Hamilton "1 Numara Olmak Şu Ana Kadarki En Güzel Şey"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Brezilya’da kazandığı ilk şampiyonluğunun ardından ilk konuşmasını gerçekleştirdi.

Hala hafif bir inanamama duygusu yaşayan Hamilton yarışı "Çılgındı, çok çılgın." şeklinde adlandırıyor.

Hamilton bu sabah dünya şampiyonu olarak uyandı ve böylece hayalini gerçekleştirmiş oldu. Hem de bu şampiyonluğu her zaman üstün tuttuğu Ayrton Senna’nın memleketinde kazandı…

Hamilton "Dün gece içmedim. Sadece bir kaç bardak şampanya içtim ancak genel olarak su içtim."

"Gece bir köşede oturduğumu ve bir müziğin geldiğini hatırlıyorum: We are The Champions by Queen. Tüm takım üyelerini, mekanikerleri, mühendisleri, yiyecek sağlayanları, patronlarımı, babamı, herkesi gördüm. Hepsi çok mutluydu."

"Orada oturabildim ve herkesleydim. Bu, diğer insanları mutlu yapmanız, kelimelere dökemeyeceğiniz bir his. Bunu görmek gerçekten çok hoştu ve ben artık uyumaya hazırdım. Dersimi geçen sene öğrendim!"

"Harika bir his. Harika bir his. Bu sabah kalktım, kendimi rahat hissediyordum, memnundum ve enerji doluydum. Gerçekten çok taze hissediyordum ve artık kafamda ‘woww. şampiyon oldun" düşüncesi vardı."

"Bunu başarmayı hayal etmiştim belki de bu yüzden hayal gibi duruyor. Belki de bu yüzden sürekli, gerçeği görmek için aklıma geliyor. Bu harika bir duygu." dedi.

Yarışın son bölümü hakkında konuşan Hamilton "Ever, durumun tamamen farkındaydım. Tüm yarış boyunca sanırım Felipe’nin lider olduğunu bilmiyordum, sadece onun olduğunu tahmin ediyordum. Telsizden bunu sormadım çünkü kendi işime odaklanıyordum. En azından 5. bitirmem gerektiğini biliyordum ve buna odaklanmıştım."

"4.ydüm, orada rahattım. Aracın yarışı tamamlaması için uğraşıyordum, vites değişimlerine bakıyordum, lastiklerime bakıyordum ve her şeyi kontrol ediyordum. Sonuna doğru çok zorlaştı çünkü yakıtım çoktu. Siz de biliyorsunuzki biz bazı noktalarda lastikleri çok kullanıyoruz ve lastikleri korumam gerekirken çok fazla yakıta sahiptim."

"Sonlara doğru Vettel’i arkamda tutmaya çalışıyordum ancak daha sonra yağmur kötüleşti. Lastikleri değiştirdim ancak diğerlerine göre daha az downforcea sahiptim. Düzlüklerde hızlıydım ancak bu yağmurda mükemmel bir şey değildi."

"Ancak onu arkada tutmak için herşeyi yaptık ve son 2 tur kariyerimin en zorlu iki turu oldu. Ona karşı pozisyonu kaybetmemden sonra yapabileceğim hiçbir şey yoktu."

"Ona yaklaşmak için zorluyordum ve daha fazla risk alıyordum. Gereksiz riskler değildi ancak 6. olduğumu biliyordum ve şampiyonluktan 1 puan uzakta olduğumu biliyordum. Çizgiyi geçtiğimde bile kazandığımı bilmiyordum."

"(Vettel’e geçildikten sonra) Onu tekrar geçmem gerektiğimi biliyordum. Odaklanmanızı kaybetmeniz için zamanınız yok. Sadece düşünmek lazım, onu nasıl geçebilirdim? Nerede zaman kaybediyordum? Mümkün olduğu kadar kısa sürede düşünmeliydim çünkü sadece 2 turum vardı."

"Nerede zaman kaybettiğimi her yerde analiz etmeye çalışıyordum. O anda aracım harika değildi ve aracı tamamen kullanmaya çalışıyorduk. Yakındım ancak bir kaç viraj kalmıştı ve yeterli değildi."

"Arka lastiklerim tamamen bitmişti ve ona yeteri kadar yaklaşamıyordum. Ardından sanırım 10. virajda Glock’un hemen önümde olduğunu söylediler. Slick lastiklerdeydi ve sorun yaşıyordu. Onu geçebilirsem harika olacaktı. Yeteri kadar yakın olup olmadığımı bilmiyordum ve sadece 2 viraj kalmıştı."

"11. viraja geldim ve Vettel’in onu geçtiğini gördüm. Tam virajı geçmek üzereydi ve içeriye daldım. O anda biraz rahatladım ve artık başardığımı düşündüm. Takımın şampiyon oldun diye bağırmasını bekliyordum! Ancak bunu yapmadılar. Bir an panikledim!"

"Çizgiyi geçtiğimde doğruyu öğrendim ve her zamankinden daha duygulanmıştım. Aptal gibiydim çünkü yapmamız gerekeni yaptık. Belli bir noktada bitirmek için Brezilya’ya geldik ve bir yarışçı için yarış kazanmayıp belli pozisyonlar için yarışmak çok zor. Ancak daha büyük ödülü istedik. Yorucuydu. Çok şey olup bitiyordu."

"Geçen sene benden çok şey aldı ancak bu sene daha da fazlasını aldıu. Çok şey oluyordu, insanlar sağımdan solumdan çekiyordu. Ben anı kucaklamak istedim ve hala öyleyim. Harika bir duygu; Bu sabah kendimi çok taze hissettim. Artık aracımdaki 22 numarayı beklemek zorunda değilim."

"Aracımda 1 numaraya sahibim ve bu şu ana kadarki en güzel şey." dedi.

Hamilton, 2008 şampiyonasından çıkarılabilecek çok önemli dersler olduğunu ve artık daha da olgun bir pilot olduğunu söyledi.

Hamilton "Bu senenin geçen seneye göre daha farklı olduğunu düşünüyorum. Geçen sene daha fazla istikrarlıydık ve daha az hata vardı. Sezon sonunda dünya şampiyonu lideriydim ve 2007 Brezilya’da şampiyon olabileceğim baskısı genç omuzlarım için çok ağırdı."

"Şampiyonayı kaybetmek beni daha da güçlendirdi ve bu sayede bu sezon sonunda zorladık. Bu sene kazandığımız bazı yarışlar var ve Silverstone, Monaco, Almanya gibi en iyi yarışları kazandık. Ancak bunun yanında benim hatam ya da takımın hatası ile kaybettiğimiz bazı yarışlar da var."

"Ancak takım olarak kazanıp kaybediyoruz. Gelecek seneye girerken bu sene neler olduğunu analiz edeceğiz ve bunları düzelteceğiz."

"Bunlar ince değişiklikler olacak ancak sonuçlara çok önemli etkisi olabilir. Araç üzerinde zorlayıcı olacağız ve ilk yarışa çıktığımda daha zinde olmak istiyorum. Ancak artık bu hataları tekrar yapmamaya odaklanacağız, bu hafta sonuna yaklaştığımız gibi, daha istikrarlı olmaya çalışacağız." dedi.

Peki ya Lewis sıradaki mücadele ve performans seviyesine hazır mı?

"Hazır olduğumu düşünüyorum. Her sene yeni deneyimler kazanırsınız ve bunlar sizin karakterinizi ve bu tür şeyleri oluşturur. İlk yıl bir sürü şey ayarlama üzerineydi. Bu sene iyi kontrol ettiğimi düşünüyorum, sonlara doğru daha da güçlendim ve bu şekilde devam edeceğim. Gelişmeye devam edeceğim."

"Eve döndüğümde ne umacağımı bilmiyorum. Çok fazla desteğe sahip olduğumu biliyorum. Ancak çok fazla değişimi sevmiyorum. Geri döneceğim, biraz tatile çıkacağım, ailem ile zaman geçireceğim ancak gelecek seneye odaklanacağım. Daha iyi olmak istiyoruz. Eğer yapabilirsem gelecek sene her şeyi daha iyi yapmak… Bunun için çalışmalıyız." dedi.

Mclaren takım patronu Ron Dennis, daha önceden Lewis’e şampiyon olması halinde Mclaren F1 LM yol aracı hediye edileceğini söylemişti.

Bu araç için konuşan Lewis "Bu aracı almak istiyorum." dedi ve şöyle devam etti: "Birisini kazanmak inanılmaz derecede zor oldu umuyorum gelecek sene daha kolay olur ancak her sene kurallar değişiyor. Her sene daha rekabetçi olacak ve Felipe Massa ve Heikki Kovalainen gibi harika sürücüler var. Beni her zaman zorlayacaklar ve her sene onları yenmek zor olacak."

"Her sene ben güçleniyorum. İnsanlar 2. yılın daha zor olduğunu söylerler ancak ben buna inanmıyorum. Bana göre daha güçlü olursunuz ve hatalarınızdan ders çıkarırsınız ve umuyorumki pilot olarak gelişime devam ederim. Eğer bu daha fazla şampiyonluk kazanmak anlamına geliyorsa, öyle olsun."

Şampiyonanın bitmesi ile Hamilton İngiltere’ye döndü ve önümüzdeki günlerde Vodafone ve Mercedes-Bens için promosyon çalışmalarına katılacak. Daha sonra ise son test seansı öncesinde ailesi ile tatile çıkacak.


Yorumlar

  1. hazar kurumlu avatarı
    hazar kurumlu

    bu arada şampiyonluk sevinciyle hamilton söylemeyi unutmuş olucak 🙂 sene başında Ron,lewis şampiyon olursa ona mclaren üssünde sergilenen mclaren F1 LMyi vericekti.umarım üstüne yatmaz arabanın Ron :)))

  2. onur aybars avatarı

    Hımmm… Ok…

  3. evet kardeş ya o gün bir olay oldu kardeş ondan sonra yemin ettim kardeş kimseye dalaşmıyacm diye söz ama kardeş soy adım değişti kardeş saygılarımla

  4. onur aybars avatarı

    "hakan kurtoğlu" kardeşim senin soyadın mı değişti?

  5. mclren arabasının parçasını toplarken renault şampiyon oluyordu mclren. kimiye veremediğiniz alman panzerini şuanda lemise verdiniz bunlar f1 in inişli çıkışlı yolları renault f1 team fernando alonso 2005 -2006 pilotlar ve takımlar dünya şampiyonu saygılarımla

  6. Ertan Akkaş avatarı

    Sanırım artık herkes lansmanları bekliyor her sene olduğu gibi 😀

  7. Ben hersene mclareni görüyorum.Ön saflarda ama renaultu görmüyoruz.Bunu anlamak için toplam puanlara bakmak yeterli.Her sene kurallar değişiyor ama ferrari mclaren orda

  8. ***** tadını çıkar bu yılın çünkü seneye bambaşka bir ferrari bambaşka bir bmw bambaşka bir renault olabilir onun için işin zor hele hele de alonso olursa o mücadelede daha da zorlaşı saygılarımla

  9. harikasın lewis daha uzun yıllar bizimle ol ve şampiyonluklarının tadını doyasıya cıkaralım ayrıca 1 NUMARALI aracımızda ugur getirsin kıralım bütün rekorları…

  10. 1 güzel olucak umarım hep kalır:) Heikki de mutlu bir şekilde ayrılsa ve yerine tüm mclaren ailesinin seveceği birisi gelse süper olur:) glock/heikki takası şaka tabi:)) Resta olsa süper olurdu ama onun için çooook erken.
    Eveeeeet artık Lansmanı bekliyoruz
    MP4-24 with Hyrib 🙂

  11. senna guven avatarı

    ne güzel görünüyor 1 numara

  12. onur aybars avatarı

    "Gökhan Dündar", yardımcı ol!

  13. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    beril we onur aybars iyi bi doktor biliyorum yardımcı olurum !

  14. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    vodafone ile anı yaşa:)gerisi lewisin işi zaten:)ŞAMPİYON HAMİLTON

  15. beril bi doktora görün derin etki bıraktı bu şampiyonluk sende:)

  16. senna guven avatarı

    yaa beril…24 saattir ağlıyomuş lewis şampanya içemedim diye:)

  17. podyuma çıkamadan, şampanya patlatamadan şampiyon olmak lewisin içine oturmuştur..

  18. Erhan Zambak avatarı

    Ferrari'ye teşekkürler şampiyon oldukları için…

  19. McLAREN TEAM avatarı

    Belli bir noktada bitirmek için Brezilya'ya geldik ve bir yarışçı için yarış kazanmayıp belli pozisyonlar için yarışmak çok zor. Ancak daha büyük ödülü istedik
    ve o ödülü hakkıyla aldın ve bunu fazlasıyla haettin hep yalnız yarıştın hep kendinden başka kimseden yardım almadın ve tüm engellemelere rağmen sen artık FORMULA1'İN EN GEÇ DÜNYA ŞAMPİYONUSUN…!

  20. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    tadını çıkar lewis… bugünleri an be an yaşa ….

  21. onur aybars avatarı

    2 yıldır Lewis'in yaptığı belki de en adam gibi açıklama.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir