Montezemolo: "Formula 1'in Yeni Puan Sistemine İhtiyacı Var"

yazar:

kategori:

İtalyan bir gazete konuşan Luca di Montezemolo, Formula 1’in yeni bir puanlama sistemine ihtiyacı olduğunu söyledi.

La Stampa’nın, ilk kural değişikliğinin ne olması gerektiğini sormasının ardından Montezemolo: "Bir an önce kazanan için puanlara geçilmeli"

"(2008’de) Massa 6 yarış kazandı, Hamilton 5. Ama İngiliz adam şampiyon oldu."

Montezemolo’nun böyle düşünmesinin nedeni belki de, 2003 öncesindeki puanlama sistemi göz önüne alındığında Ferrari pilot Felipe Massa, 2 puan fark ile şampiyon olacak olmasıydı.

2002 sezonu ve öncesinde yarış galipleri 10 puan alırken ikinci sıradakiler 6 puan ile yetiniyordu. Bugünkü puan farkı sadece 2. 


Yorumlar

  1. ecrin deniz avatarı

    bu sene için, massa ve hamilton meselesi deil bu! olmamalı da! bence de yeni puan sistemine geçilmeli.yarışı kazanmak daha önemli hale getirilmeli. eminim çok daha heyecanlı ve güsel mücadeleler izleriz.1. ve 2. arasında puan farkı çok az…ayrıca en hızlı tura 1 puan da verilebilir. bu küçük bi ihtimal gerçi ama f1 hız demek ,f1 kıran kırana kazanma mücadelesi demekse( ki biz böle yarışlar izlemeyi seviyoruz) puan sisteminde değişiklik yapılmalı.yarışı kazanmak daha cazip hale getirilmeli…

  2. burak bocek avatarı

    ve evet eskiden en hızlı tura 1puan veriliyordu şimdi ise hiçbir anlamı kalmadı pilot sadece en hızlı turu atıyor bunun istatistiği yapılıyor bana görede puan verilebilir.antremanlarda birşeyler yapılabilir yada çoğu arkadaşın belirttiği gibi 1.ye 12puan verilebilir.eskiden yarım puan bile varmış

  3. burak bocek avatarı

    evet veyis biliyorum orda kendisine bende kızdım daha dogrusu eleştirdim.tamamen haklsıın singapur konusunda fakat çok daha önceden 1veya 1den fazla bu düşüncesini belirtmişti luca di …

  4. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    degişmesi gerekirde,şimdi söylemesi iyi degil bana göre…

  5. kaan kaanhan avatarı

    en hızlı tura 1 puan ve pole pozisyonuna 1 puan şeklinde yaklaşımlar var(F1 için)
    fastest lap 1 puan: "x" pilot yarışta puan alacak sınırda değil diyelimki 9. veya daha altta yarışı sürdürüyor oysa şampiyon olması için 1 puan yetiyor, rakibi 1. sırada gidiyor ve şampiyon olmak üzere derken "x" pite girip gıcır gıcır yeni lastiklerini takıp en hızlı turu atıveriyor 1 puanını alıp şampiyon oluyor.
    pole için 1 puan: "x" son yarışa girilirken 9 puan önde, matematiksel olarak şampiyon olması için 1 puan kazanması gerekiyor, sıralama turunda Q3 e 5-6 turluk yakıtla çıkıp polu alıyor, şampiyon cumartesiden belli oluyor.
    diğer bazı serilerdeki hızlı tura ve pole puan verilmesi gibi kuralların, F1 e adapte edilmesi düşünülerek yapılmalı, sonra garip durumlar ortaya çıkmasın.

  6. veyis keleş avatarı

    burak böcek;
    malesef sana katılamıyorum. çünkü bu adam bunu singapurda da yaptı. hadi buraları da geçelim. bu şampiyonluğun ardından bir takım patronunun "(2008'de) Massa 6 yarış kazandı, Hamilton 5. Ama İngiliz adam şampiyon oldu." demesi bana göre siz haketmediniz biz hakettik tavrıdır, bi tür saygısızlıktır.

  7. burak bocek avatarı

    birincisi alttada yazdım bu adam ne zaman ferrari kaybetse böyle konuşmuyor size öyle geliyor arkadaşlar.iyi takip etmemiş oldugunuz için haberiniz yok.taa ne zamanda aynısını söylemişti bu puanlamadna cok önceleride şikayetçiydi siz bugun görüp bugune göre değerlendiriyorsunuz.hem şuan söylemeside durumu yanlış kılmaz haklı elbette bundan canı yanınca tekrar bunu dile getirmiş.aynı durum herkesin basına gelebilir sizde bu yüzden kaybedip bir gün yakınabilirdiniz bunuda işler olup bittikten sonra anlatabilirdiniz.bu yorum ayrıca seneye ve belki sonraki seneler için fia ile görüşülecek konulardan biride olabilir.o yuzden acıklama tarıhıde acıklamada haklı

  8. onur aybars avatarı

    "veyis keleş" yazdıklarının aynısını yazacaktım, sen önce davranmışsın kardeşim 🙂

  9. salih bozok avatarı

    massa'nın 6 hamilton'ın 5 yarış galibiyeti olduğu iddiası tam bir utanmazlıktır.

  10. veyis keleş avatarı

    montezemolo doğru söylüyor ancak, ne hikmetse hep ferrarinin bahsettiği şeyler yüzünden hesaplarının tutmadığı zamanlarda bu açıklamalar geliyor. tabiri caizse kuyruğuna basılınca konuşuyor. ayrıca f1 de yarışlar o seneki kurallara göre değerlendirilir ve stratejiler kurulur. yani hamiltonun brezilyada kazanması gerekseydi yarış performansı kesinlikle bundan farklı olurdu.

  11. Ben Ferrarici değilim ama Monte haklı. Kazanan pilotun (ikinci, üçüncü için de diğerlerine göre küçük de olsa bir ayrıcalığı olmalı) farklı şekilde ödüllendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sıralama başarılarının da ödüllendirilmesi lazım.

  12. kaan kaanhan avatarı

    güvenlik aracı kuralıda değişmeli değilmi monti!! onuda söylemekte çok geç kalmıştın.

  13. Ahmet  Keleş avatarı

    geçen sene neden hiç bahsetmiyordun bundan Montezemelo???

  14. Ya demek massa 6 birinciliği var öylemi?Sayın bakalım finişi kaç kez 1.geçti?Spa bir zaferdi bugün için orada kimleri yenmedikki alayınız dize geldi.

  15. hakan alık avatarı

    bence 1.15,2.12,3.10,4.8,5.6,6.5,7.4,8.3,9.2,10.1 arka sıralar iraz kızışsın istiyorum.en azından force india gibi takımlar da puan alsınlar ilk 10 turda geçiş yapılıyor sonra artık işimiz kaldı pite.artık pit stplar gerekenden veya olması gerekenden daha fazla önemseniyor.

  16. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    R26:
    En hızlı tura 1 puan , 1.ye 11 puan ,2.ye 8 puan ,3.ye 6 puan… olabilir

  17. Schumacher gittiğine göre eski puan sistemine dönülebilir. Ancak 8 pilotun puan alması daha iyi olur 6 çok az. 1. olana 12 puan verilebilir veya MotoGP de kullanılan sisteme geçilebilir. Şu anki sistem heyecan öldürücü bir sistem ne yazıkki.

  18. Kesinlikle puanlama sisteminin değişmesi taraftarıyım.Galibiyetin daha büyük önemi olduğu ortaya çıkmalı.İlk 8e puan verilip 1.ye 12 puan 2.ye 8 puan yada ilk 6ya puan verilip 1.ye 10 2.ye 6 paun sistemleri daha güzel olur.Hem herkes galibiyet için yeterince zorlar ve risk alır hemde daha heyecanlı yarışlar izleriz.Kimse motorun devrini düşürme gibi bir yönteme başvurmaz böylece.

  19. burak bocek avatarı

    Böyle sonuç almadanda bunlar biliniyordu ve çok kez gündeme geldi.özellikle ferrari başkanı daha öncede hatırlarsınız bu puanlama sisteminin adaletsizliğinen 1.v32.nin pek farkı kalmadığından yakınmıştı.o yuzden luca di montezomoloyu haklı buluyorum

  20. McLAREN TEAM avatarı

    bu sisteme geçmek için illaki böyle bir sonuçmu gerekli?
    sezon başında puanlama sistemi değişmiş olsaydı sonuç çok farklı oabilirdi!
    1.lik için zorlama başlardı hatalar çoğalırdı stratejiler daha ilgi çekici olurdu!
    kesinlikle geçilmeli!

  21. Kesinlike puan sisteminde düzenlemeye gidilmeli en azından kazanan pilot 12 puan alabilir. Çünkü mevcut sistemde galibiyet için savaşmak uzatılan motor ömürleri düşünüldüğünde riskli olabilir, 2 puan için kimse durumu zorlamak istemiyor. Galibiyet daha cazip hale getirilmeli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir