Caterham Takımı Satılığa Çıkarıldı!

yazar:

kategori:

Son çıkan haberlere göre Tony Fernandes, Formula 1 takımı Caterham’ı satılığa çıkardı.

2010’da spora büyük beklentilerle giren Caterham (o zaman Lotus adına sahipti) geride kalan 4 senede bekleneni vermenin çok uzağında kaldı.

Büyük kural değişikliklerinin yaşandığı bu sene de Caterham bir türlü orta gruba yaklaşamayınca Fernandes tüm Caterham projesinden vazgeçmiş olabilir. Sene başında Fernandes, bu senenin son şansları olabileceğini söylemişti ve şu anda Caterham son sırada bulunuyor.

The Edge Malaysia’nın haberine göre Fernandes Caterham Group, Caterham Cars, Caterham F1 Team ve Caterham Composites şirketleri için yeni bir yatırımcı arıyor. Habere göre Fernandes tüm bu şirketler için 590 milyon dolar istiyor.

İddialara göre Honda ve Ford bu teklifle ilgileniyor olabilir. Honda gelecek sene Mclaren’in ana partneri ve motor tedarikçisi olarak spora dönüyor ancak B planı olarak yeni bir takım satın almayı düşünüyor olabilir.


Yorumlar

“Caterham Takımı Satılığa Çıkarıldı!” için 7 yanıt

  1. BahtsızBedevi avatarı
    BahtsızBedevi

    honda donmez, ford da sanmıyorum gelsin. nascar var indycar var suvar bu var.

  2. çok şükür. pılınızla pırtınızla sülalenizle defolun gidin. bir daha da dönmeyin.

  3. Honda’nın şuanda dönmek gibi bir planı yoktu diye okumuştum sadece motor üreticisi olarak girecekti tabi şimdilik, Honda zaten şasiyi geliştirebilmeleri için para ödemelerine bu sezon başladı yani bukadar anlaşmadan sonra kendi takımlarını kurup Mclaren’e verdikleri parayı çöpe atmazlar. F1 e Volkswagen grubu gelsin artık biraz heyecan katarlar.

  4. şöyle çok zengin birisi satın alsa da takımı da pilotları da çöpe atsa. başkalarına zarar vermede çok başarılı bu takım. full zarar.

  5. Honda veya Ford’un hiç işi yoktu gidip bir şasi üretmek için yarım milyar dolarlık kumar oynasın. Bu tür spekülatif haberler genelde musteri çekmek için yapılan ucuz numaralar. Biraz borsa bilen herkes anlayabilir hatta basit spor medyası aracılığıyla futbolcusunun pazarını arttırmaya çalışan menajerler gibi tam bir balon. Haas dururken Ford veya Honda he öyle mi? Bu yemi sazan bile yutmaz kaldı ki Haas yutacak!

  6. Honda donerse tum senaryolar degisir tekrar sil bastan olur,Mclaren uzun bir sure kriz yasayabilir…

  7. belliydi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir