Brawn: "Şampiyonluk Hamilton'u Daha Güçlü Yaptı"

yazar:

kategori:

Honda takım patronu Ross Brawn, ilk şampiyonluğunu elde etmesinin ardından Hamilton’un gelecek için daha güçlü hale geldiğine inanıyor.

Yedi şampiyonluk kazanan Michael Schumacher ile bu süreçte çalışan Brawn, Brezilya GP’de Hamilton’un stresinin anlaşılır olduğunu, gelecek senelerde bununla daha rahat bir şekilde başa çıkabileceğini söyledi.

Brawn: "(Şampiyon olmak) Gerginliğin bir kısmını alacaktır. Gerçekten yargılayamam ama Lewis bu hafta sonu gergin göründü ve bu anlaşılabilirdi"

"Bu artık öyle olmayacak"

"Eğer gelecek şampiyonluğa yakın olursa, ne yapacağını bilecek ve gelecek sefer daha güçlü olacak. Yani bu ona yardım edecek"

Brawn ayrıca, bu denli dramatik biten bir şampiyona açısından hem Hamilton’u hem de Massa’yı tebrik etti.

Brawn: "Hatırladığım en heyecan verici finaldi. Bu yüzden, son bir kaç turda bunu kazanmak sansanyoneldi."

"Harika. F1 için harika bir gündü ve bu senenin çok az tartışma ile geçmesiyle beraber şampiyonluk adil bir şekilde kazanıldı. Bu da F1 için iyi"

Brawn ayrıca, sezonun son yarışında kendi takımına odaklanmış olmasına rağmen gerginliğin pit duvarında açık bir şekilde belli olduğunu söyledi.

Brawn: "Devam eden çok şeyimiz vardı, lastik seçiminde kumar oynadık ve işe yaramadı. Ama yarıştaki bizim konumumuzda kaybedecek pek bir şeyimiz yoktu. Ama son bir kaç turda buna giriştik. Özellikle de Vettel’in Hamilton’u geçip bunun sonuçları farkedildiğinde, Dahasında Glock’un sorun yaşadığını da görebilirsiniz."

"Ama dürüst olmak gerekirse hem Felipe hem de Lewis harika pilotlar. Her ikisi de bu spora, yaklaşımları ve tutumlarıyla kredi kazandırdı. Her ikisinin de harika iş çıkarmasına rağmen birinin kaybeden olması utançtı."

Strateji açısından McLaren’in Hamilton’u yağmur lastikleri için pite çağırmasının doğru olup olmadığı konusunda ise Brawn: "Orada ben de vardım ve olanları anlıyorum. Hava daha kötüye gidebilirdi. Ama (kaybetmeye) çok yakındılar"

"Eğer Glock bir iki viraj daha idare edebilseydi, ki bu gerçekten kaderdi, ardından (Hamilton’u) pite çağırmalarının doğru olup olmadığı konusunda endişe edebilirlerdi. Ama yarışma böyle bir şey"


Yorumlar

  1. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Bu adama bayılıyorum Ron dennis ten sonraki favorim Ros Brawn olmuştur. çok kaliteli bi kişilik. Keşke Mclarende olsa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir