Vettel ERS Sorunu Yaşamış

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel ERS sorununa rağmen gridin ikinci sırasında olmasına seviniyor.

Red Bull pilotu ikinci ve üçüncü seanslarda ERS sisteminin hata vermesi sebebiyle ek enerji dönüşümünden mahrum kaldı.

Soruna rağmen Vettel takım arkadaşı Daniel Ricciardo’ya yakın bir iş çıkardı.

“Bugün sıralamada bazı sorunlar yaşadık. İlk seansta ERS’yi kaybettik, elektrik tükendi ve geri kazanamadık. Sonunda farklı bir modda ilerledik ve bu iyiydi, ancak asla olması gerektiği gibi değildi. Bu haftasonu ilk kez sorun çıkardı, ancak bu tür şeyler olabiliyor. Bir çok farklı mod denedik, ancak bir noktada bununla yaşamanız gerekiyor.”

“Zamanım kabul edilebilirdi, son seanstaki ikinci turumuzda sarı bayraklar yüzünden gelişemedik. Bugün Mercedes’e zor zamanlar yaşatacağımızı düşünmüştüm, ancak bazı şeylerde sorun yaşadık ve fark çok büyüktü. Yarın için ikinci sırada olmak halen çok iyi.”


Yorumlar

“Vettel ERS Sorunu Yaşamış” için 10 yanıt

  1. ERS sorunu bu sene yeteri kadar başımızı ağrıttı bunun da en büyük nedeni bataryaların yakıt deposunun altına alınması. Grid cezası almadan Vettel’in vites kutusu değiştirildi İspanyada da bu olmuştu.

    1. RBR’nin kendi üretimleri olan ERS sürekli sorun çıkarınca gıkları çıkmıyor nedense 🙂

      1. Maalesef Didem 🙁 Mercedes kendi sistemini kendisi geliştirdi Ferrari Magnetti ile geliştirdi Renault ise tamamen RBR ye güvendi olan oldu.

        1. Demekki hatayı sadece Renault’a baglamamak lazımmış.Renault’un üretimi olan ERS sistemi olsaydı çok daha iyi geliştirirlerdi motora daha uyumlu olurdu vs.RBR birazda suçu kendisinde arasın.

          1. Maalesef öyle örneğin dayanıklılık olarak da iyi değiliz vites kutusu yine değişti vede kış testlerinde hiç gündeme gelmedi bu.

  2. kursun döktürsün vettel, yada gitsin webber den helallik alsın.
    normalde hızlı biliyoruz, cebindeki saniyeleri cıkaramıyor hep bu sanssızlıklar yüzünden….

  3. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Redbull KERS ilede çok bocaladı ERS ile bocalaması normal aşağıdaki yorumculara ise gülüyorum. Biz dünyanın bir numarasıyız çatlayın.

  4. Akıl ve mantık avatarı
    Akıl ve mantık

    Şu ana kadarki her yarışta sorun yaşadı Vettel,geçen hafta birisi inanmıyordu bu duruma saydım arızaları ve sorunları ama tatmin olmamıştı.Hafta içi Vettel’in buraya gelinceye kadarki 4.motorunu kullandığı bilgisi de verilmişti.Pole alırdı veya Mercedes’i geçerdi demiyorlar daha yakın olabilirdik.Red Bull pekala geçebilir,yapmadıkları iş değil.Bence sorgulanması gereken ciddi kurallar var,bu kadar değişiklik yapılan sene için bu kadar az motor kullanımı,yeni motorlar için gelişimin durdurulması gibi,bu sene bu kuralların olması pek doğru değil,neye göre gelişim sağlayacaklar?Bu kurallar esnetilmeliydi,çoğu pilot 4.motorunu kullanıyor,ne olacak 5 sonra cezalar.Mercedes’e son iki yıldır çanak tutuyorlar,asıl bu sene arabanın güçlü olması sürüş yeteneğini 2.3.plana attı.Rosberg bile şampiyonluk potasına girmiş geçen sene lastik testleri olayı dışında vasat bir pilottu.

  5. Red Bull’un bu fakir edebiyatı artık sıktı yıllardır.
    Yani gerçekten gereksizsiniz, yapmayın böyle şeyler kendinizden iyice nefret ettirmeyin be RBR.

  6. Yav he he.. Hep sorun var aracında. Yoksa sen Mercedes’ in 0.5 sn önündesin. En iyisin , harikasın.

    Baydın bi bit artık ya… 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir