Mercedes, Baskın Performanslarının F1 Taraftarlarını Kaçıracağını Düşünmüyor

yazar:

kategori:

Mercedes’ten Dieter Zetsche, Formula 1’deki üstün formlarının devam etmesi halinde Formula 1 taraftarlarının spora sırt çevirmesi gibi bir endişe duymadıklarını söyledi.

Alman ekibi bu sezon gerçekleştirilen 5 yarışı kazandı ve Lewis Hamilton’un yarış dışı kaldığı ilk yarış haricinde diğerlerinde 1-2 sonucunu elde etti.

Petronas ile olan anlaşmalarını yenileme etkinliğinde konuşan Zetsche “Öncelikle şampiyonada 4 senedir art arda kazanan bir takım olduğunu gördük. Şimdi ise ilk 5 yarışı konuşuyoruz. Henüz bir şey kazanan yok.”

“Geride kalan 4 senede, bu sene geçirdiğimiz ilk 5 yarışta yapılan yorumdan daha az yorum yapılmıştı. Ancak bu şekilde devam edeceğimiz konusunda güven daha fazla mı bilmiyorum.”

“Her ne olursa olsun, Mercedes’in bu mücadelede başarılı olmasını bir çok kişi bekliyordu. Hatta rekabetçi olmamızın bu kadar uzun sürmesi bazılarını şaşırttı. Bu yüzden bizden daha öncesinde başarı bekleyen insanlardan çok fazla olumlu tepki alıyorum.”

“Yaklaşık 2 saatlik yarıştan sonra birbirleri arasında inanılmaz derecede az fark olan iki üst düzey sürücüye sahibiz.”

“İki sürücümüz arasında sadece Bahreyn’de değil, her zaman çok sıkı mücadele oluyor. Bunun içerisinde bile heyecan var. Bazen katlanabileceğimden ve hatta izleyenlerin bile katlanabileceğinden fazla heyecan oluyor.”

“Bunun dışında takımlar arasında ve takımlar içerisinde bir çok kez pozisyon değişikliği oluyor.”

“Son olarak bu konuyu gündeme getirmek bizim görevimiz değil. Bizim görevimiz mücadele etmek. Onlara yardımcı olmaya çalışmayacağız ancak herkes bu farkı kapatmak için çalışacak. Onlara bu konuda destek vermeyeceğiz.” dedi.


Yorumlar

“Mercedes, Baskın Performanslarının F1 Taraftarlarını Kaçıracağını Düşünmüyor” için 14 yanıt

  1. BahtsızBedevi avatarı
    BahtsızBedevi

    bencede mercedesin baskınlıgı bişi degiştirmiyo bence. redbull vardı mercedes geldi.
    ama yeni kurallar arabalar motorlar sunlar bunlar soguttu iyice

  2. Hemen düşünme sen sezon ilerledikçe her şey tam olarak ortaya çıkar. Spordan ayrılırız diye yapılan tehditler bunun üzerine 2014 aracı rüzgar tünelindeyken kurallar açık ve net olarak sezon içerisinde kullanılan araba ile test yapılmaz derken İspanya da 2013 arabası ile yapılan 1000 km testi hiçbir F1 taraftarı unutmaz şimdi diğerleri yapmadı mı diyenler olur yaptı ama nasıl yaptılar sezon sonlarına doğru 2012 arabaları ile test yaptılar. Her sezon lastiklerle başı dertte olan takım ne hikmetse bu sene hiçbir sorun yaşamadan herkes dan 2 adım önde lastik kullanımına sahip bu da 1000 km illegal testten sonra düzelmesi herkesin aklına bir şeyler getiriyor.

    1. Sizin actiginiz delikleri yada esnettginiz yerleri kimse bilmiyor zaten.

      1. Herkes biliyor herkes de esnetti FIA da başta izin verdi sonradan yasaklattı baskı ile ama sonuç ortada. Bizim için neler yapılmadı ki bizi durdurmak için. Avustralya da motor sesi kayır altına alındı FIA ya sunuldu bir şey çıkmadı bu hazmedilemedi FIA motor haritalamasına sınır getirdi sıralamada kullanılan mod yarış içerisinde de kullanılacak diye zorunluluk getirildi yine olmadı. Esneyen ön kanatlar helyum gazıyla çalışan bijon tabancalar lazer sistemi ile bijon tabancasını direk sabitleyen sistem hepsi yasaklandı sonuç ortada. En son baktılar olacak gibi değil motor kurallarını değiştirdiler eyvallah dedik 250 kişilik ekibimizle kolları sıvadık elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Kers sistemi yeni adıyla ERS sistemi yıllardır RBR radyatörün altına konumlandırdı bataryaları sonra kural değiştirdiler bataryalar yakıt sisteminin altında olacak zorunlu diye yıllardır yakıt hücresinin altında bataryaları konumlandıran takımda Mercedes di her şey hazırlandı biçildi gelinen nokta bu. Ama sağlık olsun.

        1. senin gibilere ben kültürlü cahil diyorum. her yerden birşeyler duyup onları bir araya getirip tamamen kafası karışık, arada bir iki doğru şey söyleyebilen ama çok nadir olan tipler. monaco’da reno motorunu (kendin üretmişsin gibi) kayıracağım diye motorun önemi azalmadı diyecek seviyeye varmış bu kör fanatikliğin. hiç uğraşma, bu motorları reno istedi, en pahalı motoru reno sattı, en kötü motoru reno yaptı. şu anda da başarısı tamamen redbull şasisine ait. tüm şampiyonluklarda da öyleydi.

          1. Biz sana dedim ki Konya nerde sen diyorsun Istanbul bu taraf Konya konyaa.
            Isine gelmeyince konuyu degistin tabi
            Sampiyonluklariniza hicbir lafim yok kimsenin de olmamasi lazim calistiniz aldiniz ama Reno motoru degil Redbull takimi ve sasisi aldi Yani Reno olarak siz ustunuze alinmayin.
            Gelelim asil konumuza herkes gizli testler uckagtciliklar yapti ve yapacaktir.Redbull yapmadimi Ferrari yapmadimi Mercedes yapmadimi hepsiii yapti..Onun icin yok biz yapmadik gbi laflar kullanma.
            Bir digeri konu Motor.
            Bu motoru en cok isteyen Reno napti fosss
            Yok 250 kisiyiz yok Mercedes 400 kisi Ferrarinin parasi var gibi mazeretlerede saklanma.Bu konuda Ferrariyede ayriyetten tebrik ettim adamlar cikti Motorumuz agir iyi is cikaramadik dedi.Bu kadar dir yani…..

            1. Hepsi bu anlaştık o zaman Teşekkür ederim yorumun için bir birimizi anladığımız için sevindim. Renault da çıktı dedi ki gelişmeliyiz ve öylede yapıyorlar hepsi bu. Kış testlerinde dalga geçildik dalga geçenler kayboldu. En çok Renault mu istedi ? Burada bir yanlışın var işte bu kuralı en çok Mercedes istedi gelmezse bu kural F1 den çekiliriz diye tehdit edende Mercedes dir bunu bil yeter.

              1. Yok cikip demeliydiki biz Renault olarak performansimizi dusurmeye ugrasiyoruz bunu mu dicekti ?Heralde gelismeliyiz dicekti.
                Bende alay ettim ki alay edilecek haldeydiniz.dilmiydiniz ?
                Hicbir Renoncu Redbulcu testler boyunca gelipte bizde is yok diyemedi.Azcik performasn bulunca dolustunuz buraya.Brakin bu ayaklari.
                Nasil ki 4 sene boyunca sampiyon olurken ovunuyordunuz simdide cikip burda TrF1 ailesine mazeret uydurmicaksin.Beceremedik diceksin.Ben bole beklerdim Reno ve Redbullculardan.

              2. Ha sunu demeyi unuttum.Bu sitede herkes bilirki bu kurallari en cok Reno istedi.
                Ve bu kurallarda anlasildigi zaman Mercedes piyasada varmiydi ??
                Varmi bilen.benim bildigim yoktu .olmadigi icinde ole dememislerdir.
                Ha sunu demis olabilirler .
                Bu kurallar konusuldu adamlar calisti yapti yapacagini sen gel yakin tarihte tekrar kurallari degistircez die laflar olmussa o zaman deme ihtimalleri var .Brakta o kadar desinler yani dunyanin parasi emegi zamani gitmis olur.Ki bu sadece ihtimal.Gideri dediler die kesin bilgi yok.Ortaya atilmis bir laf.

    2. Reno bundan sonra yaris kazanamazsa mutlu olacak cok insan var.Yaptigi hileler burdan koye yol olur.Motoru bes yilda gelistiremeyip agliyorlar.

  3. Hadi ordan sitenin bile kullanıcı sayısı düştü sizin yüzünüzden.

    1. bu durumun PALA için bir önemi olduğunu düşünmüyorum 🙂 kaldıki diğer senelere oranla şu an daha çok mücadele var. 1-2 sıra hariç. geçen 5 yarış bence 2013 sezonuna bedeldi. hiç değilse kendi adıma zevk alıyorum 🙂 tek eleştirilecek tarafı ses. Ona da çözüm bulurlarsa süper olur.

      1. Barut
        +1

      2. Kazanan pilotun taraftarı olarak elbetteki bende zevk alarak izliyorum yarışları 🙂 Lakin site adına konuşmak gerekirse ilk yarış’daki ilgi yok şuan.Umarım Ferrari ve Redbull 2.yarı biraz daha gelişirler ve daha zevkli bol mücadeleli yarışlar izleriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir