faydalanarak 5. oldu.massanın aglaması gerçekten içimi burktu,tarafsız olsaydım onun kazanmasına da sevinirdim fakat gönlüm mclarendan yana oldugu için hamilton önceliktir benim için.9yıl önceki hakkinen şampiyonlugunun ardından uzun bir bekleyişin sonunda mclaren istediğine ulaştı,tebrikler mclaren-tebrikler hamilton…

  443. burak bocek avatarı

    taarih tekrar tekerrur edıyordu olmadı fınıshı massa gectı şampıondu sonra olanlar gercekten ınanılmaz nasıp degılmıs massada cok hak ettı mclaren tarftarları emınım o an yıklımıstı ama glockun olayından sonra sımdı havalardadırlar

  444. arkadaslar herkesın uzuntusu ve sevıncı var bırbrmze yuklenmeyelm sagduyulu olalm

  445. herşeye rağmen Lewis'e tebrikler.Yinede Massa'm için üzülmemek elimde değil Vettel'in Lewis'i geçtiğinden beri kalbim güm güm atıyodu son anda Serhan Acar Glock yavaşlıyor deyince siz beni görün.Zavallımın aileside boşuna sevindiler.Ama ne kadar Felipe'ci olsamda Lewis'in hak ederek aldığını düşünüyorum busaatten sonrada hakemler falan olaya gölge düşürmesin.Ben Massa'nın buseneden aldığı gazla gelecek sezon daha iyi olacağına inanıyorum

  446. Osman Ertugrul Ugurlu avatarı
    Osman Ertugrul Ugurlu

    glocka laf edenler adam zaten her tur 2 saniye yavaştı!
    Şampiyonuz!!!
    LEWİS HAMİLTON!!!
    TÜM SEVMEYENLERE GELSİN!!!

  447. sevgili site yoneticileri finish siralamasini heyecandan 4. glock 6. glock olarak yazmissiniz :))) haklisiniz bu heyecana kalp mi dayanir :)))

  448. diyecek fazla bir şey yok. inanılmaz bir yarıştı ve son ana kadar inanılmaz şeyler oldu.

    glock'a boşuna yüklenmeyin normal kuru lastikler ile iyi dayandı yine. mclarenci ferrarici arkadaşlara tebrikler.

  449. forzaferrari avatarı

    öncelikle hamiltonu kutlarım..
    massa için çok üzgünüm yemin ederimki hüngür hüngür ağladım, aslında hazırlıklıydım hiçbir beklentim yoktu ama son 2 tur tamam dedim şampiyonuz son anda olunca çok kötü oldum.her neyse heycanlı yarıştı, güzel sezondu, mssayıda hamiltonuda tebrik ederim

  450. büyük üzüntü içinde olsamda lewise taraftarlarına massa ve taraftarlarına ferrari ve taraftarlarına tebrıkler gelsın son tebrık te alonso ve renault taraftarlarına

  451. Ertan Akkaş avatarı

    Bir Ferrarici olarak bana sadece McLaren ci arkadaşlarımı tebrik etmek düşüyor. Tebrikler Lewis, Tebrikler Massa Herkese iyi geceler umarım gelecek sene daha heyecanlı olur.

  452. burak bocek avatarı

    irfanyavuz sevınıyorsan sevın abuk subuk seyelr yazma ya haksız puanlarmıs sankı massa sıngapur ve maceristanda hak etmemıstı yanı ılle ınsanı gereceksınız

  453. alonso da cok uzulmus gozukyr hıc sevnmedı 2.lik cok ıyı bır derece olmasına ragmen :S

  454. alonso da cok uzulmus gozukyr hıc sevnmedı 2.lik cok ıyı bır derece olmasına ragmen :S

  455. ogun savaş avatarı

    Tebrik eden tifozylere sonsuz saygım var ama hayla glock a laf atan şampiyonluğu çekemeyenler yarışı siz uzaydan izleyin en iyisi! Lewis ve Ferrarinin takımlar şampiyonluğunuu tebrik edelim hep birlikte!

  456. burak bocek avatarı

    lanet olsun toyota ve pit ekibi:(tebrıkler lewis ınanılmazdı 200-300m kısa olsa belkı pıst massa olucaktı ama kader kısmet degılmıs yazık oldu massaya lewiste massada en hak edenlerdı saygılar

  457. Benim sampiyonum massa,helal olsun…Glock soylicek sey bulamıyorum bi 15 sn daha dayanamadı mı ,yazıklar olsun…hamilton iyi bi pilot olabilir ama bu yılki gecişlerini dusundukce ,kesinlikle haketmedi ve benim sampiyonum değil…

  458. citafettin allah iyiligini versin oldurdun sen beni hhahahahahahaahahahahah

  459. irfanyavuz-61 avatarı
    irfanyavuz-61

    ferrarili kardesler zaten sizi sampiyonluk potasına sokan adam glock tu elinizdende o aldı kuru hava lastiğiyle daha o ıslak zeminde n kadar hızlı gidebilirdiki ayrıca belçikada hamiltondan alınan haksız puanlar olmasaydı bu haftayı siz izlemezdiniz bile

  460. sadece bu heyecanı bize yaşatanlara teşekkür ediyorum… İşte formula 1, gelmiş geçmiş en heyecanlı f1 yarışı… Hamilton şampiyon olsa da hayal kırıklığına uğramadım. İkisi de haketmişti. Hamilton biraz FİA cezalarından, Massa takımın hatalarından çok çekti. Umarım daha heyecanlı sezonlar da görürüz. Tebrikler Massa, tebrikler Hamilton

  461. Yavuz Balcı avatarı

    arkadaşlar glock yağmur lastiği takmamıştı o yüzden felaket yavaştı.o yüzden glocka bir şey demeyin. bu arada massa aracını parkederken ağladı.üzüntüsü büyük.açıkcası onun yerinde bende olmak istemezdim.

  462. glock ayıp ayıp :@ massa gönüllermzn sampıyonusun glock sana dıyeck laf bulamyrm bukadarmı basıretszsn :@ massa nasıl agladı yha nasıl uzuldum :@ helal fernando gene aldık podyumu renault stratejstlerı bır harıka

  463. Ertan Akkaş avatarı

    Tüm McLarenci arkadaşlarımı en içten dileklerimle kutluyorum. Onların bu kadar sevinçli görmek üzüntümü bir nebze olsun unutturuyor. Bu mükemmel yarış için Massa, Lewis ve Vettel'e çok teşekkür ediyorum. Takımımı kazandığı takımlar şampiyonası için tebrik ediyorum. Tekrar tebrikler lewis iyi akşamlar herkese

    Forza Ferrari

  464. hahaha ah glock ahh lewis az daha kaza yapacakti panikten haha hey allahim yinede tbrkler.massayi sevmem ama bunu haketmemisti. yazik oldu cok yazik.lewis yine balini konusturdu saldirdigi glock onu sampiyon yapti :))

  465. bu neya ölüyodum!

  466. kamera şakası mı yaptı biri massanın ailesine..acaip seviniyorlardı..derken biri bişi söyledi birden düştü suratları

  467. fantastic lewis fantastic teşekkürler…:d

  468. hiç bir şey diyemiyorum böle şampiyonluğu nasıl kutlayacaksınız onuda çok merak ediyorum

  469. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Az kalsın kalbim duruyordu benimde elim ttiriyor :)) TEMRİKLER HAMİLTON AMA GLCOK TARİH SENİ AFFETMEYECEK !!!

  470. şu ana dek gördüğüm en üzgün kürsü..cenaze töreni mi ilk 3 ün töreni mi belli değil..massa ağlıyor gibi görünüyordu sanki..emin değilim..ama yakın çekimde çok feci görünüyordu..fernando desen o da öye..kimi bile üzgün

  471. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Allahım mucizeye az kalmıştı ya .Nasıl bir yarıştı böyle

  472. ogun savaş avatarı

    İşte bu kadar Lewis e Tebrikler F1 n en genç dünya şampiyonu olduğu için.Herşeye rağmen dünya şampiyonluğunu kutluyoruz 😀 😀

  473. başın kopsun glock öl emi şuan elim titrio ya

  474. başın kopsun glock öl emi şuan elim titrio ya

  475. Allahım sen büyüksün sana çok şükür.
    Biz Mclaren taraftarlarına bu mutluluğu yaşattığınız için Lewis başta olmak üzere bütün emeği geçen herkese çok tşk ederim….

    I love u glock =)

  476. fia lewise 5 saniye ceza vermiş..arabasını park ederken kurallara uymadığı için.

  477. tuğba aycan avatarı

    işte zaferr helal olsun hamilton sevinçden ellerim titriyo 😀

  478. Yavuz Balcı avatarı

    tabii ferrariyide takımlar şampiyonu olarak tebrik ederim.

  479. Yavuz Balcı avatarı

    yarış onaylanırsa lewisi şampiyonluğu massayıda yarışı kazandığı için tebrik ederim.

    herhalde bu yarış içinde heyecan,üzüntü,sevinç bir arada yaklaşık 5-10 saniyede bir arada yaşanıp el değişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir