Resmi: Rosberg’e Ceza Yok!

Monaco GP hakemleri, sıralamaların son seansında Mirabeau’da pist dışına çıkarak sarı bayrakların sallanmasına neden olan Nico Rosberg’e ceza verilmediğini duyurdular.

Rosberg, sıralamaların son anında kasıtlı bir şekilde pist dışına çıkarak sarı bayraklara sebep olduğu iddiası nedeniyle inceleme altına alınmıştı.

Ancak incelemede verilerin incelenmesi ve savunmaların alınmasının ardından hakemler herhangi bir yaptırımda bulunmadıklarını açıkladılar. Böylece Rosberg pole pozisyonunu korudu ve yarışa ilk sıradan başlayacak

Yapılan açıklamada “Hakemler video görüntülerini ve telemetre verilerini incelediler ve 5. virajda yaşananlarda bir kasıt bulamadılar.” sözlerine yer verildi.

 

Boagng_IAAAqPoH


Yorumlar

“Resmi: Rosberg’e Ceza Yok!” için 53 yanıt

  1. Bazi arkadaslar kusura bakmasin ama pilotlari sanki cok yakin arkadaslariymis gibi anlatiyorlar. Yahu sadece yaris arabasinin icerisinde gordugunuz kimseyi duygusal, paranoyak, melankoli, sert, hizli, agresif diye tanimlayamazsiniz! Sert agresif dediginiz insanlar; Perez ve Maldonado gibi insanlardir! Altindaki her aracla mucadele eden tiplerdir. Hamilton’un son 4 senedir sesi solugu bile cikmiyor, onemli bir aksiyonu yok. Neye gore degerlendiriyorsunuz bunlari anlamis degilim. Sadece altinda hizli bir aracla ve gec yapilan bir frenle en iyi pilot olunmuyor. Her seye adapte olabilmek ile olunur pilotluk. Neyse…

    Rosberg’in bilerek o hatayi yaptigini ise hic sanmiyorum (bknz. Bu adami hic sevmiyorum). Cunku Hamilton’un derecelerini O’na bakarak baz aldigini tum F1 camiasi biliyor. Yahu son yarista kocakarilar gibi pit ekibine aglayan bir pilottan ne bekliyorsunuz! Ben hayatimda boyle cok konusma duymadim! (FIA’nin yayinladiklari uzerinden konusuyorum). Yani Rosberg’den cok cekindigi asikar. Cunku Rosberg surekli gelisen bir pilot, yani kariyer baslangicinda supersonic bir pilot olmasa bile yillar gectikce uzerine koyabiliyor. Ama Hamilton’in sampiyonluktan sonra uzerine koydugu hicbir sey yok. Goren var mi? Yahu Alonso bile her sene bir sey ogreniyor, adapte oluyor. Schumacher bile geldi seneler sonra bambaska bir aracla yarislara dondu. Adam cok sey ogrendiginden bahsedip durdu. Ama Hamilton ayni. Yok duygusal, yok agresif vidi vidi…. O adamin kapasitesi bu kadar anlayin artik! Bunun aracla alakasi vardir yoktur orasi ayri hatta sampiyon olabilecek bir pilottur orasi da ayri ama Hamilton bu kadardir. Gelisime kapali bir pilot. Genc yasta bir sampiyonla mucadele etmek ona cok buyuk guven kazandirdi ama sonrasinda kimse ile mucadele edemedi. Button’i kucuk gordu ama onunla ayni seviyede bitirdi. Simdi yillar sonra verilere baktiginizda. Button ve Hamilton ayni degerde pilot olarak gorunecekler. Ikisinin de birer sampiyonlugu var. Kariyer puanlari yakin ki burada dezavantajli olan Button cunku 10’luk sistemde yarismis birisi.

    Cocuk dediginiz adam (Hamilton) 30 yasina gelmis neredeyse, yani bir seyleri coktan asmasi gerekiyor. O yaslarda duygusal olunmaz. Olan ise cok sey kaybeder. 29 yasli yillari yasamis olanlar dediklerimi cok iyi anlayabileceklerdir. Bir insan o donemlerde ya surekli insanlarla iyi gecinir ya da gecinmez. Ortasi yoktur. Raikkonen, Schumacher bunlara en iyi ornektir. Zit yonde ama. Biri herkese soguk, digeri herkese sicak. Ortalari yok. O yuzden herkesin bu ikisine saygi ve sevgisi var.

    Biraz F1 disi bir yorum oldu ama surekli bu platformda insanlarin birbirlerine hakaret etmeleri can sIkIcI. Bu futbol icin de gecerli, baska bir sey icinde. Oradaki insanlar bizim goremedigimiz paralar icerisinde yuzuyor. O yuzden yaptiklari seyleri (mesela kasti carpmak, arabayi park etmek, yol vermemek, ….) normal insanlar gibi degerlendirmiyorlar. Bir gun o yapar, baska zaman digeri. Bu kadar paranin dondugu her yerde her sey olur. Cok da oldu. Yani olaylarin icerisinde `yanlis` veya `dogru` aramanin bir mantigi yok.

    Sevgiler ve saygilar…

    1. Onur Gentas avatarı

      Hamilton’ın üstüne koyduğu birşey varmı demişsiniz hemen bir tane söyleyim: artık eskisi gibi kaza yağacağını bile bile ataklar yapmıyor. Eğer arkadaysa sabırla uygun zamanı kolluyor.
      Siz hangi pilotu destekliyorsunuz öğrenebilirmiyim?

      1. Onur Gentas avatarı

        Yağacağını= yapacağını pardon

  2. Kasıt var veya yok, burası F1 hoş geldiniz sayın seyirciler.Ben helal olsun diyorum Rosberge akıllı adammış.Aklını kullanacaksın kurallar dahilinde, Hamiltonda aklını kullanıp öncesinde Rosbergi geçseymiş.Rosberg hafta sonu boyunca Hamiltondan hızlıydı, bu olay onun hızını gölgeledi biraz.Yarışta anormal bir durum olmaz ise Rosberg yarışı alır.Tamda alması gereken bir yarış, mucadelesini gerçekten takdir ediyorum, yarışta Hamiltondan daha hızlı olabilir, 1 ci olursa Hamiltonu baskılamış olacak.Rosberg Hamilton’a kıyasla daha profesyonel Hamilton daha duygusal, içindeki iniş çıkışlar direkt olarak performansına yansıyan bir pilot.

    1. Onur Gentas avatarı

      Erendost Kimiye yapılan her türlü haksızlığın arkasında bukadar dururken pilot değişince nasılda yapılan haksızlığı(bilerek yaptıysa) savunur hale gelmişsiniz. Aynı şeyi alonso kimiye yapsada aynı kelimeleri kullanırdınız dimi? Haksızlık haksızlıktır. Gecen yarış nasıl kimiyi savunduysak burdada hamiltona yapılan ciddi haksızlıktır.

    2. Mercedes AMG F1 avatarı
      Mercedes AMG F1

      Yapma be…. bu kadar bencil ve saçma yorum yazamazsin…. kim profosyonel Rosberg mi ???? kaç yildir F1 izlediyini bilmiyorum… Ama duygusal dedigin adam bi kere bir Dunya Şampiyonu…. O Kiskanc ahmak adam Rosberg gibi degil !!!

  3. Asıl soru şu; Rosberg yarışta aynı lastik, yakıt yükü vs. ile aynı yerde, aynı hatayı yapsaydı virajı dönebilir miydi?

    1. bu neden asıl soru? ve cevabı neyi değiştirir, neyi kanıtlar?

    2. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Cevap: Döner yarışa devam ederdi. Zaman olmadığı için kaçış alanında kaldı.

  4. OtonomAktor avatarı

    start çok önemli rosberg geçen hafta kalkışlarını düzeltmek için uğraşmış bu eksikliğimi giderdim diye bir demecini okumuştum. yarın ham in destekçisiyim. yarın güzel bir yarış olur umarım.

  5. fia kanıt bulamamış royal hunt sen git kafana göre takıl.kendi kanıtlarınla oyna.oyun o kadar setleştiki sonunu Tanrı bilir !.haa bu arada bir kaza olursa bunun sorumlusu % 90 hamilton olur bunuda yazıyorum.

    1. sen şimdi raikkonen’in yediği 0.7yi sindiremedin de burdan mı besleniyorsun? bu hareketi alonso raikkonen’e yapsa burda gözyaşların sel olur.

      1. 0.7 sn nin açıklaması yada cevabı rai haberinde yazdım.rai son turunu atamadı rosbegten dolayı alo ise atmştı royal sen millleti tamamen saf mı sandın ?

        1. Q3’ün ilk turlarında da atılan turlar arasında 0.8 fark vardı. alonso’nun rai’den en az 0.5 fazlası vardı sıralamalarda. gayet açık.

          1. aslında q1 yada q2 nin önemi yok aslolan ve sıralama formatını belirleyen q3 değilmi q3 te neler oldu önemli olan bu

            1. pardon tersten yazdım q3-q2-q1 olmalıydı

    2. Jet man sanırım bu sitedeki en saçma yorumlar senden geliyor

      1. saçma mı her birinize teker teker yorum yapmak istemiyorum uzun zamandırda yazmıyorum zira belli yerlerde bazı üyeler cevap yazıyorlar zira belli kriterler biliniyor diye düşünüyorum.ama yeni üyeler bilmiyor demekkki ! örneğin;sen !

        1. jet man sen sus gözlerin konuşsun . yok orda degil burda önemliydi su sonuc değil bu sonuc önemliydi falan filan . yahu sezon başından beri alonso raiden hızlı monaco da bu durum ayyuka çıktı işte her tur her seans yarım hızlı son seanstada hızlıydı . royalhuntla pek uyuşmuyorum genelde ama adil yorumları çok fazla . bende sıkı bir raikonen hayranıyım . ama alonsoyuda bir o kadar seviyorum . kısa ve net alonso raiden iyi . aynı zamndada hızlı

          1. şu ana kadar alo rai den iyi tamam da aslında o kadarda büyük fark aralarında yok aslında türlü şanssızlıklar aradaki farkı büyük gösteriyor.sezonun 2/3 lük kısmı var daha sonuçlar değişime açık yani.royal konusu ise onun tarzı belli olayı mercedesten hemen alo-rai olayına getiriyor konuyu değiştiryor sapıtırıyor ve sıyrılıveriyor

  6. Ben kasıtlı olarak yaptığını düşünmüyorum şahsen… ama polü bu hata sayesinde aldığı doğru. Eğer kasti olarak yaptıysa da, bu kadar ustaca ve ceza almayacak şekilde yaptığı için kendisini tebrik etmek gerek… en azından Rascasse’a park etmekten daha karmaşık bir şekilde planlamış falan :)))) şaka bir yana bence hata yaptı sadece… Olan Hamilton’a oldu…

    Hamilton’ın bu kadar abartmaması gerekiyor, bu tarz şeyler oluyor… Kimi Suzuka 2012’de spin attı sıralamada, Alonso’nun tur gümledi, ardından geriden başladı, startta temas yaşadı falan filan… ilk aklıma gelen örnek…

  7. Bir sıkıntı yoktu zaten buna da ceza gelirse kapatın gitsin. Blokaj artı kaçış alanı. Nizami olay yani daha ne. Hamilton çok bileniyorsa ilk turunda geçeydi.

  8. sıralamaları canlı izlediğimde fren noktasını kaçırdığını ve bir kasıt olmadığını düşünmüştüm. fia da telemetri verileri ve videoları izleyerek aynı kanıya varmış. bu kadar tepki çekmesine anlam veremiyorum açıkçası. lewis biraz fazla abarttı durumu. umarım yarınki yarışta gereksiz zorlayıp birbirlerini yarış dışı bırakmazlar. böyle bir agresiflik durumunda mercedes rosberg’in arkasında duracaktır diye düşünüyorum.

    1. Onur Gentas avatarı

      Nerdeyse hamiltona yıkacakmışsınız hatayı. Tamam dediğiniz gibi olsun kasıtlı yapmasın. Peki dalga geçer gibi havalara zıplamasıda mı normal? Hamilton bana göre buna kızdı.

      1. lewis’in çocuksu davrandığını düşünüyorum. kendisi de rosberg’in araç üstü görüntüsünü izlediğinde aşırı tepki verdiğini düşünmüştür sanırım. kasıtlı olarak yapmadığı bir hata sonucunda pol almasının nesi yanlış?

  9. FIA kimsenin sahip olmadığı video görüntüleri ve telemetri bilgilerine bakarak kasıt bulunamadığını açıklıyor. Bizim tayfa ise iki kameraya bakıp Rosberg’i suçlu ilan ediyor.

    Tipik Türk insanı işte.

    1. Türk insanıyla falan alakası yok. f1le alakası olanların 70%i zaten bilerek yapıldığını savunuyor. zaten millet tur atarken, kendisinin de hiçbir şansı yokken vitesi geri alıp piste dönmeye çalışmasından belli.

      adam f1 pilotu. minareyi çalan kılıfına uydurur. aracın nerde limitlerinin biteceğini bilerek o hamleyi yapar. bu datalardan falan anlaşılmaz.. fia’da bilerek yaptığını kanıtlayamaz. biri suçsuzluğu kanıtlanamadı diye masum ilan edilmez.

      1. Mercedes AMG F1 avatarı
        Mercedes AMG F1

        Rosbergin utanmazcasina pole bayram etmesi neyin nasil ve kimin kim oldugu orataya çıkıyor .. Siz hiç onun elini yüzünü yıkamayın. Kasıtlı yapılmış bir şey ve bu da onun ç birakin bir pilot olarak ama bir insan gibi de içerisinin ne kadar pislik kokan biri oldugunu ortaya çikardi..Çok kıskanç bir tip..
        Lewis yarin Rosbergi mahv edeceyinden eminim… ama eger rosberg bir pislik yine yapmazsa.. ama genelde ikiside yanarsa şş o zaman Hamilton için yine güzel olur… birakin da bu kez Rosberg ateşler içinde yakilsin bir az… Ahmak herif!!!!

      2. suçu kanıtlanamadı diye*

        1. Oysaki o laf şöyleydi ‘Suçu kanıtlanmayan herkes masumdur!’ ama
          ‘Kanıtlanamadı diye masum diyemeyiz!’ biraz fazla şüpheci olmuş.

          Daha objektif yorum yapsan keşke Royal.

      3. Datadan falan anlaşılmaz diyip hemen ardından kasıt olduğunu iddia eden zeki Türk insanı. Sizinle gurur duyuyorum.

        1. Mercedes AMG F1 avatarı
          Mercedes AMG F1

          Datadan anlaşilir tabii ama onun orada frenleme aninda motorda bir problem olmadigi qayet açik tamam buna katiliyorum ama neden tekrar piste donmek istedi ? zaten ona milyonlarla euroluk telsizden haber vermişlerdir kimin nerede oldugundan her şeyi çok iyi biliyordu yaptigi turunda çok iyi oldugunu biliyordu ayni zamanda Hamiltonunda hizli geldigini biliyordu.. buna %500 eminim tamamen kasitli yapılmiş ve insan olarakda bir pislik oldugu ortaya çikmiştir

          1. Piste dönmek istedi? Olayı izlediğinden emin misin? Rosberg lastiği kitlediği gibi araci kaçış alanına çekiyor.

  10. ilk virajda çok kan akacak..

  11. Rosberg’e çok giydirenler var ama Rosberg zaten attığı ilk turda olayı bitirdi. Yaptığında üçkağıt payı yüksek mi? evet ama çok profosyonelce bir üçkağıt yaptı. Bir defa pistin ortasında kalmadı bu çok önemli. 2.si aracı stop ettirmedi. Tekrar piste tutunmak için manevralar yaptı. 3.sü tekrar piste döndüğünde Q3 bitmiş damalı işaretler telemetri de görülmüştü yani tehlikeli bir şekilde piste geri de dönmedi. Ben 3 saat önce yazmıştım neye ceza verecekler? diye. Grid cezası öyle tırışkadan bir ceza değil. Pist üstünde araç durmazsa, diğer aracı engelleyecek şekilde piste geri dönmezse, araca arkadan çarpmazsa ya da kasıtlı olarak aracı dokundurmazsa kimse kimseye sen psikolojik hamle yaptın diye niyete göre ceza veremez. Maddi kanıtlar lazım. Maddi kanıt var mıydı? yoktu. Riccardo beni de engelledi diye beyan verdi mi? vermedi. Riccardo ben aracı arkasını kaydırdım dedi. Kendi takımı arasında olan bir olayda da kimse kusura bakmasın niyete göre grid cezası verilmez. Hakemler duygusal davranmadı maddi kanıtlara göre karar verdi.

    Yarın Hamilton şigan keserek vs. 1.liğe oturursa ya da frenajda dokundurup ikiside yarış dışı kalırsa artık Hamilton’un %95 Mercedesteki son sezonu olur diyebiliriz. Zaten bu sene şampiyon olsa bile ben bir yandan Mclarendeki gelişmeleri izleyeceğinden eminim. Mclarenin Honda motoruyla bu sene içinde test yapması önemli. Bunu başarabilirse ve Hamiltona güzel haberleri ulaşırsa tekrar Hamilton Mclarene döner. Toto Wolff Avusturyalı, Niki Lauda Avusturyalı, başkan Alman. Yani Hamilton’a bugüne kadar şampiyon pilot diye gösterdikleri pozitif ayrımcılığı ve saygıyı bir kalemde silerlerse Hamilton şampiyonluğu rüyasında göremez. Yarın öyle bir hata yapacağını sanmam. Yaparsa oyuna gelmiş olur ve Rosberge şampiyonluğu kendi dilini tutamayarak başlattığı savaş sonucunda vermiş olur. Gerçi daha belli değil 6. yarıştan ne şampiyonluğu ama ibre Rosberge kayabilir. Kayarsa Hamilton duygusallaşır ve duygusal Hamiltonun nasıl hatalar yaptığını herkes tecrübe etti geçmiş yıllarda.

    1. Mercedes AMG F1 avatarı
      Mercedes AMG F1

      Bi kere Lewis çok olgunlaştı. Ve eger yarin Hamilton ilk virajda Rosbergin uzerinden geçse bile onn Mercedes hiç bir şey yapmaz. Çünki Mercedes Hamiltonu şampiyon olmak için getirdi Hem Mercedesi şampiyon yapmak hem de takım olarak… eger Hamiltonun kalitesine bir damla bile şübhe olsaydi onu hiç kimse hele almanlar gibi 100 kere ölçüp bir kere kesen adamlar hiç bir zaman getirmezlerdi. Her kes nedense Hamiltondan robot olmayi bekloiyor yani hep güleryüz falan ve mutavazi oldugu zamanda onu aşırı mütavazi oldugunu derler . Onun artik cocuk olmadigini ve ne söyleyeciyini çok iyi bilen bir adam gibi kabul edin. O şımarık Rosberg ve ya diger pilotlar gibi degil en azindan… O cok mutavazi bir insan. ve oldukça da hirsli.. ben onun yarin kazanicagindan eminim..

  12. Yarış eğlenceli geçecek. Ricciardo’nun ilk zaferi olabilir.

  13. Ikisininde sozlesmesi olmasina ragmen,Mercedes bu krizi iyi yonetemezse seneye bu iki pilottan biri Mercedeste yarisamayabilir…

  14. hersey bır yana son tura kadar nıco ınanılmaz hızlıydı boyle bır pılotaj pıstınde bu kadar hızlı olması dıkkat cekıcı nıco nun hatası polu hamıltona getırecektı nıco katakulı bır hareketle sadece pole oynamadı hamıltonın zaaflarınada oynadı

  15. Hamilton’ın kendi açıklaması yalansız dolansız buyrun : I’d had a good weekend so far and I’ve just been concentrating on my own performance and working on the pace one step at a time. Qualifying was going well today but in hindsight, I should have nailed my best lap before the end of Q3. This is Monaco and there is always the risk of yellow flags here. Of course, I’m extremely disappointed that I didn’t get to finish my lap as I was a couple of tenths up. That’s motorsport. I have to get the best possible start and then see what we can do from there.

    1. so what? o kadar yardım severseniz Türkçe’sini yazsanız da herkes anlasa. Güzel ülkemde herkes İngilizce bilmiyor malum.

      1. Ben anladığım kadarını yazarım da yeterli gelmez o yüzden evirip çevirmeden koydum

    2. vw-tdi-power avatarı

      Şimdiye kadar iyi bir haftasonu geçiriyordum; kendi performansıma odaklanmış ve adım adım tempomu geliştirmeye çalışıyordum. Sıralama bugün gayet iyi geçiyordu ama sonradan anladım ki en iyi turumu Q3’ün son anlarından önce yapmalıydım. Burası Monaco ve her zaman sarı bayrak riski var. Elbette turumu bitiremediğim için çok büyük hayal kırıklığı yaşıyorum zira (Rosberg’den) bir kaç ondalık iyiydim. Bu motorsporu. Yarın alabileceğim en iyi start’ı almalı ve sonra oradan napabileceğime bakmalıyım.

  16. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    Bir bakıma iyi oldu. Asıl cezayı yarın Karaoğlan kesecektir. :))

  17. ooooooww süper haber ne bakıma derseniz yarış zevki için
    yoksa rosberg hile yaptı kesin buuu

  18. Son piststopa kadar bekle geçemezsen tünel çıkışı biç frenajı kaçırdım dersin kim bilecek

    1. aynen aynen 😀

  19. Formula1 iceman avatarı
    Formula1 iceman

    Asıl cezayı yarın sana Hamilton kesecek..

  20. yarısa herkes yuksek motıvasyonla baslıyor hamıltonın ektradan katacagı ıntıkam gıbı eylemler hamıltona agır bedel odetır sakın olmazsa yarısı kazanamaz

  21. FIA seni suçsuz bulsa ne yazar ? Yarın seni görecem ben.

  22. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Alman panzeri yürü koçum şarkıcının havasını güzel aldın bugün

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir