Hamilton: “Ben Babamın Divanında Büyüdüm, Nico ise Milyonerler Arasında”

Lewis Hamilton, geçmişte hayat şartları açısından çektiği zorlukların takım arkadaşı Nico Rosberg’e göre daha başarılı olma konusunda kendisini daha istekli yaptığını söyledi.

Performans anlamında gösterdiği başarıyla takım arkadaşını gölgelemeyi başaran Hamilton, pist dışında da takım arkadaşına karşı pist dışında da mücadeleyi sürdürüyor.

Formula 1’in resmi sitesine konuşan Hamilton “Size şunu anlatayım: Ben Stevenage’de çok daha harika olmayan bir yerde, babamın apartmanında bir divandan geliyorum. Nico ise Monaco’da jet ve bot gibi şeylerin arasında büyüdü.”

“Bu yüzden ikimizin açlığı farklı. Ben 22 sürücü içerisinde en aç olmak istiyorum… Buraya gelirken Nico’nun benden daha aç olduğunu düşünerek gelirsem eve giderim. Bu yüzden en aç ben olmalıyım. Şampiyon olmak için en aç olmalısınız.” dedi.

Rosberg ile arkadaşlıkları için Hamilton “Bu kadar rekabetçiyken en iyi arkadaş olmak imkansız ancak saygılı olmak lazım. Her zaman kartingdeki gibi olacağız.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: “Ben Babamın Divanında Büyüdüm, Nico ise Milyonerler Arasında”” için 54 yanıt

  1. yalnız fotoya bakılırsa aralarında korkunç bir boy farkı varmış ben niconun bu kadar uzun oldugunu bilmiyordum en az webber kadar varmış buda

  2. hamilton babasının çekyatında büyüdü

  3. Senna da oldukça zengin bir aileden lükslerin içinden geldi ancak şu kesin ki formula 1 tarihinin en aç “2” pilotundan biriydi. Ki bunla birlikte yetenek de olunca efsane oluyorsunuz. Ben gridde bir senna veya schumacher göremiyorum. Yetenek olarak değil, bu işe adanmışlık olarak.

  4. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Yakışıksız ifadeler barındıran gereksiz açıklamalar silsilesi.Takım arkadaşını rencide edecek ifadeler ile bir yere varamazsın. Padok görüntüleri ve açıklamaları itibari ile senden daha aklı başında duruyor, şımarık ergen gibisin yakında sivilce çıkartırsın bu hallerle.

    1. hamilton babasının çekyatında büyüdü

  5. Fazla para adam olmayanı bozar.Hamilton şımarık kendini çok seven bir karakter.Bir yarış hafta sonunda da jetski ile gazetecileri ıslatmıştı.Neyse bunlar dillendirilecek, konuşulacak şeyler değil.Yanlış yolu seçti, Şuanda havalarda uçmakta kendisi ve Rosbergi güçlü olduğu Monaco’da baskılamak istiyor da yol yanlış.Havalardan inmesi sadece kötü bir yarışa bakar ondan sonra tırmalar durur 4 yarış kazanmak için.Kimi’nin de babası taksi şöförüydü kim bilir bunu,

    Girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep, dediler ilim geride, illa edep illa edep..

  6. sanırım amacı rosberg’i monako’da hataya zorlamak. ancak bence lafları antipatik olmaya başladı. rosberg’e basın toplantısında soruyorlar: hamilton seni domine etmesi gerektiğini söyledi diye, ağzından duymadım o yüzden görmeden yorum yapmam diyor. gayet terbiyeli duruyor itici görünmesine rağmen.

    hamilton ise bu demeçleri ve özellikle son zamanlardaki hareketleriyle itici olmaya başladı. pist içinde adama saygı duymak lazım. ama pist dışında birkaç tane hamilton var. biri siyahi cool küpeli hip hop yıldızı özenti hamilton, diğeri çocuklara yardım edip onlarla ilgilenen duyarlı hamilton, bir diğeri de haftasonu araç dışındaki hamilton. dengesiz olan bu sonuncusu.

    taraftarlar olarak daha sert rekabeti her zaman severiz ancak! karşıdaki adam rosberg, bunlara cevap vermemeye devam ederse taraftarın gözünde kaybeden, antipatik olan hamilton olur. üstüne bir iki şanssızlık daha yaşayıp geride de kalırsa ne kadar hızlı olsa da kendine ne kadar güvense de şampiyonluğu kaybedebilir.

    bu şekilde takım içi gerginlik yaratacak açıklamalarda bulunursa önümüzdeki yıllarda ferrari sürücüsü de olamaz. pist içinde olgunlaştı 2011 sezonunda ve o zamandan beri iyi gidiyor. ancak karakter olarak dengesiz bir görüntü çiziyor.

    bu hafta sanırım tek amacı nico’nun fazla zorlayarak duvara çarpmasını sağlamak ve 25 puanlık bir fark daha açmak. son yarışa gelmeden şampiyonluğu ilan etmek isteyeceğinden eminim.

    küçük emrah modunda diyenler de komik. küçük emrah dediğiniz adamda sülalenizin toplamından daha fazla para var. küçükken varlıklı değildik, nico ise zengindi ve rahat büyüdü, o yüzden ben rekabetçiyim diyor. fakir edebiyatı olmasa gerek. esas konu bu demeçlerin saldırgan içeriği. sonuçta takım arkadaşın ve hiçbir takımın böyle bir gerginlik isteyeceğini sanmıyorum.

  7. http://www.trf1.net/formula1_haberler/55437-button-hamilton-rosberg-ile-akil-oyunlari-oynuyor.html Button reyiz bu açıklamayı yaptığında bir çok f1 fanı arkadaşımız buttonu eleştirmişti. Meğer adam haklıymış. Zaman her şeyin ilacı.

  8. Enteresan. Fakirim dememiş, milyoner değildik demiş. Para olmadan motorsporlarında yükselmek neredeyse imkansız. Bir de Hülkenberg örneği var tabi.

  9. sınan matias avatarı
    sınan matias

    Bunlar açılış daha… sezon sonunda şampiyonluğu rosberge kaptırınca bakalım hangi acınoloji edebiyatına sarılacak.

    1. Kim kaptıracak ? 🙂 hayal dünyasından çıkın alooo

  10. Açıkcası Hamilton çok fazla konusuyor ve çoğu gereksiz polemiklerle dolu.
    Bu yılki Mercedes aracının sampiyon olması hiçde sürpriz olmaz.
    Hamilton a yapılan yatırım ödenen maas farkı ve beklenti düsünüldüğünde
    Hamilton ın sampiyonluktan çok daha ötesini yapması gerekir takımdaki geleceği açısından.
    Bunlardan biri belki biraz daha polemikden uzak aklı başında ifadeler ve tabiki Nico yu açık bir sekilde geride bırakmak takım içindeki beklentilerden bir kaçı olabilir Hamilton adına.

  11. 2013 Fransa bisiklet turunda genel klasman ikincisi Nairo Quintana‘ya başarının sırrını sorduklarında;
    AÇIM demişti.

    Gerçek bir açlıktan bahsediyorum; Bazen yarışlara yürüyerek gittim, bazen yarışa katılacak paramız olmadığından babam, yarış ödülünü rehin ederek yarışa katılmamı sağlardı.
    Kazandığımız podyum ödülünden önce rehini öderdik
    , vs. vs..

    Hamilton’un röportaja verdiği cevaplar bana Quintana’yı hatırlattı. Hayat hikayeleri ve spordaki yükselişleri, demeçleri bile çok benziyor. (geçen yık ki Fransa turunu eminim izleyeniniz olmuştur, ne kadar üzücü ki Quintana bu yıl tura katılmayacagını açıkladı.)

    Hamilton-Quintana, nereden nasıl geldiklerini bilen ve unutmayan iki alanında zirve yapmış başarılı iki sporcu, (Quintana’nın daha yolu çok). Başarıya ulaşmalarında geçmiş yoksulluğun ne kadar etkin ve motive edici olduğunu anlatıyor adam, takdir ediyorum bu sözleri.
    Adama demediğinizi bırakmamışsınız, küçük emrah, sonradan görme, boş konuşan vss. Bazen diyorum çoğu kişinin içinde gizli bir Lewis nefreti var, kendilerinin de haberi yok, ara sıra patlıyor cevherler işte

    Güldüm geçtim, adam gelip kazandığı paralarla neler aldığında neler yaptığından, görgüsüzce paradan puldan basetmiyor ki, Daha önceki gün bu sitede İngilterenin en çok kazanan sporcusu haberinde 1. sıradaydı Lewis. kimseye de kazandığı ile hava atan demecini görmedim ben. varsa linkiniz okuyalım hep beraber.

    Zor şartlar her zaman daha motive edicidir, takım arkadaşı ile kendisinin şampiyonluğa isteklilikleri oranını kendi açısından açlık üzerinden değerlendirmiş ve neden daha çok istediğini özetlemiş.

    Unutmadan, bu demeçlerin genel içeriğinde kesinlikle Simon Fuller’in yönlendirmesi vardır.

    Sebebi de gayet basit, adam F1’e siz kabul etseniz de etmeseniz de bir marka yaratıyor. – Önceki gün en pazarlanabilir sporcu Lewis- haberi boşuna mı çıktını sanıyorsuz.

    Çok güzel bir açıklama, çok güzel bir haber.. Önde olan sporcular he zaman daha çok konuşulur, daha çok mikrofon uzatılır, bunu herhalde herkes biliyor. Öyleyse, bu çok konuşma Lewis paylamaları da nedir Allah aşkına, komik olmayın.

    1. maestroalabastron avatarı
      maestroalabastron

      +1

    2. + 1. Ancak bu kadar güzel açıklanırdı.

    3. quintana bizim kenar mahalle garibanlarından olduğundan bizim gibi ülkelerde daha iyi tanınır ve sevilir hoş beraber antreman yaptığı uran ciro’ya katılmayıp tour de france da olsaydı geçen yıl o ikinciliği zor alırdı bizim gariban:)onun dışında hamilton benzetmesini pek yerinde görmüyorum sonuçta 5 yaşından beri arkadaş rosbergle madem öyle davul bile dengi dengine çalar diye bi laf var sen aç tavuk misali bakarsın o da burnunun tepesinden bakmış olması gerekir 22-23 yıl boyunca durumunda böyle olmadığı aşikar kanımca hepimizden iyi durumu olduğuna da şüphem yok basının veya kendisinin abarttığı bi röportaj olmuş eğer doğru çevrilmiş ise

  12. Hamilton üniversitede Mağdur Dili ve Fakir Edebiyatı okumuş belli ki
    bkz: “Maybe because I am black”

  13. Hamilton üniversitede Mağdur Dili ve Edebiyatı okumuş belli ki. Hele bir de “maybe because I am black” olayı vardı ki…

  14. bu niye küçük emraj moduna girmiş yahu .. söz apartman dairesi bile buradorum yapanların oturdugu eva b u habere ylerin toplam metrekaresi kadardır. neticede toplum olarak bile çok çok zengin insanlar . neyin yoklugundan bahsediyor. dünyadaki insanların 4 te 3 ünün ingiltereden çok çok geride oldugunu bilmesine ragmen saçlamaktan sakınmamış.

  15. BahtsızBedevi avatarı
    BahtsızBedevi

    hamiltonun senin hayran oldugun senna bile gayet actı, en actı gayette superdi. yani nerden nasıl geldiginin bence cok bi alakası yok.

  16. hani psikolojik üstünlük kuracağım diye bu kadar uğraşıp eline yüzüne bulaştırmak bu olsa gerek 🙂 Hamilton, sen sür, altında araç var, arkanda takım var, al 2. şampiyonluğu, uğraşma böyle şeylerle…

    bu arada Nico Rosberg bence oldukça düzgün terbiyeli bir adama benziyor bize yansıyan bu en azından, evet babası ünlü, zengin, ama yani zengin züppe gibi etrafta dolaşıp, özel jetle köpekleriyle fotoğraflarını yayan, ünlü bir şarkıcıyla ilişki yaşayıp gündeme gelen Nico Rosberg değil… yani Hamilton kötü bir şey yapmıyor tabi de, Nico milyonerler arasında büyümüşse, Hamiltonda bildiğin sonradan görmüşlük yapıyor şimdi 🙂 Rosberg çıkıp bunu yüzüne vurmadı Hamilton’ın henüz 😛 Rosberg bu yıl ilk kez şampiyonluğa direk oynayabileceği bir araca sahip oldu, şu ana kadarda fena işler yapmadı…

  17. F1 uzmanları döktürmus yine !! Yok acimasyon falan adam zaten iyi pilot ve zaten rosberg den daha iyi.ama bi düşünün gecmisinde hep ekonomisi düşük sporcular tamamı değil ama geneli diğer rahat olanlara oranla daha başarılilar.bide böyle bakın olaya.

  18. Hamilton konuşmasa daha iyi…Yalnız burada Mercedes’te Almanların arasında kalmış durumda ve Almanlar mutlaka Rosberg’e daha yakın duruyorlardır..Bu sebeble iyice kendini acıtasyona bağlamış…

  19. OtonomAktor avatarı

    Ne diyo lewis ya harbi emrah gibi konuşmuş.

  20. Küçük emrah ya :)))))

  21. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    bar kavgasında arkadaşını satan bir karakter için normal açıklamalar bunlar

  22. e = Mc² ........ (spa2000) avatarı
    e = Mc² …….. (spa2000)

    Bu da neydi?

    Zaten güçlü olan rakibi daha da mı motive etmek istiyor.

  23. Hamilton sadece yarışsan hiç konuşmasan ne güzel olurdu 😀

  24. alonso ile takım arkadaş iken kapılar arkasında yaptığı çirkeflikleri şimdi artık bağıra bağıra yapmaya yavaş yavaş başladı. sezonun başlarında can ciğer arkadaşım diyordu şimdi hakkında ileri geri konuşmaya başladı ve şimdi de artık çok iyi arkadaş olamayız diyor, satıcılığın bu kadarı arkadaş. Daha dur sezon sonuna doğru gör sen kavgayı, rezillikleri.

    1. Hayırdır Alonso ile takım arkadaşıyken kapı arkasında siz vardınız herhalde gözlerinizle görmüşsünüz sözde (!) yaptıgı çirkeflikleri.
      Nico ile hiç bir zaman can ciğer olmadılar.Karting yıllarında takım arkdaşıydı okadar.Eger gerçekten Nico’nun can ciğer arkadaşı olsaydı Nico evlendiği gün düğününe davet ederdi Lewis.

      1. evet gördüm ne yapacan? kimin ne pk olduğunu herkes biliyor 2007 dede neler çevirdiğinide ama siz toy olduğunuz için o zamanları bilmezsiniz. hem bakıyorum da lewis gibi dönmüşünüz sizde başladınız nico da kim miş laflarına. ben sizi sezonun sonlarına doğru görecem nico için ne pislikler yapmaya başlayacaksınız herkes izleyecek. 😉

    2. Alonsoyu rezil etmekten başka bir Rezilliğini görmedim ben Hamiltonın o dönem de

      Çirkef görmek isteyen 2007 Macaristan yarışları pitstopta olanları izleyebilir.

      1. Bi saniye şimdi o yarışı ele alacaksak orda bir sürü olay döndü.. Hatırlatırım en son hamiltonun hatası olduğu ortaya çıktı ve hamilton takımdan özür diledi. çarpıtmayalım lütfen

        1. Onur Gentas avatarı

          Doğru takım emrini dinlemediği için sıkıntı olduğunu öğrenmiştik daha sonra.

          1. takım emri değil, takım içi alınan kararı, gerçekleri çarpıtmayalım

            1. Onur Gentas avatarı

              Benim birşeyi saptırdığım yok. O zaman takımın yaptığı açıklamada bile takım emri olarak geçmektedir. Araştırmanızı öneririm.

      2. işte çıkmış bebeler konuşuyor, o o yarışta ne olduğunu bilmiyor kimden duyduysa pitstoplarda bişey olduğunu duymuş galiba çıkmış onu söylüyor XD

        1. La ölüm melegi biraz sakin ol. Sen kimden duydun da gelip burada dırdır yapıyorsun

      3. Bilgisizlik kötü birşey. Keşke gördüklerinizle yetinmeyip biraz araştırma yapmayı deneseydiniz.

    3. Onur Gentas avatarı

      Şimdi bu açıklama doğrudur değildir bunu tartışabiliriz de açıklamanın çirkeflikle ne ilgili var onu anlayamadım. Eğer ki Rosberg bu açıklamadan sonra performans kaybı yaşayacaksa bu sporu bıraksın gitsin balık tutsun. Bakın hala anlayamadınız: yurt dışında bu tür açıklamalar sürekli yapılıyor. Daha öncede belirttiğim gibi açıklamanın muhattabı tek kelime etmiyor fakat bizim memlekette Rosberg için göğsünü siper etmeye hazır sizin gibi insanlar çıkıveriyor ve olayı nerelere taşıyorlar. Siz bu açıklamalara değil yarış performanslarına takılın.

  25. Kesinlikle Lewis tam olarak böyle söylememiştir bu arada sayfa da Hamilton’ı çekemeyenlerin saçma yorumlarına da çok güldüm daha Senna’nın fakir mi zengin mi olduğunu bilmiyorsun boş konuşuyorsun

  26. Hiç konuşmasan iyiymiş Lewis hiç hoş karşılanmayacak bu tür demeçlerin.Hadi Lewis saçmalıyor nerde bu takımın basın danışmanları neden sürekli takım arkadaşı hakkında konuşmasına izin veriyolar.İç savaş çıkartacaklar yakında haberleri yok.

  27. İdolü olduğun senna da sokak aralarında büyüdü rio da.
    Şöhret bazılarına ağır geliyor lewis de kaldıramıyor altında eziliyor sürekli ben siyahiyim diye ceza veriyorlardan sonra şimdi de böyle karaktersizce bir açıklama yapmış.
    fakir birini fakir olduğu için aşağılamakla şu açıklama arasında bir fark yok.aynı mentaliteye sahip insan aççıklaması.

    1. Onur Gentas avatarı

      Senna fakir bir aileden mi geliyordu? Nerden duydunuz bunu? Senna Brezilya’nın en zengin ailelerinden birinin çocuğudur.

    2. Görüşlerine katılıyorum, fakat Senna Sao Paulo’da varlıklı bir ailenin çocuğu olarak büyüdü diye hatırlıyorum…Brezilya’da sınıflar arası uçurumlar çok büyük olmuştur her zaman ve Senna ihtiyacı olan Brezilyalılar için her zaman yardımlar yapmıştır, hatta ölümünden sonra ablası tarafından yürütülen bir vakfı da var yanlış hatırlamıyorsam…

      1. biliyorum.ironi amaçlı söyledim.

  28. fakir edebiyatı, normal.

  29. Çok abarttı bu Hamilton da. Button’a gülüyordum ama psikolojik savaş açısından haklıymış.

  30. Tek rakibinin olmasıda kötü bir şey olsa gerek sürekli onun hakkında demeç vermek zorunda kalıyorsun.

  31. reklam kokan hareketler avatarı
    reklam kokan hareketler

    Duyanda ekmek soğanla büyümüş sanır.

  32. Hamilton ne ara alonso olmus? Demeçler karismis olmasin

  33. Hamilton altinda super bir araç olunca mutluluktan biraz gaza gelmis,Kuçuk Emrah modunda konusmus…

  34. Adam…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir