Dennis, Mclaren-Honda Döneminde Alonso’yu İstiyor!

Monaco’da çıkan son haberlere göre Mclaren’in başında yer alan isim Ron Dennis, 2015’te yeniden hayata geçecek Mclaren-Honda döneminde Fernando Alonso’yu takımda görmek istiyor.

2007’de Alonso ile pek iyi bir dönem geçirmeyen Dennis “Fernando Mclaren’e dönerse hoş bir şekilde karşılanır. Fernando hakkında konuştuğum için şaşırdınız mı? Benim bir sorunum yok. Bizim için en önemli şey tekrar kazanmamız.”

“2015’te Honda motorumuz olacak ve harika bir sürücüye ihtiyacımız var.” dedi.

Alonso’nun 2015’te Mclaren’de olup olmayacağının sorulması üzerine Jenson Button “Ferrari ile anlaşması var. Ancak evet, onunla takım arkadaşı olarak mücadele etmek harika olurdu.” dedi.

Britanyalı bazı F1 muhabirleri ise Alonso – Mclaren söylentilerinde bazı gerçekliklerin olduğunu düşünüyorlar.

Jonathan McEvoy, bu konuyla ilgili görüşmelerin çoktan yapıldığını söyledi.

Times’tan Kevin Eason da Mclaren’in Alonso’ya yaklaştığının açık bir sır olduğunu söyledi.

Alonso ise şampiyonluk kazanamasa da Ferrari’de mutlu olduğunu söyledi.

Alonso “Mutluyum. Harika bir hayatım var ve Ferrari pilotuyum. Daha iyisi olamazdı.”

“3. şampiyonluğu kazanırsam bu pasta üzerindeki krema olur. Bir çok büyük sürücü 3 şampiyonluk kazandı.” dedi.

Alonso’ya yakın olan Flavio Briatore “Fernando’nun Ferrari ile anlaşması var bu yüzden olağan üstü bir şey olmazsa başka bir yere gitmesi mümkün görünmüyor.”

“Herkeste olduğu gibi zor zamanları oldu. Her sürücü gibi o da rekabetçi bir araç istiyor ve tüm takımdaki sorunları tek başına çözemez.” dedi.


Yorumlar

“Dennis, Mclaren-Honda Döneminde Alonso’yu İstiyor!” için 41 yanıt

  1. AlwaysFerrari avatarı
    AlwaysFerrari

    Yahu herkes Kesin Mclaren’e gidecekte gidecek. Biri Bana Açıklayabilirmi son 2 senede Mclaren’in durumuna bakıcak olursak Alonso Sizce Niye gitmeli. Ne yani seneye ne yapacağı hiç belli olmayan ki muhtemelen sıkıntı yaşayacak olan Honda içinmi, Yoksa kendisine Raikonenle değil Alonso’yla yarışıyoruz diyen patron içinmi. Afedersiniz Ama Ferraride Kalması için gereken sebepler, Mclaren’e gitmesi için gereken sebeplerden kat ve kat fazla.

    Not: Ben bir Ferrari Fanıyım, Alonso Değil.

  2. alonsonun 2016 sonuna kadar ferrari ile kontratı var.mc laren honda o tazminatı ve yıllık 30 milyon küsür parayı alonsoya yatıracak kadar zenginmi o parayı aracın gelişimi için takım kadrosu için harcamak daha mantıklı.yok alonso kendi kontratından doğan fesih tazminatını kendi öderse ferrariye o başka.ayrıca ferrari alonsoyu gönderirmi kontratı ferrarinin elinde.mc larenin daha ucuz kaliteli bir pilotla anlaşması daha mantıklı seçenekler çok.zaten araba iyiyse sürücünün çok süper olmasınada gerek yok.yani o kadar parayı alonsoya bağlamak karlı bir iş olmayabilir

  3. Mclaren’e Button gibiler müstehak… seneye onu da yollayıp, şuan GP2 de yetiştirdkleri diğer pilotu koltuğa oturtsunlar, tam olsun… Dennis amca Alonso’yu bırakıp Vettel’i falan hedeflese fena olmaz… malum altına düzgün araç verince şampiyon oluyor fazlasıyla 🙂

    1. Seneye müstehaklıgımıza son verip Alonso yu getirecegiz takıma 🙂 gerçi araç nasıl olacak ona bakmak lazım.

    2. Hiç bir takım arkadasına yenilmedi diye mi hamilton dan daha fazla mclaren takımına puanlar kazandırdı diye mi
      daha faydalı oldu diye mi
      hamilton gibi karizması olmadığı için mi
      sessiz sakin olduğu içinmi
      sürüs stilinin agresif olmamasındanmı
      dolayı mı müstehak

  4. Onur Aybars ın şu bahsettiklerini tek kalemden yazanlardanım… 1988 den ayrılışıma kadar sapına kadar McLaren taraftarıydım . Alonso hadisesinden sonra bende takımdan soğudum hatta taraftarlarından bile soğudum. Her başarısına sevindim ve başarısızlığında takımımdir bir gün başarır dedim ama 2007 hadiselerindeki tutumu sonucunda farkettim ki McLaren kazanmamak için uğraşan bir takımdı.

    100 lerce insandan oluşan bir takımın içinde tek başına bıraktığınız adamın ağlamasından,mutsuzluğundan ihtirasından peolemiklerinden yada takıma karşı tavrından bahsettiğinizde aynı durumu kendiniz içinde tasarlamanız gerekir. 2008 yılında kazanamayan bir aracın üzerinde yarışan bu adamın yaptığı açıklamalr oldukça dikkat çekiciydi.Dennis in hızlı bir aracımız var ve Alonso böyle bir araca sahip değil beyanatları kışkırtıcıydı. Önü açık bir şampiyon genç pilot kazanamadığını ama mutlu olduğunu söylüyordu.

    Mutluluğun ne olduğunu bilen yada mutlu olmak için ne yapılacağını bilen varmı?

    Dünün sidikli McLaren taraftarları ile aynı klanda kendimi ne kadar yanlız hissettiğimi biliyorum ve Alonso nun ruh halini anlamam zor olmuyor.Paşanızı boğazlıyorsunuz hatta kolunu kanadını kırıyorsunuz kaybedip onu yok olabileceği bir GLADYATÖR yapıyorsunuz ve karşınıza çıkan adamın hedef tahtası olmanızı yadırgıyorsunuz…

    Alonso McLaren e gitmesin… newey,Brawn,… vss kim giderse gitsin ama Alonso gitmesin. Varsın Catheram da F1 i bıraksın ama McLaren e gitmesin.F1 i hatta direksiyon tutmayı bıraksın hatta Ferrari den kovulsa dahi Mclaren e gitmesin. MP4-21 ile bir yarış dahi kazanamamış bir takıma şampiyon olarak gitmişti ama budanıp durdu şimdi yine bir hiç pozisyondaki takımı neden istesin. Başarıp başaramayacağı belli olmayan bir birlikteliğin cezasını kimse çekmek zorunda değil.McLaren taraftarlarıda tükürdüklerini yutmak zorunda kalmasınlar. ALONSO MCLAREN e GİTMESİN.Tüm mesleğini tüm kariyerini bitirsin ama gitmesin.

    Dünyada mutlu olan insanlar F1 de yarış kazanarak yada şampiyon olarak bunu sağlamıyorlar… Alsın Dasha sını gezdirsin hayatını yaşasın.McLaren e gitmesin.Ben senelerce taraftarlık ettiğim takımdan iğrendim o da çocukluk rüyasından nefret etti. Gitmesin-gitmesin-gitmesin.

    1. cgdsny_Ferr avatarı

      Ne dertli ama! 🙁

  5. F1 oyle bir spor ki,gerçi sporda demek dogru mu bilmiyorum ama bir gun once yuzune tukurdugun insana,ertesi gun yalvarabilirsin,Ron Dennis ozelinde demiyorum bunu,bu sporun karakterinde bu var,Alonso takimima donerse çok sevinirim,hayatta genis olmak,affetmek,çok fazla takmamak gurur yapmamak iyidir ama bu kadari da fazlami acaba…

  6. Mclaren’de yeni patronun Honda olduğu artık açık şekilde anlaşılıyor. Honda’nın istediği takım patron ve sponsor için bekleniyor. Honda’nın istediği mühendisler ve pilotlar konuşuluyor.

    2016 Mugen Mclaren Honda
    Ross Brawn
    Adrian Newey
    Fernando Alonso
    Lewis Hamilton

  7. Alonso ne derse desin, kimse onun Ferrari’den memnun olduğuna inanmıyordur herhalde. Daha iyi bir takımdan teklif gelirse derhal ayrılacağına eminim.

  8. FerrariFanTR avatarı

    tükürdüğünü yalamak.

    ALonso sen ne büyük pilotmuşsun be arkadaşım. Sana hakettiğin aracı veremesek de umarım uzun yıllar bizimle kalır kariyerine Ferrari ile son verirsin.

  9. Muammer UYAR avatarı

    Ron Dennis herhalde Alonso yu bu saatten sonra sponsorlu pilot yapacak :)) kardeşim orda Aslan gibi Maldonado varken :))

  10. Fernando ise bu şehvetli isteğe boyun eğmemeli bence. Redbull evet ama Mclaren şu son durumları itibariyle Scuderia’dan daha iyi bir yer değil. Honda, Mclaren’in hayatını ciddi derecede değiştiremeyebilir ki bence değiştiremeyecekte. Mclaren son yıllar itibariyle iyi bir durumda değil ve iyiye de gidemiyor malesef. Sezonlara çok yenilikçi başlayabiliyorlar ancak ekseriyetle sezon sonunu getiremiyorlar Scuderia paket oturtmada değil ama güncellemelerde çok daha başarılı. Redbull döneminde ki Alonso’nun sezon sonu tek rakip olması ve yerine göre şampiyonluk mücadeleleri de bunu gösterir. Önde olmadıklarından bariz hataları çok konuşulmuyor ancak Mclaren, Scuderia yönetiminden çok daha fazla hata yapıyor. Sadece en üst mertebe yönünden Mclaren daha iyi yönetiliyor ve Scuderia’nın zamana ayak uydurma altyapıda geri kalma sorunu olduğunu düşünüyor yada öğreniyoruz. Honda, adam edemezse ki bu motor ünitesi yönüyle değil doğru adım, yeniden yapılanma tespitleri yönüyle olur bana göre Mclaren’in işi çok zor. Yoksa yakın gelecekte Tororosso dan bile daha geride bir konuma düşebilir. Williams yolunda gidiyorlar malesef. Mclaren tabi Williams gibilerden çok daha kurumsal bir marka. Ancak Ferrari’nin kuru isim yetkinliğine sahip değiller malesef. Prost’un dediği gibi bu 2 ünlü takım günü yakalayamazlarsa, şampiyonluklar gelmeyecekse Scuderia F1’i bırakılabilecek en doğru yer. Scuderia’da önde olmasanız bile konuşulursunuz ve hayat getirileriyle diğerlerinde bulamadıklarınızı bulursunuz sadece parada bile totalde daha çok kazanırsınız. Büyük isimler için macera arama daha risklidir. Bulunulan koltukta sabretme ve azim daha faydalı olabilir.
    Basit bir neden ama Kimi gibi biri de gelmişken Button gibileri tercih etmemek lazım. Böyle bir ekibin tatmin etme potansiyeli daha yüksektir. Daha ilerdekilere gidemeyecekse Ferrari’de kalmalı ve Luca’yı düzeltmeye çalışmaktan vazgeçmeli zira bunu başaramaz. Pilotların padok etkinliklerini söküp attılar artık malesef.

    1. Scuderia’da önde olmasanız bile konuşulursunuz ve hayat getirileriyle diğerlerinde bulamadıklarınızı bulursunuz sadece parada bile totalde daha çok kazanırsınız.

      Çünkü İtalyan mafyasının para sıkıntısı yoktur ve gösterişe meraklıdır. Ayrıca kırmızı renge boyanmış otomobiller genelde daha hızlı olurlar.

      İşin şakası Formula 1’in Ferrari için spor otomobil satabilmek için düzenlenmiş gösteri etkinliği olduğuna inanıyorum. Tüm pazar payları buna bağlı ve üretici kimlikleri ve bu yöndeki teknoloji bilgilerini spor otomobil departmanında bırakırsak F1’de Red Bull’dan farkları yok. Oluşturdukları hava da ayrı tabi.

  11. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Ben de istiyorum.

  12. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir demişler.

    Dennis’in de Alonso hakkındaki fikirleri muhakkak değişmiştir.

    Ben Alonso’nun Ferrari’de mutlu olduğunu hiç sanmıyorum. Sezon ortasında doğal olarak Ferrari’de mutsuzum ayrılmak istiyorum demez. Ama bana göre ayrılmak için her şartı deneyecektir.

    Sadece son takım patronu değişimdeki açıklamaları bile Alonso’nun mutsuzluğunun bir göstergesi.

  13. Çocukluk hayalim dediği takıma tekrar gelmesi güzel olur. O çocukluk hayalim dediği takım için şampiyon olduğu ekibi bırakıp gitti ama işler pek istediği gibi yürümedi.

    Dennis bir şey söylemişti 2007 yılında biz o sıra Kimi Raikkonen ile yarışmıyorduk Alonso ile yarışıyorduk demişti kendi takımının bir parçasına nasıl böyle bir şey demişti halen düşünüyorum yarışan adamda Lewis di kendisini yarı yolda bırakıp giden adam şimdi tabi her şey apaçık ortada takımın durumu ortada geri bildirimlerde sorun yaşayan bir çaylak var takıma geldiği günden itibaren telsizden arka kısmın her zaman kaydığını takıma bildiren bir pilot var. %100 motor desteği sağlamayan yıllardır beraber yürüdükleri bul yolda yalnız bırakmış bir Mercedes var. Elbette bunlar 2015 itibarı ile geride kalacaktır Japon devi Honda F1’in efsanesi McLaren başarıya aç tabi bu başarının kilit anahtarıda prestijli bir pilot bakalım neler olacak.

  14. Biz bu adamın kıymetini bilemedik. Yarıştığı dönemde eşitlikten başka hiç bir şey istememesine rağmen biz ne yaptık? Her türlü desteği çaylak takım arkadaşına destek verdik. Garajda aracına sabotaj düzenleyip kaza süsü verdik. Kendisinden yavaş olan çaylak takım arkadaşının yer vermesine izin vermedik. Beygir gücünü dahi çaylağa fazla verdik. Mekanikerler, aracına değil düzenlemeleri yapmak, gerekli işleri bile yapmak istemedi ve O bunun üzerine mekanikerlere cebinden para verdi. O parasını cebinden verdiği mekanikerler ne yaptı peki? Garajda O’nun yüzüne baka baka küfürler ettiler…

    Olanlar bunlarla sınırlı değil elbet. Sapıklık seviyesinde olayların da olduğu söylendi. Yazacak çok şey var ama düşündükçe ve yazdıkça kendimi kötü hissediyorum. Yazdığım ve yazmadığım/yazamadığım onlarca sebepten dolayı Alonso bu takıma gelmez.

    Abdullah veya Özge, tahmin oyununda İspanya ve Çin yarışlarında bana 4’er puan fazla vermişsiniz. Bir ara bakmanız mümkün mü?

    1. Onur Gentas avatarı

      Link verinde bizde okuyalım artık şu yaşananları. Bana kimse çıkıpta internetten araştır demesin. Araştırıp bulamadığım için link istiyorum. Öyle bir yazıyorsunuz ki hepiniz garajlarda takımlarla yaşıyorsunuz gibi hissediyoruz.

      1. Kaynak: -Çoğu- Sitedeki Alonso taraftarları.

        1. Onur Gentas avatarı

          Birşey demiyorum neyse.

      2. arkadaşımız MULTI-IRONI yapmış. Sakin 🙂

    2. Şimdi İspanya’ya ile Çin’e tekrar baktım. İspanya’da benim bir üst ve bir alt sıramdaki arkadaşlarla İspanya’nın kazananında da 4 puan fazla var. Diğerlerine bakmadım. Çin’de bir üst ve bir alt sıramdaki arkadaşlara ve Çin’in kazananına baktım. Biz üstümdeki arkadaşta da tıpkı benim gibi 4 puan fazla var. Diğerlerine bakmadım. Diğer yarışlarda kendi puanım doğru olduğu için diğer arkadaşları kontrol etmedim.

      Yoksa bu fazladan 4 puan tarihi üye olduğumuz için mi :p

    3. alonso bu takıma gelmek istesin patronunuz dahil hepiniz göbek atarsınız ama işte.aklın sıra ironi yapmışsın ama hata yapmışsın.merak etmeyin 2015 de alonso mclarende ve sizde bunlara istesenizde istemesenizde katlanmak ve desteklemek zorunda kalacaksınız..ve ayırmıyorum istisnasız bütün mclaren taraftarları.ama en çok ta senin gibi aklı sıra ironi yaparak aşağılamaya çalışanlara çok koyacak bu birliktelik.

      1. E siz kötülediğiniz, yerden yere vurduğunuz takımı desteklemeyecek misiniz ? Eğer ortalıkta pilot olsaydı emin ol Alonso ismi çıkmazdı. Ron düşünüyor kimi alayım. Hamilton desen buldu aracı niye gelsin ? Vettel desen iyi para vermeli ve sponsor desteği yok. Kaldı ki hala daha muamma taşıyor.ama Alonso dediğinde hem Honda istiyor, hem çok iyi pilot, hemde sponsoru var. şu an sponsor dahi bulamayan Mc Laren için biçilmez kaftan. motor bedava, sponsor sağlam para getiriyor, iyide pilotun oluyor. gayet mantıklı. ben ister miyim. ?

        1. genelde alonsocuların takımla bir problemi yoktur. en azından benim açımdan öyle. ronun olmadığı bir mclareni her zaman tercih etmişimdir ama yapacak bir şey yok. adamı her nekadar sevmesemde işindeki başarısından ötürü istemeye istemeye saygı duymaya çalışıyorum.bunu her seferinde de dile geitiririm.

      2. Alonso gelsin, değil göbek atmak striptiz yaparız. Haberdeki ve ilk yorumumdaki ilk cümleden anlaşılıyordur zaten. Ama bizim bu kadar istememize rağmen maalesef Alonso bu takıma gelmez. Bilemedik kıymetini…

        Yorumunu okuyunca şaşırdım. İroni yaptığımı bu seviyenle nasıl anladın merak ettim doğrusu?

        …senin gibi aklı sıra ironi yaparak aşağılamaya çalışanlara çok koyacak bu birliktelik.
        Fiziksel temas olmadıkça kimse kimseye koyamaz. Birlikteliği yaşayacak olan -eğer gerçekleşirse- McLaren ile Alonso. Benin gibi aklı sıra ironi yaparak aşağılamaya çalışanlar birlikteliğin dışında kalacağımız için sıkıntı yok. (Site yine “aynı dille” cevap verdiğim bu yorumu ya da cevap verene kadar ses etmeyip bu cevap üzerine her iki yorumu da kaldırırsa şaşırmam, alıştım.)

        1. daha önce arkasından demediğini bırakmayıp sonrasında gelse striptiz dahi yaparız diyerek ve koyacak ibaresinin sadece fiziksel temas olduğunu sanan veya öyle anlayan birisinin nasıl bir ruh halinde olduğunu anlamak için seviyeye gerek yok. ama sen yazdığın cevapla hangi seviyede olduğunu göstermişsin zaten.

          1. İçerisinde bulunduğum ruh halimin ve seviyemin sebebi Alonso’dur. Kainatın en iyi sürücüsünün kıymetini bilemedik. Eğer Alonso’ya karşı yaptıklarımız olmasaydı şu an takımda kalırdı ve 2007-2013 şampiyonluklarını alırdık. Bu sezon için de şansımız olurdu. Hata ettik.

            Keşke geri dönse. Biz striptiz yapsak. McLaren ile mücadele etse. Yarışlar, hatta şampiyonluklar kazansa. Kazandığı yarışlarda takım adına kupayı almaya R. Dennis podyuma çıksa ve aldığı o kupayı milletin gözüne gözüne sokarcasına sallasa. Bu hareket kendisini sevmeyenlere “koysa”. Yanına çaylak bir takım arkadaşı getirsek ve “Alonso’nun her zaman istediği gibi” bu ikiliye eşit yarışma hakkı versek. Çaylak sürücü Lewis kadar olmasa da güçlü sürüşler çıkartırsa “Eşitsiniz ama Alonso daha eşit” desek. Senin gibi bir üyeyle aynı takımı ve sürücüyü desteklesek…

            Ama işte Alonso taraftarlarından öğrenip ilk yorumumda yazdığım nedenlerden dolayı Alonso bu takıma gelmez. Sen olsan bunca yapılanlardan sonra, benim gibi kendisini aşağılamaya çalışan taraftarı/taraftarları olan bir takıma gelir misin?

  15. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Zamanında Hamilton için harcadınız adamı, Hamilton da Mercedes için sizi harcadı. Çok yazık, F1’in efsane takımı kendisine hiç yakışmayan bir halde…

    1. eğer biri birini harcadıysa alonso mclaren’i harcamıştır. sonra mclaren de hamilton’ın şampiyonluğunu harcadı casusluk yüzünden. bu hamilton için harcanma yorumları sıkmaya başladı artık.

      çin ve brezilya 2007’yi izle, kimin harcandığını gör.

      bir laf vardır. get over it diye, tam bu tür yorumlar için.

      1. çok açık olan bir şey var o sezon hamiltonu parlatmak için mclaren ve dennis alonsoyu harcama yoluna gitmişti. alonso bunbun farkına varınca iplr kopmaya başlamıştı. kabul et yada etme gerçek bu .

        1. alonso çaylaktan bu kadar performans beklemedi, takımın aleyhine oynadığını düşündü, 1. pilot olmak istedi, takım emri istedi, hamilton’a sabotaj yapılmazsa casusluk skandalını açıklayacağını söyledi. mclaren son yarışa kadar alonso’ya eşit araç verdi. alonso mclaren’den ayrılınca yavaş yavaş hamilton’ın gerçekten çok iyi olduğunu farketti ve ona saygı duymaya başladı. bu kadar basit.

          en azından alonso’nun ön planda olduğu ilk yarı bile performanslar eşit. neyin ne olduğu belli. şehir efsaneleri uydurmayın.

        2. Onur Gentas avatarı

          formula 1 sana bir soru: Alonso 2007’de ilk yarı mı yoksa ikinci yarımı daha başarılıydı?

        3. Alonso takımı satmıştır. sende bunu kabul et ya da etme. gerçek bu.
          Ayrıca Hamilton’un parlamasına gerek yok. adam bildiğin buldozer.

      2. Aynen RoyalHunt ben bunu anlatamıyorum millete sanırım Türkiye’de F1 fanlarının %80i Alonso fanı at gözlüğünü takmışlar dediğim dedik yorumlar hep…

  16. inşallah ferrari takozundan ayrılır. mclareni daha cok seven ve fanı olan biri olarak gelmesini cok isterim . magnussen gitsin button kalsın . yeterki şu adam 5 yıldır ferrari kaplumbagasından kurtulsun

    1. AlwaysFerrari avatarı
      AlwaysFerrari

      Ferrari’ye Kaplumbağa Diyen Bir Mclaren Taraftarı Ne Kadar İronik Değilmi. Senin o sempatizanı olduğun takım son 2 senedir Alonso’nun Kafasında nasıl bir imaj bırakmıştır acaba hiç düşündünmü?

  17. Muammer UYAR avatarı

    Alonso Ferrari de kalır mı? Yoksa Mclarene mi gider bilmem de. Umarım kafasında Mclaren mi Ferrari mi açmazına düşüp, performansını kaybetmez.

  18. Dennis zamanında ayı ya dayı, dayı ya ayı derken düşüncektiniz hadi başka kapıya size alodan ekmek çıkmaz artık.

  19. bir mclarencı olarak çok isterdim.. buttonla magnussenle bu iş olmaz belliydi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir