Dennis Emekli Olur mu? – Mclaren Değişime Gidiyor

yazar:

kategori:

Mclaren’in 1999’dan sonra aldığı ilk pilotlar şampiyonluğunun ardından bazıları takım patronu Ron Dennis’in artık çekileceğini düşünüyor.

61 yaşındaki İngiliz son zamanlarda görevini takımın CEO’su Martin Whitmarsh’a bırakıp bırakmama konusunu düşündüğünü kabul etmişti.

Şampiyonluğun kazanılması ile artık Dennis’in vereceği karar bekleniyor.

Dennis Brezilya’da yaptığı açıklamada "Formula 1’i seviyorum. Dünya şampiyonluğunu kazanma dışında hiçbir şey düşünmedim. Önce bu başarıdan her şeyi çıkarıp keyfini çıkaracağız."

"Önümüzdeki ayda ortaya çıkacak hiçbir şey dünkü yarışın sonucunda ortaya çıkmış olmayacak."

"Yerine getirmek istediğim hala bazı tutkularım var ancak beni büyük ihtimalle yarışlarda göreceksiniz. Hayatımda yapmak istediğim bazı şeyler var. Beni pit duvarında ve yarışlarda göreceksiniz."

"Önümüzdeki aylar içerisinde gelecekte ne yapmak istediğimi açığa çıkaracağım ve bunu neden yaptığımı da." dedi.

Mclaren önümüzdeki günlerde araç üretim programını açığa çıkaracak ve Dennis bunun yakın olduğunu söyledi.

Dennis "Bunun lansmanına az kaldı. Açıkçası mevcut ekonomik koşullar gerekli parayı bulmada hayatı zorlaştırıyor ancak program oldukça gelişniş ve bu F1 aracı kadar istediğim bir tutku."

"Konumum bazı noktalarda genişleyecek ancak bazılarında kısalacak. Ben bir yarış takımının her zaman dallara ayrılması gerektiğini düşündüm ve Mclaren’in çeşitli şirketlerden oluşması kaza sonucu gerçekleşmedi. Biz Ferrari’nin başarısını denemek istiyoruz ve bunu başarmak için sadece yarış takımı olmamız yetmez."

"Şirket olarak mümkün olduğu kadar büyümek istiyoruz. Sadece yarış arabalarında değil spor araç üretiminde de. Daha büyük olmak ve bir yarış takımından daha iyisi olmak istiyoruz. Bu hayatta kalmak için gerekli."

"Eğer tarihe bakarsanız F1’de yegane olan ancak başarısız olan bir çok takım görürsünüz. F1 takımını belirsiz biçimde hayatta tutamazsınız, çeşitlilik olmalı." dedi.


Yorumlar

  1. Ferrarinin yaşadıklarını Mclarende yaşayacak bu aynı kadro kalmayacak Ferraride nasıl todt brawn gitti bu yıl bir dolu saçma hatalar yapıldı.Ronda gidince aynı seyleri Mclarende yaşayacaktır.

  2. Bu sözlerden anladığım. McLaren in artık spor araba üretmeye başlaması demektir. Ferrari tabiki milletin "zenginlerin" diline dolanmış durumda ama McLaren de bi okadar olur diyorum. Çünkü çok daha karizmatik bir takım McLaren. Ayrıca yapacağı araçta hiç öyle dandik olmayacaktır. Ron amcanın bırakmasını da istemem. Tamam asıl işi Martin yapsın ama Ron amcam orada dursun yeter.

  3. Bu sözlerden anladığım. McLaren in artık spor araba üretmeye başlaması demektir. Ferrari tabiki milletin "zenginlerin" diline dolanmış durumda ama McLaren de bi okadar olur diyorum. Çünkü çok daha karizmatik bir takım McLaren. Ayrıca yapacağı araçta hiç öyle dandik olmayacaktır. Ron amcanın bırakmasını da istemem. Tamam asıl işi Martin yapsın ama Ron amcam orada dursun yeter.

  4. resmen saçmalamışsın…cemal ayan..

  5. Bu adamların hayatı yarış.İsteselerde bırakamıyorlar.Arkasındaki Martin de büyük bir isim ama öncelikle söyleyeyim Dennis ten farklı:)
    Ron Dennis bırakmasın ama bırakırsada onu zaten orada görücez dediği gibi sorun olmaz.

  6. iyi yaparsın cemal takip etme bu sporu,bizim içinde en iyisi bu :))

  7. ertugrul bayraklı avatarı
    ertugrul bayraklı

    AYAKTA ALKIŞLAYIN AYAKTA…

  8. selam millet , bence mclaren hic sampiyon olamaz , tabi eger toyato daki saticilar yine isbasinda olmazsa , artik f1 in de suyu cikti , gecen yil sonyaris nasil satilmissa buyilda son yaris satildi , yaklasik 10 yildir f1 seyrediyor ve cok zevk aliyorsum ama artik bole sacma bir sporu ne seyredecegim nede takib edecegim , herkese saygilar

  9. irfanyavuz-61 avatarı
    irfanyavuz-61

    bence şampiyonluktan sonra gitmeli onada bu yakışır n kadar istemesekte

  10. onur aybars avatarı

    "Ron gitmeden şampiyon olamaz McLaren" diyenler var. Çoğu Alonso taraftarı. Bu sezon Heikki biraz daha hareketli olabilseydi pilotlardan sonra markaları da alıcaktık. Ron bu takımın herşeyi. Gitmesini birkaçı hariç hiç bir McLaren taraftarının isteyeceğini sanmıyorum.

  11. McLAREN TEAM avatarı

    mclaren şuan ekonomik ve teknik gücünü tamamını ron dennis'e borçlu bu adam mclaren'in başında olduğu müddetçe takım büyümeye devam edecektir!
    dennis'in ticari ve bağlayıcı zekası onu alanında tek yapmıştır! bağımsız tüm takımlar küçülürken ve bir çoğu yok olurken mclaren dennis sayesinde hep büyüdü.
    seni hep sevdik dennis! ve takımını bırakmayacağından eminiz!

  12. kaan kaanhan avatarı

    şirket içindeki rolünü değiştirecek buyuk ihitmalle..

  13. Ahmet  Keleş avatarı

    bırakma bizi Ronald 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir