“Raikkonen, Alonso ile Aynı Sorunları Yaşıyor”

Ferrari’nin Teknik Patronu James Allison, Kimi Raikkonen’in Ferrari’de yaşadığı sorunların aynısını Fernando Alonso’nun da yaşadığını söyledi.

Ferrari’ye geri dönen Raikkonen, şu ana kadar F14 T’nin kontrolünde takım arkadaşı Alonso’ya göre daha fazla sorun yaşadı ve genel olarak onun gerisinde kaldı.

Allison “Onun Fernando’dan daha fazla sorun yaşadığını söylemenin adil olacağından emin değilim.”

“Her ikisi de araçta benzer geri bildirimlerde bulunuyorlar.”

“Bu seneki kurallarda, sürücülerin araç içerisinde rahat olmamasına sebep olan şeyler var.”

“Motordan çok yüksek seviyede tork geliyor. Daha az aerodinamik yol tutuşu var, lastikler geçen seneye göre daha az agresifler.”

“Bunların hepsi aracın sürüşünü oldukça zorluyor. Durum ister önde olsun ister arkada kimse için kolay değil.”

“Kimi’nin araçta yaşadığı sorunlar çekişte, frenlemede ve vites düşürürken. Fernando da oldukça benzer sorunlar yaşıyor ve diğer takımlardaki deneyimli sürücülerin de aynı sorunları yaşadığını düşünüyorum.”

“Şu anda Fernando’dan biraz yavaş olabilir ancak fark gün geçtikçe kapanıyor.” dedi.


Yorumlar

““Raikkonen, Alonso ile Aynı Sorunları Yaşıyor”” için 12 yanıt

  1. Murat AYDIN avatarı

    valla ben yarışı izledim şimdi. monaco yarışında rai hiç de öyle alonso ile aynı sorunları yaşamadı.

  2. arif çelik avatarı

    Üst düzey yöneticilerin klasik geri bildirimleri iyi araç yapamadıysan pilotun iyiliğiyle gündemi avutursun.Alo çok önemli bir pilot olmasaydı ferraride herkesin koltuğu sallanırdı Alo markası koca ferrari markasını 5 yıldır rezil olmaktan kurtarıyor.kimi iyi pilot sözümüz yok ama ferrarinin şu noktada ona ihtiyacı yok.araç tırt.

  3. Allison “Onun Fernando’dan daha fazla sorun yaşadığını söylemenin adil olacağından emin değilim”
    Atma Allison artık Fernondo’yu övecez derken görünen köyü bile inkar etmeye başladınız….

    Sanki kimse F1 izlemiyor, araçlarda ki genel sorunlar aynı bile olsa bütün problemler Raikonen’in aracında çıkmasını da bakalım hangi yalanlarda savunacaksın…Atma Allison atma…

    1. Daha dün… Allison un birinci adamının Raikonen olduğunu söyleyenler vardı. Bu gün Allison denen adamda Alonso taraftarımı oldu? Aslında olan şey belli… mevcut araçla Alonso birazdaha kolay pozisyon koparıyor. Raikonen ondan yavaş değil. Bunu Massa içinde defalarca söyledi… Massa ile aralarında 0,1 sn olduğunu söylerken kimin daha hızlı olduğundan dahi bahsetmedi.

      Takımın Alonso yu tuttuğundan bahsedenler Bahreyn de Raikonen in yeni şasiyi aldığındanda bahsedeceklermi? Pratiklerde kerblerde aracını hoplatıp aracının altına zarar veren ve bunun açıklamasını yapan Raikonendir.

      Kİmse çıkıpda Ferrari Alonso yu desteklemek için Raikonen i tırpanlıyor demesin. Güncellemelerin uygulandığı yeni nesil şasiyi dahi ilk önce Raikonen alırken başkalarına haksızlık etmemek lazım.

  4. Oğulcan Bulut avatarı
    Oğulcan Bulut

    çinde 50 saniyeyi plotajdan yedi zaten kimi, yav he he allison

  5. Allison bazı kişilere gerekli cevabı vermiş.

  6. Allison bazı kişilere gerekli cevabı vermiş.

  7. ForzaFerrari avatarı

    Biz buna pilotaj farkı diyoruz. İyi aracı vettel de sürer.

  8. yok ya yani raikkonen salak aptal en ufak sorunda kenara çekiyor alonso deha araç içinde vites kutusu problemini çözebiliyor. Şu alonsoyu medyum da yaptılar ya. Zaten montezemoloya uyuz oldum elinde iki tane dünya şampiyonu varsa sen birine dünyanın en iyisi diyemezsin o zaman niye raiyi aldın takıma ben söylim dünya şampiyonluğunu alsa alsa rai alır alonso gibi basit hatalarla kaçırmaz. 2010 da bi renoyu geçemedi. Ferraride biliyor taraftarların salak olmadığını aradaki farkları biliyorlar o yüzden insanları yumuşatmak için senaryo yazıyorlar. alonso ispanya testinde rainin aracını kullandı şaside kırık çıktı bunuda açıklasınlar. adam zaten avustralyada 11. başlayıp 7. oldu malezyada lastik patladı. bahreynde 2 pitstop yapacakken güvenlik aracıyla planı tutmadı bir çinde yavaş kaldı öyle çok fark yok aslında talihsizlik. Bir kaç problem daha olsun rai taraftarlarının çıldıracağını biliyor yönetim bunun sinyalini ispanyada verdi çok önemli değil 6.lık ama istatistiklere yansıyor alonsocularda hemen şampiyon oluyor. Geçen senede webberin aracı kers, motor problemiyle kalıyordu taraftarlar redbulla suç buluyordu bu seferde ferrariye olacak aynısı bence

    1. yorumunun ilk iki cümlesini okuyunca olayı ne şekilde anladığın belli oluyor sayın toraman… Allison’ın bahsettiği sorunlar teknik sıkıntılar değil, aracın sürüşü ile alakalı sorunlar. Alonso sürüş stili mi dersin, yaptığı ayarlar mı dersin, doğuştan yeteneği mi dersin, artık ne dersen de, aracın eksiklikleri ile daha iyi başa çıkabiliyor Raikkonen’e göre… Ferrari taraftarların salak olmadığını biliyor mu bilemem ama, salak salak yorum yapanlar bol… Şu haberde ne vites kutusu ile alakalı bir şey yok mesela, siz öyle algılamak istiyorsunuz. Çünkü Allison açık açık Raikkonen bu sorunlarla Alonso kadar iyi başa çıkamıyor henüz diye söylemde bulunurken bile, Alonso’yu medyum yaptınız diye kusura bakma ama salakça bile değil, onun ötesinde bir yorumda bulunuyorsunuz…

  9. her şey daha iyi olacak her şşey sorunsuz olunca

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir