Wolff, Rosberg’in Yaşadıklarını Açıkladı

yazar:

kategori:

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, Nico Rosberg’in Monaco sıralamalarının son anlarında yaşadığı şeylerde şüphe edecek hiç bir şeyin olmadığını söyledi.

Dün pole pozisyonunu kazanan Rosberg, kasıtlı olarak Mirabeau’da pist dışına çıkarak sarı bayraklara sebep olduğu iddiasıyla inceleme altına alındı ancak bir ceza almadan kurtuldu.

Felipe Massa, araç üstü görüntülere bakıldığında Rosberg’in hareketlerinin ilginç olduğunu söyledi.

Massa “Direksiyon hareketleri biraz ilginçti ancak ne yapabilirsiniz ki?”

“Bir hata yaptı ve bunun kasıtlı olup olmadığını söyleyemezsiniz. Sonsuza dek hayır diyecektir.” dedi.

Wolff ise telemetre verilerinin, Rosberg’in frene geç basmasının ardından aracını kontrol etmeye çalıştığını gösterdiğini söyledi.

Wolff “Araç rahat değildi. Mirabeau’ya gelirken biraz geç fren yaptığını görüyoruz. Her ikisi de 3. virajda daha öncesinde geç fren yapmışlardı. Her ikisi de aynı metrede frene bastı.”

“Frene geç bastığı için aracı rahat değildi.” dedi.

Wolff ayrıca Hamilton’un şüphelerinin normal olduğunu söyledi.

Wolff “Dünya şampiyonu olmak istiyorsanız şüpheci olmanız lazım. Sürücüler arasında duygusal açıdan sıkıntıların olduğu son durum olmayacak. Dünya şampiyonluğu mücadelesi veriyorsanız bu olur.”

“Bu konu görüşüldü ve sürücülerimiz arasında çok yakın bir mücadele var.”

“Verileri inceledik ve daha fazla söylenecek bir şey yok.” dedi.


Yorumlar

“Wolff, Rosberg’in Yaşadıklarını Açıkladı” için 2 yanıt

  1. ForzaFerrari avatarı

    Savunmaya bak. geç fren yapmış da o yüzden duramamış. Bilerek geç fren yapmadığını nerden biliyosun? adam erken fren yapıp pist dışınıa çıkmayacak ya. 10 yıldan fazladır izliyorum f1 i. Bana göre tamamen bilerek. Hafif bir geç frenaj yapıyo sonra ilginç bi dreksiyon haareketi aracı çizgiye oturtmuyo bilerek. Geç frenaj ve kayma olayı olsa hamiltonun mc larende kazası var aynı virajda. 2011 veya 2012 de. o şekilde olması lazım. Rosbergi sevmiyordum iyice soğudum. Umarım Hamilton kazanır şampiyonluğu

  2. Rosbergi severdim ama dünkü olaydan sonra (2010 istanbul gp deki vettel webber kazası gibi) takım arkadaşıyla arası hiç iyi olmayacaktır. Hamiltonun surat hali herşeyi anlatıyor zaten. Mercedes garajı adeta birbirine rakip 2 ekip haline gelecektir. Hamilton pist üstünde kaybetmez umarım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir