Alonso: “Bu Senenin En İyi Turuydu”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Monaco GP sıralamalarında 5. sırada yer almasına rağmen, kendisine 5.liği getiren bu turun bu senenin en iyi sıralama performansı olduğunu düşünüyor.

Alonso pole pozisyonu derecesinden 0.7 sn daha yavaştı ancak takım arkadaşı Kimi Raikkonen’den de aynı şekilde 0.7 sn hızlı olmayı başardı.

Alonso “Bu tur muhtemelen bu seneki en iyi turumdu. 2. seansta biraz hızlanmaya başladık. Gittikçe zorlamaya başladım ve 3. seansta araçtan maksimumu çıkardım.”

“İki turumuz da iyiydi. Attığım turlardan ve aracın dengesinden mutluyum. Sebastian’dan şaşırtıcı bir şekilde bir kaç salise yavaştık.”

“Açıkçası hala tüm alanlarda, aynı şekilde sıralamalarda iyileşmemiz lazım ancak Monaco şu ana kadarki en iyi sıralama oldu. Burası kesinlikle risk alarak, tek turda en favori pist.”

Hafta sonu boyunca bazı önemli değişiklikler yaptık. Normalde ayarları çok fazla değiştirmeyiz.”

“Ancak burada biraz fazla önden kayma sorunu yaşıyorduk. Fren sorunları da yaşayınca ayarlarda fazla oynadık ve araç sıralamalarda rekabetçi oldu.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Bu Senenin En İyi Turuydu”” için 4 yanıt

  1. rosberg’i tartışırken alonso’nun ne kadar iyi iş yaptığını unuttuk. bu kadar büyük fark atmasına rağmen pek grid sırasında pek avantaj elde edemedi.

    1. Nebuchadnezzar avatarı
      Nebuchadnezzar

      Haklısın kendi rekorunu 🙂 egale etmek için bu kadar kasmasına gerek yokmuş.Rahat rahat rekorunu geliştirirmiş.:)

  2. Son turda turunu geliştiren tek pilot Alonso oldu. Alonso’da 2012’de yanan ışığın ucunu hissettim bu haftasonu kusursuzca işini yapıyor artık şansa ve pit stop stratejisiyle geçecek kadar iyi lastik kullanıma ihtiyacı var podyum için. Alonso bu haftasonu en iyi pilot övgülerinin hakkını verir gibi sürdü tebrik ediyorum. Riccardo’da alıştığımız gibi Vettelden perşembe 2. antrenman hariç hep hızlıydı. Sürpriz olmadı

    Bu yorumu Riccardo haberinin altına yapmıştım. Kendide biliyor çok iyi sürdüğünü. Hafta içi hem Luca di Montezemollo’dan hem de Mercedes başkanından aldığı övgülerle tekrar eski inanmışlığına yaklaşıyor. O inandığı zaman hiç tartışma götürmeyecek şekilde en iyi pilottur. Fernando Alonso Ferrarideki zor şartlar sayesinde bu kadar gelişti. Ferrari’de 3 kez 2. oldu Renaulttaki 2 şampiyonluktan daha fazla şey kazandı.

    Fernando Alonso’nun kariyeri 2 döneme ayrılır. 2010’dan öncesi ve 2010’dan sonrası diye. Öncesinde iyi pilot olmayı hızlı araçlarda şampiyon olmak ve kazanmak için her yol mübah sanırdı, insanlarının çoğunun saygısını da kazanamamıştı. Ama sonraları iyi pilot olmayı geriden başlayıp kazanmak olarak kafasına yerleştirdi ve kazanmak için her yolu mübah görmedi. Çok olgunlaştı ve 2012’de geldiği noktada Dünyanın en iyi pilotu oldu. Geçen yıl gelgitler yaşasa da onun en iyi pilotluğu hem kendine, hem Santandere hem de Ferrariye son 2 sezonu rekor kârla kapattırdı. Bu haftasonu izlediğim Fernando Alonso kesinlikle kendi standartlarına en çok yaklaşan Fernando Alonsoydu. Bir tık daha kuvvetli araba olsa, duruma göre yine şampiyonluğa oynayabilir henüz sezonun 6. yarışındayız. Sadece düzlük hızı artırılmış Riccardo’nun Red Bull’u kadar bir araç bulsa yeter, gerisini o halleder.

    1. FAster Inside avatarı
      FAster Inside

      Tüm sözlerinize katılmakla beraber tek katılmadığım nokta şu Redbull dahil hiç bir takımın şu an Mercedesler ile mücadele şansı yok tabii Redbull’a Alonso, Raikkonen gibi pilotlar Mercedes’e Marcus Ericsson’u koyarsak durum değişebilir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir