2014 Monaco GP – Pole Pozisyonu Rosberg’in!

2014 Monaco GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes pilotu Nico Rosberg’in oldu.

Sıralamaların son seansında 1.15.989 elde eden Rosberg, son hızlı turunda Mirabeau’da hata yapınca sarı bayrakların sallanmasına neden oldu ve hataya rağmen polün sahibi oldu.

Şampiyona lideri Lewis Hamilton,  son denemesinde daha hızlı geliyordu ancak sarı bayrakların sallanmasıyla birlikte Hamilton derecesini geliştiremedi ve ikinci olarak hayal kırıklığı yaşadı.

Mercedes’lerin ardından en hızlı isim Red Bull’dan Daniel Ricciardo olurken onu takım arkadaşı Sebastian Vettel 4. sırada yer aldı.

Ferrari pilotları Fernando Alonso ve Kimi Raikkonen 5 ve 6. sıralarda yer bulurken onları Toro Rosso’dan Jean Eric Vergne takip etti.

Mclaren’in çaylak sürücüsü Kevin Magnussen son seansa kalarak 8. Olurken ilk onu tamamlayan isimler Daniil Kvyat ve Sergio Perez oldular.

 

 

 

 

 

Pos Driver                Team                  Time       Gap    
 1. Nico Rosberg          Mercedes              1m15.989s         
 2. Lewis Hamilton        Mercedes              1m16.048s  +0.059s
 3. Daniel Ricciardo      Red Bull-Renault      1m16.384s  +0.395s
 4. Sebastian Vettel      Red Bull-Renault      1m16.547s  +0.558s
 5. Fernando Alonso       Ferrari               1m16.686s  +0.697s
 6. Kimi Raikkonen        Ferrari               1m17.389s  +1.400s
 7. Jean-Eric Vergne      Toro Rosso-Renault    1m17.540s  +1.551s
 8. Kevin Magnussen       McLaren-Mercedes      1m17.555s  +1.566s
 9. Daniil Kvyat          Toro Rosso-Renault    1m18.090s  +2.101s
10. Sergio Perez          Force India-Mercedes  1m18.327s  +2.338s
                          Q3 elenme derecesi:      1m17.755s  **     
11. Nico Hulkenberg       Force India-Mercedes  1m17.846s  +1.492s
12. Jenson Button         McLaren-Mercedes      1m17.988s  +1.634s
13. Valtteri Bottas       Williams-Renault      1m18.082s  +1.728s
14. Romain Grosjean       Lotus-Renault         1m18.196s  +1.842s
15. Pastor Maldonado      Lotus-Renault         1m18.356s  +2.002s
16. Felipe Massa          Williams-Renault                        
                          Q2 elenme derecesi:      1m18.616s*        
17. Esteban Gutierrez     Sauber-Ferrari        1m18.741s  +1.184s
18. Adrian Sutil          Sauber-Ferrari        1m18.745s  +1.188s
19. Jules Bianchi         Marussia-Cosworth     1m19.332s  +1.775s
20. Max Chilton           Marussia-Cosworth     1m19.928s  +2.371s
21. Kamui Kobayashi       Caterham-Renault      1m20.133s  +2.576s
22. Marcus Ericsson       Caterham-Renault      1m21.732s  +4.175s

Yorumlar

“2014 Monaco GP – Pole Pozisyonu Rosberg’in!” için 120 yanıt

  1. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Bir çok olaya gebe bir yarış olacak diye düşünüyorum,Mercedes’ler seneyi çöpe atabilecek hatalar yapabilirler son 2 yarıştır ciddi manada bileniyorlar birbirlerine.

  2. RAİ de mide sorunu varmış.umarım yarışır

    1. Nedir bu?

      1. hiç bir şey. niye sordunuz ki

  3. Haberde Marussia – Cosworth yazıyor ama 🙂

    1. Hayır niye söyledim çünkü düşük bütçeli takımlar arasında bir şeyler yapmasını istediğim takım da o yüzden 😀

  4. Savaşı Hamilton başlattı. İpler tamamen koptu artık. Rosberg akıllıca oyununu oynuyor.Schumacherin zihin oyunlarda çok iyi olduğunu bir gün önce söylemişti zaten. Ondan öğrendiklerim oldu demişti Rosberg bunu gösteriyor. Araçtan indikten sonra çılgınca sevinmesi vs bunlara örnek.
    Yarın Start çok güzel olucak…

    1. Mercedes AMG F1 avatarı
      Mercedes AMG F1

      Hamilton hic bir şey başlamadı oldukça saygili ve dürüst konuşmalar yaptı hakaret yapmadi sadece her şeyin oldugu gibi söyledi. ve medianinda kasitli olarak ortaligi karıştırmasıda zaten ortada onun için ortaligin ve tansiyonun yukari olmasinin faturasini Hamiltona çikarmak tam aptallikdir…

  5. şumi abisinden çok iyi öğrenmiş bu işleri çokta başarılı kurnazlık oyunlarında..

    pistde değil..

  6. sarı bayrakların sallanmasına neden oldu ve hataya rağmen polün sahibi oldu.

    Hataya rağmen değil de hata sayesinde demek daha doğru olurdu.

    Alamanyadan Çakal Rosberg 🙂

  7. Eğer gerçekten hata yaptıysa büyük aptallık yapmış. Ericsson’dan öğrenmiş.

    Yok değilse, Schumacher gibi göstere göstere yapmadığı için ceza almaz. Schumacher resmen el frenini çekip, kontağı kapatıp durmuştu.

  8. 2006’da schumi ridde en geriye atılmıştı. yanlış hatırlamıyorsam karar 7 8 saat sonra çıkmıştı. bakalım bu sefer ne olacak 🙂

  9. Sıralama turlarını izleme fırsatım olmadı.
    Ferrari kötü yerde değiller.
    Ancak Alonso & Raikkonen arasındaki farkı görmek benim için üzücü

    1. alo kimi çok yakıdılar sadece son q3te kimi sorun yaşadı sanırım y ada ii tur atamadı genelde çok yakınlar kimii daha iyi olacak

  10. Lomen Milor avatarı

    Vettel’in vites kutusu değiştidiği söyleniyor..

    Rosbergde ceza alırsa Ferrari podyum için savaşır..

    1. Lomen Milor avatarı

      Ne günlere kaldık :S

  11. hamiltonun rosbergden hep sonra çıkması ona saniyenin binde birini bile kazandırmaz.. lastiklerin geçtiği yerlerin bire bir aynı olması bile anlamsız. Belki hamilton türbulansta kalıp zarar bile görebilir. Hep sonra çıkması bi şey değiştirmezde belki telemetreler için böyle şeyler konuşulabilir.

  12. hamilton pist dışındaki demeçleriyle rosbergi baskı altına almaya çalıştı ancak hamiltonın çok duygusal biri olduğunu biliyoruz bu tür savaşlarda pist üzerinde saçmalıklar yapabiliyor.ve rosberg bu demeçlere cevap vermedi ama pist üzerinde bilerek yada bilmeyerek çok zekice bir hamle yapmış oldu bundan sonra hamilton bu sinir ve gazla bakalım saçmalayama başlayacakmı.rosbergi sürekli geçti bu sezon buna çok güvendi ama gören gözlerde bazı şeylerin farkında.sayfadaki ilk yorumumdada yazmıştım az öncede arkadaş belirtmiş neden her sıralamada önce ros sonra ham çıkyor ve ham avantaja sahip oluyor bu cevaplanması gereken çok önemli bir soru.adaleti takım sağlamazsa pilot kendisi sağlamaya çalışır ve sonunda işler çığırından çıkar.her fırsatta takımda adil bir yarışın olduğunu söyleyen wolf ve lauda ya bu adillliğin neden sıralamalarda olmadığınıda sormak lazım hamilton neden hep rosbergden sonra piste çıkarak avantaj sağlıyor bu soru mutlaka bu olaydan sonra gündeme gelecektir hem medyada hemde mercedeste

    1. Onur Gentas avatarı

      Şimdi siz daha cümle kurarken hatanızı yapmışsınız. Bilerek veya bilmeyerek zekice bir hamle nasıl yapılır bunu çok merak ettim. Zekice bir hamle ancak bilerek ve düşünerek yapılır. Diğer türlü tesadüfen ve farkında olmadan kendine çıkar sağlamış olur ki bunun adıda hamle değildir zaten. Diğer taraftan eğer ki bu zekice hamleyi bilerek yaptıysa bunuda gayet normal karşılıyorsunuz, kısaca ahlaksızlık yapan ve başkalarının hakkını yiyen birinin sırtını sıvazlıyorsunuz. Sıralama turlarına kimin önce çıkacağı konusunda bildiğiniz hiçbir şey yok. Bende bu konuda birşey bilmiyorum. Takım içinde neler oluyor bunu en iyi onlar bilir. Fakat velev ki takım zorlayarak Rosberg’i önce çıkarıyor, ozaman buna da tepki göstermesini biliriz. Rosberg eğer ki bunu kasıtlı yaptıysa cezalandırmak istediği takım değil, kesinlikle artık pole’ü vermek istemediği Hamilton’dır.

  13. rosberg o viraja gelirken aracı nasıl konumlandırmış nasıl dönmeyi planlıyo anlamadım gitti ama hamiltonun olası bir polünü elinden aldı artık soğuk savaş bitti hem ros hem ham kılıçları çekicekler yarın yarışı hamiltonun rosbergi pitlerde geçerek kazanmasını bekliyorum eğer mercedes yarışı rosberge vermesse tabi. rbrde riccardo iyi iş çıkardı vettele üstünlük kurdu vettelin biraz üstünlüğünü göstermesi lazım artık.ilk 6 pilot ve 3 takım eğer bir terslik olmazsa ilk 6 yı kapatırlar.alonso elinden geleni yaptı vetteli hemen arkasında start alacak belki rbrlerle mücadele edebilir ama çok zor gözüküyo bu arada erickson hem mssayı hem kendini bitirdi 🙂

  14. Hiç bir f1 izleyicisinin bunun kasıtlı olmadığın idda edemez
    kendini yaktı salak en kotu 2 bitireceği yarısı
    podyum bile hayal oldu onun için
    geri zekalı

  15. BahtsızBedevi avatarı
    BahtsızBedevi

    umarım rosberge ceza gelir. zamanında schumide de olmustu bunun gibi olay ve ceza gelmişti diye hatırlıyorum

  16. Bizim yorumlara ne ola ki ?

  17. kesinlikle ceza gelmeli diye düşünüyorum.gittiği çizgi yaptıgı direksiyon hareketleri çok saçma geldi bana.

  18. Biri Rascasse mi dedi?
    Rosberg hile yaptiysa son siraya gonderilsin.Bu carpisip yarisi baskalarina vermekten iyidir.

  19. Rosberg’in hareketinin kasıtlı olduğunu düşünüyorum bende.Ceza gelirse bu pistte onun için hiç iyi olmaz.Ayrıca Ferrari’ye bak gittikçe geriye düşüyor.Şu pistte bile 0.7 sn demek Spa’da neredeyse 2 sn demektir.

  20. Rosberg’in bunu bilerek yaptığından şüphem yok. İyi de yaptı kanımca. Madem Hamilton hızına bu kadar güveniyordu, piste daha önce çıkaydı ser sessiz turunu atıp bastıra bastıra pole’ü alaydı. Bugüne kadar 6 sıralama oldu her sıralamada Rosberg’ten sonra ve hemen arkasında çıkıyor ortalama 7-8 saniye arkada. Sonra çıkmasını anlarım da neden Rosbergin arkasında çıkıyor? Şimdi bu duruma laf edemeyenler, hasbel kader Rosberg bir üç kağıt yaptı diye köpürüyor. Rosberg pistin yol tutuşunu artıracak, Hamilton arkadan daha iyi sektör zamanlarıyla Rosbergin ekmeğini çalacak ve bunca zaman Rosberg buna ses çıkarmayacak; es kaza Rosberg telemetriye bakınca Hamilton’un emeğini çalacak böyle bir Dünya yok. Köküne kadar duygusal yorum yazan adamlar var. Rosberg ilk bölümde attığı turla bu pole’ü haketmiştir. Garibanın toplasan 6 tane pole’ü var 5’i son 2 sezonda. İzin verinde araç bu kadar iyiyken birazda Rosberg akıl oyunları oynasın. Zaten sessiz sakin efendi durdukça takım onu uysal koyun sanıp, her türlü kripto avantajı Hamilton’a verdi. Özellikle bu sezonki bütün sıralamalarda önce Rosberg piste çıktı, pisti kontrol etti, ona göre takım ayarlamalar yaptı.

    Hâl böyleyken kimsenin Rosberg’e çokta laf söylemeye hakkı yok. Rosberg bu sektörün Budist dürüstlüğü kabul etmediğini geçmiş 5 yarışta gördü. Ne Hamilton Rosberg’ten ne Rosberg Hamiltondan bariz üstün olmadığına göre bu tür akıl oyunlarının ve psikolojik savaşların çıkması normal. Rosberg savaşa savaşla karşılık verdi hepsi bu. Böyle durumlara herkes hazırlıklı olsun. Bu dakikadan sonra Hamilton gibi duygusal pilot bütünüyle sağlıklı düşünmeyi unutup sezonun geri kalanında komik hatalar ve sorunlar yaşayabilir. Hamiltona işte fırsat. Sakin olsun, gitsin Rosberg senin sorunun ne? piste ilk çıkmak istemiyor musun? peki. Ben piste daha önce çıkacam, senden rica edeyim sende benim telemetri verilerime bakma. Kim daha iyi görelim tamam mı güzel dostum? şeklinde konuşup kendinin daha iyi olduğunu kanıtlaması lazım. İş psikolojik savaşa dönerse daha duygusal olan Hamilton kaybeder tıpkı Button’a kaybettiği gibi.

    1. Yavuzhan Hamilton piste çıktıktan sonra da çoğu kişiye yol veriyor Rosberg’de bunu yapabilir ama o yapmıyor iyi de yaptı kanımca cümlende senin saçmalığın olmuş.

    2. Yusuf Hitay avatarı

      kuru zeminde, bir pilotun 6 saniye arkasında tura başlamak nasıl bir avantaj kazandırır?

      1. Hava boşluğu… yani sürtünmesi daha az bir aero yada hava. Ortam sulak olsa önde olmak avantajlıdır. Monako gibi bir pistde önde mi arkadamı olmak iyidir… seçilen ayarlarla alakalıdır. Sizinle aynı hızda bir araçdan daha fazla yere basma seçmişseniz arkada olmak avantaj sağlar.

  21. Hamilton’ın basın toplantısındaki It’s okey cümlesi ve konuşmaması tansiyon yüksek 🙂

  22. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    Sonunda: Rosberg inceleme altına alınmış. Bilerek yaptığına kanaat getirilirse son sıraya atılacak.

  23. F12004Alonso avatarı

    İzledim bir daha. bilerek yaptiğina karar verdim. Çünkü frenajdan önce gereksiz kontralar yapıyor.ceza gelebilir. yaptiği doğru değil. Hamiltonun rosberg yeterince aç değil demesine cevap heralde. görecez yarın. ayrıca hamıltonun bahreyde rosberg i kaç kere pist dışına atmasına karşılık olmuştur belki. şayet rosberg orda pist dişina kaçtiği için agresif değil diye çok eleştirilmişti. şampiyon olmak istiyorsa bunları yapmalı diye. al o zaman 🙂 kaçmayıp hamilton sayesinde kaza yapsalardi bu olaydan farklı bi yanı yoktu bence.

  24. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    Sezonun geri kalanı için belli ki ateş fışkıracak Mercedes’ten. 2007’nin aynısı olmaya başladı. O sezonda Monaco’da başlamıştı gerginlik. ABD’de arttı, Macaristan’da ise zirveye çıkmıştı. Yarını iple çekiyorum açıkçası.

  25. OtonomAktor avatarı

    sıralamayı izlemedim ama şimdi kayıttan izledim de rosberg in yaptığı sarı bayraklara neden olan hareketi; gerçekten de “gerçek” bir blokaj görünmüyor hiç inandırıcı değil. bu hareketinden sonra tüm sempatimi kaybetti rosberg. ham yarın çiğnese bunu parçalasa rosberg in arabasını müstehaktır.

  26. bu arada olay hakemler tarafından inceleme altında.

    1. aslında umarım ceza gelmez. yarın yarış izleriz 🙂

      1. Formula1 iceman avatarı
        Formula1 iceman

        Aynen umarım ceza gelmez de yarın zevkli bir yarış olur. Cezayı sonuna kadar hak etsede

      2. Onur Gentas avatarı

        Aynen katılıyorum. Hamilton hatta arkasında kalsın startta bakalım neler olur sonra.

      3. Ceza gelmez büyük ihtimal

      4. ceza gelsın kı kımse bır daha boyle oyunların ıcıne gırmesın ihrac edılmesı lazım bıle

    2. OtonomAktor avatarı

      ceza gelmeme ihtimali yüksek çünkü pist üzerinde bırakmamış aracı zamanında schuminin yaptığı gibi kaçış alanına kaçmış bu yüzden ceza almaz diye düşünüyorum. zaten almasa seyir açısından bizim için çok daha iyi olur.

  27. Hamilton ilk sektörde sanırım en hızlı derece ile geliyordu. sarı bayrakta derece geliştiremediğinden turu bıraktı. yinede tebrikler. ricciardo ya da tebrikler. oda iyi iş çıkarttı. yarın zevkli bir yarış geçer tahminimce.
    Birde, Monaco’da herşey olabilir de Rosber’in bu dışarı çıkışını pek sindiremedim. En son ne zaman orda dışarı çıkan olmuş bir araştırmak lazım. hafızam bu aralar kötü sanırım, hatırlayamadım. Araç üstü görüntülerine bakınca da ikilemde kaldım. kurtarabilir miydi acaba ? Sağlık olsun.

  28. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Ya Rosberg kardeşim ne gerek var be abi?

  29. F12004Alonso avatarı

    Bir alonso taraftarı olarak konuşuyorum. Rosberg e sallıyorsunuzda hamiltonda sütten çıkmış ak kaşık sanki. neyse oraya girmeyecem. Schumacherin olayı farklıydı bundan. Schumacher sondan bi önceki virajda yapti onu. çünkü oraya gelene kadar yavaş olduğunu biliyordu. Ama rosberg ilk sektor zamanını geçer geçmez pilotaj hatasını yaptı. telsizden ilk sektor zamanını bildirecek kadar bile vakit yoktu bence. hata yaptiğinda da hamıltonun sektör zamanını bilmiyodu üstelik. o yuzden bilerek yaptiğini düşünmüyorum. ayrica hamıltonun rosberg in zamanını geliştireceğinide düşünmüyorum. hamıltonun ilk sektör zamanı rosberg den iyi değildi kendi turundan iyiydi. sektörlere bakarsanız rosberg ilk sektörde çok iyiydi. diğer sektörlerde de hamıltona ve ricardoy a çok yakındı. ortada bilerek yapılmış bişey yok bence. ha diyelimki bilerek yapti. açlik böyle olur hamılton anlamiştir rosberg in de aç olduğunu heralde. Eski bie f1 izleyicisi olarak. f1 tarihinin en büyük 2 efsanesinin senna ve schumacher de buna benzer hareketleri vardi.

  30. Rosberg inceleme altında bakalım ne olacak.

  31. rosberge ceza gelmesı lazımda herkezın ozellıkle ham nın polune mal oldu ve alonso da belkı sıra kazanırdı en gıcık surucu ros la massa zaten

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      tartışmak icin degil bilgilendirmek için yazıyorum rosbergin olayı gerçekleştirdigi anda alonso zaten damalı bayrağı geçmişti fakat rai damalı bayraktan 5 saniye önce son kez yeni bir tura başlamıştı o yüzden alonso 5. likten öteye gidemezdi. hamiltonun polune mal oldugu ise bencede dogru.

      1. olabılır haklısın 🙂

      2. doğru bilgi.
        ancak son turu normal şekilde tamamlasa bile rai nin alo yu geçeceğine ihtimal vermiyordum.zira alo hep 0,2 ile 0,8 arasında fark atıyordu bizimkine.
        kimi araca alıştıkça farkı kapatıyor ama ufak ufak.

  32. Tebrikler sahtekar ve egoistlere..

  33. f.alans ve ricardo yu tebrik ediyorum. tek kelimeyle araçtan maxsimumu aldılar.
    Rosberg herzamanki hali şımarık z…p

  34. Başta bilerek yapmadı diye düşünüyordum. Çünkü Lewis ile cidden fena çekişiyorlar biliyosunuz. Ancak Rosberg’in araçüstü görüntüsünü izledikten sonra fikrim değişti. Viraja çok varken direksiyonda saçma sapan hareketler yapmaya başlamış. O iyilikte bi araba ve o tecrübede pilotsun ve bu direksiyon hareketleri de ne ? Bunun üzerine konuşurken bi yakınımdan en iyi yorumu aldım : Ericsson musun sen ?

  35. Formula1 iceman avatarı
    Formula1 iceman

    Bana Rosberg bilerek yaptı gibi geldi ama bunu ondan başka kimse bilemez.Nasıl olduğunu belki yıllar sonra açıklar 😀 Hamilton fena bozuldu.Tabir caiz ise öküz öldü ortaklık bozuldu bundan sonra.Varsın Mercedes düşünsün artık. Yarın takım arkadaşları arasında mücadele geçeceğine benziyor.Son olarak da Kimi-Fernando farkı Q1-Q2 de nerdeyse yok denecek kadar az iken son bölümde bayağı bir fark oluştu.Kimi araç üstü görüntüde supersoftlarda dans ediyordu resmen…. Yarın zevkli bir yarış olması dileğiyle…

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      kiminin aracında baya bir dengesizlik vardı fakat son turda dereceyi geliştirebilecegini düşünoydum ben sarı bayraklar sallanmasa bu tur gerçekci gözükmüyor 6. lığa iyi diyebiliriz o yüzden.

      1. Formula1 iceman avatarı
        Formula1 iceman

        sıralamayı hemen hemen herkes gibi tahmin ettim bende mercedes-red bull- ferrari fakat sürücüler nasıl sıralanacak onu bekliyordum ki özellikle de Raikkonen-Alonso çok yakın olacak acaba kim geçecek derken bi anda 0.5 den daha fazla fark oluştu şuan hatırlamıyorum.Şaşırdım açıkcası Serhan ACAR’ında dediği gibi Raikkoen yine hafta sonu iyi ayarlar yapamadı. ( geçildi diye kılıf uydurmuyorum) ayrıca Alonso da gerçekten iyi işler başardı Vettel’e çok yaklaştı.Yarın ferrari için çok zor podyum. Tabi ilk virajda mercedesler birbirlerine girmezse..

  36. Serhan Acar ın söylediğine göre Lewis sarı bayrağa kadar 0,2 sn öndeymiş. Tekrarları izlediğimde bana pek inandırıcı gelmedi. Ço krahat bir şekilde yoluna devam edebilirmiş. Pole turunun tekrarında da oraya benzer bir hızda girdiği görünüyor zaten.

    Yarın Lewis herhangi bir kazadan kaçınmayacaktır. Rosberg de çok pişkin çıktı vesselam…

  37. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    Serhan Acar’ın da dediği gibi. Son hızlı turda Hamilton 0.2 sn daha öndeydi Rosberg’e göre. Açıkçası tamamen bilerek yaptığını düşünüyorum. Onboard kamera da gösterdi. Rosberg bildiğiniz kontrollü şekilde pist dışına çıkarıyor aracı.

    1. Ben böyle bir kontra da görmedim resmen kontrayı uzatıp kaçış yoluna girmek istedi

  38. Yarın startta, Hamilton, Rosberg’in yanına kadar gelebilirse, eminim ayagını gazdan çekmeyecektir, İkisinin de yarışı bitebilir. -Tabi bu gece Mercedes ekibi gerekli sakinleştirmeyi Lewis’e yapmazsa.

    Yanlış hatırlamıyorsam, GP2 de Hulkenberg takım arkadaşı (kimdi anımsayamadım) ile startta 1-2 olarak birbirlerinin üzerine sürüp kaza yapmışlardı.

  39. İplerin koptuğu nokta bu. Heyecan dolu bir sıralama bekliyordum ama olmadı neyse yarış uzun yarın ola hayır ola 🙂

  40. bana da pek bilerek yapmış gibi gelmedi farklı açılardan tekrarını izlemek lazım birde son turuna gelen hamiltonun derecesi nasıldı acaba devam etseydi alabilirmiydi polu onada bakmak lazım

    1. S1’de derecesini geliştirmişti Lewis sonrası malum.

    2. o zaman işler karışır

  41. abi bunlar alman kurnazlıkta üstlerine yok bkz. şumayır monaco = rosberg monaco 😀

  42. Rosberg maalesef bileğinin hakkı ile değil, bilerek veya bilmeyerek yaptığı hatanın
    sayesinde polü aldı.Ancak beni asıl şaşırtan araçtan indikten sonraki sevinci oldu.
    İnsan bir utanır,gider takım arkadaşından özür diler, kendisine hiç yakıştıramadım.
    Şu davranışı ile gözümde bitmiştir.

    Ayrıca Hamilton’alev alev yanıyor yarın yine boyut atlayıp yarışı sürklase edebilir.
    Yarın özellikle startta Mercedes’ler arasında bir temas olursa da şaşırmam..

    Ric, ise her zamanki gibi iyi bir iş çıkardı.

    1. ewet bide sevinmesi yokmu insan gider pardon kardes der hamiltona dimi

    2. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
      Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

      Amacı zaten polü almaktı ve aldı. Yaptığı çirkeflik sayesinde aldığı için pişmiş kelle gibi de sırıttı artist herif.

  43. Hamilton puanlarda 3 puan önde değil mi ? Yarın gitsin ilk virajda Rosberg’e sağlam bi gömsün. İkisi de yarış dışı kalsınlar. Nası olsa diğer takımların Mercedes’e yetişmesi söz konusu değil gibi. Şampiyona liderliğini korumuş olur Hamilton böylece. Bunu mu istiyorsun yani Rosberg ? Pisliğe karşıık pislik mi lazım sana ?

    1. Hamilton’ın ruh hali

  44. Hamilton puanlarda 3 puan önde değil mi ? Yarın gitsin ilk virajda Rosberg’e sağlam bi gömsün. İkisi de yarış dışı kalsınlar. Nası olsa diğer takımların Mercedes’e yetişmesi söz konusu değil gibi. Şampiyona liderliğini korumuş olur Hamilton böylece. Bunu mu istiyorsun yani Rosberg ? Pisliğe karşıık pislik mi lazım sana ?

    1. Hamilton pisliklik için yapar mı bilmem ama yarın iki Mercedes pilotu da yarış dışı kalabilir

  45. Rossberg : Hamilton’ ı nasıl yeneceği mi biliyorum derken , bunu kast etmiş anlaşılan. Tekrar izlemek lazım ama araçta kayma olmadı resmen sağ çekti gibi geldi bana , bir daha izlemek lazım…

  46. Rosberg sinsi bir planla sarı bayraklara neden olarak diğer pilotların tur atmasını engelledi özellikle Hamilton tabi.Bir kez daha gözümden düştün Rosberg bu plan tabiri caizse şeytanın aklına bile gelmez ama yarın Hamilton ne yapıp ne edip bu yarışı alacaktır.Ben olsam bende Hamilton gibi tebrik etmem haksız bir polü. şimdi bu sinirli Hamilton yarın neler yapar göreceğiz bakalım.

  47. Abii hic rosberge kizmayin yarin yaris on numara geccek sayesinde.Ben sevindim bole yapmasi.Karakterini gosdermis oldu bide seviniyor 🙂 Ancak ole kazanirsin zaten .Rezil oldu aleme gerizekali.

    Hamiltonun durusu : sen naparsan yap ben seni yarin … gibi 😀

  48. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    Çakal Rosberg!

    Schumacher’cilere zaman zaman serzenişte bulunurdum Rosberg’e fazla mı yükleniyorlar diye ama vallahi az bile yapıyorlarmış. Açık ara griddeki en antipatik en sinir bozucu pilot şu Rosberg.

  49. Yusuf Hitay avatarı

    süre dolmuş, uçtun bahçeye, daha ne diye geri geri piste dönmeye çalışıp diğer pilotların zaman turunu etkilersin ki? hatanın bilerek olacağını sanmıyorum ama piste geri dönmeye çalışması kesinlikle saçmalık.

    asıl turları göremedik sayesinde, genelde en temiz lastikleri son haklarında kullanıyor pilotlar. monaco burası olur öyle şeyler ama hamilton’ın bu pistteki cenabetliği de bitmek bilmiyor. zaten öfke kontrolü olmayan biri, yarın ya üzerine çıkacak ya çiğ çiğ yiyecek gibi duruyor.

    ricciardo bile zor gülümsüyodu yahu 😛

    button, araçta bir sorun olmadıysa, sana söylenecek hiçbir şey yok artık.

  50. OtonomAktor avatarı

    ilk polün hayırlı olsun nico. umarım yarışta da bu başarını devam ettirip galibiyetini alırsın. ham in yanında sana ezik diyen o koltuğu haketmediğini söyleyen bazı arkadaşlara da ders olsun diyelim. pilot yetenegini en çok ortaya çıkaran pist olarak geçen monte carlo da bunu yapman umarım bu bahsi geçen arkadaşlara ders olur.

    1. Onur Gentas avatarı

      İlk pol mü? Bahreyn?

    2. otonomaktor şaka mısın ?

    3. Onur Gentas avatarı

      Eğer ki sıralamayı izlemediysen anlarım fakat izlediğin halde bu yorumu yaptıysan yakıştıramadım açıkçası.

      1. OtonomAktor avatarı

        yok dostum izlemedim sıralamayı.

    4. OtonomAktor avatarı

      bahreynde ham aldı gibi hatırladım polü pardon. canlı yayın “izlemedim” sıralamayı bir şey yapmış herhalde rosberg sanırım sonda pilotların turuna engel olmuş zamanında schuminin yaptığı tarzda, görmedim bu hareketi de bu yüzden yorumumu dikkate almayınız. eğer pislik yaparak aldıysa polü desteğim hamilton a olacaktır bundan sonra.

      1. Onur Gentas avatarı

        Pole’ü almasını geçtik asıl rahatsız eden olay çılgınlar gibi sevinmesi daha sonra.

      2. OtonomAktor avatarı

        benim sıralama özetini izlemem lazım, merak ettim yahu. aksilik bugünde izleyemedim bayağı olay kaçırmışız.

        1. İzle bi dostum göreceksin Hamilton’ın ilk sektörde 0.2 snye yakın bi farkla geldiğini de söylediler

        2. OtonomAktor avatarı

          öyleymiş gördüm biraz önce rosberg in sahte blokajını. blokajlık bir şey göremedim bende cidden. geçen gün hatta dündü galiba rosberg: “schumi bu akıl oyunlarını çok iyi oynuyordu ondan çok şey öğrendim” demişti. neyi kastettiğini şimdi anladım. nico yla ilgili pozitif tavrımı bu görüntü itibarıyla değiştiriyorum.

          1. Ben de değiştirdim

  51. Aslında ben bilerek yaptığını düşünmüyordum, Fakat ilk sektöre 0.124 saniye geride kaldıktan hemen sonra bu olayın gerçekleşmesi gerçekten işi ilginç hale getiriyor. Tekrarı izlemek lazım

  52. Rosberg’e ceza da verilemez ispatlayamayacaklarına göre,dolayısıyla yarın startta işler karışabilir sinirlerine hakim olamassa Mercedes pilotları

  53. Yarışta en iyi 2. Rosberg pislikte en iyi 1. olarak savaşı başlattı.
    Bu saatten sonra Hamilton yüzüne yumruk atsa haklıdır.

    2 yarışa kalmaz garajlarda data paylaşımı biter.

    Arkadakilerin sarı bayrakta geçemeyecegini bile bile kurtarabileceği sürüşü bilinçli olarak bitirmiştir. Edepsiz, ahlaksız şark kurnazı dedikleri tip cuk diye Rosberg’e oturmuş

    1. Aile değerlerine de küfür etseydiniz, bu az olmuş.

      1. Açık forumda bundan fazlası küfür olur.

        Mikrofonu Hamilton’a uzat -off the record- bak bakalım o neler diyordur.

  54. rosberg:demek her sıralama turunda ilk beni pite salarsınız hamiltona son turunu benden sonra attırıp adama avantaj sağlarsınız ha.schumi abimden öğrendiğim numarayı yapıyımda şunları bir tokatlayım hadi şimdide attın bakalım en iyi turunu.aha kara oğlan mor oğlan oldu:))

    1. düzeltme:pite salma değil piste salma

      1. Kara oğlan mor oğlan oldu ama tüm dünya da gördü Rosberg’in etik olmayan bel altı bu vuruşunu

        1. bilinçli yapıp yapmadığınından asla emin olamayacağız kendisi itiraf etmediği sürece dolayısıyla rezil bir durum varmı tartışılır aşağıda formula 1 nickli arkadaşa cevap yazdım bir oda bu cevabıma dahil okursan

  55. La Hamilton’ın hediyesi olsun sana bu yarın yarışı da kazan hiç sorun değil ama sezon içinde ki ilk çirkef hareket senden geldi herkes Hamilton’dan bekliyordu gördüler.

  56. Rosbergin sırrı buymuş demek ki

    Antremanlarda q2 dehiç yol kaçırmayan Rosberg tesadüf eseri tek kaza yapılmayacak yerde SArı bayraklara neden oldu.YerSEn

    Yarın Monocada pole almana rağmen yine geçilirsen ağlamanı izlemek zevkli olacak

  57. Helal Nico!

  58. Rezillik1
    Daha durun yeni başladı artık karşılıklı rezillere nasıl şahit olacağız görün.

  59. Tartışma başlasın o zaman : çok sevgili Rosberg Hamilton’ı nasıl durduracağımı biliyorum derken bu şekilde miydi ? ayıp

  60. zamanında şumayır aynı nümeroyu monacoda millete cekmişti . ama kimse yememiş cezasını kesmişlerdi. bir başka alman rosbergin buradaki bu ayak oyununu yutacaklarını sanmıyorum .!! son turunda ilk sektörde 2.2 saniye yavaş başladığını görünce bilerek mireabu kaçış alanına gidip başta ham olmak üzere herkesin son turunu engelledi. !! yemezler koçum !!

    1. pardon 0,2 olacaktı .

      1. hiç bir şey olmaz.schumi komple yolu kapatıp kimseye geçecek yer bırakmamıştı.rosberg o numarayı geliştirip kaçış alanına giriyor (bilerekmi buda tartışılır sert frenleme yaptı lastikleri kilitledi buda yarışta ona dezavntaj) dolayısıyla diğerlerinin geçişini direk olarak engellemiyor

        1. Niye dezavantaj yeni kurallardan haberin yok mu senin ? o yaktığı lastikleri FIA geri alacak

  61. Onur Gentas avatarı

    Gerçekten hiç yakıştıramadım Rosberg’e. Tamam hata yaptın arkadakini de etkiledin olabilecek şeyler bunlar ama hiç olmazsa sevinme yani dalga geçer gibi.

    1. Onur Gentas avatarı

      Buarada özellikle yaptığını düşünmek bile istemiyorum bunuda belirteyim.

  62. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Valla Schumi bile yapmadı bunun yaptığını geçen gün boşuna dememiş schumi den öğrendim bişeyler diye. Birde seviniyor utanmadan. Lewis ellerini arkasına aldı sakin sakin yürüdü içeri ama yarın canına okuyacak bunun eminim.

  63. rosberg story: yüzyılın çakalı

  64. Uygulama kötü, sonuç şimdilik* iyi.

  65. Osman Yıldız avatarı
    Osman Yıldız

    Rosberg: “Hamilton’u Nasıl Mağlup Edebileceğimi Biliyorum”

    Belli oldu planı 😀

    Alonso maksimum çıkartmaya devam ediyor yine..

    1. Formula1 iceman avatarı
      Formula1 iceman

      Aklıma direkt o cümlesi geldi.Olaydan sonra 😀

  66. maestroalabastron avatarı
    maestroalabastron

    Başlık şöyle olmalıydı ;

    Pole Çakal Rosberg`in.

  67. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Vuhhuu Rosberg Schumi den çok şey öğrendim demişti ve Hamilton’a akıl oyunu öyle değil böyle yapılır dedi muhteşem bozuldu Hamilton çokta iyi oldu çokta güzel oldu 😀

  68. Rosberg yaptı yapacağını zeki çocuk 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir